Valboooorg!

Nu åker jag om ca 20min, ni får ha det så bra, och jag kommer blogga såfort jag hittar internet men nu får ni lite bilder från dom senaste dagarna!! :D
Ikväll ska ni få en film på mig och mira, om jag hittar något internet!!
Puss på er mina fina läsare och ha en bra valborgs kväll! seeeeeeeya!//
J.D






Lite suddig bild, men tur att mira är så fin :)


sunny daaay

Hej på er, Vilket fantastiskt väder vi har idag!!
Idag är jag ledig och ska passa på att rida nu på morgonen.
Sen runt tolv åker jag till kittel, kul kul!!!

gårdagens ridning var både underbar och en flygtur, haha.
Först for vi en skrittrunda innan vi började vända mot ridplanen, på den lilla vägen så hann mira få nått litet sprall ihuvudet och stegrade sig, ganska högt så för att hon inte skulle tappa balansen så hoppade/flög jag av och landade på fötterna haha.
Sen på planen så var hon helt underbar, avslappnad, lugn. Men hon ´ryckte lite med huvudet och hittade inte riktigt sin form i början, men jag tror det har mycket med att vi har ju gjort om hela henne kan man kort säga, hon har blivit riden på ett helt annat sätt, Och det märks verkligen nu att jag har lyckats placera om henne balans, så ja det verkar som om allt hårt slitande inte varit i onödan :D ge aldrig upp kom ihåg det!

Oj, ja nu såg jag att det blev lite ledsna kommentarer om det där med tea och att jag kanske ska sälja henne.
Ja jag förstår precis vad du menar, men jag känner att jag står stilla i utvecklingen jag kan inte lära mig mer på henne, och hon är världens finaste.
Men lyssns här, vi måste ju först och främst hitta en människa som vill köpa henne(kanske inte lika lätt) och sen ska hon ju provridas och det är en himla massa som ska hända innan hon KANSKE blir såld, så ja det kan vara hela sässongen innan vi får henne såld,  Men vi ska inte gå händelserna i fförväg, vi har inte ens lagt ut henne på annons och jag ska prata med mamma och tänka igenom allt minst 10 gånger till det lovar jag!
Och OM, OM jag skulle sälja henne så kommer min blogg fortfarande finnas kvar men läs noga OM jag säljer henne! :)

Nä nu har jag nog några arga hästar i stallet som vill ut, men dom har säkert internet i kittel, så då kan jag skriva där ifrån! puss och kraaaam. seeeeeeeeeeeeya!//
J.D


ojoj oj den här bilden kommer ni väll ihåg, om inte, kolla skillnaden på min sötis!


Kolla vilket sötnos, snacka om att jag saknar henne ibland! finaste fiffi!

back in business

Hej, sorry för att det inte blev något inlägg igår!!
jag och amanda tillbringade hela kvällen i stalllet som vanligt!

och ja saker och ting går både bra och dåligt. här ska ni få höra dom:
Tea vilar lite just nu, inget som hänt, utan akupunktören tyckte bara att hon skulle behöva det så vi inte stressar fram för mycket nu! :)

Men en sen har vi ju dom bra nyheterna och det är att:
Mira går så himla bra i hoppningen just nu, hon har ett bra flyt och kan vända som aldrig förr, hoppade lite hemma igår och hon var verkligen sååå fin, tog ganska många språng och hon rev inte en enda gång, och det brukar alltid hände en eller två gånger då vi hoppar att hon river, men hon har verkligen börjat snäppa upp sig så nu är det hårdträning till hemma tävlingarna!
Sen har hon ju en HEL del vårkänslor så hon är ju lite busig, men det går bättre och bättre!

Bella då, ja hon red amanda igår och det gick väldigt bra för dom, bella såg riktigt fin och avslappnad ut i galoppen!

Nu har jag börjat ha en hel massa tankar på storhäst, och det känns verkligen som om det här kanske kommer få bli mitt sista ponnyår,så nu vill jag hitta en bra storhäst som jag tycker om!

Valborg då? ja hörrni då blir det kittelfjäll som förra året, tycker faktiskt det ska bli ganska kul!
Amanda stannar hemma och är med sin kompisar och tar hand om hästarna.
 
Fick en fråga om vad jag har för sadlar på min sötnosar, Tea har en stübben och mira har en kieffer tror jag den heter!

Tack för alla fina kommenatarer dom behövs, verkligen jag blev lite tårögd då jag såg en, verkligen jättetack, det finns nog inget annat än det som jag behöver just nu när allt känns som nergång!

vet ni vad jag har tänkt på dom senaste dagarna, att jag och tea kanske har haft våran tid, vi har gjort det mesta och det kanske det är nu som det är ett perfekt läge att säga hejdå till varandra, ja det är sant. jag funderar på om vi ska sälja henne, bli inte chockade nu. men vi ska tänka igenom det här en gång till men det känns lite så. om vi säljer henne kommer det vara en riktig jobbig period för mig, men samtidigt måste man fokusera på det positiva, någon kommer få köpa en helt uuuunderbar ponny och jag går vidare, alla måste ta ett steg till ibland det känns som om det var ett tag sen jag tog ett steg. men som sagt vi ska prata mer om det här innan vi bestämmer oss. men just nu lutar det mot att det blir så.
Bästa tea, åååh <3

Juste jag hoppas ingen smäller smällare på valborg, helt idiotiskt med folk som gör det, hästarna tycker ju inte alls om det och det räcker väll med att man gör det engång per år, eller vad tycker ni?

Idag då.. ja jag slutade runt två satt i fiket hela dagen och sålde mackor och massa annat, sen tog jag och alicia(en kompis i klassen) en promenad ner till stan och vilket skööönt väder det var, helt gaaalet! så vi käkade lite glass och sen när hon gick till sin sånglektion så mötte jag upp amanda och vi strosade runt på stan ett tag.

Så nu är vi hemma och har just ätit middag och ska gå ut till stallet och rida bella och mira, mira ska få gå lite gymnastikhoppning idag hade jag tänkt!

Nä hörrni ha det så bra, vi ska försöka filma lite så kan ni få se sen! puss och kram, seeeeeeeya!//
J.D




Kanske våran sista tävling på hemma tävlingarna, älskar dig oavsett, puss. 



allt kommer under samma period

ja hörrni, jäkla skit med allt just nu!

Idag blev endast bella motionerad, haha och ni skulle ha sett hur sur hon blev.
Bella har otroligt mycke vårlänslor just nu så jag ville inte att min lillebror skulle behöca utsättas av dom, haha, så jag satte mig upp på henne idag och hon blev riktigt sur då hon märkte att shit nu kommer jag få press på mig och behöva jobba så hon gjorde några ordentliga bocksprång haha jättesöt!
Red henne på planen och hon skötte sig riktigt bra, men det var väll för att jag satt på henne då hade hon inte så mycket att säga till om.
Så allt ja önskar mig just nu är en större bella, går det att beställa kanske? haha

Ja och sen har vi tea, träningen gick inte bra, och stödet jag fick var inte heller så bra, men man kan inte vara nöjd med alla tränare.
Idag hade vi ut våran akupunktör så han kände igenom henne och hon ska behandlas med laser nu i två dagar och sen får vi se, Hon ska rejäl bantas nu i alla fall, nu är hon på tok för överviktig, Hennes Krafft foder ska dras ner ordentliget!
så hon lär vila nu i några dagar, får se om det blir någon msv:a på hemma tävlingarna.

Tur som jag har, är ju mira frisk och har mååååånga vårkänslor som snurrar i huvudet, ska raka henne imorgon och sen fara ut och rida igenom henne ordentligt!

Idag har jag köpt min efterlängtade mobil :D riktigt bra är den.

Just nu känns allt hemskt långt bort och omöjligt. men jag har aldrig kännt mig mer sugen på att skaffa storhäst, verkligen shit va kul det skulle vara, tror det här kanske blir sista ponnyåret, jag vet inte. just nu känns det så!

Nä nu ska jag titta lite på tv och sen sova, men ni får ha det så bra. så hörs vi imorgon, då ska ni få lite mer nya bilder osv! puss och kram! seeeeya!//
J.D


Fin mira <3




allt kommer lösa sig hjärtat!


Godnatt! nu går jag tillsängs nån timme senare än sagt haha!


Världens finaste, älskar dig så det finns inte tillräckligt med ord för att beskriva,
allt står stilla när jag är med dig hjärtat! alltid tea. världens finaste tea.

Underbara läsare!



Bra jobbat mina underbara läsare! keep it up, och fortsätt kommentera, ni är så bra!
Nu ska jag sova, ni får ett längre inlägg imorgon, puss puss puss på er! seeeya!//
J.D

var tog motivationen vägen?

Just nu har jag ingen lust att blogga, träningen gick väldigt dåligt, och det känns just nu som om jag aldrig mer vill träna för någon annan än tomas hammar. han är den enda som tagit det lugnt med tea och lärt känna henne innan han börjar ställa krav. och vem var det som hittade hennes riktigta problem jo han, det är hennes balans som spökar och tomas lyckades lista ut det och det har ingen annan gjort. nu när jag tränar för någon annan blir det bara fel.

Kanske har hämtat krafterna till att blogga mer ikväll. vi ser väll. annars hörs vi imorgon! ska köpa en ny mobil då och ta lite bilder på gården och så med systemkameran! puss och kram, vi ses då! seeeeeeeeeeeeeya!//
J.D


Världens finaste tysan(valentin charity) en c-ponny som vi hade för ett år sen!

Träningsdag 1

Hej hej, ska egentligen sova nu men jag hade ju lovat er ett inlägg!

Idag har jag varit så sjukt duktig, jag smörjde varje liten sak tea skulle ha på sig, Men det var riktigt mysigt att sitta ute i vårsolen och värmen och putsa upp allt!

Vi åkte till vännäs runt tre, När vi kom fram ställde jag in min tjockis i en box och sen gick jag och såg lite på gruppen innan och pratade lite skit med elvira, alltid lika kul att se henne :D

Sen gjorde vi iordning och gick ut i ridhuset, Framridningen gick verkligen inte bra, tea var inte alls nöjd med bettet och det var väldigt kvavt i ridhuset, Sen när vi började ha lite uppvärmning i hoppningen så ville hon inte lyssna och drog så vi fick vara kvar på volten flera varv innan det löste sig och ja, då blev hon väldigt slut.
Sen när vi hoppade lite mer bana kändes hon bättre, men ja. jag är inte helt nöjd.
Det märks att han inte tränat oss mer än en gång tidigare, då han gärna vill pressa på tea att gå färre galoppsprång vilket egentligen resulterar i att hon drar ännu mer och bli näst intill okontrolerbar.
Men han har ju rätt i dom flesta felerna kommer då jag inte kan få in dom galoppsprångerna som ska vara, men samtidigt så känns det bättre att rida på känsla än att hela tiden jaga på!
Nä jag är inte alls nöjd med dagens träning så vi får se om det blir någon fler för han mer än imorgon, det är ju så att alla fungerar ju inte alltid, en hur duktiga dom är. Men man ska alltid våga prova sig fram. Och jag har inte gett upp hoppet än, Men jag saknar tomas hammars träningar OTROLIGT mycke.

Imorgon blir det mer banhoppning och då kommer jag nog bara hoppa på 100,110 känns onödigt om hon tappat lite självförtroende från idag att pressa henne igenom en 120. Men det blir nog bra ändå :)

Idag smörjde jag även upp min läderskaft och skor och sporrar, här ska ni få se hur det blev och vilka produkter jag använder:


Först tog jag en vänga med Gul såpa och vatten.


Sen använder jag mountain horse shoe cleaner.


Här har jag använd shoe cleaner på den högra skon, skillnad!


Här har jag såpat,användt shoe cleaner och oljat in dom med Equipes läder olja.


Sen tog jag sporrarna, ja såhär ser dom ut efter en lerig dag på ridbanan.


Resultat!!!! Jag tog bort gummi pluttarna och la dom i vatten, sen gjorde jag samma sak som med skorna.


Det här var produkterna jag använde + gul såpa.

Mountain horses shoe cleaner
är riktigt bra, det luktar fräscht och tar bort smutsen väldigt lätt.
Den får ett stort plus för den lätta appliceringen, Som en spray flaska +
att den är dryg så den räcker länge!
Jag har till och med använt den på min sadel och träns, men har man något läder som är känsligt borde man inte använda de.
Man kan till och med använda den och rengöra skitiga skydd med, MYCKET bra resultat.
Det som den får ett minus för att att imellan åt så bildas det skum i slangen och det går knappt att få ur något sprut det bara rinner.

Sen har vi Euqipes läder olja, det är otroligt lätt att jobba in i lädret och man märker hur lätt lädret tar åt sig det.
Jag använder denna olja till allt,(även här var försiktig med känsligtläder) det blir ett bra och fräscht resultat.
Det den får minus för är att den är otroligt rinnig(som oljor är) så man måste vara snabb på att jobba in den då man hällt ut lite på lädret annars tar lädret åt sig det och det kan bli fula ränder.

Dom här sakerna tycker jag alla borde ha hemma, och gulsåpa räknar jag redan med att ni har, eller grön går ju också bra :)



Och till sist får ni en bild på mig och sötnosen från idag. Imorgon hoppas vi på en bättre träningdag :D
Hörs då, slänger säkert in ett inlägg innan jag far! ha det bäst! puss och kram! seeeeya!//
J.D

WORK WORK

Hej på er, ni ska få lite gulliga bilder jag tog idag på teabus! ska ut i stallet nu igen och packa och göra tea fin innan träningen! puss och kram! seeeeaya!//
J.D



Min gulliga busponny som jag glömt berätta att hon rymde idag. haha. men nu står hon i hagen hoppas jag!

Dåligt bloggande igår, sorry!

Idag ska jag skärpa mig, men det blev faktiskt lite stressigt igår!
Hade i alla fall jättetrevligt med mina systrar, mamma slutade jobba runt tolv så då åkte jag hem med henne! :)

Idag är det daniel svensson träning, är sjukt taggad! fast ja, jag har märkt att tea måste vi träna konditionen på så jag hoppas hon orkar, fast ja, jag kan inte komma på någon gång hon blivit trött haha!

Juste fick en fråga igår om molly är max gamla hund och ja det är hon, men hon bor hos oss just nu, och sen hur länge det blir får vi se :)

Ikväll ska hela familjen grilla med några grannar, riktigt mysigt ska det bli!
Just nu står då min termometer på 15grader och det är inte ens sol så ja nu ÄR det vår och varmt :D

Nä nu ska jag ut till stallet, men först ska ni få se vilket gulligt uppvaknade jag fick:


Små ljud av tassar hörde jag komma mot mitt rum och då var det fluffiga och mysiga rocco som kom in. världens gulligaste!
Ha en bra dag så hörs vi ikväll! puss och kram! seeeeeya!//
J.D

Planerna för kvällen ser ut såhär

Hej på er, sitter just nu och har väldigt ont i huvudet.
Den här dagen har varit sjukt jobbig, fick veta att jag måste ha evk möte även på den här skolan.... APA!

Aja, kvällens planer ser ut att bli middag nu och sen stallet och sen in till stan och antingen umgås med systrarna och fara till böles och hälsa på några i klassen!

Nu ska jag äta men jag skriver mer ikväll då jag ridit och allt! puss och kram! seeeeeeeeeeeya!//
J.D


Saknar lilla jennifer i skåne!

Hemma hos pappa!

Hej på er, sitter just nu hos pappa, ska sova över här inatt:)
Ikväll har vi varit en sväng förbi på media markt och jag ska bara köpa en ny mobil, snarast, för min är så dåligt så det finns inte!
Innan pappa hämtade mig idag så red jag tea, For ut på en mysig tur i skogen barbacka, hon tyckte det var riktigt skoj och var mycket glad och positiv!

Amanda fixade resten av stallet nu ikväll, gulliga hon!

Ja som jag lovat så ska jag skriva om min ponnysar genom åren, och ja jag har faktiskt inte så bra koll på åren exakt, men jag ska göra mitt bästa, såhär såg frågan ut som jag fick:

"Hej! Gillar din blogg! Jag vill gärna höra mer om alla hästar du haft. När du fick dom, hur gamla de var, temperament, tävlingsnivå osv! :D Det skulle även vara roligt med fler bilder från stallet/huset så man fick se hur du har det! Ha det bäst!"

Okej då börjar vi väll med min a-ponny!

Jag var fyra år och fick min första ponny som heter madam pepita, hon var då inte inriden eller nått, så min syster och jag(mest cassandra) red in henne, och hon utvecklades mer och mer varje år, när jag var kanske sex sju år tävlade jag min första tävling som var en klubbis i gravmark i en gammal hockeyrink som dom hade lagt in sand i haha.
Henne hade jag tills jag var knaske åtta nio, och tävlade henne upp till Regional L:B faktiskt.
Första gången vi drog in henne till hippo kom jag inhåg att hon var skitig och hade lång päls sen blev hon som en prinsessa, men bara för det lät hon mig inte sitta kvar, minst två gånger per dag åkte jag i backen.
Idag står pepita på en dröm gård en bit utanför ö-vik, och har det sååå bra!
Jag har tyvärr ingen bild på henne på den här datorn, men jag ska försöka leta upp en så ni kan få se denna söta skäck.

När vi sålde pepita hade vi redan köpt Bella som då var nio eller tio år, en sur svart b-ponny som är min än idag.
Vi skulle fara och provrida henne i innertavle en bit utanför umeå, hela vägen dit satt jag bara och sa nej nej nej jag kommer inte vilja ha henne,hon är en sur ponny som bits och sparkas var det enda som jag fick upp i huvudet just då. men mamma övertalade mig och vi for dit endå.
Jag var fortfarande väldigt skeptiskt när jag skulle göra iordningen henne, men såfort jag satte mig upp på henne blev jag helt förälskad, vilken känsla, och nej hon var inte snäll och kunde särsklit mycke, men det var ändå något i mig som fick mig att känna att den här hästen ska jag bara ha, så vi köpte henne och när vi tränade det första gångerna kunde hon inte ens hoppa en studs hon tog allt i ett språng, och var väldigt galen, jag kommer inte ihåg vilken tävling som var våran första, men ni ska veta vad vi plockade placeringar, jag kan ju bara säga att mer än hälften av dom rosetter jag har, är med bella. grymt snabb i omhoppningarna. hur som helst, henne tävlade jag Msv:b med och hade förstaplaceringar upp till nationell L:A. Jag kommer också ihåg när vi debbuterade msv:b i vännäs, och hur jag gick nolla och la mig på sista placringen, men tror ni nite att sista ryttaren puttar ner mig, och hon hade dessutom darr på alla bommar haha. surt.
Bella gick även Elit laget!

(bella)

Under det sista året med bella köpte vi tea eller ja charente som hon egentligen heter, hon var nog 12år då.
Tea var en ponny som vi varit intresserad av tidigare under den hösten men dom skulle ha ganska mycket för henne(vi köper mest bara oslipade billiga diamanter) så vi tackade för oss och lämnade henne helt bakom oss, senare under vintern runt jul nyår, fick vi ett samtal från familjen som ägde tea då och dom sa att pappan i familjen hade blivit allvarligt sjuk och det var mycket hemskt, så dom var tvungen att sälja tea och bli av med henne fort, så dom ringde oss och frågade om vi ville köpa henne och för att göra en lång historia kort, fick vi köpa henne för lite och ingenting och fick hur mcyke saker som helst med på köpen och ja såklart, världens underbaraste häst.
Tea stod mest på bakbenen de första året, och jag vet inte hur många det var som sa att vi borde sätta en kula i pannan på henne och inte ha kvar henne för hon var minsann inget att ha, Men vi är inga som ger upp, inte alls, så vi traglade på och ja det var en tuff tid och hon får lite tillbaka fall imellanåt, men en häst som har så lätt för sig är det inga problem för.
Tea har gjort många dåliga och bra minnen med mig och fler bra ska vi få, en helt underbar ponny!
Vi klättrade från att stå i ett hörn i alla klasser till att vinna MSV:A nu i sommras på ett och ett halv år. jag är sjukt nöjd!

(tea såklart)


Nu har jag en helt del ponnysar kvar att berätta om men det sparar vi eller hur? ;)
Imorgon ska ni få historier om två ponnysar till och det får bli två brun vita busiga skäckar som vi haft stående i stallet, missa inte det!

Ni ville också ha lite mer bilder på stallet och huset och det är klart ni ska få det, ska försöka hinna fota lite imorgon!

Nu ska jag vara lite social med min familj, men ni får ha det så bra och missa inte inläggen imorgon!!! puss och kram!seeeeeya!//
J.D





Hoppning för hela högen!

Hej, Då var vi inne efter dagens ridpass och skötsel av stallet och såhär gick det:

Jag red både mira och tea medans jag red tea red amanda fram mira och sen skrittade hon av tea och lillebror red såklart bella :)

Jag och tea:

När vi red fram så kändes hon riktigt fin, Lugn och trevlig.
Hoppade tea på ett räcke, Började på ett rätt så långt räcke och avslutade på ett högre som låg på en meter,
Hon var riktigt riktigt fin, jämn och balanserad och inga konstigheter, Jag kunde har varit lite mer lugn med överlivet, men jag blir lite ivirig när jag hoppar hemma ensam, Så nu ser vi fram emot daniel träningen i helgen, vi fick bara en träningsplats, så det blir tea som får träna! :)

Jag och mira:
Ja idag var hon ett riktigt fuxsto, Hade sporrar på henne och det är inte alla dagar hon accepterar dom, men vi löste det.Hoppade även med mira, och hon var väldigt ofokuserad i början, men efter några språng började hon koncentrera sig, Då höjde jag upp det till en meter och låg och rullade på det i några språng! jag tror de är bra att hon inte behöver träna i helgen utan hon får jobbas på här hemma utan press!

Zakariya och bella:
OJ så bra det gick idag, z var på ritkgit dåligt humör och ville inte alls rida först, men när han väl satte sig i sadeln vände humöret direkt och han blev glad och trevlig.
När vi kom fram till planen så travade han runt ett tag och sen började han galoppera och vilken kontroll han hade och allt var helt perfekt, så ja la upp ett hinder på kankske 30 som han små hoppde över, eller ja bella tog sats och hoppade som om det vore minst 90cm haha, nä så det här känns riktigt bra, nu ska han bara lära sig att rama in och hålla lite mer kontroll innan hindret, sen är dom fit for fight! :D

Amanda gick det också bra för, hon är ju bara så bäst, vad skulle jag göra utan denna tjej? tack tack tack.

Ja hörrni vi både filmade och tog kort, men nu hittar jag ju såklart inte sladden så jag måste försöka leta upp den annars får ni bilderna och filmerna senare!

Imorgon kanske  jag ska till pappa och sova över där, det beror på om allt funkar här hemma!
Imorgon har jag också sovmorgon så jag hade tänkt hinna rida tea innan jag far till skolan så amanda får rida mira på kvällen. :) Men som sagt, allt måste lösa sig här hemma, z måste nämligen ha barnvakt. men men. det löser sig!

Fick en fråga om jag kunde skriva lite om mina hästar och ja det är klart jag kan göra men det får bli imorgon och det lovar jag! men en fråga vill ni veta om alla eller dom jag  har nu? :)

Nä hörrni nu ska jag sova riktigt trött!!
Men vi hörs imorgon på dagen skulle jag tro! ha det bäst! puss och kram! seeeeeya!//
J.D


Tills jag har lyckats ladda in dom nya bilderna får ni två söta mular att titta på, söta va? :)







Vad vet ni?

(bild från google)
Ja har funderat på att köpa det här tränset till tea, Då hon inte gillar trycket bakom öronen.
Hörde nyss med Mikaela Zimdahl vad hon tyckte om de, då hon själv har det, och precis då så la hon in ett helt inlägg om det, och ja, hon var inte helt nöjd med det men jag vill fortarande veta om det är någon mer som har köpt ett sådant och vad ni tycker om det, jag är tacksam för svar! just nu lutar det mot att ja inte köper ett, men jag skulle ändå vilja testa och se om det blev någon skillnad, så om någon av er därute har använt eller vet någon som använt/använder ett så Tell me!

Nu ska jag äta lite middag och sen blir det stallet! mer om det sen! puss och kram! seeeeya!//
J.D

Godmorgon!

Hej på er, nu sitter jag och nästan slänger i mig frukost innan jag ska iväg till skolan!
Idag slutar jag jättetidigt så stallet kommer göras tidigt idag, skööönt!
Nåväl jag hoppas ni fortsätter röst så, eller hur?

Hästarna ska nog få småskutta lite idag hade jag tänkt mig! men mer om det senare idag! då ska ni även få färksa och fina bilder på hästarna från dagens kommande ritter, kanske en lite film till och med? ;)

Nä nu måste jag skynda mig! ha en bra dag och glöm inte att rösta och kika in igen senare idag!! puss och kram!seeeeya!//
J.D


Det är så himla bäst att tävlingarna är igång igen! :D


Tisdag, Galna och glada hundar!

Hej på er, ja som ni såg i förra inlägget så har hundarna varit ute på en fotosession idag, hihi riktigt många bilder blev det och fina var dom! så dom ska ni få senare i inlägget!

Det har varit lite snålt med kommentarer hörrni skärpning! :)
Hoppas ni har röstat i alla fall!

Skolan idag har varit bra, jag lämnade in min sv kärleksbok snygg och bra!Ni ska få se hur framsidan blev sen!

Idag blev vi klara i stallet tidigt och nu har vi bara tagit det lugnt och tittat på tv, och jag har nyss tagit ut min gooooda kladdkaka från ugnen!

Tidigare har jag fått lite frågor om vad jag ger mina hästar för mat, så jag tänkte gå igenom alla tre hästarna så ska ni få se, höet kan jag inte skriva ut då det varierar väldigt mycket när det gäller kvalite osv.

Vi kan börja med
Mira:
0,5kg Krafft groov och 5dl korn, mira får korn eftersom hon behöver hull som hon kan bygga muskler utav. men jag ger henne även Groov så hon har lite att gå på, brukar öka det lite emellanåt har inte hittat den perfekta foderstaten på henne än.
Sen när det är lite tävlingsuppehåll får hon djävulsklo som är smörjande för leder man får nämnligen inte ge det fyra dagar innan tävling så jag brukar sluta två veckor innan!
Tea:
Hon får 1kg krafft groov och under sommaren brukar jag byta ut några dl till krafft sport, lite beroende på hur hon känns.
Under tävlings säsongen så får hon ett halvt kilo mer groov på morgonen då hon går hårdare.
Tea får också djävulsklo precis som mira!
Bella:
Bella har just fått ökat sin foderstat så hon får nästan ett halv kg krafft groov. Bella ger vi även munkpeppar för hennes brunst, eftersom hon är rätt jobbig då hon är brunstig så ska det hjälpa!

Det var väll de, under sommaren får dom även betforvatten. Det här är vad dom får morgon och eftermiddag!

Nä hörrni om ni har fler frågor så är det bara att ställa dom! nu ska jag återgå till min kladdkaka och sen blir det sleepie sleeeep!
Ha det bäst! Imorgon blir det häst fotosession kika in då! ;) puss och kram! seeeeeya!//
J.D








Gaaaalna




Gulliga gänget ;)


Här har ni framsidan jag gjorde eller ja amanda med andra ord! Bästa amanda!


Glöm inte att rösta!

heey amanda här, glöm inte att rösta på jacquelines blogg:) viktigt att du skriver din mailadress eller din bloggadress!!!
det är bara att börja rösta nuuu!:)
Vi slänger även in en bild på hundarna som vi tog ikväll. Ni får se resten av bilderna sen när jacqueline är klar med sin kladdkaka!

Finaste hundarna, Siri, Molly och Rocco:)

// AMANDA:)))

Rösta!


Jag har blivit nominerad hos den här tjejen till att bli veckans blogg, så in med er och rösta!!!!
här har ni  länken till hennes blogg: Carro

Ska ut och mocka i stallet nu, men vi hörs ikväll tänkte ge lite tips och råd då, så om ni vill ha nån fråga besvarad så är det läge att ställa den nu!!! :)
Puss och kram! seeeeeya!//
J.D

Gårdagen och idag! (träningsvärk)

Hej på er, det blev inget bloggande igår eftersom vi kom in så sent och jag fastnade i hästhoppningen, shit vilken insats merdith gjorde! Zoer var inte heller så dåligt, jag är seriöst helt försälskad i hans häst så jäkla fin den är, och det roliga är att hans unghäst är sjukt lik okidoki.

Nåväl, nu ska ni få höra lite om gårdagen:

De blev så att vi drog in hästarna och tränade dom på hippo, bella och mira fick följa med!
Z red bella först i stora och sen på slutet gick han in och hoppade nått språng på annas träning!
Och så bra det gick, bella var lite busig och kastade med huvudet, men han skötte det utmärkt och ramlade inte av en enda gång. Träning ger färdighet så äre bara!

Jag och mira då, ja för oss började det rätt galet, hon var lite på trotsen men vi löste det och det gick väll halv bra, tills jag bad min syster komma ner från läktaren och hjälpa mig, och jäklar måste jag faktiskt få säga så bra det gick, hon var så otroligt avslappnad och fin mot slutet så ni anar inte, önskar att vi hade filmat det men tyvärr så gjorde vi det inte.
Till och med i galoppen fick ja henne att vara ritkigt avslappnad och lugn. riktigt kul faktiskt, i slutet hade min syster kört så hårt med oss att det rann svett om både mig och mira! haha.

Så ja jag kan ju lova att man har en del träningsvärk idag. haha :)

På söndagen red jag även tea när jag kom hem jobbade även henne i ett litet dressyrpass. det gick helt okej, hon blev lite jobbigt springig i galoppen. men de är ju inte så ovanligt, tror jag sa få cassandra att hjälpa mig med henne med!!!

Sen när jag kom in med tea efter hennes pass så ställde sig hon och mira och började klia på varnadra som ni kankse såg i nått tidigare inlägg, riktigt söta så jag kunde inte störa dom så jag missade dom 15 första minuterna på hästhoppningen haha men det var dom värda!

Jaha, idag då, jo då for vi alla tre ut, ja det är sant lillebror red bella ensam medans jag och amanda tog varsin häst, Och herregud vad duktig han börjar bli, i början av varje pass måste man tjata lite, men vilka framsteg den lillakillen gör, Jag tror då inte att det kommer bli några problem med att tävla i slutet av maj! inte alls!
Han har även börjat få lite känsla kan jag se, och han är otroligt duktig för ni ska veta att han sitter inte på en tvär enkel ponny! Riktigt kul att hon har börjat få komma ut igen och de är ännu skönare att han kan fara ut med mig när jag rider!
Mira och tea joggade mest idag. :)
när vi kom in från ridturen så fyllde vi upp med spån och gjorde fint i stallet!

Idag började ju skolan, och där satt man och var nöjd över att man faktiskt för engångsskull gjort klart sv arbetet i tid och är ganska nöjd, tror ni inte att alla har gjort värsta fina framsidor osv. så det var bara att ta hem och göra om och göra rätt haha :) annars var skolan helt ok, jag gjorde mer på mitt shabrak på slöjden och det går faktiskt bra! det börjar likna ett shabrak mer och mer för varje gång.

Imorgon vilar hästarna så jag och amanda kanske äntligen får en lugn kväll! skööööönt!

Nu till helgen är det dags dör daniel svensson träning :) vi får se om han kommer ihåg mira från förra gången och kan se skillnad, men det tror jag inte. efersom det var ett bra tag sen det var han var här!

Nä nu måste jag verkligen sova, och jag ska försöka bättra mig och skriva inläggen lite tidigare ;) haha.
Sov sött! puss och kram! seeeeeya!//
J.D


Haha en ganska dålig bild, men jag tänkte bara visa hur siri brukar göra då jag sitter i soffan och bloggar haha.

Jag och bella vännäshoppet för x antal år sen ;)


Bästa amanda och bella förr(förra?) vintern. :)

Så nuhar ni fått lite extra bilder på bella också hihi, godnatt.

inlägg ikväll :)

Hej på er, ska precis ut till stallet med lillebror och amanda, allt gick toppen igår så ni får veta mer om det senare! puss och kram! seeeeya!//
J.D


Jättegammal bild på min syster, tränade dressyr för henne igår vilket gick bäst!!!!!! tack ::D

Dåliga sidor blir bra och tvärtom.

Hej på er, idag vaknade vi runt nio, åt lite frukost och sen tog vi mopparna in till surf och tittade på tävlingarna!
Såg mulle, en ponny som vi hade för fleeera år sen, vilket var väldigt kul att se att han fortfarande är på banorna.
Ja dom delade ju ut det där priset, och det var anna pettersen som fick det.
Det hade varit kul att se alla motiveringar faktiskt, men men, det kommer ju fler tillfällen :)
Träffade massa saknade människor riktigt trevligt faktiskt!!!
En person som jag har kommit på att jag träffar allt för sällan som jag faktiskt träffat två helger i rad nu är elvira, riktigt trevligt var det att se henne. men nu är det väll hundra år innan vi ses igen, hon bort nämligen i skellefteå, men här kan ni få hennes blogg :)

Efter tävlingarna körde vi hem och direkt gick vi in och fick med oss zakariya till stallet, han fick nämnligen(ÄNTLIGEN) rida bella :) som han har längtat och va bra det gick, hon har ju varit igång nu ett tag.
Dom skötte sig super bra! bella tyckte det var riktigt kul. Så imorgon skulle mamma kolla om anna har någon träningstid åt zakariya som han kunde vara med på! Målet just nu är att han ska vara med på vännäs tävling i slutet av maj!
Amanda filmade lite idag så jag tror ni får den filmen imorgon!

Idag har jag också ridit mira och tea!

Tea red jag samtidigt som z red bella så hon fick väll inte ett sånt jätteintesivt pass utan hon skrittade och travade mest. och skötte sig alldelens utmärkt!
Mira däremot har bytt sida för tillfället, ni vet ju att hon har haft det lite svårt i vänster varvet och gärna skjutit ut den bogen, men idag var det minsann tvärtom, och ja det är ju så hästar byter ju deras bättre och sämre sidor, men nångång blir det ju en balans även där!

Idag fick så gick det verkligen fram för mig hur viktigt det är med att ge hästen beröm! En häst som får beröm blir så otroligt mycke mer positiv, och man kan verkligen se vilka hästar som får det och inte får det. så ta till er det! och ge eran häst mer beröm!

Ikväll har jag äntligen hunnit städa i stallet, det behövdes verkligen! och vilken lättnad!

Imorgon kan dagen bli på lite olika sätt, men alla hästar ska ridas och sen får vi se vad som händer! men imorgon får ni filmerna och allt! ha en bra kväll! puss och kram! seeeeeeya!//
J.D


Fina mira i fina fina lastbilen!



Ni glömmer väll inte att se hoppningarna på tv!!! :)

det säkra före det osäkra!

Hej på er, såg ni mitt förra inlägg? vad tycker ni, ska jag fortsätta lägga ut sånt? eller, vad skulle göra min blogg ännu lite bättre? kom med förslag! öppen för allt, och jag vet att ni är några faktiskt ganska många som läser så nu kräver jag nästan en kommentar av alla!!! nu har ni chansen att tycka till.

Skulle precis skriva ett inlägg och berättta att jag skulle tävla imorgon, men så blir det inte. Dom misstänker kvarka på tävlingsplatsen, än så länge misstänker dom det bara, men vi vill helt enkelt inte riksera något, det var ju inte en superviktigt tävling :) så vi tar helt enkelt det säkra före det osäkra. 
Men jag ska nog dit ändå och kolla lite, det är nämnligen så att ni vet den där gången ja skrev att jag blev nomimerad till årets ponnyhoppryttare? den galan som priset skulle delas ut på aldrig blev av så nu på den här tävlingen ska dom dela ut det istället! så nu är det bara att hålla tummarna!

Idag så fick amanda rida hästarna, mitt huvud tillät mig endast att ligga under mitt täcke och skydda mig från allt ljus.
Men jag har faktiskt inte gjort det hela dagen, var in till stan och jobbade lite åt peder och sen gick jag och amanda en sväng på stan, köpte ett par helt vanliga svarta tygskor, verkligen behövligt, tack mamma!

Nä nu ska jag försöka vila och vänta på att amanda ska komma in! men ni får ha det så bra så skriver jag nog ett inlägg innan jag far in till tävlingarna! Glöm inte eran uppgift ;) Minst en kommentar! puss och kram! seeeeeeeeya!//
J.D


vill ni veta en rolig sak, storasyster(påbilden) har börjat leta storhäst :D äntligen!!!!!!!
bilden är hurgammal som helst, på hon och världen finaste ploppen.


Ridsport ikväll, kom ihåg!!!!!!!


Hinner inte skriva så mycket, det får bli film istället.

Hej jag har inte tid att skriva så mycket nu, hästarna skrittas idag.
Jag sitter just nu i världens plugghög och försöker bearbeta den.
Fick några frågor idag.
den första var om amanda bor hos mig, Och ja hon har gjort det ett tag nu, alla behöver en paus från lite annat ibland och det är ju super att ha världens bästa skötare/medryttare/kompis här dag in och dag ut :D

Den andra frågan var om jag kunde ladda upp filmen från laget, och ja jag tänkte göra det nu.
Gjorde det inte tidigare då jag behövde smälta det ett tag.
Som sagt anna spencer sa till och med att hon aldrig har sett mig så nervös som jag var innna jag skulle börja hoppa, jag var alldelens vit i ansiktet, så ja jag var extremt nervös och ja det resulterar i min ridning, jag måste verkligen öva på att kontrolera min nervositet, och det bästa att öva bort det på är ju att tävla tävla tävla tävla, det har ju blivit mycket bättre än vad det var tidigare år, men jag får fortfarande lite "återfall" eller vad man ska kalla det, i mellan åt.

Nä nu ska jag fortsätta mitt pluggande men vi hörs imorgon, puss och kram! seeeeya!//
J.D


Filmen från laget.....

Hästarna vilade

Hej på er, idag vilade ju hästarna så jag har inte så jättemycket att skriva om, har varit med amanda hela dagen, vi har moppat omkring och hälsat på mamma på jobbet i stan osv.

Strålande väder idag och jag hoppas på minst lika bra väder imorgon ju!
Då blir det att rida ut i skogen med dom små bustrollen.
Kul att ni kommenterar, fick en fråga om jag ska tävla SM i sommar, och ja vi får väll se om jag lyckas kvala, kul skulle det va! jag satsar ju på inomhus SM i år i alla fall!

Nu ska vi titta på DH som vi spelade in igår. Men ni får ha det så bra så hörs vi imorgon då ska ni få lite färskare bilder också! puss och kram! seeeeya!//
J.D


Anmälde mig igår till den här tävlingen, hippos hemmatävling i maj, då är det ett år sen jag debuterade MSV:A med tea(bilden). ska hoppa det iår också :)

lite kaos, lite moppe, lite lov.

hej på er, kom just in från stallet och åt just världensgodaste kladdkaka jag gjort.
Jag och amanda var ute och red och glada som vi var bestämde vi oss för att ta med bella som handhäst, allt gick jättebra tills bella och tea fick ett bus ryck och mira kastade av amanda, stackars lilla amanda, hon har väldigt onti armbågen just nu, men jag hoppas det inte är nån fara. stackars amanda!!

Idag har vi tagit ut och gjort i ordning min moppe, det kommer kännas så himla skönt att ha en moppe så jag slipper fixa skjuts hela tiden! speciellt att jag kommer kunna komma hem i tid så jag slipper vänta på bussen.

Men nu ska vi se csi miami, och jag ska pyssla om amanda!
Imorgon blir det en riktigt lov dag ska bara vår städa i stallet och sen ta det lugnt, har ju lite plugg att göra också.

Juste fick en fråga varför vi inte köper mea mira, och ja.... jag vet inte. vi har väll liksom aldrig kommit in på dom tankarna än :)

Nä hörrni ni får ha det så bra och fortsätt fråga och kommentera(glöm inte att kolla filmerna i det förra inlägget)! puss och kram! seeeeeya!//
J.D


Sundsvall, allt ni vill veta!

Hej nu tänkte jag att ni skulle få höra hur det har gått hela helgen sen jag bloggade sist.
Så här kommer det

Lördag:
Vi åkte ner, resan gick super, båda hästarna åkte bra osv.
Väl framme så red jag båda på bergsåker där alla tävlingsekipage blev uppstallde, tea var på hugget vilket kändes riktigt bra. och mira var lugn och fin som det skulle vara.
Senare mot kvällen så ställde vi iordning lastbilen och gjorde iordning sängarna och allt.
Sen kom elvira och hennes mamma camilla och hämtade oss och vi for till en pizzeria.
Efter det var det bara tillbaka till lastbilen och sova.

Söndag:
Både jag amanda och mamma vaknade tidigt, efter en ganska kall natt i lastbilen var det dags att göra sig iordning för tävling.
Väl när vi var framme på tävlingsplatsen så blev det massa strul med parkering osv, men det löste sig tillslut.
Hästarna fick bra uppstallning precis där jag ville ha dom.

När vi hade fått våran uppstallning så gick vi för att veterinär besiktiga, veterniären var ganska otrevlig och började titta skeptisk mot teas ärr som hon har på rumpan, så jag fick berätta hela historian om det igen, men hon var fortfarande otrevlig och sur. men men, båda hästarna gick igenom eftersom det inte fanns några fel. :)
Sen var det dags att göra iordning mira till L:B, på framridningen så var hon väldigt stirrig och spänd, drog mig mest ur sadeln hela tiden. vi slutade på 4fel i den klassen men men.

Sen blev det dags för teas tur i MSV:Bn, hon gick riktigt bra, inga problem alls, det var en A:O och vi gick nolla men jag satsade inte så mycket eftersom jag ville spara henne till MSV:An. vi kom sjua, och det var fyra placerade.
Och nu kommer vi till den bästa klassen av dom alla, MSV:A, hon var gryymt fin, som sagt vi fick fyra fel, men hallå vi har inte hoppat det på ett halvår, inte ens tränat på den höjden och hon kändes så himla klockren. ni får se på filmen sen. vi kom i några lägen då hon verkligen ställde upp och räddade mig, och det är vad jag älskar med den här ponnyn hon ser alltid ett avständ och enfast ja klantar mig så löser hon det.
På kvällen åkte vi och åt på en resturang, jättegott och trevligt, men lite trött var man ju.

Måndag:
Efter en varm natt med mycke sömn så packade vi ihopa alla saker och städade ur stallet där vi hade stått, och sen bar det iväg mot tävlingsplatsen,
Ingen veterinärs besiktning, så vi gjorde iordning mira för L:B, som gick så mycket bättre än dagen innan, vi bytte till hacket och  hon var så mjuk och fin(se filmen nedan) Mira gick även en L:A denna dag, med ett pet, våran andra L:A så jag är supernöjd med henne!

Sen var det teas tur i laget, först in i laget var julia och putte, dom slutade på 4fel, så jag blev jättenervös och började tänka på hur många gånger jag har gått nolla och att jag verkligen måste göra det, så jag gick in med världens klump i magen och allt kändes bara panik, på ettan tryckte jag iväg henne, men hon drog upp alla ben och klarade det, jag red halvtaksigt hela banan fram till tre kombinationen som var hinder nr fem, jag föll fram och tappade galoppen så vi kom in jättelitet så hon fick lägga in ett extra galoppsprång och liksom vrida sig över hindret så mot hinder nr c så stannde hon eftersom vi inprencis hade hoppat ur kombnationen, sen blev det nya tag och vi hoppade resten av banan, efter hinder nr 6 så tog jag en snävare sväng vilket fick hela läktaren att börja prata, men jag ville inte ha 17 tidsfel så jag kortade istället ner vägen och fick endast 1 tidsfel tror jag det var.

Helt förtvivlad var jag när jag kom ut och det kändes verkligen som om jag förstört för laget, jag insåg också ganska snabbt att jag skulle få det väldigt jobbigt att ladda om och tagga till på nya tag till msv:b så jag strök mig från den och det kändes bättre så. och eftersom hon ändå hade gått i MSV:a första dagen så kändes det inte mer än rätt att stryka mig,

Sen bar det iväg hemåt, hemresan gick snabbt och bra. sen igår så städade vi ut lastbilen som vi hyrt och sen släppte in hästarna och efter det var det bara sängen som ropade.

I helgen lyckades mamma tjata ner peder till sundsvall vilket var väldigt trevligt.
En annan sak som var väldigt trevligt var ju att moa gumman var i sundsvall, åh vad jag har saknat henne.
Men om en månad kanske ni kommer upp till umeå hemmatävlingar eller? :)

Idag vaknade vi och släppte ut hästarna i det perfekta vår vädret hästarna står endast med ett tunt innetäcke idag.
Juste glömde säga att jag faktiskt också har haft det varmt i helgen, i sundsvall var det +15. och nu är det nog runt +10 här i umeå. riktigt skönt att vi i norrland också kanske kan få oss en vår nångång.

Idag ska vi åkta och lämna igen den välstädade lastbilen och sen blir det att vår städa i stallet, riktigt skönt ska det bli att få det gjort. hästarna ska nog bara ut på en kort joggingtur, inge ansträngde alls, dom har nog lite träningsvärk idag kan jag tänka mig!

Vill ni veta något fantastisk, att jag faktiskt ska tävla redan nästa helg, det blir en L:A med tea och L:B, L:A med mira, på surf :D

Nä hörrni nu ska vi ta och äta något och sen blir det att sätta igång och städa, jag vill tacka alla som stöttat mig i helgen, verkligen jättekul. puss och kram nu ska ni få lite filmer, seeeeeeeeeeeya!//
J.D

 

Tea i MSV:B på söndagen. 0fel.

Tea MSV:A söndagen, 4fel. :)

Mira L:B, 4fel måndag.. Bästa rundan :D

Mira L:A, 4fel, måndagen. våran andra L:A :)

home sweeet home.

Hej nu är jag hemma, eller ja rättare sagt vi kom hem för ganska många timmar sen, typ runt fem. men nu sitter jag här och nästan sover och mitt stökiga rum bara skriker att jag borde gå och städa det, fast jag måste sova nu.
Jag är suuuper nöjd med helgen. kan inte berätta allt nu, men jag har i alla fall brytit trenden att vara nolla jämt i laget, faktiskt första gången under två eller tre år i eliten som jag fått fyra fel. vi fick ett stopp pga, att jag la henne helt fel och hon fick trampa om och gå ett galoppsprång förmycket osv.
Vi hoppade ju som sagt en msv a också, eller ja som det heter nu 1.20, vilket gick alldelens utmärkt, fyra fel, ett töntigt pet(ni kan se på filmen när jag laddat upp den!) Ja så det kändes lite onödigt men oj så nöjd jag är,
nä nu ska jag kortfatta mig för imorgon ska ni få ett längre inlägg med filmer och allt.
Mira har också varit suuuuuper, hon har varit så fin att det nu finns en intressent på henne. vilket jag inte tycker är kul, vill inte sluta tävla henne ju, men dom skulle kolla på henne på hemma tävlingarna som är om en månad!

Nä nu mååååste jag sova, men jag har såå mycket att berätta som ni ska få veta imorgon! puss och kram! sov sött. seeeeeeeya!//
J.D


Min bästaste och finaste och allt som jag behöver.

min sötnos som varit så duktig i helgen!

lite tid över

Hehe, fick mig lite tid över,Bästaste mamma ligger och vilar lite innnan vi far.
så nu ska ni få se nått jättegulligt på några bilder jag tog igår, tea och mira är verkligen bästa kompisar just nu. så himla sött!

Nu ska jag gå ut och ta in hästarna så vi kan fara sen, önska mig lycka till, och glöm inte att kommentera och sprida bloggen, alltid kul med fler läsare! puss och kram! seeeeeya!//
J.D



Söta va? :)

nu åker vi så fort vi packat klartttt!

Hej, nu blir det verkligen inget långt inlägg, men vi kanske lyckas hitta nått internet på vägen så får ni ett inlägg då :)

Igår så rakade vi tea och badade både hon och mira, så fina dom blev, amanda världens bästa amanda smörjde och packade medans!

 For ut en snabbis med mira igår bara så hon inte skulle bli så stel innan vi far!

Nu kan jag verkligen inte skriva mer, men glöm inte att börja premenuera på min blogg medans jag är borta och skriva gärna en rad :D puss ochkram seeeeeeeeeeya!//
J.D


Nu är det dags att packa och fixa.

Hej på er, nu kom vi just hem efter att ha varit i stan och handlat det sista innan imorgon då vi far så vi slipper göra det imorgon.
Igår så red vi ut en snabbis och busade, riktitgt roligt tyckte dom det var att slippa gå på banan och fara ut och busa istället :)

Det blir inget långt inlägg nu eftersom jag måste skynda mig lite.
Ska i alla fall raka och rida båda hästarna nu och fixa och ställa iordning i lastbilen, så inlägget blir nog lite senare!

Riktigt kul att detökar i besökare här på bloggen, kom ihåg att börja premunera på min blogg på bloggkoll så kan ni se direkt när jag lagt in ett inlägg! :)

Har ni några frågor så är det bara att ställa dom, jag svarar på det jag kan, vare sig det är hästar eller om mig osv! :)

Nä nu måste jag gå ut till stallet, men vi hörs senare! puss och kram! seeeeeya!//
J.D


Sundsvall blir av!!!!

Hej på er, idag har fixade vi det, vi hittade en lastbil som vi kunde hyra! det blev en likadan som förra gången fast en blå :D hihih.
Så det blir jag, mamma och självklart amanda som åker på lördag! Så himla roligt!!

Idag fick vi äntligen lov, vi hade massa tur för matteläraren kom aldrig till mattelektionen som var sista lektionen så vi sluta runt halv två. Flera skolor i umeå var ju lediga idag, men inte vi inte.
Efter skolan tog jag bussen ner till stan och gick in en snabbis i min systers ny öppnade butik, riktigt fint har dom fått det och massa snygga männsikor strosade runt där.
efter det så gick vi och fikade, jag, amanda, mamma, amandas mamma och mormor och lillasyster. gotti gott.
Sen när vi var påväg hem slog det mig att juste mina läderskaft från cavallo hade vi ju lämnat in på lagning och dom måste jag ju ha i helgen, vi hade ju bara tur som fick tag i skomakaren för han hade nämnligen stängt, men vi fick hem dom lagade och fina tillslut!

Nu är vi hemma och snart ska jag till pappa och äta middag, medans ska amanda börja lite i stallet :)

Igår så blev det inget inlägg på kvällen och det ber jag om ursäkt för, men vi kom in ganska sent så det var bara att borsta tänderna och hoppa i säng.

Klippte i alla fall teas man igår vilket kändes som om det behövdes. riktigt fin blev hon,
Mamma rakade bella igår och oj så skönt hon tyckte det var, ska ta bilder sen så får ni se!

Jag och amanda red på planen igår, jag började rida tea och hon mira och sen bytte vi. Tea var riktigt på hugget, ovanligt? haha.  Och mira tyckte nog att jag var jobbig med henne, hon har ju som sagt lite problem med sin vänsterbog som gärna är överallt och ingenstans, haha. så jag testade göra som så att jag rakställde henne på fyrkanten och även i hörnen så vi gjorde en framdelsvändning i varje hörn, riktigt jobbigt tyckte hon det var och det var då det slog mig, att jag verkligen älskar att hitta hästarnas svagapunkter, jag tycker det är så kul att ha något att jobba med. efter ett tag när den övningen gick bra i trav så gick jag över i galopp, och det var då hon började protester, jättesöt var hon jag satt mest bara och skrattade, hon kickade lite mot min skänkel då hon tyckte att jag pressade henne för mycket. men vi gjorde några såna hörnpasseringar och sen när vi fick till en bra så gav jag mig där, vill inte pressa henne för mycket så vi börjar bråka.

För amanda gick det riktigt bra, I början red hon ju mira och mira såg riktigt avslappnad och fin ut, riktigt kul! Sen red hon tea och det gick nog bra, tea var lika busig och glad som vanligt!

Nu sitter jag och tittar ut på nått ett regn snöigt väder, inte kul. men jag hoppas det inte är så långvarig så vi kan rida utan att vara genomblöta när vi kommer in.

Fick ju en fråga igår som jag skulle ha svarat på och såhär såg den ut:

"Supersöta vovvisar, redo för MSV :) Jo jag har en fråga. Asså de ä kanske kännslig fråga men Hur myck kostar det att ha två tävlingshästar i månaden. Asså tänkte på allt. typ mat.stall. foder. tävlingar å sädär. Jag har en foder ponny å jag betalar typ stall. mat ovh hovslagning. Mamma säger att vi inte kan köpa häst för att de blir för dyrrt, men äre så stor skillnad då? Tycker att du har världens tur som kan ha två hästar."

Hej, haha ja det kan man säga ;)
Oj ja du, jag och ekonomi hänger inte ihop, mamma betalar kan jag säga och menar inte att låta divig. haha.
Ja alltså om du redan betalar stallhyran maten  och hovslagningen så är det väll bara tävlingarna, veterinärskostnaderna och försäkring som är kvar. ett meeting kan variera väldigt mycket beroende vilken tävling du far på. Men vad jag vet så gick  tävlingen i gävle på runt 3000-4000(box och veterinär och sen var vi efteranmälda) och det var ju två hästar, sen tillkommer ju alltid transport och sånt.
Så om vi ska sammantfatta det här så tillkommer, veterinärskostnader, tävling och försäkring.
Jag frågade nyss min  mamma vad det kostade och svaret jag fick var bara, "du, du vill inte ens att jag ska räkna på det" haha så ja det kostar en hel del att ha häst. Lycka till!


Imorgon blir det att raka både mira och tea, och sen fara och hämta lastbilen :)

Nä hörrni nu blir jag snart hämtad, men vi hörs ikväll kanske om det inte blir för sent! puss och kram, seeeeya!//
J.D


Hihih kolla tungan!


Åh så kul det ska bli att tääääävla :D
















Sitter på shell

Hej, sitter just nu på shell med jordens huvudvärk och vill bara hem till min varma hus.
Det blev inget inlägg igår eftersom jag spenderade hela kvällen med min mamma och peder som kom hem från karibien, riktigt mysigt och trevligt, och vilken resa dom verkade ha haft!! :)

idag blir det att rida båda hästarna och sen bara sova bort den här huvudvärken.

Igår så fick jag knappa lite på den nya kameran och oj så fin den är. lite småkär i den haha.

Ikväll får ni veta hur det gick att rida, båda ska joggas lite lätt hade jag tänkt. fick en fråga igår eller idag också som jag tänkte att jag skulle svara på ikväll, en liten ekonomi fråga som jag fick från nån :)

Ha det bäst så hörs vi ikväll. puss och kraam! seeeeeeeeya!//
J.D


Här har ni vårat tillskott i familjen!
(bilden: google)

Hundhoppning och sen kväll.

Hej på er, nu hade jag tänkt sova. men jag lovade ju er ett inlägg ikväll så ni får det nu.
Tea har fått sin andra akupunktur nu och hon tyckte det var lika skönt den här gången.
Glömde berätta två saker, den ena är det att igår så gick vi till planen och hoppade med hundarna, vissa tyckte det var mer roligt än andra om jag säger som så. själv fick man springa benen av sig och var helt slut efter allt springande! haha.
Sen idag så har jag börjat sy ett shabrak på sy slöjden, om allt går som tänkt kommer det bli riktigt snyggt faktiskt!

Ikväll har jag tyckt synd om amanda som dragit ut en tand stackars hon. när vi stod och mockade så blödde det jättemycke. men envis som hon är så vägrade hon att inte mocka. hon skulle bara hjälpa till haha. Men hon är ju bara bäst så äre ju!

Nu ska ni få en massa bilder från när vi hoppade med hundarna, men innan så har tänkt berätta att jag märkt att det ökat med folk som läser min blogg, vilket alltid är lika trevligt, ni har ju säkert inte varit med från början, så om ni undrar något är det bara att fråga på! jag svara alltid(om jag inte missar kommentaren) så det är bara att fråga och tycka till hur mycket ni vill! :)

Imorgon har jag NOprov så nu måste jga sova om jag ska orka med de. men vi hörs imorgon! ha det bäst! puss och kram! seeeeeya!//
J.D


Först var det bus inne.

Sen kom vi fram till planen och molly var sugen på att posa lite.

såhär sprang siri mest hela tiden.

sen ville rocco visa sin kapacitet.

Molly hade många olika tekniker, den här vet jag inte vad hon kallar?

Hon kunde faktiskt hoppa fint också....

Och mycke med bakebenen haha.,

det här var inte alls siris grej hon fuskade ju hela tiden

Sen blev det dags att visa upp alla tricks man kunde tyckte rocco,(kan man hitt nått sötare)

En hel del high fiveande blev det också.

Såhär såg alla hundarna ut då vi kom hem, trötta? ja det vill jag lova.


Vi avslutar med en bild på tea, vill ni veta nått fantastiskt? Teas tar ut steget mer än vanligt sen vi började med akupunktur, en hel del spänningar har lossnat. jag rekomendarar det verkligen. vilken skillnad.


Svar på en några frågor och hästarna vilar idag eftersom..

Hej hej, sitter just nu på shell och har just slutat skolan och ska snart börja gå mot bussen.
Igår handlade vi massa god mat, och tjockade oss med max mat, När vi satt på max så kom våran akupunktör in och sa att han kanske kommer idag också om han har tid och ger tea en till omgång, men det gulliga var att han kallade tea för grållan, gulligt va? haha jag tyckte det var jättesött. 

Idag ska hästarna vila eftersom dom fick en akupunkturbehandling igår, och det känns skit tråkigt, är verkligen jättesugen på att rida.  Men men, Jag får väll se till att jobba med lite pluggs som jag ligger efter i.

Sen tänkte jag klippa hästarnas manar och svansar, då dom börjar växa till sig, vill ju ha fina damer, inga lurvtussar. :)
Så ni kankse får några söta bilder ikväll då jag klippt dom. ska inte raka dom utan det får bli lite närmre helgen som jag gör det.

Sitter fortfarande och letar som en galning efter en b-kortslastbil. Så det är bara att hålla tummarna nu.

Saknar mamma och peder en himla massa, nästan galet. men på onsdag är dom hemma, så himla skönt det ska bli alltså!!!

Fick några frågor idag och igår också:

"tjena du jag undrar hur du får tea att gå så högt med huvudet men endå inte bli så lång. för jag har ett problem att när jag höjer min hand när jag tex galopperar så följer inte halsen ett dugg med. utan den är fortfarande på samma ställe. då ser det bara knasigt ut om man rider med hög hand, Har du några tips på hur man ska göra för att få ens häst hals att bli som teas?"

Ja du, jag kan på ett ungefär föreställa mig om hur ditt problem är, och misstolkar jag det helt så får du säga till, men blir det liksom att det endast är huvudet den lyfter, eller?
Jag vill till att börja med säga att alla hästar är olika byggda för att gå i olika former, men det man strävar efter med alla ridhästar är ju att just flytta balansen bakåt på bakdelen så dom inte springer på framdelen och överbelastar frambenen. Det viktigaste är ju att hitta en bra form som passar just din häst!
T.ex mira och tea är ju helt olika byggda men jag har ändå lyckats flytta deras balans bakåt, vilket gör att det ser lite enklare och smidigare ut.
En övning som jag har gjort är att se till att dom hela tiden har bakdelen under sig, en bra övning till det är att gå från halt till trav och sen direkt halt igen, och sen när det känns enkelt att man börjar göra samma sak i galopp, alltså halt, galopp, halt, galopp. men se då till att det inte blir ett himla sparkande och ryckande i munnen.
Om du är erfaren eller har en tränare som kan hjälpa dig kan du alltid sätta på en graman, sätt den då vid skänklarna i sadelgjorden så får du hästen att fortfarande ha formen men ändå inte springa med huvudet i backen.
Jag hoppas det där hjälpte lite i alla fall! Lycka till!

"Hej.
Hur länge har du ridit?
Du verkar jätteduktig på det här med hästar.
En fråga till.
Det skulle vara kul att se de andras komentarer, kan du fixa de?"

Hej hej, jag har ridit sen jag låg i min mammas mage ;) haha nä skämt å sido, jag fick min första ponny när jag var fyra, (det var en shetlands ponny som jag tävla upp till reg L:B) sen gick jag ett år i ridskola när jag var sex år under tiden då jag hade min shettis. 
Och sen dess har jag alltid hållt på med hästar, alltså enda sen jag var pytteliten.
Tack så mycket, alltid trevligt med såna kommentarer ;)
Ja du jag är sjukt less på min blogg design just nu, och jag vet att dom är svår att se, men om du markerar hela sidan så går det att få fram. men jag ska försöka fixa så man kan se texten lättare!


Jättekul att ni kommenterar så mycket, verkligen. fortsätt så! :)
Nu ska jag hem och sköta om stallet, men vi hörs ikväll om jag hinner in innan det blir allt för sent! Ha det bäst! puss och kram! seeeeeeeeeeeeya!//
J.D


Bilden är från våren eller hösten 07, då jag faktiskt hoppade en bana i sävar som låg på 1.20, 1.30  med tea!

Akupunktur, duktig mira!

Hej på er, Nu har jag ridit och hästarna har fårr akupunktur.
Tea fick vila idag eftersom hon svarar bättre på akupunkturen om hon har tagit det lugnt innan.
Mira fick hoppa på banan och hon var riktigt fin, inga dumheter alls och hon var jättepositiv, riktigt kul! :)

Tea svarad jättebra på akupunkturen och tyckte det var RIKTIGT skönt.
Mira ville inte riktigt erkänna att hon tyckte det va skönt utan hon ville mest spela arg. haha men efter ett tag gav hon sig och man såg riktigt hur det tog på henne.
Ingemar våran akupunktör tyckte mira hade blivit OTROLIGT(med storabokstäver) fin i kroppen sen sist och hon har satt riktigt bra med muskler, och hon är inte alls lika sne i ryggen. så det var riktigt kul att höra att det har blivit ett sånt stort resultat. :)
Och ja, när ja stod där och tittade så såg man ju faktiskt hur rund och fin hon har blivit! så nu taggar vi sundsvalltävlingen! :D

Nä hörrni nu ropar duschen och sen blir det att fara och handla massa maaaaat. men vi hörs sen! puss och kram, seeeeeeeeeya!//
J.D



Alltid du finaste.

Bilder från gårdagen och idag blir det dressyr.

Hej på er, blev inget inlägg igårkväll vet inte vad vi gjorde vi hade i alla fall fullt upp och kom in och åt middag vid nio på kvällen.
Igår hoppade jag teabus och hon kändes riktigt fint, hoppade inge högt pga underlaget, men på dom språngerna jag tog så kändes hon riktigt fin, hon bjöd bra och tyckte det var roligt, Idag så blir det dressyr för tea och mira ska få små hoppa lite tänkte jag :)
Vi tog sjukt många bilder när jag var och red igår så dom ska ni få  i det här inlägget!
tack till dig som tipsade om vilka jag kunde kolla lastbil med, har inte hunnit göra det men gör förmodligen det idag.
Fick också en fråga var jag köpt shabraket och det gjorde jag när vi var på globen och vill ni veta en hemlis, jag betalade endast 50kr för det, galet va?

Har fått en fråga som jag missat att svara på också:
"hej igen. jag fick inte svar förra gången jag frågade fast du hade ju säkert mycket annat för dig. Men har du några tips hur man kan få sin häst känsligare för skänkeln. Sen en annan sak. Ibland när jag är ute och rider och min häst börjar tycka de är jobbigt så stannar hon bara. hon stegrar inte eller så utan hon bara står där, vad ska jag göra? snälla hjälp mig".

Hej, ja du det låter riktigt jobbigt, om man kan få sin häst känsligare för skänkel är ganska svårt, alla hästar är ju olika, men har du testat olika sporrar? Dom som är bäst om man inte vill "nöta" med skänkeln är ju stjärnsporrar och jag vet att många tycker det låter hemskt, men faktiskt så är en sån sporre nästan snällare i såna lägen som ditt, eftersom det blir lätt att man sitter och nöter med skänkel om hästen inte svara och då blir det lättare skavsår från sporren, men om du har en stjärnsporre så rullar den mot hästen istället för att den bara nöter rakt in. Men om du är oerfaran så borde du rådgöra med en tränare eller dyl innan du byter sporre.
Jag tycker det låter som om problemerna hänger ihop, så får du den att börja svara på skänkel så kommer nog det där andra problemet att lösa sig också. Det är lite svårt att svara eftersom jag inte vet hur hästen är, om den är ung eller ett sto, eftersom dom brukar kunna tjura ihop, och det lättaste är ju att såfort den då svarar framåt att man ser till att vara snabb med mycke beröm och klappar, en sån sak kan göra att hästen blir mer positiv och kanske inser att det är ganska så kul att svara framåt. Så testa byta sporrar eller helt enkelt börja rida med sporrar och glöm inte att ge mycke bröm! :) Lycka till!

Nä hörrni nu ska jag och amanda gå ut till stallet hade jag tänkt, men ni får ha det så bra så ser ni om jag hinner slänga in nått inlägg ikväll innan det blir allt för sent! puss och kram! seeeeeeeeya!//
J.D


Världens sötaste

Titta jag har också en dressyr ponny, hiihihih. vi kan ju alltid låtsas.
(min sits är gräslig på den här bilden, det ber jag om ursäkt för.)

Jag har ett projekt just nu med att försöka få teas svans att växa till sig, men det går väll inge vidare.

Lurvtussan, måste klippa manen.

Titta så söt, hennes lugg har faktiskt blivit längre tro det eller ej, men den blir alltid lika söt när hon har fått gått ett ridpass. haha :)

Bättre uppdatering nu!

Hej på er nu har jag ju som ni säkert märkt haft lite blogguppehåll, men nu börjar jag vara lite mer tillbaka faktiskt! :)
Jag har ett stort problem just nu och det är att vi inte har någon lastbil att åka till sundsvall med. och det känns sjuuukt jobbigt. måste verkligen leta som en galning nu.
Så vet ni någon som har en b-kortslastbil som är sugen på att hyra ut så får ni gärna tipsa mig!!!!!!

Idag har jag äntligen äntligen äntilgen haft en 11timmars sömn, det var längesen, och jag behövde verkligen återhämta mig efter en stressig vecka, nu ska jag och amanda snart gå ut til stallet, jag har inte bestämt mig än om det blir jag som rider båda hästarna eller om hon ska rida en  åt mig, det lutar mer åt att jag rider båda.
Sen ikväll blir det bara att slappa framför tv, och sen gå och lägga sig tidigt, för vi hade inte tänkt sova bort hela dagen imorgon. utan det vore skönt att göra bort stallet tidigt imorgon :) för på kvällen kommer våran akupunktör och ska kolla igenom hästarna och sätta lite nålar, jag vet någon som behöver det och det är både tea och mira, tea tycker det är så himla skönt ju, och mira är vääldigt brunstig just nu så det är nog bra för dom båda att få sig en lite behandling :)

Nä hörrni jag skriver mer ikväll, jag tänkte småhoppa lite med tea idag så vi får se hur det går :) mer om det ikväll. ha en fortsatt trevlig dag. puss och kram! seeeeeeeeeeeya!// J.D


Bättre bild på shabraket som jag gillar hur mycket som helst!(finaste tea)

bilder bilder bilder och lite mer bilder.

Hej på er, sitter just nu och är sjuuuuuuuuuukt trött, tänkte att ni ska få ett bildinlägg, det gillar ni va? ;)
Idag så var jag först i skolan, och sen stan och åt en gooood middag hos farmor, riktigt trevligt faktiskt!
Nu sitter jag helt död i soffan med amanda och ser på en helt okej film som går på tv, lär ju somna, haha.
Nä nu ska ni få massa bilder men innan det tänkte jag bara säga att amanda är BÄST!
ha det bra, puss och kram! seeeeeeya!//
J.D


I tisdags, söt tea!


Finaste Mira i tisdags :)


min underbaraste <3


haha man måste ju bjuda på sig själv. lite kul att både jag och tea har "samma" uttryck.


I onsdags, Åh va fint väder det var, och man kunde ÄNTLIGEN rida på planen.
Som svar på en fråga om jag kunde lägga ut filmer på tea när jag tränar, och ja det kommer ja kunna göra efter nästa torsdag då mamma kommer hem med den nya systemkameraaaaan :D


Titta teas shabrak, det är nytt, hon passade jättebra i det, men jag har ingen matchande huva till så det får bli ett träning och hemma shabrak.


Titta så söt hon är. Och svar till du som frågade: Hon har inte ridits för att hon haft en liten vila, och min lillebror har inte hunnit sätta igång henne, Men nu ska hon igång :D Hon är född -95, alltså 14 :)

att jag har gulliga ponnysar, puss på dom!!!!!!!!!

Mer uppdatering ikväll!

Hej hej, massa kommentarer har jag fått och jag tänkte att jag skulle besvara dom ikväll då jag kommit  in från stallet och så :)

Allt är bara bra, sitter och äter en god frukost och ska snart gå och göra mig klart för att åka till skolan.
Igår så jobbade jag till typ tio elva, dukning ca 400 platser tror jag det var,

Ikväll tänkte jag även ladda upp ett drös med bilder som jag tagit dom här dagarna då jag inte skrivit!

Jag har även pratat med min mamma och vet ni vad hon berättade att hon har köpt EN NIKON D90 HELT SJUKT : D ni vet en sån som man kan filma med, så himla kul, så nu kommer ni kunna få massa mer fina bilder och filmer. kul va?

Nä nu måste jag skynda mig, men vi hörs ikväll, ha en bra dag! puss och kram! seeeeeya!//
J.D


haha bollgalna siri. : )


RSS 2.0