Uppdatering!

Hej på er, nu ska jag ta mig tid och berätta lite!

I onsdags var drog vi in mira och tea till hippo!
Kom dit runt ett två och gick direkt till stora ridhuset och gjorde iordning en linje med fem(sex tillbaka) oxer räcke,
Först ut var tea hon gick helt underbart bra, riktigt bra rytm och allt, det blir att hoppa henne med hacket i helgen!
Börja med att hoppa lågt och sen avslutade vi på 1.10!
Sen var det miras tur men då blev halva stor ridhuset upptaget så då fick vi lov att flytta räcket tyvärr, hade verkligen velat hoppa linjen med mira också.
Med mira gick det inte lika bra med, tror hon blev rätt slut då hon hade så otroligt mycke päls, men vi avslutade bra vilket är det viktigaste!

Igår så kom amanda hit och vi var ute i stallet och började smörja lite inför tävlingarna :)
Jag red mira och amanda red tea!
Det gick riktigt bra för amanda och hon hade trots allt bara ett tredelat på henne men jag blir så himla glad över hur bra dom fungerar tillsammans, tea testade ändå amanda lite, men det löste dom snabbare än blixten!
Mira testade jag rida med två delat gummi bett vilket gick helt okej! :)

Idag så kom amanda ut med bussen nu på eftermiddan och vi skyndade oss ut till stallet och jag for ut med mira och amanda så snäll som hon är mockade och gjorde klart det.
Mira gick riktigt riktigt bra, hon ryckte inte alls i galoppen som hon gjort en hel del på slutet! så det känns så himla bra nu inför LBn imorgon! :)
Tea vilade ikväll eftersom hon ändå inte ska tävla imorgon!

Idag har vi fått ett tillskott i familjen en till hund, vid namn molly, Hon ska bo här och vi ska försöka få lite ply på henne osv :) det är en dansksvensk gårdshund, riktigt trevlig och söt! lite osäker, men hon har redan gjort stora framsteg!

Nu sitter jag och amanda och titta på lets dance och tjockar oss! så sjukt skönt!

Imorgon så blir det att gå upp relativt tidigt och göra iordning allt,  Mira ska knoppas och grejerna ska smörjas och skåpet ska packas och tea ska ridas här hemma! Tävlingarna börjar halv fem och det var faktiskt riktigt många anmälda så det lär bli en låååååång kväll!

Nä hörrni nu ska jag forsätta njuta av min och amandas slappar och tjockis kväll! ha det bäst!seeeeeeeya!//
J.D

Här har ni vårat nya tillskott i familjen som ligger och breder ut sig över hela soffan!

siri ville också va med! :D

jag lever, har bara en massa saker att göra just nu!

Hejsan, tänkte bara säga att jag faktiskt lever trots min otroligt dåliga uppdatering, men det är väldigt hektiskt just nu! men imorgon har jag tänkt sätta mig ner och berätta vad som hänt dom dagarna jag inte bloggat, just nu är jag på toppen humör och ska sova!
I helgen blir det tävlingar heeeela helgen, mira går en L:B båda dagarna och tea hoppa L:B +5 och L:A på söndagen!
Hoppade med dom båda i ridhuset i onsdags vilket gick väldigt bra!
Världens  bästa amanda kommer bo här i helgen så det kommer bli bäst!
Vi smygstartade redan idag med att smörja lite grejer och raka mira(bilder kommer)
Har haft en himla massa prov och redovisningar och imorgon blir det en redovisning i SO och solouppspel på musiken för min musiklärare.
ojojoj jag som bara skulle tvär skirva lite haha! aja nu måste jag sova om jag ska ha en chans att ta mig upp imorgon! Ha det bäst! puss och kram!//
J.D

hihi sötnos!


En av våra två stallkatter

Tisdag, Onsdag kommer bli bääääääääst!

Hej på er! kom just hem och har käkat lite och ska precis ut till stallet och rida tea och mira, jag bestämde för att dom inte får ha någon vilodag denna vecka eftersom dom vilade i lördags, känns bäst att ha dom redo inför tävlingen! :)

Idag började dagen med att jag fick veta att jag fick ett starkt VG på hemkunskaps-provet :D jag som inte ens hade pluggat haha!
Sen var väll resten av dagen lite små dryg, var trött eftersom jag somnade allt försent igår! men men,

Imorgon har jag endast två lektioner, och efter dom så ska vi se skolans musikal :) Slutar så tidigt som 11.00 Så grymt skönt, då tar jag bussen hem och sen kommer peder och mig och hästarna och sen blir det att hoppträna lite inne i ridhuset!

Idag tänkte jag ta nått språng med tea, och mira ska jag bara jogga! :)

Nä hörrni jag skriver mer då jag kommer in från stallet! hörs då, puss och kram!seeeya!//
J.D

Tänkte att jag skulle lägga in den här bilden igen, för några nya läsare har jag ju fått, och alla borde få se skillnaden på älsklingen min! <3
(första bilden= då, andra bilden= nu)

Måndag, Kan någon kombinera ihop ett ultimat bett till tea?

Hej på er, vill ni veta en sak?
Idag kom jag in från stallet kvart i nio, första gången på väldigt länge under en vardag som ja kommit in från stallet innan nio!
Idag så tog jag 08.50 bussen till skolan, Dagen har varit helt okej, insåg hur att jag inte låg efter så mycke i syslöjden som jag trodde!
På torsdag har vi SV-prov vilket inte känns speciellt bra. men jag har ju några dagar på mig att plugga.
Slutade vid två vilket var skönt så jag hann hem med 14.15 bussen!
Gick ut till stallet runt sex och red först tea, Hon gick bra, hon var lite spänd i mitten av passet med vi löste det och på slutet var hon väldigt fin. Men men men det där jäkla bettet har börjat skava nu, alltså jag håller på att bli tokig!!!!!!
Aja, jag har lagt upp en bett-plan och det är att jag ska rida med hacket och tvådelade bett innan helgen så munnen får läka :) annars hade hon bra tryck i galoppen vilket är lika härligt varje dag!
Sen mockade jag och fyllde spån innan jag tog in och red mira, Ställde upp ett litet räcke som vi hoppade över, HELT SJUKT va fin hon var, i vissa språn blev hon lite ivrig, men inga tjurigheter eller liknande, VÄLDIGT nöjd med henne! :)

Nu har jag en plan som jag inte berättat för peder än och han lär inte gilla den lika mycket som jag gör hehe
Tänkte hör om jag fick dra in tea och mira imorgon och sen låta dom sova över där till på onsdag eftersom jag slutar så tidigt då så kunde jag ta bussen ut till hippo direkt efter jag slutat och rida och kommer han och hämtar mig då jag ridit klart osv :) bra va?
ska höra med honom nu. det skulle vara så sjukt skönt, så kunde jag hoppa lite med dom på onsdag!

Nä hörrrni nu har jag plugg att göra, men vi hörs imorgon då får ni se om min plan gick igenom! puss och kram! seeeeya!//
J.D


Hihi titta där hade man rött hår och ingen säkerhetsväst behövde man heller!

Namnsdag och dålig på att uppdatera!

Hej på er, idag har jag som alla andra tjejer i familjen namnsdag, Pia, min mamma har ju egentligen mest namnsdag eftersom hon heter det i förnamn och vi andra heter det bara i andranamn!
Hur som helst nu var det ett bra tag sen jag skrev shit, fredags eftermiddag va?
I fredags så fick Mira vila eftersom hon hade trampat sig dagen innan men nu ser det bra ut och hon blev riden idag, berättar mer senare i inlägget om idag.
Tea red jag och vad jag vill minnas så gick det bra! Fast när jag hoppade av henne så såg jag hur hon precis la tungan över bettet och det är väll lite typiskt, blev påmind då om att hon brukar göra det med jakstången, jaja.
I Fredags kom ju signe hit och vi chillade bara, hur skönt som helst att bara ta det lugnt.
Igår så bytte amanda av signe vid fyra tiden, haha. så då kom amanda och vi for in till maxi och handlade lite gott gott och sen hem och ut i stallet där vi snabbt kunde konstatera att i det här vädret skulle vi inte ha några hästar på marken utan mest uppe i träden, det blåste ju så otroligt mycke!
Så vi gjorde stallet snabbt och hann sen in och se det sista av melodifestivalen sen däckade vi båda av grym trötthet haha.

Imorse så släppte jag ut hästarna och sen åt vi lite frukost jag och amanda, efter frukosten tog vi det lugnt och slappade framför tv innan vi gick ut till stallet runt ett och red mira och tea :)

Amanda red mira och jag red tea, Vi red mot den lilla sjön som ligger en bit härifrån och sen en bit upp på berget brevid, helt perfekt underlag var det och backen upp på berget var perfekt lång och jobbigt så hästarna fick träna lite uthållighet, Jag och amanda bestämde oss sen att vi ska köra den där slingan minst en gång i veckan så dom får träna lite kondition. vi red i ca 50min
För mig gick det bara bra med tea hon var på hugget och galopperade på bra, hon la tungan över bettet på slutet av passet men det löste vi snabbt, hon var lite krånglig i höger tygeln vet inte om det var pga att hon la tugnan över bettet.
Så vi är tillbaka i ett bett problem igen, inte alltid lika kul.

För amanda och mira gick det hur bra som helst för, jag tyckte hon red mira riktigt bra det jag hann se!
Det är så himla kul att hon är här och rider och att hon är här i huvudtaget! Litar verkligen på henne och det är så skönt för hon är faktiskt den enda jag kan tänka mig att slänga upp på vilken som helst av mina ponnysar för jag vet att hon är så duktig, OCH man får inte glömma bort att hon är den ABSOLUT bästa hästskötaren man kan ha, hon exakt hur allt ska vara och hon är bara bäst. så är det. vet inte vad jag skulle göra eller hur jag skulle KLARA mig utan henne.

Nu ligger jag i min säng helt propp mätt och ska snart ut i ovädret och hämta in hästarna :)

Hoppas allt är bra med er. själv känner jag mig lite små krasslig i halsen hoppas det bara är falsk alarm.
Tänkte höra med peder om han vill skjutsa mig på onsdag till hippo så jag kan få träna lite innan tävlingarna som faktiskt är helgen som kommer, Sjukt va? blir lite nervös av att tänka på det haha. Hur som helst, det skulle vara bäst om han kunde det, jag slutar nämnligen kl 12.55 så det känns skönt!

Veckan som kommer ser faktiskt riktigt skön ut. Relativt tidiga dagar och en sovmorgon! skönt!

Kul att ni kommenterar och tack för tipsen om skolan ;) det behövs, forsätt så!

Nä hörrni nu måste jag gå. men vi hörs imorgon! puss och kram!seeeeya!//
J.D


Siri älskar sin boll, haha kan man ganska kort säga.


Nu har rocco åkt till min syster igen. Ni ska veta att han faktiskt har lärt sig hur man leker nu. haha så söt
Nu har ni fått lite hundupdate också!

Såhär kallt var det förra helgen jag vaknade, men nu är det faktiskt bara, -1,3 :)


mer mer mer mer mer ge mig

Mira har trampat sig, AAH!

Hej på er!
Igår så var jag så trött så jag inte orkade skriva nått inlägg.
Jag fick veta att jag inte klarade mitt omprov i matte och det var ju väldigt sämst av mig, men men. Hoppas på att dom flyttar mig till en liten grupp istället!

Igår vilade tea och jag red mira, vi småhoppade lite över några stockar som vi hittade, när jag kom in såg jag att hon hade trampat sig så hon blödde ganska rejält,  men vi kylde det och la på en salva så jag hoppas det blir bra, Idag får hon vila eftersom det hände igår så hon var lite svullen imorse, men jag tror det blir bra.

Idag så började jag åtta vilket var lite små drygt!
Pratade med ett såkallat PS team som ska vara i våran klass ett tag och försöka höja nivån och få klassen att vara mer en klass. Jag tyckte det var riktigt bra, det känns som att äntligen kanske jag kan plocka upp skolan till en högre nivå, dom tycker jag gör en jätteinsats och att jag är jätteduktig som håller på med dom hästarna jag gör och att jag ändå klarar g nivån om inte bättre i skolan, och dom sa att dom verkligen tycker att jag borde berätta för min mentor om vad jag håller på med(hästarna) och vilket jobb jag lägger ner, eftersom min fråvaro varit lite si sådär, dom vill att jag ska berätta så min mentor kanske kan få lite förstående, inte för att man ska ha frånvaro men ändå så dom vet att det inte är för att jag skolkar och är lat utan att ibland så räcker jag inte riktigt till och orkar skolan fullt ut.
Sen satt dom och peppade mig jättemycket till att jag ska fixa min betyg till nian så jag kan ta mig in på ett ridsportsgymnasium söder ut som jag absolut vill. Så jag hoppas och tror verkligen att det här kommer vara jättevärt och hjälpa mig jättemycket om allt går som tänkt.

Nu sitter jag och ska precis gå ut till stallet, och ikväll kommer nog signe hit och vi ska bara chilla, så det blir nog jättebra.

Juste fick en fråg hur lång jag är, och jag är 1.64cm :)

Nä hörrni dags för lite nytta! hoppas ni har det bra, och kommentera på, vad ska ni göra ikväll? vilket gymnasium ska du gå på om du inte redan går, vilket går du på isfl?

Puss och kram! seeeeeya!//
J.D


Hoppas jag kommer in på det jag vill efter nian. Det skulle vara så sjukt kul!
Det här är ju trots allt, mitt allt!

Skola, stallet, tacos.

Hej på er, sent inlägg fick det bli, men bättre sent än aldrig eller hur?

Sjukt jobbigt att gå upp imorse, kom till skolan och märkte att vi inte hade första lektionen vilket innbar att jag kunde ha stannat hemma och sovit  AH! aja efter skolan bar det av hem och sen fort ut i stallet och red teabus, hittade lite små hinder som vi hoppade hon tyckte det var kul och bettet fungerar fortfarande lika bra! :D

Mira vilade ikväll, ska rida henne imorgon och då vilar tea, valde att dela upp deras vilodagar denna vecka vilket kan vara skönt. men oftast tar jag dom på samma dag.

Efter jag ridit tea gick ja in och då stod det tacos på bordet sjukt gott!

Nu ska jag faktiskt sova, har sovmorgon imorgon YES <3

Ska bara svara på en sak först:
"Ja, ponnyn kanske inte behöver vara på den nivån men du kanske behöver rida en lc först för att rida in dig, vad vet jag? du märkte ju att la´n inte gick nå bra?"

Jag vet inte om du försöker trycka ner mig på något sätt, men tro mig jag vet vad jag håller på med, och det handlade inte alls om att jag inte har ridit in mig på henne utan det var ren kondition och muskler som fattades som gjorde att hon inte orkade i L:An inte gick bra.

Nä hörrni Ni är bäst, men lite blyga som inte vågar kommentera, men det har faktiskt blivit lite skillnad nu, så fortsätt så.  Men ni ska veta att så fort jag får kommentarer så känner jag att jag bara vill blogga mer och mer och mer! så keep it up!

Sov sött. puss och kram! seeeya!//
J.D



Skönaste dagen på länge!

Åh vilken perfekt dag, Känner mig utvilad, glad och mätt, och allt känns bra, kanske lite ångest över att jag inte hunnit ta tag i läxorna men ändå!

Skrev ju ett inlägg imorse så jag forstätter väll bara därifrån, Efter jag ätit frukost så blev jag inne ett tag och satt och pratade lite skit med mamma  och min syster, sen runt tolv gick jag ut och gjorde iordning tea, såhär gick det med min sötnosar idag,
Tea:
Red en mot en liten sjö som ligger en bit bort, det var perfekt underlag och hon var otroligt fin, hon var ganska pigg i galoppen men ändå sammarbetsvillig,  I början höll hon på att tönta sig och låtsades bli rädd för små saker, men då jag hade sagt till henne två gånger gav hon sig och fokuserade fint, red henne med jaktstångspelhamet, och hon funkar riktigt bra på det! Red i kanske 40-50min och hon var svettig då vi kom in, nu jäklar ska det brännas fett! haha : D
Mira:
Red samma runda som jag brukar rida med tea och hon var pigg och glad. körde uthållighet vilket hon behöver mycket av just nu, och den vägen som jag red var helt perfekt för det! så jag tänkte att jag skulle försöka träna där några gånger i veckan! ska även lägga in lite mer hoppning i miras träning då det behövs om vi ska  vara fit for fight inför hemma tävlingarna!
I traven så ville hon gärna gå lågt och hänga sig lite i handen så jag red henne med en väldigt lätt och hög hand utan att jag satt fast i handen utan lyfte bara upp henne i mellanåt och det gick riktigt bra! tror hon tyckte det var kul med min galoppövning! kul kul.

Var klar vid tre och gick då in och gjorde min iordning och for in till stan och träffade signe, åt glass och chillade sönder. Hur skönt som helst! sen åkte jag hem vid sju och släppte in hästarna och sen tittade jag på tv och nu ligger jag här i min säng och ska snart sova.

Imorgon blir det skola och sen skynda sig hem och försöka hinna rida medans det är ljust! Det är ju så otroligt skönt att det är ljust nu på morgonen och lite längre på eftermiddagen, super bra!

Fick en fråga varför om det var min första tävling med mira, och isfl varför jag startade L:B, L:A.

Såhär ligger det till, för det första så var det bara en klubbtävling så jag kände varför inte? det är värt ett försök, misslyckas det så misslyckas det, inge mer med det.
Sen för det andra så skulle nog mira riva dubbelt så mycket om vi gick in på en L:C då hon skulle bli slarvig pga höjden.
Jag gillar att gör lite utmaningar vilket jag tycker fler borde gilla eller våga, antingen så går det bra eller dåligt, och det bästa är att man lär sig alltid något utav det!
Mira behöver inte gå L:C banor, hon lär sig inget där än att inte utveckla sin teknik.
Så det hon behöver är att få hoppa upp sig och lära sig använda sin teknik. det som var roligast var att hon faktiskt fick plats i kombinationen hyfsat normalt, inga kråk språng i alla fall!

Juste skulle berätta om vad som hänt och det är att jag tagit kontakt med teas förra ägare och kunnat fråga lite frågor och då ställde jag frågan om hon vet varför tea har sån transportskräck och då svarade hon såhär:

"Jo, hon har några otrevliga lastningsminnen...
Innan vi köpte henne från ridklubben i Råneå var det en av instruktörerna som skulle ha henne på "tillridning" under jullovet. Tea hade aldrig åkt transport, förutom lastbilen upp från Skå, så hon var väldigt nervös.
Det löste instruktören med att spöa in Tea som fick panik och stegrade inne i transporten så att hon blev hängande över frambommen.
Då slog instruktören henne ännu mer så att hon lyckades stegra sig lös och kasta sig ut ur transporten.
Sedan spöade hon in Tea igen för att kunna lasta henne."


Sen berättade hon att dom hade fått bearbetat det här med tea under några månader och sen kunde hon både lastas och åka utan problem. Jag tror att hon måste fått en flash-back som gör att hon inte kan åka utan att få panik längre, så jag och mamma har kommit på att vi ska börja öva henne nu igen så hon förstår att det inte är något farligt med transporten så antingen så får det bära eller brista, men det bästa skulle ju vara om vi kunde börja transportera henne igen! :)

Nä hörrni nu måste jag sova, duktig som jag är!
 juste jag har ett litet projekt på g till bloggen mer om det sen. och snart blir jag tokig, måste fixa designen! mycke att göra, men vi hörs imorgon!
Sov sött, puss och kram. seeeeeya!//
J.D


Finaste :*


Har jag berättat att jag var på håkan hellström, HELT SJUKT BRA va det!
Här har ni en bild som jag tog medans jag stod och puttades och flög omkring haha!


Det är det här bettet tea fungerar sjukt bra med! in med delta i dom småringarna och sen vanliga tyglar.

 

Kyla, KM och Friluftsdag!

Hej på er!
Idag har jag friluftsdag så jag är hemma och rider mina hästar såklart!
Vaknade imorse och tittade på termometern som visade -21 grader, WOHO inte så kul alls, aja gick upp vid åtta och gick till stallet och gav hästarna hö inne eftersom dom inte ska behöva stå ute och frysa tror dom bara hade velat gå in om jag släppte ut dom, Igår när jag skulle hämta tea från hagen så sprang och mot mig och tänkte säkert YES äntligen!
Nåja, så nu har jag mockat och fixat lite, ska snart gå och äta en ordentlig frukost, och sen ut till stallet igen och rida och allt sånt! :)

igår fick hästarna jogga, Har hittat min favvo bett på tea i alla fall och det är jaktstångspelhamet, hon är helt underbar med det!
Både mira och tea blev sjukt rädda för nått vägarbete som dom höll på med i byn. haha.

I söndags såg resultaten ut såhär:

Mira: Red först en L:B, på framhoppningen så var hon lagomt arg och kickade och backade i 190, haha men vi avslutade bra där och sen var det bara in på banan, vi kom ut med 8fel (två rivningar) vilket jag är helnöjd med, hon sköttte sig HUR bra som helst och var lugnt och fin, dom två rivningarna var för att jag missade en halvhalt på ena och andra så kom vi lite förnära. sen hoppade vi en L:A och då blev väll allt pankaka kan man väll säga, mira var helt slut efter sig utmärkta insats i L:B så vi glömmer L:A och kommer ihåg L:B istl :D

Tea: Red bara L:A med henne, det gick helt smärtfritt, vi gick ett stopp på nr tio i omhoppningen men det var mitt fel, annars kunde man väll summera ganska kort att hon måste bantas och hårdtränas nu, tjockisen min!

Så jag är jättenöjd med söndagens pay´n ride.

sitter mest och funderar nu på hur jag ska göra på hemma tävlingarna, men vi ser väll. Båda behöver träning i alla fall!

Nä hörrni nu ska jag käka frulle och sen byta om och sen ut till stallet!
Skriver kanske ikväll och då har jag en sak som jag inte hunnit berätta än, ganska hemsk sak jag fick höra! Ha det bra till dess! puss o kram! seeeeya!//
J.D


Haha titta här var man allt liten, det är helt sjukt va lång jag blivit sen dess! 06 tror jag att det här var?

KM idag!

Hej på er sorry att jag inte skrivit, men tappade motivationen ett tag och var tvungen att finna den.
Idag så är det KM(klubbmästerskap), med mira, och jag funderar på om jag ska ta tea i den klassen också eftersom hon inte varit igång så länge, så att vi byter från L:A till L:B. om jag inte gör så får hon stanna hemma i sin hage och njuta av det fina vädret!

Red båda töserna igår, Tea var lika rädd som dagen innan, alltså rädd för sin egna skugga, sin egna andningsrök osv. rädd för allt alltså haha, hon var riktigt fin i galoppen och kändes inte alls lika motsträvig i munnen som hon gjorde innan hon fick sina tänder fixade!

Sen red jag mira och hon var helt underbart fin, hon var ju lite eggad, men det gick ändå sjukt bra, hon samlade sig fint, fast ibland så blev hon lite för taggad och stannade och galopperade på stället haha, men det känns jättebra nu inför eftermiddan då vi ska hoppa både L:B och L:A, spännande va?

Nu ska jag gå och göra mig iordning och sen gå ut och packa lite grejer innan vi far, Önska mig lycka till!
Ha det bra i det fina vädret så hörs vi senare eller imorgon! puss och kram! seeeya!//
J.D


Var och firade farmor igår, hon fyllde ju år :D grattis igen!


så söta. bella var faktiskt mysig imorse, Helt otroligt faktiskt, hon brukar mest se ut........

.......såhär hahah :D

Gullepluttan min!

Dags för uppdatering!

Hej på er, har inte kunnat skriva ordentligen på några dagar eftersom jag haft så mycke prov och redovisningar!

Ikväll blir det håkan hellström på idun! känner mig lite taggad, men inte så oerhört. men det kommer väll!

Igår och i förrgår har jag joggat tea och bara sett till att inget stått på tok och allt har varit som det ska, och det känns helt underbart nu när hennes tänder är fixade, innan satt jag mest bara och tänkte på hur ont det gjorde för henne eftersom att jag visste att dom var väldigt taggiga. Men nu är det fixat!

Mira har jag jobbat på med som vanligt, och det har bara gått bra, hon känns fin just nu! Tror dom där akupunkturerna var bra för henne!

Nu ska jag stressa ut till stallet, sen bli det snabbt in opch duscha och göra mig iordning!

 

Vi hörs imorgon puss ppå er! seeeya!//

J.D

 

Finaste!


Direkt från stallet

Hej på er, är i stallet nu!
skriver då jag kommer inte vid tio elva! men jag tänkte bara säga att tea är helt bra nu och jag har börjat trava henne så hon kommer vara igång och vara med på hippos tävlingar, förhoppningsvis så kommer hon även vara med på klubbisen på söndag, men det ser vi då!

Nä nu måste jag skynda mig, har massa att skriva om ikväll! puss och kram! seeeya!//
J.D



Kort inlägg! systemkamera

Hej, idag blir det inget långt inlägg, har massa att göra, ska ha redovisning imorgon osv.
Skriver senare om jag hinner med medans kan ni få gotta er med lite bilder som jag fotade idag, men min systers systemkamera!
 Ha det bra, seeeya!//
J.D







Att jag har söta ponnysar? :*

akupunktur, Fit for fight!

Hej på er, igår kväll kom jag in rätt sent, det blev hastigt bestämt att ingemar skulle komma ut och göra akupunktur på mira och tea och kolla tänderna på tea!
Vid ett igår for vi in med rocco och lämnade honom hos veterinären eftersom han skulle bli kastrerad,
sen for jag och mamma och handlade foder på pegasus och jag fick en ny ridjacka, jättepraktskt och bra!
sen for vi runt lite och hämtade casssandra innnan vi hämtade upp en ny opererad rocco och for hem.
Sen åt vi och tog det lugnt och mamma ringde till ingemar våran akupunktör  och frågade om han kunde kolla igenom hästarna nu innan första tävlingen och då hade han tid direkt så då kom han ut och raspade teas jättetaggiga tänder och satte lite nålar och kände igenom henne och han sa att det inte var någon fara alls med hennes knä och att hon såg pigg och frisk ut.
Sen blev det miras tur och jag blev så himla glad då han sa att hon såg otroligt mycke finare ut i muskler osv, riktigt kul, han tycke inte hon såg lika sne ut! kul va? även mira var pigg och fräsch.
Det är svårt att föklara den här känslan att veta att dom hitintills är fina och bra. så nu är dom fit for fight, Både mira och tea tyckte det var riktigt skönt!

Idag och igår vilade hästarna eftersom han ville att dom skulle göra då dom fått akupunktur, så idag så bad jag mamma mocka åt mig så jag for direkt hem till pappa och har nyss ätit lite ben & jerrys och har pluggat inför omprovet i matte imorgon, inte taggad allas, uuuuh. aja det är väll bara att bita ihop.

Imorgon har jag både matte och engelska prov.  hoppas på det bästa liksom.

Tänkte att jag skulle skritta dom imorgon och kanske små trava lite. bara ta det lugnt i alla fall!

Nä nu är jag allt för trött, ska sova tidigt ikväll! men ni får titta in imorgon och se hur det gick med proven, juste glömde säga att jag hade hemkunskapsprov idag som faktiskt gick bra!

Nu kommer det massa bilder från igår!
Ha det bäst! puss och kram! seeeeya!//
J.D


Min nya jacka!


stackars lilla rocco, drogad och sen behöva ha dumstruten på sig!

uuuh vad är det där?

kanske vågar jag röra den?



När det var miras tur blev tea massa svartsjuk!

Lillebror när han tar in bella, duktig va?


Min önskan gick i uppfyllelse!

Hej på er, såg ni i inlägget igår? om hur jag skrev att jag hoppades på att snöstormen skulle vara borta då jag vaknade, och så blev det, nu snöar det lite, men det blåser inte alls lika mycket, till och med solen lyser ju nu! :D

Tänkte rida mira tidigt imorse men då sa mamma att hon jag och min syster skulle ha en liten pyssel och myskväll i stallet, så jag rider så istället då jag får lite sällskap!

Nu ska vi snart fara med våran hund rocco och kastrera honom, och samtidigt göra ett ultraljud på våran lilla siri.

jag vill också förklara för er att mina råd och tips kommer ju erfarenhet från mig och ingen annan, och eftersom jag i dom flesta fallen inte sett hur ponnyn eller hästen är så gör jag bara en gissning eller vad man ska säga, så det bästa är ju att rådgöra med en tränare också! men jag tycker det är jättekul att ni frågar!

Nu ska vi åka men vi hörs senare! har massa grejer att berätta senare då jag kommer hem, kika in då! puss och kram seeeya!//
J.D

SOVA, ledig imorgon wooho!

Hej, ridpasset idag gick som jag trodde den skulle göra, Hon var väldigt arg för att det blåste i henne öron haha.
Glömde berätta att min lillebror har varit med en hel del i stallet nu dom senaste dagarna och mockat och släppt in bella, riktigt duktig är han!

Är ju ledig imorgon vilket känns himla skönt! Ska plugga Hemkunskap eftersom jag har prov på tisdag och fara till pappa tror jag!  skulle behövt min mattebok, undrar om skolan har öppet ändå? hm...
Hur som helst har jag inte börjat rida tea än, hon verkar lite halv svullen fortfarande, och jag hoppas verkligen det lägger sig snart!

Nu ska jag sova och hoppas på att jag vaknar upp imorgon och kan titta ut utan att se ett yrväder och man bara fryser av att titta på.
Innan jag säger hejdå vill jag bara tillägga en sak till den här gramandisskutionen, och det är att man lär sig mest genom att prova sig fram, och blir det fel så lär man sig av sina misstag och jag tror faktiskt alla kan känna då det blir rätt eller fel, eller åtminstone har en tränare eller vän som kan berätta för den personen som inte har den känslan att den gör fel.

Ha det bäst, puss och kram! seeeya!//
J.D


bli bra bli bra bli bra bli bra!!

när ska det sluta blåsaaa?

Hej igen, måste bara svara angående graman tjafset:
Jag anser inte att det är ett så stort problem med folk som använder graman, jag har närmare bestämt inte sett en enda häst som blivit förstörd pga av en graman, utan i sådana fall har den varit andra saker som gjort problemet, jag märker att du är en vuxen människa och jag förstår att det inte är något mot mig, men det gör mig lite irriterad då vuxna alltid överlag ska vara emot nya saker och nya lösningar, det spelar ingen roll om det handlar om hästar eller skolan eller dyl. det är alltid den ständiga disskutionen om hur dåligt det nya är.
Vi ser det säkert ur olika vinklar men jag anser inte att det finns ryttare som kan så lite och inte tar reda på det som dom inte kan.
Så nu är det så, och det spelar ingen roll, jag tycker vi borde leva i nuet och lösa våra saker med dom hjälpmedel vi tycker är bra, för ska vi hela tiden blanda in om hur det var förr så är det ganska mycke annat som borde ändras.
Jag kommer fortfarande stå fast för vad jag säger. och jag hoppas inte detta stör dig!

Nu ska jag äta skriver mer ikväll om ridniningen osv! puss och kram! seeeeya!//
J.D


En graman är inte så svår att hantera!

saknar skåneee!

Gramantygel och oväder.

Hej på er, skrev inget inlägg igår, men det får bli idag istället!
Mira gick bättre igår än dagen innan, så jag hoppas det går ännu bättre idag!
Hovslagaren kom igår och skodde tea, han var riktigt duktig han som vi hade och tea verkade nöjd.

Vilket sjukt äckligt väder det är ute, tror inte mira kommer vara så nöjd med att fara ut i det här ovädret.

Idag vaknade jag vid tio(sovmorgon, WOHO) sen åt jag lite frukost och tog det lugnt, städade lite osv. sen nu har jag precis gjort en utsökt fruktsallad som inne höll, Äpplen, bananer, och RÖDapelsiner, vaniljsocker, och smält vit toblerone, mums!

Ska snart gå ut till stalllet men innan måste jag bara säga angående du som kommenterade igår om graman tygeln.
Jag tycker gramanen är ett bra hjälpmedel och inte alls så hemskt som du anser att det är, jag hoppas och tror faktiskt att folk vet att man inte använder denna tygel för att dra ihop hästen, utan att det är mycket bra hjälpmedel om man vill hitta en bra form och vill få hästen att jobba med ryggen osv, jag har förklarat tydligt varför jag tycker denna tygel skulle vara bra i dom problemefrågor som jag fått, och Det som kan hända är att folk knäpper den mellan frambenen vilket inte är fel om man vet hur man ska hanskas med den, men det enklaste som jag redan sagt är ju att man knäpper den vid sadelgjorden,
Alla är vi olika och det fungerar olika bra på olika hästar, men fortfarande är det inte så hemskt.
Jag ska inte säga för mycket och tro för mycke. men jag tänker stå fast i vad jag sagt, för det jag publicerar på den här bloggen är min åsikt och vad jag tycker.

Juste blev utmanad av http://frejalindskog.webblogg.se/ att göra detta:

Utmaningen går ut på att skriva 8 stycken faktapunkter om dig själv:

1. Jag fick min första ponny när jag var fyra, en shettis, den tävlade jag tills jag var åtta nio och vi tävlade upp till reginal L:B (!!!!)
2. Jag har bara haft ston, Min syster hade en valack, men det var ju hennes.
3. Jag kan verka lite blyg den första gången jag träffar en ny person, men har jättelätt för att lära känna nya personer!
4. Jag blir alltid JÄTTEnervös innan jag ska gå in på banan och kommer nästan aldrig ihåg första språnget för jag är så nervös.
5. Jag har tränat för en himla massa tränare, tror jag börjar närma mig talet 20 om jag räknar ihop både hoppningen och dressyren.
6. Jag är rädd för att göra fel vilket är jättedåligt.
7. Jag vill egentligen inte bo i umeå utan mest av allt vill jag bo i skåne eller nånstan som ligger söder om sthlm.
8. Allt jag vill ha just nu är en sjukt snygg och bra b-korts lastbil!!!!!!!!!

Jag utmanar alla som känner sig utmanade ;)

Nä nu ska jag gå ut och rida mira, och fick nyss höra att min snälla mor har mockat åt mig! Hörs senare ikväll då jag kommer in från stallet! puss och kram! seeeeya!//
J.D


Finast, bli nu bra i ditt förnaskade knä :*

Lördag, trevligt besök och snart hovslagaren!

Hej på er, Idag vaknade jag åtta och gick ut och släppte ut hästarna i kylan, dagen har bestått av städande och besök och sen bara tagit det lugnt!
Träffade Moa idag, gud va längesen det var vi träffades så länge, vi träffades ju i sthlm men det var bara en snabbis.
vi tittade på lite filmer från i somras då vi var i skåne och GUD vad jag saknar det. helt sjukt!
Planerar att fara dit på sportlovet, det skulle vara guuuld!
Pratade med maria idag och det fick mig att sakna skåne ännu mer!

Nu ska jag gå ut till stallet och ta in tea för hovslagaren kommer om en timme!
ska rida mira och göra klart allt, men vi hörs senare ikväll! puss och kram! seeeya!//
J.D


Finaste tea.

Fredag Igeeeeen! :D

Hej då var det fredag IGEN, sjukt skönt!
skrev inte så mycket igår på kvällen, mira och tea vilade i alla fall.

Idag tänkte jag att jag skulle skritta tea men då såg jag att svullnaden inte var helt borta, SUCK. aja mamma misstänker att svullnaden rinner neråt så det kan vara därför det inte är helt borta än.
Red i alla fall busmonstret mira idag, och oj vad hon var busig, haha. och jag som inte alls visste att hon skulle vara på detta humör satt där barbacka och kände hur jag mest flög runt på den där ryggen av alla små bockningar och stegringar hon gjorde. aja, vet inte om hon blir extra känslig då hon är brunstig, det verkade då som det idag! men jag vet i alla fall att det blir teas hackamore på hemma tävlingarn! hon funkar så himla bra på det! :D

Huvva så kallt det var idag, nästan så jag tänkte överväga att rida, men jag bet ihop och for ut, vad tycker ni? var ligger köldgränsen när det gäller att rida utomhus? när tycker ni att det är förkallt för att rida ut?

Vet ni hur sugen jag är på att rida tea, det är nästan galet.
På måndag är jag LEDIG!!! woho. Hoppas peder hinner laga lastbilen på söndag kväll då han kommer hem från örebro, för då kanske han kan dra in mig och mira på måndag. tror inte att tea ska ansträngas så mycket. så hon och bella får stanna hemma då! om allt går som tänkt!

Idag hade vi egentligen bad på idrotten, men liksom ALDRIG att jag tänker sätta en fot i det där äckliga vattnet.
Tycker det är jävligt dålig stil om allt liksom hänger på en aktivitet att få g i idrott, det har liksom inte gjort det tidigare, och det är sjukt enerverande, och det får mig ännu mer att inte vilja vara med.
Tror han inte att jag rör på mig så fine, då får han tro det. SUCK.

Nä nu ska jag gå och vara social med min mor, och juste, jag har fortfarande en väldans lust att flytta från umeå!

Ha det bra så hörs vi imorgon! puss och kram! seeeeya!//
J.D


Visst blir man kär i den här bilden?

Shit vad det snöar och tea är på bättringsväg!

Hej på er, idag har jag varit hemma också pga min hals, det börjar bli bättre nu så imorgon ska jag fara till skolan.
Vaknade imorse och tog hästarna, tea står just nu i sin förra hage som är lite mindre vilket nog är bra just nu så hon inte springer och sträcker sig nu när hon inte har bakskor!

Igår skrittade jag bara ut på mira, sen mockade jag åt tea och det tog en himla tid eftersom hon stod inne ganska länge dagen innan, men hur som helst kollade jag hennes ben igår och det såg mycket bättre ut. hon är fortfarande lite varm men svullnaden är helt borta,så det blir nog hemma tävlingarna ändå om allt går som det är tänkt! :)
Jag sprang även lite med henne och hon visade ingen hälta alls, och har hon ont så visar hon alltid det!

Nu ska jag snart gå ut till stallet, men gud vad det snöar ute! helt gaaalet!

ska svara på en fråga jag fick nyss:

"Hej, Jag undrar en sak. På tävlingar har jag sett nästan alla ha en kavaj, en skjorta och en krage! Men måste man ha kragen eller räcker det med bara en skjorta och en kavaj? jag blir helt galen på det dära så snälla svara."

Hej, jadu, det jag vet är att man måste ha en krage sen om du har en polotröja eller en riktig krage spelar inte så stor roll, mest att det ska gå upp och vara som en "krage".
När jag tävlade mina första tävlingar när jag var liten så hade jag bara en vit vanlig polotröja.
Men alla det går att kolla i ett tävlingsreglamente också, kan även höra med min mamma som är domare.
Sen finns det också skjortor som har knäppning hela vägen upp och en löstagbar krage och då spelar det ingen roll om man har kragen eller inte, det är en smak sak, det är väll tänkt från första början att man ska ha kragen, men du får även ha utan den!

Ha det bra så hörs vi senare! puss och kram! seeeeya!//
J.D


En av mina skjortor ser ur såhär, den går att ha utan och med krage!
Fast jag har en blå och vit.

SNÖÖ!

Nu får det vara slut på alla motgångar.

Hej, igår kom jag hem och skyndade mig att slänga ihop alla saker och sen var det bara snabbt in med mira i transporten och sen iväg.
Det började ju såklart med att lastbilen var konstig och ville knappt köra, men efter många om och men så kom vi oss fram.  första var det en teori som jag tyckte var väldigt bra, hon berättade mycket om os och även lite hur hon rider hemma och då var det en sak som hon tog upp som jag insåg att det jag kanske tyckt att jag varit lat kanske inte var bara lathet utan också något bra, Hon sa att hon rider bara sina hästar i korta och intensiva pass, alltså hon rider inte länge då hon rider hemma utan hon är ute i 30-40 min men då ger hon allt, istället för att man ska sitta och nöta i en timme och då på så sätt belasta koter, leder osv.

träningen gick väll inte så bra, mira var brunstig och sparkade en hel del där i mitten av passet, men mot min vilja så tog vi den sista rundan ändå och hon skötte sig bra, vi tog oss över allt och hon var inte lika flänning. fick lägga en liten volt innan ett smalt räcke då hon mest tog komandot själv.

Och sen till det jobbigaste då vi skulle hem, lastbilen startade såklart inte. NU ÄR JAG SJUKT LESS PÅ DET DÄR VRAKET.
Tur som vi hade så kunde snällaste sandra höglander och hennes mamma skjutsa hem oss! tack så sjukt mycket!
NU hoppas jag att mina päron förstår att det börjar vara dags att köpa en ny omgående!

Är inne i en period just nu då jag inte vill nått mer än att flytta söder ut. är så otroligt less på allt här!

Idag har jag varit hemma och försökt kurera mig, halsmandlarna som spökar igen som alltid. kan inte svälja utan att det gör sjukt ont i halsen och öronen.
Ska gå ut till stallet och ta en dos av hästlukt så kanske det blir bättre, vem vet?

Har redovisning imorgon, tror inte att den blir av om jag har likadant i halsen.

Teas knä är väll varken bättre eller sämre, ska kolla på det nu då jag går ut.
lilla vän varför ska du göra sådär! hade verkligen velat träna med tea också.

Det var en som frågade om jag inte kunde lägga ut tips på olika övningar, en övning varje dag, men det tror jag inte att jag hinner! men jag kan försöka så ofta jag  har tid och har några bra övningar i huvudet! :D
Kommer märka det såhär om det är en övning eller ett tips! så håll utkik! :)

Kul att ni kommenterar vill gärna ha mer av det!

Ska gå ut nu, men vi hörs senare eller imorgon! ha det bra! puss och kram! seeeya!//
J.D


ONÖDIGT TEA! :O

Hej, sitter inne och fryser, så himla kallt i vårat hus just nu, fattar inte varför!
Imorse gick jag till skolan från min syster, Sjukt kallt var det!
skolan var helt okej, massa trött och OMOTIVERAD till tusen så jäkla jobbigt, åh.

Efter skolan for jag ner på stan en snabbis, sen hem!
När jag kommer ut i stallet och hämtar in en tea som tappat sin baksko så hittar jag även ett fem cm långt och kanske sju cm brett skrapsår på innersidan av hennes framknä som även var helt uppsvullet. så hon har alltså fajtats i hagen, SUCK.
Ingen lotta träning med henne, varför ska sånt här hända just innan träningen för?
Tur man har mira! red henne idag, gick riktigt bra, hon blev lite övertaggad ett tag, men hellre det än att hon surar ihop, böjde och jobba lite lösgörande, galopperade ganska mycket så hon ska vara fin imorgon :)

Så imorgon blir det lotta shultz träning med Mira :D

Hörde mamma prata med någon kille som bygger hästlastbilar, idag. Så nu närmar det sig en ny! Hoppas det går snabbt orkar verkligen inte vänta längre, våran är ju så sjukt dålig, eftersom det var så kallt igår gick den inte igång då vi skulle in och träna. jäkla skit.
Men nu har peder kopplat in nån kabel så den ska starta imorgon i alla fall!

Hörde att högbo tävlingen bara skulle vara en lokal/reg, SJUKT tråkigt ju. Får se hur vi gör om vi åker, men det lutar mot att det inte blir så! tror lagt kommer klara sig alldelens utmärkt ändå, alla är ju snabba i omhoppningen så!

Nä nu ska jag gå och fika och sen sooova! ha det bäst så hörs vi imorgon om jag hinner slänga in ett inlägg då jag kommer hem från träningen, det kommer blir väldigt sent! men håll ut! puss och kram! seeeeya!//
J.D


Nu taggar vi träning imorgon! :D

Cassandra och erics lägenhet

finns jag i ikväll!
Hästarna gick bra, tänkte att jag skriver mer imorgon, fyllde spån och mira blev alldelens knäsvag av de nya spånet och hann knappt in i boxen innan hon rullade sig!
Nu ska vi snart fara!
Men ni får ha det så bra, så hörs vi imorgon! puss och kram! seeeya!//
J.D


Skooola imorgon! :)

dags att uppdatera lite bättre?

Hej alla mina söta läsare!

Nu har jag varit grymt dålig på att skriva och det ber jag om ursäkt, vill verkligen få min bloggdesign fixad, Hoppas johanna kan fixa min igen, det vore ju hur bra som helst, blev ju nöjd sist, men som alla gör så har jag börjat lessna lite på den!

Tittade nyss in i en jättefin hästblogg så jag tänkte att jag skulle länka den så får ni också se:
http://frejalindskog.webblogg.se/
Helt värd att ta en titt i :)

Igår red jag båda sötnosarna, tea testade jag ett nytt bett på, hon gillade det inte hahah! så då lärde jag mig det,
Hon är så otroligt rolig att rida just nu, det är svårt att beskriva känslan, men i galoppen behöver man bara mjukna lite i handen så känner jag hur hon laddar med bakdelen och trycker ifrån med en grym kraft, Längtar verkligen till på tisdag då vi ska träna för lotta, hoppas hon är på bra humör och att jag hittar ett bra bett! :)

Mira är också på bra humör just nu och har en enorm positiv energi som får henne att göra allt man säger, gjorde en jättebra övning med henne igår som är bra om man vill öva på byten och bara kan rida längst vägar, vi säger att vi börjar i vänster galopp och sen flyttar man hästen för höger skänkel och när man når andra kanten av vägen så gör man bytet, man tränar samtidigt skänkelvikning, Jag tyckte den här övningen fungerade riktigt bra på mira då hon gärna kastar sig i byterna så efter jag gjort några byten så visste hon att hon inte kunde kasta sig utan var tvungen att samla ihop sig för annars blir byterna svåra!

tränar mycke tempoväxlingar just nu, vilket är nyttigt för mina ponnysar som gärna tar egna intativ och gör allt på sitt sätt!

Jaja nog om det, igår hade jag sjuuuuukt kul! Johnossi var massa bra och det var mycke folk och röj! :)
Sov hos cassandra och mamma hämtade mig imorse, så jag gick raka vägen till sängen imorse, sjukt trött, sov till elva tolv och nu sitter jag här och håller på att skriva ett hyperlångt inlägg som det brukade vara förut, men det gillar ni va? :)
Har massa bilder att lägga in idag också! kul va?
Kom med lite tips om vad ni vill se mer eller mindre i bloggen! och ställ frågor, tycker det är så himla kul, ni är ju ändå några som läser min blogg!

Har precis anmält till hemma tävlingen i slutet av februari, och såhär blev det:

Mira:
Lördag: L:B (lokal)
Söndag: L:B (reg) och L:A(reg)

Tea:
Lördag: -
Söndag: L:B+5  (reg) och L:A(reg)

Bra va? är aaaaas taggad, Hoppas jag får med mig bästa amanda som skötare!

Nä hörrni nu ska jag äta lite och sen ut och rida, passa på när det är så OTROLIGT fint väder! 

Ha det bra så hörs vi säker i kväll! och glöm inte att kommentera ;) puss och kram! seeeeya!//
J.D


Mira igår. red henne med teas hackamore vilket fungerade väldigt bra! :)


Söta tea idag! :)

Mira ville ju också vara med och även bella var med på ett hörn där! :)

Jag och signe var lätt snyggast!

RSS 2.0