Fredag

Idag var jag i skolan, slutade ganska tidigt, for ner till stan och såg lite brolle sen var det bara att springa till jobbet jobbade från ett till fyra, sen bar det iväg till affären och köpa massa tjockismedel, hem, sätta upp dom sista linorna på hagen, sen fick sötnosarna springa ut dom var så lyckliga, tea släppte aldrig huvudet från marken.
igår städade jag hela stallet, kändes sjukt skönt. så fint nu.
Klantiga tea har ju råkat trampa sig på sitt framben så det var ganska uppskrapat och väldigt ytligt men jag lät henne vila, så får jag se om det syns något imorgon, men jag tror hon kanske kan vara lite svullen mendet kommer nog inte vara någon fara. imorgon ska vi städa i hela huset, sen på kvällen kommer signe och viola, ska grilla och mysa ösa mycke. sen nu har vi ju en boxplats över så om någon vill hyra så är det fritt fram, kommer nog lägga ut på annons.
det är sjukt fint här, och ett jättestort bete. senare i sommar kommer vi kunna hyra ut två platser.
 eftersom jag åker till skåne i några veckor<3
lägger in lite bilder från betet, det är sjukt stort, typ två fotbollsplaner.

tea
tea
tea
bella
tea

bella och tea<3




Torsdag

Hej, idag är jag hemma hade så himmla ont i huvudet i morse. så då vilade jag lite, sen när mamma kom hem efter att ha skjutsat min lillebror till skolan så börjar hon skriva en lapp med saker vi kan göra under dagen typ städa, så hade vi fyllt lappen men att-göra-grejer:
*Städa stallet
*Städa inne
*Sätta upp linorna på sommarbetet
*bada siri (gjort, hon springer runt och är helt galen för att hon är blöt)
*kratta baksida och lite annat.
Och nu när mamma var ledig en dag för engångs skull så skulle vi äntligen hinna göra allt det här.
jag hade precis ätit frukost och klätt på mig och liksom gjort mig beredd, så ringer hemtelefonen och det var hennes chef som råkat säga fel på vilken dag hon skulle vara ledig så då var det bara för mamma att fara iväg, typiskt.
så nu sitter jag här och vet inte riktigt vad jag ska göra. det är ju så tråkigt att städa själv, sen så är det mycke roligare när mamma är med för att hon så bra på att organiserar upp allt.
jaja, jag får väll rida teasötnos då. Igår hoppade jag lite på ängen bara små språng det blev inte riktigt som tänkt, så jag tränade balans, styrka, svängar och förtroende.
Tips!
förtroende är jättekul att göra, första gången jag gjorde det var på en tomas träning men då litade jag inte så mycket på henne. men nu är det mycke bättre, såhär kan man göra: sätt upp ett litet hinder(avgör själv vad som är litet) och sen fattar du galopp och rider mot hinderet och sen när du är tre-fyra galoppsprång ifrån blundar du, skit läskigt från början, det är också en övning som är bra om man vill ha in den rätta känslan. lycka till!
kolla hit!!!!
ni som har hästar med "rosa" eller ljusa mular,håll ett öga så att dom inte bränner sig,tea har börjat göra det, så mitt bästa tips är att smörja in dom med helosan sol. jag tror det var 8 i solskyddsfaktor inte så mycket men kletar man på ett rejält lager ska det nog räcka!

idag ska jag nog bara ut och rida lite längst vägarna och bara ta det lugnt!
ha det bra! kram!//jacqueline

image26

Hoppsan

nu har jag varit dålig på att uppdatera. det har varit så mycket dom sista dagarna!
i måndags jobbade jag hela kvällen med att duka till balen. sen igår så var det ju balen så då var jag och fotade syster och hennes pojkvän dom var så fina så!!! sen på kvällen for jag och "prov" red en ponny som jag ska träna och tävla pga att ryttaren inte är så rutinerad. men han är ändå sjukt duktig som bara ridit åtta månader och lärt hästen galoppfattningar och att hoppa lite. så nu har han två ponnysar en c-ponny som är åtta och en d-ponny som är världens bästa läromästare. så jag ska rida hans c-ponny nu. Ria :) jättesöt och fin ponny. riktigt duktig på att hoppa, första språnget så tog hon i så mycket att jag nästan flög över halsen. haha.
Tea<3 då, ja hon red jag i måndags på ängen lite dressyr och styrka. jättefin var hon. sen i tisdags vilade hon. och idag har jag inte farit ut ännu eftersom det är så himmla varmt. men jag ska nog rulla på, på en studs och träna bakdelen lite. fiffi åkte ju i måndags hon är nu framme! dom hon åkte med (wikströms) har tydligen inte stannat och mellanlandat nånstans så fiffi var jättetörstig och hungrig, usch vad hemskt. så wikströms är inget tips!
nämen nu måste jag ut och rida älskligen min.  ha det bra! puss och kram/ jacqueline

image25<3

Morsdag

Idag är det ju mors-dag. mamma har fått två av hennes tre presenter inga stora men ändå bra att ha.
hon har fått en blomma och en skiva och sen är den andra hemlig men det kommer!
Hon är värld allt i världen. puss på hon.
så nu har vi satt upp en gigantisk beteshage till små hästarna, dom kommer bli så lycklig, den är inte riktigt klar eftersom linorna inte är uppe än, hoppas på att hinna göra klart den ikväll, så dom små liven ska få springa av sig lite. Sen har jag inte sagt det att Firoda c.c min söta busiga unghäst åker till skåne imorgon, och ska på en liten utredning eller vad man ska kalla det om sin(a) hovar som hon är så öm i, sen ser vi om jag tar tillbaka henne, men det blir trodligen inte så. eftersom kemin aldrig riktigt klickat.
jaja nog om detta nu ska jag gå och uppvakta min mor lite mer.
Ha de gott, //jacqueline.

image24Firoda<3

Surt. dumma gammla lastbil.

Det blev inge huddik pga våran USLA lastbil....
åh jag peppade verkligen. aja nu blir det att tagga om till ö-vik om två helger.
nu har jag i alla fall fått några bilder från umeå tävlingarna.
igår red jag teabus på ängen, helt galen var hon så tillslut så gav jag upp och sadlade av och hämtade longeringsgrejorna så då fick hon allt busa av sig och det kan jag ju säga att hon gjorde ordentligt. haha hon är så söt min älskling<3
i helgen ska jag passa på att utforska en skogsväg som jag inte gjort än det börjar vara på tiden nu haha, men vadå bättre sent än aldrig!
jag har inte vågat rida över en jättedålig bro som jag trodde man skulle behöva, men jag tror att man bara kan rida runt den. så det äger ju!!!!
Så nu slänger jag in en bild från umeås tävlingar, sen ska jag ut i stallet till min sötnos. Hejdå! //jacqueline
Ps. skriver sen om skogsvägen om jag tar mig dit!



image21

Alla bilder är från MSV:A debuten.


Håller tummarna!

Nu är det bara att man håller tummarna och hoppas på att dom hinner fixa bromsarna på lastbilen så vi kan åka idag!
har packat mina grejor och duschat, så nu ska jag ut i stallet och packa teas grejor! ^^
Antingen så kommer jag kunna blogga hela helgen eller så kommer jag kunna berätta om tävlingen när jag kommer hem på söndag eller måndag! jag hoppas ju på det sista jag.
aja, nu måste jag gå! vi hörs! kram //jacqueline

Huddik imorgon :D

Imorgon åker vi, är sjukt pepp. gillar verkligen huddik dom har värsta mysiga anläggningen och allt. så det känns toppen, tea har vilat tisdag och onsdag så hon riktigt ska återhämta sig efter umeås tävlingar.
Så imorgon lär hon ju vara helt crazy, så det blir väll ut och galoppera ute på ängen! hon älskar det!
vi åker nångång på eftermiddagen, så det blir att vara hemma och packa hela dagen imorgon!
men ja nu ska jag sova, hinner nog slänga in ett inlägg innan jag far. sov sött.//jacqueline


image19puss!

Ny vecka, längtar redan till nästa helg!!!

Så då var tävlingarna över och jag är hur nöjd som helst!
Msv:a debuten gick ju super fick två nedslag var av ett som jag kom snett på så då rev hon det och sen petade hon ut i tre kombinationen för att det blev lite för trångt. men jag är sjukt nöjd!
Sen har rebecka hjälpt mig i helgen vilket jag är väääldigt tacksam över, puss på hon!
och sen vill man ju också tacka snälla amanda som hjälpte till och  var bästa skötaren i världen, helt sjukt va bra du är!

Så nu peppar jag nästa helg, far redan på torsdagen till huddik, är sjukt taggad vill fara NU!
Nä men nu ska jag ut och rida min älskling, sitter även och väntar på lite foton från ihelgen!
Tea är i alla fall sjukt bäst! <3

puss o kram// jacqueline

image17


Tävling!

så nu är umeås tävlingar igång, jag hoppade en L:A idag!
det gick suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper bra!!! Tea är bäst och snyggast!
men nu ska jag sova, så jag är pigg imorgon! msv:a debuten ju ;)
berättar mer på söndag! sov gott kram! // Jacqueline

 Älskar dig, du är bästaste i världen!!<3

Skööööööön dag!

Idag steg jag upp sju, släppte ut tea, fixade mig och for ner på stan för att träffa min klass,
vi hade "genrep" inför då estländarna kommer (imorgon) att det kommer estländare till våran skola är något som våran skola och estländarnas skola har som ett sammarbete,ganska kul ändå. så vi träffades på torget kvart i nio och skulle göra det där genrepet som dom sa skulle ta två timmar men det tog ca en halvtimma hahah, så man slutade ju vääääldigt tidigt. sen var jag kvar på stan med johanna vi fikade på lobbyn ett otroligt mysigt fik!!!! rekomenderas verkligen!!  sen vid ett kom cassandra och eric och hämtade mig och vi for hem.
Så nu har vi grillat, och jag har varit ute i stallet och mockat, hon ska få vila idag tänkte jag,lilltjoppan, jag måste ju bara få skryta lite på henne att hon faktiskt varit duktig idag som inte rymt från sin hage, vilket hon gjort i kanske en veckas tid och det uppskattas INTE av grannarna hahha, men vadå vad är det man brukar säga gräset är alltid grönare på andra sidan stängslet, (haha jag vet att man inte använder det i såna här sammanhang).
  Så nu blir det bara att slappa hela kvällen, se betty och Dh och ta en dusch. sen blir det nog att sova tidigt ikväll, är sjukt trött!!!
i veckan måste jag nog sätta mig ner och göra ett litet ridschema, det är verkligen ett tips jag kan ge, det är mycket skönare att ha planerat var man ska rida, när och hur. Det man måste tänka på är att anpassa schemat för dig och din häst! glöm inte att lägga in konditionsträning ;)
och inte bara till hästen, du måste också träna upp konditionen vilket jag ska börja göra eller har börjat göra, så nu är det bara ut och springa, själv måste jag köpa nya skor som är sköna, fick värsta skoskavet sist av dom gammla.
Sen är det viktigt att sätta upp ett mål, mitt mål är att få en nolla i msv:a, målen är också viktiga att du sätter ut efter dig och din ponny/häst.
Så nu kan jag bara önska dig lycka till!!!
Hejdå!

 slänger in en gammal bild från i vintras på två av mina fian vänner.
 Den påminde mig också om att det börjar vara dags att smörja. du men kanske?

Dumma älgar!

så nu har jag ridit och ätit och gjort en massa saker!
Idag tog jag beslutet om att rida på ängarna uppe i skogen, så jag skrittar dit men på vägen upp mot ängarna står såklart två älgar ivägen ( en hona och hennes unge) så då var det planen förstörd men men, jag for hem och hoppade över ett litet kryss som jag la en skrana och lite andra saker under, från början trodde jag nästan att det var hon som tittade och stannade men sen insåg jag att det var mer jag som var tittig, och så är det nog oftast på tävlingar för många ryttare att det är dom som tittar men inte hästen men ändå skyller man på hästen, det är inte ofta det är hästens fel. tänk på det.
Nä nu ska jag sova, ganska slapp dag imorgon sov morgon och halvdag ^^ kan det blir bättre?
jaja nu står min lilla hund och väntar på sängen, sov gott!

Hahah Faaaaail!

Idag skulle jag minsann vara duktig och komma i tid till skolan så jag gick upp halv sju, gick ut i stallet släppte ut tea och mockade och gjorde klart allt utom att rida, sen stressade jag in och bytte om och sminkade mig och gjorde mig klar. sen skjutsade eric mig till haga och där ifrån cyklade jag på min systers cykel till grubbe, När jag kommer in i skolan hittar jag inte min klass ( jag var i tid till och med 5min tidigare) jag hittade inte heller mina lärare, men sen hittade jag en annan lärare som kunde ringa min lärare, hon ger mig telefonen och jag får prata med min lärare Annika, då berättade hon att vi har komp ledigt, och vi är lediga hela dagen! tror ni jag blev nå sur?
haha aja då var det bara att cykla till shell på teg i det blåsiga vädret, men men nu är jag här och det kändes ganska onödigt. men det blir väll att ta elva bussen hem igen ^^ sen ikväll ska jag äta middag i stan.
Men det känns grymt skönt att vara ledig idag så nu hinner jag rida på dagen, tea  brukar vara lite mer nöjd ju tidigare jag rider!
aja vi hörs sen! kram kram

Duktig tea!!

Så nu har jag ridit och det gick såååå bra, hoppade några språng på msv:a höjd.
Hon bjöd fint och det känns sjukt bra nu inför umeå ^^
jaja nu ska jag tjocka mig framför tv:n med min syster cassandra och hennes pojkvän erik.
Byeeeee!

image13

Vart tog det fina vädret vägen?

Hej hej, idag är det söndag och jag har inte hunnit göra så mycket faktiskt mest slappat och sovit framför tv:n.
Men jag steg upp vid åtta och släppte ut hästarna och mockade och gjorde klart i stallet åt tea så nu ska jag bara ut och rida.
Idag så åkte min mamma och peder(hennes pojkvän) till sthlm och därifrån ska dom åka på en kryssning, lyxigt va? Men det är dom så värda så, som dom ställer upp hela tiden.
så jag och min ena syster cassandra blir ensamma hemma till på torsdag, så vi ska ta hand om hemmet, men det har vi gjort förut.
Mina hundra (siri och rocco) ska bo hos min andra syster michelle eftersom annars skulle dom få sitta inne hela dagarna medans jag är i skolan.
Det börjar även dra ihop sig till nationella hemma tävlingarna, då jag ska debutera msv:a(1.20) , spännande spännande,  lite pirrigt är det ju, men jag tror det kommer gå bra om jag klarar av att ha nerverna på plats så går det oftast bäst! ^^ På fredag börjar tävlingarna och håller på till söndag. 
Så då är det bara att ni håller tummarna jag debuterar på lördagen!

Nämen nu ska jag ut och rida i det blåsiga och gråa vädret! ha det bra! kram

(ps. slänger in två bilder på mina hundar)

Rocco

Siri

Hej hej

Hahha jag kommer säker inte ha många alls som läser den här bloggen.
men den kommer i alla fall handla om mig och min ponnysar, et.c hur det går på tävlingar hur träningarna går.
det kommer också komma upp lite tips i mellan åt.

Lite fakta kan man alltid börja med:
Jag är en tjej som är 14år bor för det mesta hos min mamma i en (ganska)liten by utanför umeå.
vi har stallet på gården med tre hästar var av två som är mina.
jag går på skola på grubbeskolan förövrigt världens sämsta skola(ska byta till hösten)
jag har hållt på med hästar sen jag kom till världen kan man nästan säga,
fick min första ponny när jag var 4 år som hette Madam pepita en liten shettis som var svart och vit, jättegullig.
Hon var nog den bästa första häst som man kan ha, hon var en sån som man aldrig kunde bara åka med på för då blev hon tjurig och svängde åt ett helt annat håll och vips så låg man där på marken.
jag tävlade henne upp till regional L:B riktigt duktig faktiskt, sen blev jag förstor och sålde henne till ett drömstall i ö-vik.
Då skaffade jag mig en B-ponny som heter Bella, en ponny som inte kunde något alls då vi köpte henne och hon var också en riktigt bra ponny som man lärde sig mycke på men man skulle aldrig kunna kalla henne för läromästare, jag tävlade henne också i hoppning till nationell nivå, var med i ridsport ponnycup och umeås elit lag.
Nu står hon kvar i stallet och väntar på att min lillebror ska ta över. :)
Sen köpte vi min älsklings Tea(charente) som var väldigt galen och bara stod och stegrade i ett hörn och var lite galen i huvudet, och så höll hon på i ca ett halv år. sen gav hon sig. men man ska inte lita på henne helt, kommer man till ett nytt ställe vet man aldrig vad hon kan få för sig!
Tea tävlar jag på nationell nivå och även med henne har jag deltagit i ridsport ponnycup och i umeås elit lag.
Jag tävlar på nationell nivå med henne och har precis kvalat in msv:a (1.20) så nu behöver jag bara två felfria runder så har jag kvalat till SM!
Sen har jag även en unghäst som heter firoda C.C (fiffi) som är 5år. henne tävlade jag lite förra året på L:D och L:C höjder, riktigt sprallig och galen och klumpig typ det där. Sen tappade jag tålamodet med henne så min syster rider henne nu så hon kan sätta henne på plats och som jag brukar säga göra skit görat så jag kan göra finputsningen!

så nu vet du lite om mig och dom hästarna som jag har i stallet nu, givetvis har jag haft en massa mer busar i mellan men dom som jag berättat om, men dom berättar jag om senare om nångång.

haha nästa inlägg blir nog inte såhär långt, men nu avslutar vi det här med en bild på mig och min sötnos <3
image3

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0