AMPILIFIED

WOHO, nu far jag, ses vi där? Ha så kul! :D :D
Hästarna gick bäst idag!
Hörs imorgon, seeeeya!//
J.D

woho

jag  har världens finaste ponny som jag äger och hon heter tea, jag vet att ni tycker det är konstigt att jag skriver det här. men jag måste bara säga det, stod typ och grät idag bara för att hon är så jävla fin. älskar henne mest, nu orkar jag inte skriva mer, imorgon blir det amp, med signe, massa bäst!

Fick en fråga om jag vet någon bra övning för stelabakben, och jag skulle väll vilja tipsa om mycket kavaletti och studs och trav/galoppbommar, det är nog det bästa för att aktivera bakbenen hos en häst! lycka till!

Ha det bra, förlåt för att det blir ett kort inlägg, titta på min bilder istället, världens finaste! seeeeya!//
J.D




Bästa vän.

bästa torsdag

Hej på er, idag har det varit en bra dag, vaknade runt åtta och släppte ut hästarna, sen bar det av mot skolan, fick veta att jag fick ett poäng från g på matteprovet, bara drygt, annars har dagen varit chill, slutade två och for hem och gick direkt ut till stallet, mamma hade varit gullig och mockat åt mig, så jag red bara tea så fick mira vila, tea och jag var ute och tokbusade i skogen och hon tyckte det var riktigt kul, galopperade mycket och konditionstränade!
Sen kom pappa och ullrika och hämtade mig och vi for hem och åt en riktigt god middag, och sen räknade vi massa matte och nu börjar jag faktiskt fatta mer och mer! bra va?
Så har ni några fler frågor?

Imorgon blir det skola till tio och sen ansiktsbehandlig på nefetite, aaaas najs! men mer om det imorgon!

Nä nu ska jag fortsätta äta mig ben & jerry och titta på tv, men vi hörs sen! puss och kram! seeeya!//
J.D


Här får ni en till bild på söta siri!

onsdag, snart helg?

Hej på er alla, kom in för ett tag sen från stallet tittade lite på made in sweden!
Idag klev jag upp tidigt mot all min ork och for till atg för den där intervjuen, det gick väll helt okej, hon riktade sina svar dock lite väl mycket åt travet så det var lite småtråkigt, men men
När jag kom hem idag så gjorde jag middagen och failade som vanligt haha, nämen det gick väll helt okej, gjorde bara ungspannkaka!

Sen ut i stallet och red mira och tea, båda gick helt okej, mira blev lite sur då jag satte in sporrarna i henne, men efter ett tag kunde hon acceptera dom, nä nu orkar jag inte skriva mer har inte fått tillbaka all motivation än.
Juste två saker till, jag ska ju träna för lotta på tisdag vilket ska bli grymt spännande, ska bara träna med tea eftersom man var tvungen att ha tävlat minst L:B för att vara med! så det kommer bli grymt kul!

Fick en fråga också som såg ut såhär:
"hej, min ponny är ganska lång i halsen i galoppen, har du några tips på vad man kan göra?"


Ja, Jag vill ju än en gång tipsa om gramanen, den är riktigt bra, och du behöver ju inte knäppa mellan benen på hästen, man kan även knäppa den längst sidorna, det är lite svårt att förklara men om du tänker dig att du knäpper fast den vid skänkel på sadelgjorde.  jag tror det skulle passa bra, då den är mer lång i halsen, så du liksom får den att lyfta huvudet och samtidigt får du den lite mer samlad om du har tillräckligt med skänkel! :) lycka till! hoppas det går bra och skriv gärna och berätta!

Nu får ni lite mer bilder som igår, ni verkade ju gilla det i alla fall! ha det bäst! puss och kram! seeeya!//
J.D


Söta mira på gången, innan vi for ut på ett jobbigt dressyr pass!


Här är lilla sadelkammren, dock lite oordning då jag nyss varit och plockat ut alla miras grejer, men jag ska ta och städa stallet någon helg framöver och då ska ni få se massa bilder haha :)


MOTIVATION

Hej alla underbara läsare, ni får mig verkligen att få tillbaka motivationen till att blogg, det är så underbart när man får såna fina kommentarer!
ska ut nu till stallet  och rida nu, har mockat och gjort klart allt!
Den här dagen har varit jättechill, ska berätta mer sen då jag kommer in från stallet!
Juste jag ska tydligen träna för lotta schultz tisdag näst vecka, kul va? :D mer om det senare ikväll runt tio då jag kommer in!
Fick en fråga om vart jag bor, och jag bor i Umeå, fast egentligen en bit utanför, ca två mil i en by som heter djäkneböle!

Ska fota lite ikväll i stallet så ska ni få se hur det ser ut! :)

Ha det bäst! så glöm inte att kolla in ikväll runt tio så¨lovar jag att skriva mer! puss och kram! seeeeya!//
J.D


Ni får nöja er med en bild på mig och siri så länge! hörs sen!

Tisdag, drygaste dagen som går att hitta på ett skolschema.

Hej, sitter just nu och faktiskt ska erkänna hur osugen jag är på att blogga, jag är hemskt ledsen, men ni måste ju kommentera lite, hallå!!!
var hemma idag, orkade inte fara till skolan, har ridit osv. tror jag skriver mer om det imorgon, har också varit på en fantastikst god middag hos farmor!
Och nu ska jag plugga lite och sen sova!
Imorgon blir det ATG kliniken med alice från min klass, ska fara och ställa ett par frågor angångde doping till en som jobbar där!
Nä nu orkar jag inte skriva mer, hörs imorgon, bjuder på lite mer bilder ikväll istället, puss och kram! seeeeya!//
J.D


Mira dräglar som en dåre så jag kom på den smarta lösningen att lägga en skräp handduk över täckerna så dom inte blir så skitiga. smart va?  dock händer det att hon drar in den på natten men det har bara händ en enstaka gång

Tea idag innan ridturen :) min lilla tjockishäst, ser ni magen? ;)


Här för alla som inte vet är mitt stall, ser ni hur litet och sött det är, men jag är helnöjd med det, längtar till i sommar då vi ska måla om innuti, som ni säkert har sett har vi VÄLDIGT äcklig ful grön färg innuti, inte vårat val av färg efter som det var så när vi flyttade hit, men i sommar blir det grått och fräscht! :) ser framemot det!
 

Kallt?

Helllu på er alla, vet att jag varit lite tråkig dom senaste dagarna, sorry, men jag tänkte att jag skulle be johanna fixa till designen på bloggen och sen hade jag tänkt lägga ut en film på mira från träningen!

idag vaknade jag lite sent och tog bussen in, skolan var rätt seg, börjar i alla fall vara klar med min stickning på slöjden, slutade ett eftersom vi inte hade någon engelska.
Duktig som jag var tog jag en promenad ner till stan och mötte upp signe och vi satt mest och pratade lite, sen kom ronja och jag lämnade signe och vi gick och fikade, väldigt mysigt. och mycket fick vi sagt.
Sen tog jag bussen hem vid fem och gick direkt ut till stallet.
Min gulliga mamma hade mockat åt mig idag så det var bara att rida,
Började med att fara ut med tea, tog hacket och tänkte bara jogga henne lite kort eftersom hon vilat några dagar, det gick helt okej, tills vi kom fram till ett ställe där någon hade dragit en bob över vägen så det hade blivit streck i snön så hon fick panik och vägrade gå över, Töntig va? men så är tea, haha tillslut tog vi oss över, hade tänkt att imorgon ska jag rida mycke tempoväxlingar med henne, hon behöver sättas på plats!
Mira var inte rädd för bobstrecken haha, hon var faktiskt riktigt mjuk och fin, lite pigg i galoppen, men det får man ju va ibland!

Fick en till fråga om  vilka klasser jag ska hoppa på urf, och ärligt talat vet jag inte, med mira är det tänk L:B L:A och tea blir det väll det högsta och det lär väll inte finnas nå högre klasser än så tyvärr! :) men det ska bli kul!

Nu sitter jag och har inte ätit middag än, Fy på mig, haha ska göra det nu, men vi hörs imorgon! puss och kram! seeeya!//
J.D


Titta min ponny är inte alltid så högt över hindrerna, det här hindret var våran fiende under hela derbyt, vi kom aldrig aldrig aldrig rätt på det haha!

Men högt över är hon oftast ;)

söndag, suck måndag imorgon.

Idag är det söndag, känns sjukt jobbigt eftersom det är skola och man måste gå upp tidigt.
Igår var väll helt okej, kunde varit bättre,
Mira gick i alla fall bra! :)

Idag har jag inte gjort något alls, bara lagat mat i typ två timmar nu, sjukt less och vill bara gå och sova.
efter maten ska jag rida och jag hoppas jag får med mig min syster ut så hon kan rida en av dom små bustrollen! :)

Fick en fråga om jag skulle vara med på urfs tävlingar nu i februari, och det ska jag :) med både mira och tea! spännande va?

Nä nu ska jag gå och fixa klart maten, men vi hörs senare! puss och kram! seeeya!//
J.D


En bild jag fick från miras ägare sandra, daniel svensson träningen är den tagen på! och saknade evelina står och pratar med mig! :)

Lördag eftermiddag!

Hello på er, Skriver ett inlägg nu då jag inte vet om jag kommer hinna göra det sen!
Idag vaknade jag tio och åt frukost och la mig och tittade på tv till tolv då jag bytte om och planerade att gå ut till stallet men fastnade här istället.
Så snart ska jag gå ut till stallet och rida bara mira eftersom tea måste vila endag till pga, vaccenationen och stelkramps sprutan så borde hon inte anstränga sig.
Har planerat att jobba mira likadant idag, mycket tempoväxlingar osv.

Sen efter stallet blir det att göra sig iordning och sen stan, Ska träffa elitlaget och vi ska äta och sen gå till megazone och gå på det här fortet som nyss är öppnat, spänannde spännande!
Efter det, det vill säga runt åtta så blir det hamnis med signe och röja på ir releasfest BE THERE!
Efter det blir det att promenera hem med syster till hennes lägenhet och sova över där!

 NI ska komma ihåg att...
...rösta på vilken huva jag ska ha till shabraket(se tidigare inlägg) 
...kommentera massa till imorgon då jag loggar in och berättar om mig röjar kväll och dag!
...Bli medlem på bloglovin.se och börja premunera på min blogg!
...ha en kul lördags eftermiddag/kväll!

HAR INGEN ANING OM VAD JAG SKA HA PÅ MIG IKVÄLL!!!!
Blir nog att sno något av syster, puss på henne! haha.

Men men, vi hörs ikväll eller inatt eller imorgon! tills dess kolla in min kom ihåg lista åt er! puss och kram! seeeya!//
J.D


Finast :*


Fredag, WOHO

Hej, nu sitter och ska snart sova, idag vaknade jag sju och gjorde mig ordning och for till skolan, dagen började med teknik, och våran grupp(jag, alicia och hanna) går det riktgit bra för haha, eller, nja, vi ser väll hur det går då vi börjar bygga.
Efter tekniken blev det våran efterlängtade frukost, så grymt mysigt det är! så här måste varje fredagsmorgon bli!
Dagen fortsatte ganska mycke med humörsvägningar eller nått konstigt har i alla fall varvat mellan att vara as taggad och att sitta och vara helt död haha.
Sista lektionen var värst alla, ingen orkade koncentrera sig. men lite fick man ju gjort.

Sen for jag ner på stan och mötte upp signe och vi virrade omkring lite, köpte ett par strumpbyxor, sen for jag hem och åt en goood fredagsmys middag, sen fick jag höra att tea blev vaccinerad idag så hon skulle vila så jag red bara mira och det gick riktigt bra, gjorde ganska mycka ökningar och minskningar i galoppen så det tycktte hon var jobbigt!!!

Nu ska jag sova! men vi hörs imorgon, då händer det mycket, men mer om det då, ha det bäst! puss och kram! seeeya!//
J.D



En glad tea igår :)

torsdag, Skön skoldag

Hej hej, idag vaknade jag vid åtta och släppte ut hästarna sen gick jag in och gjorde mig iordning och åkte sen till skolan, började halv tio och slutade ett! GRYMT skönt, hade ingen matte eller no eftersom NO är flyttad till hålet på fredagar! :)

Sen gick jag till shell och väntade på att min buss skulle komma. När jag kom hem latade jag mig vid datorn ett tag och fick lite bilder och filmer av sandra, så snart kommer dom upp på bloggen såfort jag laddat in dom! :)

Idag red jag båda hästarna och det gick helt okej, Tea tyckte jag hade lite för mycket hand så hon kickade några gånger, hon var på härligt frammåt humör idag, efter det red jag mira som var som ett nerv vrak haha men det får man va ibland, så jag är tycker det gick okej, jobbade mira mycke lösgörande i skritten så hon lugnade ner sig!

Längtar typ till imorgon bara för att vi ska ha våran frukostmysstund jag och några tjejer i klassen, hur mysigt som helst!

Tack för alla kommentarer! det är så glädjande att logga in och se att någon har kommenterat! fortsätt så!!!!

Nu tänkte jag faktiskt be om eran hjälp titta här, ni vet mitt shabrak jag köpte i stockholm och broderade på, vilken huva ska jag ha till det?:

Huva nr1'


Eller, Huva nr2



Så nu är det bara att ni tycker till!!!! Ska jag ha huva nr 1 eller 2?

Nä nu ska jag fika och sen sova, men vi hörs imorgon, och till dess glöm inte att skriva vilken huva ni tycker jag ska ha! puss och kram! seeeya!//
J.D

Onsdag, lat?

Hej, inatt tog det as lång tid innan jag somnade, därför så är jag så himla trött, så hästarna fick sig en extra vildag, tror dom behöver det. och jag hade nog bara tjafsat med dom. så dom fick bli ompysslade och borstade idag.
Idag började jag åtta, sjukt jobbigt, sen hade vi inga speciella lektioner mest dom vanliga, på elvensval så gick vi till hemkunskapen och gjorde tacos mest värt på hela dagen! haha!
Sen for jag och peder och handlade hästfoder och sen hem!

Nu sitter jag och tittar på tv och ska snart äta lite ben and jerrys, sen blir det att sova så jag orkar resten av veckan!

Vet ni vad jag har tänkt på, dom senaste veckorna har väldigt många varit på mig och sagt att jag borde skaffa mig en riktigt bra d-ponny som jag kan vinna allt med, men det verkar inte som om dom förstår att jag tycker faktiskt att det är galet kul med såna hästar som jag har nu, jag vill inte ha allt serverat på ett fat, jag vill kämpa för att få mig en vinst, och jag skulle inte känna mig värd ett pris om jag hade "köpt" mig in i sporten, jag tycker det är helt fel. så jag tänker faktiskt göra det jag tycker är kul och inte vad andra tycker jag borde göra, nu menar jag inte att man inte ska köpa dyra hästar osv, utan nu pratar jag bara ut ifrån mig. och det här är vad som är bäst för mig så ni kan sluta tjata nu!

Fick en fråga om reflexen verkligen satt kvar, och ja det gjorde den under ridpasset jag var ute, man måste fläta en bit av svansen och sen sätta två eller tre gummiband där nere, och sen knyter man bara fast reflexen längst ner vid gummibanden så vips så har man en reflex som sitter fast! :)

Nä nu ska jag äta glass och se dom nya gossip avsnitten! ha det bäst så hörs vi imorgon! puss och kram! seeeya!//
J.D


Älskar verkligen min jacka, så varm och skön i dom kallaste dagarna!

Skön dag!

Steg upp imorse åtta och gick ut till stallet och släppte ut hästarna, mockade, fyllde vatten och gjorde iordning kvällsmaten åt hästarna, sen gick jag in och gjorde mig iordning, duschade osv. sen halv tio fick jag skjuts in till stan och hoppade av på peders jobb och gjorde klart svenska arbetet och sen började jag 10.05 på svenskan som var första lektionen så hade vi FEM lärare haha, våran klass ska börja ha pedagoger i klassen eftersom det är så många som ligger efter,
 och jag tror det kommer bli väldigt bra!
Sen hade vi no, och just nu har vi Anti-drog alkohol, doping och tobaks vecka så vi ska i slutet av det här projketet redovisa för ett klass sexor, jag och alice valde ämnet doping, då vi tänkte att vi skulle skriva och berätta om doping inom ridsporten, eftersom vi vet att det är ganska många som håller på med just ridning i den klassen! :)
Så nästa onsdag ska vi på studiebesök på ATG kliniken, trevligt! känns verkligen kul att jobba med något man är intresserad av!
Slutade efter tre och tog bussen ner till stan och mötte upp cassandra och farmor och gick på en fika, riktigt trevligt, fick min fördelsedagspresent, pengar! alltid lika bra att få!

Nu sitter jag hos pappa och tittar på tv, blir nog att sova tidigt ikväll!
Jaja, men nu ska jag se på tv, men vi hörs imorgon! juste sandra hade filmat på träningen igår så hon skulle skicka dom, så snart kommer det fler filmer, men tillsdess ha de så bra, puss och kram! seeeya!// J.D


Titta vilken smart reflex jag gjorde igår ;) haha, flätade svansen och sen satte jag på en reflex :D

Helgen + måndag

Hej nu tänkte jag skriva om lite om helgen och den här dan:

Lördag träningsdag1:

Var väldigt nervös när jag vaknade, kunde knappt äta frukost, haha.
Vi hade markarbete, och först ut var tea, red henne med hackamoret vilket blev lite jobbigt då hon ville knäcka av i nacket ganska mycket men det gick ändå bra, hon lyssnade fint på alla övningar, dock tyckte hon att det bara var onödigt att vi skulle travhoppa så hon slingrade sig och ville inte alls göra det. men jag fick henne över dock kanske inte så fint men aja, det är ju tanken att man ska galoppera tänkte nog hon, haha!
Sen var det miras tur och dom där övningarna var riktigt nyttiga för henne, eftersom det var lydnad, hon skötte sig bra, hon testade att tjura och göra lite som hon ville nån gång, men det insåg hon sen att det inte alls lönade sig.

Söndag träningsdag2:
Tea var även först ut idag, red först fram med hacket, dock var hon helt hysyterisk så amanda fick springa och hämta pelham tränset, den här dagen var det banhoppning, avslutade med att hoppa en bana på msv:b höjd och hon kändes otroligt fin, bra bjudning! så jag är helt otroligt nöjd med tea den här helgen!
Sen var det miras tur och hon gick också riktigt bra, hoppade också henne på en bana som låg på 1m 1,10m  riktigt duktig var hon, fick ett ner på ett räcke där jag inte riktigt fick tillbaka henne, men jag fick henne att hoppa av nära och göra fina runda språng! Så jag är mer än nöjd med dom små vildingarna i helgen!

Sammanfattning: helgen var riktigt bra! Tyckte han hade en bra träning, dock sa han inte så jättemycket, men jag antar att det var för att det är första gången han tränar oss, men jag är riktigt nöjd, och trevligt var han också, det gillar vi! :)

Måndag:
Idag trodde jag aldrig att ja skulle orka fara till skolan, men jag kämpade mig upp och for dit, satt mest i fiket hela dagen då vi hade invigning,riktigt trevligt faktiskt!
Sen for jag hem och somnade i soffan och vaknade av att mamma sa att det var middag, efter middagen gick jag ut till stallet och gjorde allt där, hästarna joggades barbacka, for först ut med tea som hade nerverna ute på kroppen haha, hon reste sig lite grann inge farligt högt alls, men problemet var att jag hade hennes vintertäcke som hade uppknäppt i bogen och det är väldigt glansigt inuti, så när hon reste sig så for ju täcke av och jag hängde med haha, höll typ på att skratta ihjäl mig! haha, mira var också rätt så pigg!

Imorgon ska dom små liven vila och jag har sovmorgon till fem över tio SKÖNT! efter skolan ska jag in till stan och fika med farmor och min syster! mysigt mysigt, men vi hörs imorgon! ha det bäst! puss och kram! seeeya!//
J.D


Fina mira! :)
Glöm inte att börja premenuera på bloggen och kolla in filmen från igår!

åh vad nöjd jag är och totalt slut!

Vilken underbar helg, det gick helt underbart bäst!!!!!
Sitter just nu och funderar på att gå och sova, helt gaaalet trött!
Morfar och anita är här och har lämnat min födelsedagspresent, Fick en plattång, den var även från mammas syskon, verkligen behövligt!!! :D
Skriver imorgon om hela helgen! är i alla fall sjukt nöjd och det är nog inte bara jag som kommer ha träningsvärk imorgon, tea och framför allt mira kommer nog ha grymt mycket träningsverk så det blir bara att skritta och trava imorgon!



Nä hörrni, nu ska jag nog sova, ska lägga in lite film från träningen nu, så håll utkik i länkarna, lägger i alla fall in lite bilder från idag när hästarna kommit hem och andas ut i stallet så fick dom vara med på en bild! ha det bäst! puss och kram! seeeya!//

( här är filmen: http://www.youtube.com/watch?v=pPgK236BRpA)
J.D
 
tea var inte så intresserad att vara med på bild, hon var mer intresserad av sin mat såklart! :)


Söt mira var då i alla fall sugen på att vara med, haha!

gullepluttan

Träningsdag 1 och min födelsedag

Hej, tänker inte skriva nått långt! tea och mira skötte sig alldelens utärmkt första dagen! hoppas på en ännu bättre dag imorgon! Fyller ju år idaag!
Nu ksa jga vara lite social! bye! skriver mer om träningarna på söndag eller måndag! puss och kram!seeeeeya!//
J.D



Red tea med hacket, sjukt bra gick det, ska ha det imorgon med!

Fredag, aldrig varit så stressad!

Hej hej, nu äntligen har jag landat hemma hos pappa efter en sjuuukt stressig eftermiddag,
Slutade vid kvar över två och sen fick jag springa till bussen,(stressen började redan där) och sen när jag kom hem var det bara att stressa i sig lite fika och sen börja packa, när jag precis hade packat klart mina saker och skulle gå ut och packa hästsakerna så kom peder hem och jag kände hur mycket jag skulle behöva stressa så jag skyndar mig ut i stallet och packade allt där och när jag nästan är klart kommer peder in i stallet och säger att lastbilen inte går igång för att det är så kallt, fattar ni paniken jag fick då? alla tankarna for bara i huvudet om hur jag skulle missa träningarna och hur sämst min födelsedag skulle bli, men efter att jag legat på golvet och näst intill gett upp så kommer peder in och säger att han fick igång den! WOHO, han är ju bara bäst!
sen tillslut efter en jobbig resa var vi framme och vi lastade ut tea och mira, först när jag tog ut tea och skulle göra iordning henne så kändes hon lite varm i ett framben, men då jag gick ut och gick med henne och sprang och kollade så hon inte var halt så visade hon ingen hälta och hon var inte lika varm i benet, tror nog hon hade slagit på sig i transporten så jag gjorde iordning henne och gick till ridhuset, dom första 20min satt jag mest och kände om hon var halt, men tillslut kom frida rännar så jag kunde fråga henne och hon såg ingen hälta och tea brukar alltid visa om hon har ont, jag menar hon kunde inte springa på en veterninär besiktning engång för att hon hade en kotledinfallamtion så jag tror nog inte det var någon fara, red henne på hackmoret och hon var väldigt fin, i slutet så blev hon lite hängandes i tyglen men då fick jag bara sitta med hög hand och driva på så blev hon mycket finare! jag är helnöjd med henne! har dock lite beslutsångest om vilket bett jag ska ta imorgon, men det löser sig säkert!
Sen när jag hade ställt in Tea, så dog min mobil och jag insåg att jag inte skulle kunna få tag i pappa så jag var tvungen att stressa runt en massa innan jag kunde hitta nått sätt att ladda mobilen på. men men eftet många om och men så fick jag tag i pappa och sa att han skulle hämta mig halv nio.
Så nu när allt var löst insåg jag att jag skulle behöva skynda mig att göra iordning mira så jag skulle hinna rida henne ordentligen,
Mira gick helt otroligt bra, red henne i skritt och trav med gramanen och jag kände att den nästa hjälpte för mycket så jag plockade av den, i galoppen var hon helt underbar, lite stark mot slutet men jag har verkligen lyckats med att flytta hennes balans, men det är nog lite kvar att träna på, i höger varv funkade det bättre än i vänster tror att det var för att hon hade ett litet litet skavsår i mungipan på vänster sida!
Efter jag hade ridit mira så gjorde jag kväll och pappa och min styvmamma kom och hämtade mig på hippo och vi for hem och jag fick ÄNTLIGEN i mig mat, så himla gott!
Nu sitter jag här och ska faktiskt gå och sova, imorgon är det en stor dag som man brukar säga! haha :)

Oj vilket långt inlägg det här blev, nä nu måste jag sova! ha det bäst, och kika in imorgon för att se hur det gick med träningsdag1 :) puss och kram! seeeeya!//
J.D



VÄRLDENS BÄSTA PONNYSAR! <3

Torsdag, kallt som bara den!

Huvva så kallt det är ute, Igår red jag tea ordentligt och skrittade mira, Innan jag for ut med tea bestämade jag att jag bara skulle rida med hackamoret för att hon skulle få vila munnen lite, och hon gick heeeelt otroligt bra, hon var helt lugn och slappnade av i galoppen och hon blev inte ens lite stark mot slutet som hon brukar bli, men såklart var hon tvungen att tjura lite innan vi skulle gå över en bro, men vi löste det genom att jag hoppade av och båda var glada.
Mira skrittades bara eftersom hon skulle få ta det lite lugnare nu innan träningen, men idag så red jag henne och tea fick skrittas, Mira gick faktiskt nog det bästa hon gjort på ett bra tag, i början i galoppen var hon lika fin som den gången då jag red henne barbacka om ni minns de, fast den här gången så hade jag faktiskt en sadel, och hon bar sig så ovanligt bra, och det känns verkligen som om vi kanske lyckats flytta hennes balans lite mer bakåt, så hon orkar bära sig! så himla roligt när man känner resultat i något men kämpat med.

Skolan idag var bara slapp, så himla skönt, började halvtio och hade so där vi börjat jobba med hälsa osv. sen hade vi engsv som faktiskt bara var dryg haha, sen äntligen var det lunch, men den varade inte länge innan jag insåg att det var fem min tills jag skulle gå runt med några andra och informera om invigningen av cafeterian i skolan på måndag, vi gick ruint till fyra klasser idag, och imorgon blir det två till, hade bara 20min Sv sen eftersom jag var tvungen att gå igen, och sen när vi var klar med informationen så hade vi bara ca 50min matte kvar sen slutade jag 14.05 hur skönt som helst! så jag hann med kvart över två bussen hem fast när jag kom hem däckade jag i soffan direkt, himla skönt vare, vaknade en stund innan peder kom hem med mat och sen blev det ut i stallet och mocka och rida, och jag säger bara att det var sjukt kallt att rida, frös öronen av mig haha! men tur det gick bra i alla fall! :)

Imorgon slutar jag 14.20 ska fråga om jag får gå fem min tidigare så jag hinner med kvart över två bussen, för då måste jag skynda mig hemma för att packa alla häst sakerna och sen när peder kommer hem bär det av mot hippo så han lämnar av mig där med mira och tea och sen ridet jag och gör klart kvällen och sen när jag är klar kommer pappa som sagt och hämtar mig och sen på lördagsmorgonen skjutsar han in mig till träningen! :D peppar!!!!!!

Nu ska jag packa mina saker som jag behöver imorgon och titta på criminal minds, och räkna matte och göra lite sv, kul va haha?

Innan jag går ska jag svara på en fråga jag fick tidigare!
Det var en person som undrade vad hon skulle göra när hennes ponny bara springer i galoppen(antar jag) hela tiden:
För det första så är det lite svårt att svara på den där frågan när jag inte riktigt vet vad det är för ponny och om du hoppar eller ridet dressyr?
Men jag kan ge några tips och sen får du ju se om något fungerar, Först så tycker jag att du ska testa skritta fram jättelänge och verkligen få den att slappna av likadant i traven, så du verkligen känner att den slappnar av, lägg in många halter i passet också!
Sen kan du testa rida med en graman om den springer högt med huvudet tex.
Sen kan du även göra mycke lydnads träning i hoppningen att du tex, bestämmer att den ska göra halt nån meter efter hindret, så att du ställer ut koner, osv.
Men jag tycker framför allt att du ska rådgöra med en tränare! :)
Lycka till och berätta gärna hur det går!

Nä nu måste jag packa! men vi hörs imorgon, kika in på kvällen för att se hur det gått för mig med hästarna på hippo!! ha det bäst! puss och kram! seeeeya!//
J.D




Här får ni lite mer nyare bilder, ska försöka ha med mig min mobil varje dag så ni kan få lite mer färska bilder :)
dom här bilderna är från förra veckan innan dom blev rakade!
Sötaste ponnysarna i världen, eller hur?

lycklig

Ibland är jag så smart, haha!
Taggar helgen som bara den!
På fredag drar vi in hästarna på eftermiddagen till hippo och peder lämnar mig där med alla saker, sen far han och jag rider och fixar kväll och allt!(hästarna sover över från fre-sön) Sen kommer pappa och hämtar mig och det bär av hem dit, och vi firar kanske lite i förväg min födelsedag, och sen på morgonen(lördag då jag fyller år) så skjutsar han mig till hippo runt åtta på morgonen och jag gör mig iordning och sen blir det träning WOHO :D :D :D
så himla taggad!

Idag började jag åtta, så himla jobbigt, men jag steg upp tjugo i sju och duschade och kom i tid, duktig va?
Skolan har varit okej, min mobil har fallit i bitar idag, men jag lyckades fixa ihop den på nått vänster!
Slutade ett vilket var gryymt skönt och nu sitter jag på shell och ska snart ta bussen ner till stan och möta ronja och köpa ulrikas födelsedagspresenter, hon fyller ju år imorgon!
sen åker jag hem med peder och cassandra och vi rider och fixar stallet! inte en så dålig dag va?

Nåja nog om detta, vi hörs ikväll! ha det bäst! puss och kram! seeeya!//
J.D




Taggar träningen i helgen, förlåt för att jag bara har gamla bilder, ska bli ändrig på det lovar! :)

Trött och hästarna vilar!

Idag är det tisdag så hästarna vilar eftesom det är deras vilodag!
Jag hade hoppats på lite frågor,så jag hade något att skriva om!
men idag verkar det få bli ett kort inlägg,
Är så himla trött, försov mig imorse och fick stressa jättemycket, skolan idag har varit sjuuuukt segt, herregud.
Men det är skönt att imorgon så slutar vi ett så då blir det att skynda sig hem och rida och göra klart stallet för sen på kvällen ska jag till pappa och fira min styvmamma! :)

Nä hörrni nu ska jag ut till stallet och mocka och borsta lite på hästarna, men vi hörs imorgon! och till dess får ni ställa lite frågor! ha det bäst! puss och kram! seeeya!//
J.D


sitter här med min mini dator, den är sååå praktisk och bra! :D

måndag, skola, stallet med cassandra!

Hej hej, idag blev jag väckt kvart i sju, fattar ni hur jobbigt det var att gå upp då? haha
Skolan har gått bra, fick lite engelska läxa till nästa vecka och så.
Slutade runt tre nångång och sen åkte jag och peder och hämtade cassandra och zakariya! när vi kom hem åt vi lite rester och sen satt jag och cassandra och nördade lite vid datorerna och sen bytte vi om och gick ut till stallet!
Först mockade vi som vanligt och gjorde klart all mat och allt, Sen tog vi in dom små djuren och gjorde iordning och sen for vi ut, cassandra red mira och jag red tea.
Tea var oerhört okoncentrerad och var spänd och ganska stum i munnen, sen i galoppen var hon hur galen som helst och lät som ett odjur haha, men när vi stannade uppe på volten så var hon riktigt fin och hade en jättetrevlig galopp problem blir bara då att hon blir sur för att hon måste gå i så samlad och fin galopp att hon börjar sparka på långsidorna, men vi löste det.
För mira och cassandra såg det ut att gå bra, cassandra red henne med gramanen och hon såg samlad och fin ut, trevligt trevligt. 

Nu har jag hamnat nu som alltid igen i det här Jävla(förlåt mig) bett problemet, har ingen som helst aning om vad jag ska rida med, det står mellan pelham och jaktstångspelham, aja jag har ju några dagar på mig att bestämma mig!

Jag hoppas att vi drar in hästarna redan på fredag så jag kan rida i ridhus eftersom tea är så okoncenterard när jag rider här hemma! Båda två ska sova över där hela helgen, så det känns riktigt bra! :)

Juste två saker, ni har väll inte glömt att jag fyller år på lördag ;) och att bli medlem på bloglovin och börja premenuera på min blogg!

Nä nu ska jga plugga lite sen titta på tv! ha det bra så hörs vi, ställ lite frågor också! puss och kram! seeeya!//
J,D


Förlåt inget inlägg igår!

Hej hej, förlåt för att jag inbte skrev något inlägg igår. var med amanda hela dagen :)

 vaknade vid nio igår och gick ut och klippte mira, lite slarvigt blev det med det funkar :) eftersom hon är så frusen av sig så klippte jag bara halsen! sen gjorde jag iordning lastbilen och packade alla saker och hästarna och sen körde bästa peder mig in till hippo, på vägen plockade vi upp amanda!
Vi gjorde iordning båda hästarna och tog dom till lilla jag hoppade upp på tea och red henne först och amanda satt och höll i mira. Tea gick bra, hittade ingen rytm i galoppen i början men efter ett tag så smög sig den fram. ställde upp ett räcke och började hoppa lite,
det gick helt okej i början sen när vi höjde upp blev jag lite avvaktande, men sista språnget var hon otroligt fin, men det var för att jag vågade vara kall och inte ta i henne :) så henne var jag riktigt nöjd med!
 Sen red jag mira, och jag tänkte att hackamoret skulle vara enkelt och rida med, men inte det, mira slet bara i tyglarna heeela tiden, så eftersom jag för en gångs skull var smart tog jag med det andra tränset med de tredelade, och bytte till det, i början var hon mycket okoncentrerad och bara gjorde som hon tyckte var bra, men efter ett tag fick det va nog med henne tramsande så jag kämpade på och efter ett tag började hon bete sig mer koncentrerat och bra, Med mira hoppade jag lite mer för jag märkte att hon behöver det. från början klev hon av där hon kände för det och det blev lite kaos, men sen fick jag sitta och tänka ett till ett till åt henne hela tiden och då gick det riktigt bra det verkade som om hon förstod att man kan inte alltid kliva av där man vill! Men jag är riktigt nöjd med resultatet och hon verkade också rätt nöjd!!!

Sen for jag hem och bara slappade tills amanda kom ut till oss och vi mockade och gjorde allt i stallet och sen slappade vi bara framför tv riktigt trevligt!
Idag vaknade jag vid nio och släppte ut hästarna sen gick jag in och jag och amanda åt lite frukost och sen skyndade vi oss ut till stallet och red, amanda fick rida tea och jkag red mira, vi var bara ute och joggade i skogen och längst ängarna, riktigt mysigt! :)

Nu ikväll har jag varit inne på hippo på elit möte, Det känns väll bra. men det blir nog bättre då vi gjort llte aktiviteter tillsammans, inte nu till helgen med nästa ska vi fara på laserdom och sen äta tillsammans det blir nog suuper! jag ska börja träna lite mer för anna nu också, mest för att komma igång med hoppningen så jag slipper all nervositet!

Nu istter jag här och ska snart äta, håller på att svälta ihjäl! ha det bra så hörs vi imorgon, första dagen i skolan och jag peppar INTE! aja, ha det bäst! puss och kram! seeeeya!// J.D



Fick en fråga vem som hoppar mira på bilden som jag haft på henne. det är miras ägare sandra! :)



lång kväll!

Hej hörrni förlåt att det tog lite tid innan jag skrev, men jag fastnade framför tv:n.
Klippte inte mira idag, får göra det imorgonbitti innan vi far in och tränar :D
det blev så jag lyckades gulla med peder och få han att skjutsa in mig tea och mira, hoppas bara på att amanda kan följa med det vore ju bara bäst!!!! inte helt säkert vi far imorgon, får vi inte igång den förbannade lastbilen kan vi inte fara, men jag hoppas och tror vi kommer få igång den, Fattar ni nu med vad jag menar med att jag vill ha en ny!! haha
Båda hästarna gick bra idag, mira var lite släning i galoppen men med en martingal eller graman blir det nog bra! :)

haha såg nu innan jag släckte i stallet ikväll så gick jag in i teas box och klappade henne och såg hur mycket jag hade missad med rakningen, men jag får ta det imorgon ;)

Fick en fråga om jag hade något hackamore tillsalu som var svart eller om jag visste var man kunde köpa ett med kedja.
Nej tyvärr jag har bara ett och det använder jag förfullt, hackamore kan man köpa i dom flesta hästshopar, sen kedjan brukar man få köpa till, eller göra som jag, som gjorde det lite home made, tog en kedja från ett pelham vi inte använder. men om du frågar i ett hästbutik så vet dom säkert!

Nä hörrni nu måste jga sova ska upp TIDIGT imorgon! kika in då, så får ni se hur det gick att rida!! :)
puss och kram!seeeeya!//
J.D





äntligen ska mina små sötnosar hoppa :D

Hårigt och fint

Hej, idag vaknade jag vid åtta och gick och släppte ut hästarna, sen gick jag in och duschade, och la mig och sov ett tag.
 nu åp eftermiddan har jag mockat och fyllt spån och ridit och rakat tea, SJUKT duktig, hon var huuur lugn som helst när jag klippte henne, fick till och med hör och häpna klippa i ansiktet, det blev himla bra, nu ska jag ut och rida mira och om jag hinner ska jag raka henne med! :)

Fick en fråga om vad det var för träning och var och när den ska vara!
Det är daniel svensson som kommer upp och tränar, den 17 och 18 januari på hippologum :)

det börjar faktiskt luta mot att vi ska dra in hästarna imorgon och hoppa lite, hoppas!!! :)

nu ska jag gå ut till stallet igen, vi hörs ikväll! puss och kram! seeeya//
J.D


några saker som gör mig irriterad

Det första är att febern inte är borta, har 38, nu men liksom. åh va drygt.
Det andra är att ingen i min klass kan informera mig, vilket betyder att om jag far till skolan imorgon, vilket det lutar mot att jag inte gör nu, men ändå, så vet jag inte om jag har teknik och börjar 8 eller om jag jag inte har och börjar halv tio, åh va less jag blir!

Hur som helst kämpade jag mig ut till stallet idag, efter att ha mockat två boxar kände jag mig redan slut, men jag skulle bara rida så var det, så jag tog in hästarna och sen pratade jag med cassandra och hon tyckte mira kunde vila för hon hade ändå gått så hårt, så jag for ut med tea, hon var så sjukt pigg, ni skulle sett henne i galoppen, tjoho hahah, sen när vi gjorde halt så reste hon sig jag tog inte speciellt hårt i henne, men hon var så himla överladdad, haha, men söt var hon då. ska nog bestämma en dag då hon bara ska få galoppera av sig!

imorgon ska tea vaccineras och bella, ska ringa och boka tid imorgon! :)

Glöm inte att premenuera på min blogg på bloglovin.se! då kan ni enkelt se när jag lägger min inlägg och följa bloggen där!

Nä vi hörs imorgon, puss och kram! seeeya!//
J.D


saknar fiffi!!! men hon har det bra nu, och börjar faktiskt må riktigt bra, hoppas det håller i sig!!!

Äntligen har febern försvunnit!

Så himla skönt att den är borta nu, av någon anledning när jag är s¨juk så ligger jag och inbillar mig att jag ska dö, att jag har värsta hemska sjukdomen, hahah! antar att det är för att man inte gör nånting och man får för mycket tid till att tänka!
Har fortfarande ont i halsen, men det kan man ju rida med :D  eller hur?
idag har jag inte gjort så mycket alls, mest tagit det lugnt och nu börjar det dra ihop sig till att gå ut till stallet, ska bara käka nått först!
ikväll kommer min äldsta syster hem WOHO, som också varit ute på äventyr, ni vet min näst äldsta syster for ju till thailand när det var kaos där, och sen bara några veckor efter det åker min äldsta syster michelle till indien där det också blivit kaos, haha, så aldrig fick man andas ut, dessutom fick vi veta att hon låg på sjukhus för att hon fått något virus och det var jättemycke strul, huvva va jobbigt det var, men nu har hon varit i sthlm nån natt hos sin kompis, så det känns skönt att andas ut lite i alla fall, änn är hon inte hemma! Saknat henne så himla mycket! ska bli sjukt kul att träffa henne igen!

Fick nyss panik då jag läste på hippos sida att jag ska träna för daniel svensson den 17-18 JANUARI!!! inte februari, måste ringa mamma och kolla upp om det stämmer, nu känner jag mig fett stressad! :O
ska  i alla fall vara med me både mira och tea så det blir spännande!

 Fick en fråga om jag visste var ponny tävlingarna ska vara i februari, och vad jag vet så ska umeå ryttarförening ha en lokal(reg?) ponny tävling i februari i alla fall :)

Nä nu måste jag gå och försöka få tag i min mamma, men vi kanske hörs ikväll! ha det bäst! puss och kram! seeeeya!//
J.D



Daniel svensson, Svergies ponnylandslags tränare!

(bilden är tagen från google)

Mindre feber, WOHO!!! och ge mig en tävling så blir allt bäst!

Så nu börjar febern gå ner, men den vill självklart inte försvinna helt, så jag blir hemma imorgon!
Ikväll var första gången på 2 och en halv dag som jag var ute, jag hjälpte till att mocka medans min syster red hästarna, när jag mockade den sista boxen kände jag verkligen hur utmattad jag var, tur som jag har så var peder med i stallet och sprang som en liten slav med kärrorna, han borstade även bella och mira, SÅ himla duktig!!!!!!!!!!!!!! tack så jättemycket!
Det roligaste är att han och bella(som hatar killar) är typ bästa kompisar, samma sak med mira, hon brukar alltid slänga upp huvudet när man ska borsta luggen, men när han gjorde den var hon sten lugn!
Mira fick nya skor idag vilket var väl behövt, åh vad jag vill rida nu, hålller ju på att bli tokig!! men om febern är borta imorgon kan jag nog fara ut med någon av dom! hoppaaaas!

Nu har jag tittat på Grammis galan, och verkligen fått det förklarat för mig hur mycket jag inte tycker om EMD, usch usch usch.

Vill ni veta en himla bra bäst och fantastisk sak, Vi ska köpa en ny fin b-korts lastbil, direkt när vi hittat den i rätt prisklass, är as glad!

Ingen kan förstå hur sugen jag är på att tävla just nu!!! det är oförklarligt mycket! jag taggar så himla mycket!!

Nä nu ska jag titta på tv och försöka sova lite, ha det bäst! puss och kram! seeeeya! //
J.D

Vill tävla vill tävla vill tääääääääävla!!!!!!

åh vad jobbigt

legat i 40graders feber HELA dagen, orkar ingenting, bara sover-vaknar-tar alvedon-sover osv.
hoppas ni har det bra, hört att det är många som är förkylda, min styvmammas systers barn har haft feber sen den 19,december.
hoppas jag inte fått samma virus som henne, det skulle bara vara jobbigt!
På söndag, om jag är frisk, ska elitsatsningen ha möte, det blir spännande och se vilka som ska vara med, själv kommer dom flesta få gå före mig eftersom jag egentligen hade bara tänk satsa på SM, men hur egoistiskt är inte det, så jag kommer hoppa in om någon saknas :)

Nu sitter jag och min lillebror och tittar på robin hood, och jag ska väll sova snart som vanligt, cassandra kommer hit idag och rider så himla bra!

nä nu orkar jag inte skriva mer, ha det bra! puss och kram! sseeeeya!//
J.D


bilden är sen nyår!!

Sjuk! när ska jag få vara frisk det här börjar göra mig galeeeen!

Hej mina gulliga läsare, jag hoppas ni har det bättre än mig just nu, har fått feber och snuva IGEN, fattar ni att jag först blev sjuk innan lovet och nu slutet av lovet, det är inte många dagar emellan? börjar tro det är fel på mig!
Tur som man har så har jag ju en gullig syster som rider massa bra, så hon får ta dom små sötnosarna idag, så skönt att jag har henne så dom slipper vila!
idag vid tolv höll jag på att gå ut och rida, men min mor stoppade mig, och nu känner jag att det var bra, ligger i min säng med nyponsoppa och glass och tycker synd om mig själv!
hoppas att jag är bättre imorgon så jag kan rida!
Kan ju även meddela att jag har jordens träningsvärk sen igår, haha verkar som om man aldrig får nog med muskler! haha

Alltså jag blir så himla glad av era kommentarer det värmer verkligen och enfast jag ligger med 39,5 graders feber så kan jag inte låta bli att hoppa av glädje när jag ser dom! ni får mig typ att vilja springa ut och rida med febern och bara skita i att den finns, haha! :) Ni motiverar mig verkligen att skriva mer! Fortsätt så! :D

Fick en fråga om hur gammal jag är,
Jag är 14 år och fyller faktiskt år snart och blir då 15,
17 januari, det är bara att ni kommer ihåg!

Så här långt har jag kommit på min önskelista, dom två översta punkterna är viktigast!!!!!!

*Göteborg horseshow biljett
*pengar till Göteborg!!!!!!
*ländtäcke som man knäpper framför sadeln(mina två blev stulna)
*tävlingsschabrak med matchande huva
*kingsland jacka
*equipehuva och schabrak
*kläder
*väska
*presentkort
*spa presentkort, tex massage eller ansikts behandling
*Plattång
*volumaster
*Pelham till tea
Fortsättning följer...


Nä nu ska jag titta på mamma mia och vila upp mig så jag blir friskt! puss och kram ni är bäst! seeeya!//
J.D


Älskar den här bilden, den är från timrå när vi hoppade msv:a och fick den töntigaste rivningen ever, fatta om jag hade lättat av lite mer i innerhanden hade hon inte rivigt och vi hade kvalat SM, men iår då jäklar, vi ska försöka i alla fall! :D

Mira gör framsteg och det blir bara mer och mer kallt ute!

Hej, tack för dom gulliga kommentarerna, sjukt uppskattande, men jag vet att ni är fler som läser!

Idag så väckte mamma mig vid nio och jag känner hur kallt det är i hela huset, tydligen så hade det gått en propp inatt så all el hade stängts av WOHO, inte konstigt att jag frös inatt. haha!
När jag kom upp stod frukosten färdig! Dom första timmarna av dagen var nog det jobbigaste jag var med om, trodde seriöst att jag skulle somna stående haha!
Idag har vi rensat och städat riktigt skönt att bli av med julpyntet faktiskt!

Vid tre gick jag ut till stallet och tog in tea och for ut med henne, det gick helt okej, lite odräglig blev hon där ett tag, men kul att hon är så framåt i alla fall! I traven kändes hos riktigt fin och vilade på steget och bara var ovanligt fin om jag fick önska så hade hon gärna fått gå i en lite djupare form, men det ville hon inte!
Sen slängde jag ut henne i hagen och gick tillbaka till stallet och mockade och gjorde klart fodret.
Efter det gick jag ner till hagen igen för att hämta en söt liten mira,
Idag gick hon faktiskt otroligt bra, mot mina förväntningar, red henne barbacka vilket var lite jobbigt för mig, men jäklar va fin hon var, i skritten så kändes hon stel i början med efter lite uppmjukande övningar så slappnade hon av i heeeela ryggen, i traven fick jag det jobbigt haha, ni ska veta att hennes trav är inte liten, nu kommer vi till det mest fantastikska och det var galoppen, helt sjukt vad hon gör framsteg, hon bar sig riktigt fint och det var inte alls som förut då man haft en hel mira i handen utan hon bar sig otroligt fint, så det kanske visar sig att efter allt slit och bråk så kanske det hjälpte? i hope so!

Pratade med min fin vän från skåne idag, maria! Hon berättade att deras första tävling är nu, den heter trettondagsspelen, verkar vara en riktigt rolig tävling som alla söder ut far på!
Fattar ni, här sitter jag och rider ute i -14 och känner att första tävlingen närmar sig som är vecka 7 eller 9, NÄRA? aaah blir tokig de är ju evigheter kvar!
Kunde ha tävlat på tisdag i klubbmästerskapen med då tea inte är igång hoppad så fick det va, såg även att jag inte kommer kunna starta i norrlandmästerskapen heller, då det mästerskapet ligger i piteå, och ni vet vad jag och tea säger och piteå, BIG NO NO!!!!!

Ska tjata lite på mamma så vi kan dra in dom så jag kan hoppa några gånger innnan den här stora tränaren ska komma upp riktigt kul ska det bli!
Igår kom den dagliga eller inte dagliga med kanske veckliga disskutionen upp om hur vi ska göra med våran lilla lastbil, och jag vill verkligen mer än allt annat ha en ny b-kortslastbil, och då menar jag en ny, är så less på våran, det är alltid fel och jobbig och bläää. tror vi kommer tjäna sjukt mycket mer på att köpa en ny! jag vill verkligen!!!!!!!

Nu har jag ätit en god middag och ska bara ta det lugnt heeela kvällen! sjukt skönt, men innan jag går så ska jag svara på en fråga jag fick igår:

"Hej!! Vad tycker du är lagomt att ge till en D elr C ponny i ganska hög prestation? Alltså, både grov och kraftfoder?:) Vad får tea/mira?:)" / anonym


Hej, ja du jag är ju verkligen ingen foderexpert, haha, har själv inte mixat med så mycket foder.
Tea har jag alltid gett Krafft grov, och då under tiden vi tävlar brukar jag byta ut 5dl groov till 5dl krafft sport, men det är endast då jag känner att hon behöver lite extra energi och mira får i nu läget korn och groov.
Själv tycker jag det bara är onödigt att blanda och hålla på då det är mycket lättare att bara ge t.ex krafft som redan är blandad pellets utan extra tillsatser!
Tea får idag ca 2kg krafft om dagen och mira får 1liter korn och ca1 liter krafft om dagen!
Man märker ofta på hästarna om dom är nöjd med det dom får, tea blir oftast lättare grining och hon får för lite krafft, då ökar jag bara på! det är så lätt om man bara har ett foder så man kan öka och minska bäst man vill, men man ska också vara försiktig då man byter eller ökar på ett foder då det vid oförsiktigthet kan leda till kolik eller fong!
Det är lite svårt att svara på första frågan då jag inte riktigt vet om det är ponnysar med mycke energi eller dom som gärna är lite sega, men jag hoppas det här svaret hjälpte lite i alla fall! om inte? så fråga igen! :)
 
Fortsätt fråga på hörrni! det är så kul att ni gör det!

Nu ska jag spela lite hjärter, ha det bäst, så hörs vi imorgon! puss och  kram! seeeeeya!//
J.D

En sån här skulle inte sitta fel!  åh vad jag vill ha, helt oerhört mycket!

(bilden är tagen från google)

Dags att rycka upp sig?

Hålla, nu borde jag skärpa mig, måste verkligen börja ta tag i saker och ting, SKÄMS på mig, ibland blir det bara att jag tappar all motivation till allt och då menar jag allt, det är väldigt jobbigt, men jag vet att alla känner så nån gång,
Nu har jag bestämt att imorgon eller ikväll ska mitt riktiga liv börja igen, jag ska släppa allt gammalt och dumt och börja sova i mänskliga tider och äta normalt, leva normalt för annars vet jag att jag inte kommer klara skolan, tror ni att jag kommer klara det? i hope so!
Jag efterlyser kommentarer på min blogg! kom igen nu, ni är ju ändå några stycken som läser den, varför är ni så blyga?
Jag är tacksam för allt, det ger mig en liten extra kick i vardan!
Alla som kommenterar på billdagboken och Apberget vill jag tacka så hemskt mycket, och ja jag vet, tea är en otrolig ponny det har ingen fel om!
Ibland sjunker mitt självförtroende och då är allt jag behöver är att titta på alla fina kommentarer jag får på apberget och dyl, men på bloggen då? kom igen nu var inte så fega!
Vet ni vad, jag tror jag har aldelens för höga krav på mig själv, jag tror faktiskt det är ganska många som har det, och har ni sett den nya vattenfall reklamen då det är en tjej som är ute och springer och tänker "allt jag vill är att slå den där tjejen" som är hon själv, jag tror det är ganska smart att tävla mot sig själv och ingen annan, sen visst det är ju kul om man vinner, men samtidigt borde vi vara nöjda med dom små steg vi gör, man kan inte ta sig till os på ett år, det är något alla måste inse, jag har ju tänkt satsa på SM iår, men det är bara en tanke, sen om jag gör det är en annan sak, det kanske slutar med att jag hoppar L:A och MSV:B, Det 'är JAG bara JAG som bestämmer och vet om jag är redo för det, jag kan säga nu såhär direkt att i dagsläget är jag INTE redo för det.
Och sen skulle det va så att jag hoppar L:A och MSV:B hela året så är det väll skit samma, jag gör det här för att jag tycker det är kul och inget annat! Den jobbiga delen som skulle bli är att folk som alltid börjar prata och undra, men det är sånt man måste stå emot, jag hoppar vad jag vill, har jag lust att hoppa L:B så gör jag de, dom har INGET med det att göra, sen visst får man ha åsikter så länge ingen tar illa vid, Eller vad tycker ni?

hoppas ni lärde er något av det här inlägget! nu ska jag gå ut och rida! puss och kram! seeya!//
J.D


Du är min inspiration, min glädje och mitt allt! <3

Sömniga hästar!

När jag kom ut till stallet vid sju halv åtta låg både mira och tea ner, så jag gav dom maten och såg till att alla hade vatten och sen släckte jag och gick in igen!

Den här dagen har bara bestått av sömn och slappningstimmar, haha!
Imorogn kommer signe hit, så jag ska försöka göra klart i stallet tidigt :)

Jag har funderat lite på det här med nyårslöften osv, tror faktiskt fast jag först inte tänkte sätta upp några så gjorde jag det ändå
*Minska frånvaron i skolan
*Hålla mitt rum snyggt och städat
*Sluta skjuta upp saker hela tiden, tex läxor stallet osv!
*Hjälpa till mer hemma
Ganska bra löften, vet att mamma gillar dom i alla fall ;) haha!

Nä hörrni, vi hörs imorgon, då ska jag ut med båda hästarna och jogga i skogen, kanske lite galopp också! mer om det imorgon! puss och kram!seeeeeeeya!//
J.D





Här får ni två bilder till från nyår :)

Nyår+ Nyårsdagen

Oj så kul vi hade!
Synd bara att mira fick panik när dom började smälla så mamma och peder fick sitta i stallet hela kvällen tills mamma hämtade mig efter tolv och jag fick åka hem och byta av mamam och peder!
Hon stod och slängde med huvudet och försökte hela tiden ta sig ur boxen, tillslut tog jag ut henne och då blev hon lite lugnare och började äta hö i gången, men sen försökte jag ställa in henne igen men då fick hon panik så jag höll ut till efter två nångång och då blev hon lugnare och slängde bara lite mer huvudet när jag släppte in henne igen, så jag släckte och stod och höll koll på henne ett tag innan jag gick in och la mig! 
Sen eftersom stackars mamma blev sjuk igår så fick jag ta hästarna imorse så jag klev upp runt åtta och gick ut och släppte ut dom, sen när jag kom in så gick jag och la mig och sov till HALV TRE! hahah sjukt!
Sen nu har vi ätit tjockismat och jag släppte in hästarna vi sex och mockade, ska ut och rida tea ikväll, mira får vila eftersom hon inte sovit nått inatt, igår for jag ut och bara lullade på i skogen barbacka med båda, rikigt mysigt faktiskt!

Nä nu ska jag stänga ner dator, skriver mer ikväll då jag kommer in! ha det bäst! puss och kram!seeya!//
J.D


Signe och jag igååår! ^^

RSS 2.0