Imorgon

Hej på er, imorgon börjar det riktigt bloggandet igen, ny vecka så då blir allt bra! har halkat efter lite nu iaf.

Idag har vi varit på dop, peders systers barn valdermar har döpts, jättesöt bäbis!

hästarna har ju somsagt haft en slappar vecka, den här veckan men nu till veckan kör vi på som vanligt igen :)

Kul att ni frågar så mycket, fortsätt så, och glöm inte att premenuera på bloggen via blogglovin.se! jättevärd sida att bli medlem på!

Imorgon blir det skola, inte så taggat men. det är bara att bita ihop, sista riktigt veckan nu ju!

Nä hörreni jag tänkte lägga in en bild nu som några av er säkert redan sett, men ni andra kan ju faktikts få se den nu, det är hur tea såg ut när vi fick henne och hur hon ser ut nu!

Ska sova nu, men vi hörs imorgon och då kör vi på med bloggandet som vanligt! :)

Kraaam, seeeya!(glöm inte fortsätta fråga på)//
J.D




dåligt bloggande

Hej alla läsare, jag är hemskt ledsen att det inte blivit nått bloggande dom senaste dagarna, men vi har haft fullt upp så nu tänkte jag berätta vad vi gjort och jag kommer också besvara lite frågor! :)

Var ska vi börja, i fredags så var det fullt upp heeela dagen, på kvällen var vi i stan på kajen och såg lite band och hade det så himla roligt.
Kan knappt komma ihåg hur vi ridit dom senaste dagarna haha, tea har mest lullat omkring i skogen och tagit det lugnt, i torsdags var vi och klättrade på berget, riktigt kul tyckte hon det var, och amanda har ridit bella dom senaste dagarna!
Mira har också haft en realtivt lugn vecka, med blandade övningar, i torsdags så red vi nere på ängen och gjorde en riktigt bra övning för mira, vi låg och rullade i galopp och från början så la jag volter i alla hörnen, sen ökade jag på med fler volter allt eftersom, övade på att samla och få upp trycket i henne, så när jag galloperade ur volten så ökade jag och sen in så fick hon lov att samla sig igen, en riktigt bra övning då man både ser till att hästen är med och på tårna och en bra övning om man har en häst som hela tiden behöver vara uppmärksamad, då hästen hela tiden måste fokusera och vara med!

Ikväll har vi varit ute i sillviken, peders föräldrars stuga och ätit middag och åkte lite båt, och jag gillar verkligen inte att åka båt huvva. vattenrädd som bara den!

Tidigare idag så har jag och amanda varit inne på stan, så sjukt varmt det var, helt otroligt underbart. Köpte mammas morsdagspresent. ni har väll inte glömt bort morsdag?
Det har varit 27grader i skuggan här hela dagen och nu ligger väll temperaturen på runt 16-17 grader(kl.23.06). så himla skönt!

Nu lite frågor:

Har kollat igenom din blogg lite från början, hur går det för din lillebror, tränar/tävlar han fortfarande? Och i det första inlägget, där du berättar om dig själv och hästarna, så berättar du om en unghäst, vad hände med den? :P

Ja du min lillebror rider väll då det passar honom, nä men det är ju tänkt att han ska tävla nu i sommar, jag har haft rätt mycke i skolan och så, så jag har inte haft tid att hjälpa han så mycket, men han gör framsteg varjegång han rider, han har ju tävlat förra sommaren 40 och 50cm två felfria rundor, så nu är det snart lov och då ska vi se till att börja hårdträna igen.
(Bella och zakariya)
Hm, alltså syftar du på unghästen eller ungponnyn?
Unghästen som jag tränade på en träning skulle jag ha fortsatt träna men det blev som aldrig av, han heter cicero.
(cicero)
Ungponnyn fick en fraktur i hovbenet och det var min tränare som ägde halva henne så han tog ner henne till skåne där hon fick genomgå massa veterinärbesök och operationer, men mitt i allt det där strulet så kom vi överns om att vi skulle sälja våran del för han hade hittat en tjej som skulle ha henne! :)
(ungponnyn fiffi)

Hej.
Roligt för dig. Lycka till med henne. Ni kommer nog att bli ett bra team tillsammans :)
har ni fått någon köpare på Tea?
vad gör ni med de andra ponnyssarna, behåller elller säljer?

Hej! tack så mycket!
Nej det har vi inte, vi har några som hört av sig med inte så mycket mer.
Jag kommer tävla tea så länge som hon står kvar i stallet, och om en månad så kommer samantha hit och då är det helt beroende på om tea är såld eller inte som vi bestämmer oss, står hon kvar så måste vi skicka tillbaka mira, annars så får vi se hur länge till jag rider henne!
Och bella kommer alltid stå i vårat stall, den hästen är ingen som man säljer vidare, hon är så otroligt nervös och har just nu, efter fyra år börjat känna sig tryggare! så hon blir alltid kvar lilla surtanten haha :)

Vad är det för häst?, ser att bilden är fotad i Piteå.
det är min nya storhäst, samantha heter hon! :)


Och appropå den sista frågan, så var jag och klappade på samantha idag, hon stod där i sin box i innertavle och hade hö över hela sig haha söt var hon allt! :) bara ca 3veckor kvar nu<3

Nu ska jag sova, men vi hörs imorgon då ska ni få  nya och fina bilder, puss och kram! seeeeeya!//
J.D


Kommer alltid stå och vara våran lilla stallmaskot, eller hur bella!


Hovslagaren

Hej på er!
Kom in från stallet för ett litet tag sen, bella och mira har fått filade naglar som jag brukar säga, hovslagaren har varit här!
Och oj va bra han är, verkligen, han gör ett så lugnt intryck på hästarna och framför allt skor han bra, så han kommer vi ha i fortsättningen!
Fick en fråga om det var nån lundsten som har haft samantha nu, och ja det är det är det, malin lundsten heter hon! :)

Ja hörreni, jag pratade nyss med min saknad vän maria från skåne! alltid lika kul att prata skvaller med den tjejen!

ska precis ringa min vän moa som också bor söder ut!

Sen måååste jag plugga, verkligen måste!
Hörs imorgon! puss och kram, seeeya!//
J.D


Hittad en bild på min nya stjärna! hihi längtar tills hon kommer hit!

Hittade en bild på mig och mira

Hej på er, kom just hem från skola och har fikat lite, amanda ligger och sover i soffa, ska väll dra upp henne så vi blir klar i stallet i någorlund bra tid!

Skrev recension idag på SV och jag tror faktiskt det gick rätt bra, det ska bli spännande att se vad min lärare säger.
Oftast när jag skriver så klickar det direkt eller så är det helt åt skogen dåligt haha!

Var nyss inne på bilddagboken och hittade en bild på mig och mira hos en tjej som jag inte riktigt vet vad hon heter så den ska ni få se!

Nä hörreni nu ska jag gå ut till stallet, men till ikväll har ni en uppgift, ställ lite frågor!
Puss och kram, seeeeeya!//
J.D


keeep it up!

Hej nu ska precis fara till skolan!

Tittade nyss på elviras blogg, hon är nämligen i skåne och ska kolla på gymnasie, och hon är tydligen helt såld och vill inte där ifrån, men hallå hon får ju inte flytta :(
Alla flyttar ju, herregud, men nästa höst då blir det förhoppningsvis min tur, i hope! :D

igår busred jag och amanda på ängen i skogen så sjukt kul haha!
Klättrade lite på berget osv!

Idag vilar hästarna och jag ska passa på att packa upp alla saker och sen lägga in alla filmer på datorn!

Själv går man mest runt och ler hela dagarna(förutom att elvira är i skåne och är helt såld och typ tänker flytta) tänk samantha är miiin, såg henne i tidningen igår eftersom hon vann alla tre klassern som hon startade och sen såg jag att det stod att hon var till salu, men då tänkte jag nej det är hon inte för hon är MIIIIN! :D hihihi

Igår fick jag väldigt roligt sms, från min bästa och mest saknade tränare, Han berättade att viccan hade kvalat SM iförrgår så dom kommer upp hit på SM i höst så himla roligt! men jag har ju lovat att jag ska ner innan! det är ett måste! håller seriöst på att spricka av saknad.

Nä nu måste jag skynda mig, bye! ha en bra dag! puss och kram, seeeeeeeeeeya!//
J.D


Åhhh vad jag saknar

Bästa tävlingen någonsin!

Så oerhört vad jag saknar allt!

Massa kommentarer

Hej på er, gud va flitiga ni har varit på att kommentera, det gillar jag!
Har ju inte bloggat i helgen eftersom jag varit på tävlingar i vännäs med mira, såhär så¨g resultaten ut:
Lördag,
100(L:B), grunden gick suuuper hon var fin osv, kändes lite loj(trött) kanske, sen i omhoppningen blev det lite fel med avståndet fram till en räcke så hon petade ner den. 4 fel i omhoppningen
110(L:A),  Kändes helt okej, fortfarande inte så aktiv men snäppte upp sig mot slutet av banan, rev tvåan där hon kunde ha klarat det och sen rev hon ett räcke. 8fel grunden
Söndag,
100(L:B), Hoppade med mycke luft och tog fina språng kom lite tokigt på ett räcke så hon petade det, men mycket finare än på lördagen. 4fel grunden.
110(L:A), Kändes helt otroligt bra på framhoppningen, går in får ett toppen första språng och sen var det som om hon blev helt slut, så hon rev 4 hinder. 16fel.

Jag vet inte hur jag ska resultera den här helgen, det kunde ha gått bättre med andra ord, en sak som jag verkligen tyckte var positivt var att vi inte hade några fel alls i kombinationerna! tummen upp för det!
Jag har kommit på att jag måste lyfta blicken, i alla fall när jag rider mira så tittar jag ner efter ett avstånd, inte bra! men det ska vi öva bort. :)

VET NI? eller ja ryktet sprids snabbare än vinden, men vi har i alla fall köpt samantha nu :D så om en månad får vi hem henne :D Kul va?

Fått en del frågor på dom här dagarna:

Jätte fin häst! Lite väl gammal för min smak men :) Det kanske är en läromästare du är ute efter?

Tack, ja precis, vi har tänk oss att köpa en lite äldre rutinerad häst som jag kan leka runt lite på det första året, en läromästare helt enkelt!

Fin jacka, vad är det för någon? :)
det är en jacson, fick den som elitlagsjacka.

Undrar bara varför du ev väljer en så "gammal" häst. Du som är så duktig vill du inte prova något yngre? Tänkte bara att då kan ni "växa" tillsammans. Ja, det var bara en tanke... Men du rider kanonbra, så vilken häst du än väljer så kommer du gå lååååååångt. Kram
Ja du, som jag skrev tidigare, jag ville ha nått som jag kommer kunna leka runt med helt utan krav, jag har ju haft så många problem hästar som jag ridit till nu, så jag kände att jag ville ha nått som jag kunde rida lite utan krav:D
Jag kommer däremot senare skaffa mig nått yngre!

fina hundar ni har!:) vad är det för hästar ni har nu?

Tack, dom är söta dom!
Ja nu har vi, bella min gamla b-ponny som amanda och min lillebror rider, och sen har jag ju min c-ponny som förövrigt är till salu, och sen har vi en d-ponny till försäljning och om en månad kommer min nya storhäst! :D

Nu ska jag hjälpa till med middagen, men vi hörs ikväll så ska ni få lite bilder! ha det bäst puss och kram! seeeeeeeeya!//
J.D


Det här är en av mina favoritbilder, solen kom precis fram då vi styrde mot den här 1.20 oxern i msv:an i timrå, heeeelt underbart!

Packat och klart imorgon så rullar bilen mot vännäs!

Hej, nu har man haft sig en riktig slitar dag i stallet, men nu står hästarna i ett nystädat stall och tuggar sitt hö!

alla grejer är packade och smörjda, den här gången känns det som om jag har packat på tok förmycke saker, haha! men men det blir säkert bra!

Har fått väldigt många frågor nu om vi ska köpa samantha, och ja det får vi vänta och se, jag gillade henne verkligen, men vi ska tänka på det i några dagar och jag loooovar er att ni kommer få veta! :)

Imorgon ska jag träffa elvispelvis elvira :D

Vi åker runt åtta imorgon så det kommer bli kung! nu måste jag packa mina ridkläder sen blir det säääängen för hela slanten!

Men jag sover ju hos pappa imorgon så jag bloggar nog lite där ifrån ska ni se! :)

Juste mira går 1.00m och 1.10m imorgon så det blir nog bra!  1.00m är vännäshoppet, men bra vinst i så vi hoppas på det bästa!

ha det bra, seeeeeeeya!//
J.D


Här ser ni elvira och hennes ponny ferre, men det jag ville ha sagt med bilden var ferres knoppar, snygga va? nu hoppas vi att elias kan komma och göra lika snygga i helgen! japp japp!

nu ska jag paaacka

japp så äre, nu ska jag dra mig ut till stallet och packa! jag älskar att packa, ärligt jag gör det!
Men jag haaaaaatar att packa upp alla saker huvva då är allt i oordning och kaos.
Men nu ska jag få göra det jag tycker är kul, paacka in allt. kan göra det hela natten, hur mysigt som helst!

Red mira nyss, hon gick helt okej, lyssnade bra osv. hoppade på volten ett räcke på 90 försökte hitta lugnet och det gick faktiskt bra, hon blev väldigt svettig så nu är hon nybadad och ny friserad.

Pratade lite med elvira på msn igår och hon skulle ringa elias och höra om han kunde knoppa våra ponnysar i helgen haha :) så vi får se om det blir så!

Nä hörreni, nu ska jag ut till stallet, men vi hörs sen! puss och kram, seeeeya!//
J.D




Bilder från provridningen idag, kolla förra inlägger så finns det filmer! :)

Samantha!

Så då var provridningen gjord och jag är väll lite smått kär haha :D
Hon var helt underbar med andra ord, liksom så fort man fick upp trycket i henne var det bara att räta på sig och styra.
Det var lite ovant för min del, men samtidigt rätt skönt!
Mamma filmade en del, men visste inte hur man ställde in skärpan på kameran så det blev väll lite suddigt ibland.

Fick en förfrågan om jag inte kan skriva lite om samantha, och ja det är klart, själv vet jag inte hel mycke om henne.
Men hon står i alla fall en bit utanför umeå, är född 1992 och har gått 1.30 1.40 med vinster och 145 felfritt.

Riktigt kul var hon att provrida så nu ska ni få lite filmer för sen måste jag ut till stallet och packa och rida inför i helgen(mira ska tävla  i vännäs)

Idag tog vi bort en av våra stallkatter, rocky heter han, han var gammal och njurarna hade börjat strejka så vi tog han till veterinären och där fick han somna in. Själv har jag inte så jättestarka känslor för våra stallkatter, men det kändes skönt för han har inte mått så bra de senaste året!

Ha det bra! hörs senare ikväll puss och kram, seeeeeya!//
J.D








Sista filmen hoppade vi en bana på 120, 130! :)

Nu åker vi

Och provrider samantha, filmer och bilder kommer! puss och kram, seeeeeeeya!//
J.D


stallet

Hej, nu har jag kommit in!

Hoppade mira idag, gick väll sådär, hoppas hon är lite kvickare i benen i vännäs.
Imorgon ska vi försöka hitta lugnet som vi har tappat, eller ja inte tappat men vi har liksom hamnat i ett mellan läge, då hon är lugn så reagerar hon så sent på hindret eller så blir hon stressad och hoppar flackt, så vi får se hur det går imorgon! ska försöka hitta en bra puls och tempo i henne så blir det nog bra!

Imorgon skulle vi få låna miras ägares transport så vi kan köra henne med den i helgen, hon kommer sova där i helgen och jag kommer sova hos min pappa som bara bor en liten bit där ifrån i brännland så vi ska ut på en mini resa kan man säga!

I helgen ska mira gå L:B L:A på lördagen och samma på söndagen, jag hoppas jag hittar det om talade lugnet i henne så vi kan få såna fina runda språng. :)

Fick en fråga om hur gammal bella är och hon är 14, född 1995 :)

Nu ska jag sooova då jag är helt sjukt trött.

Imorgon blir det en lååång dag i stallet ska se till att städa packa osv. så det blir bra!
Men mer om det imorgon, ha det bäst! sov sött!
seeeeya!//
J.D


Idag fyllde min mormor år så hon var här och vi firade henne! trevligt trevligt.
I bakgrunden så ser ni mitt lilla stall, sött va? det är bara ett fönster till höger också!

efter regn kommer sol!(psst! massa bilder i det här inlägget)

eller nästa i alla fall, det blev ju riktigt dåligt väder igår kväll, mulet och grått!
Nu är det minst 16 grader och stråålande sol.
Igår var vi ju och såg grubbe revym vilket var himla dåligt, usch nä jag vill inte säga att det var bra för fem öre!
Hade i alla fall trevligt med signe och hennes syster.

har lite bloggtorka just nu känns det som, MER KOMMENTARER, då blir jag glad!

Idag så ska jag nog ta en sväng upp på berget med mira, otroligt bra för hästarna att klättra och tea får jag se vad jag hittar på med!

Endast fått ett tips på ett försälningstall, ge mig mer! Var köpte du din häst ifrån? eller var ska man inte köpa ifrån va inte så blyga hörrni!
Så ge mig tips på alla försälningsstall ni vet!

Imorgon är det den stora dagen, Prov ridning av samantha och jag är suuuuper taggad :D
nä nu ska jag se till att det blir mat här snart!

Puss och kram hörs senare ikväll/natt, seeeeya!//
J.D










Tog bilden sekunden innnan hon märkte att mira kom och nosade på henne, när hon väl märkte det så flöög siri i väg haha!

sen tyckte bella det var dags att rulla





sååååå sköönt!



dom bilderna ovanför är från igår!

idag satt vi ute i solen och molly gjorde sig fin på kort haha

sen blev det ett himla busande!

Grubbe revyn tonight!

Hej på er, kom just hem var inne i stan och åt på resturang med familjen,  ikväll så vilar hästarna och jag beger mig ut på äventyr haha, nä men jag ska se grubberevyn och träffa massa trevligt folk som man inte träffat på ett BRA tag. så det ska bli mysigt!

Var ju och longerade mira igår och jääääklar va fin hon var helt galet, hon var riktigt samarbetsvillig och allt gick som en dans, hon var lite skeptisk när jag spände in henne i början men då backade hon några steg och sen förstod hon vad hon skulle göra!

jag tog massa fina bilder igår, både på hästar och hundar och tänkte att ni skulle ha fått dom nu, men icke, kameran bråkar igen och amanda sitter på flyget, så ni får dom imorgon för nu måste jag skynda mig så jag kommer in till stan i någolunda tid :)

Ha det bäst, seeeeeya!//
J.D






mira vännäs?

Ja hörreni, det lutar ju mot att mira i alla fall åker till vännäs, tea ska få vila den här helgen.
Ska bara fixa en transport och hoppas på att pappa kan skjutsa! :)

Har fått ett litet roligt uppdrag i helgen, att hjälpa en litet tjej som just börjat tävla, så det ska bli superkul dom skulle tydligen höra av sig senare ikvälls så det blir spännande!

Nu ska jag käka lite middag och sen blir det att gå ut till stallet och longera mira, tänkte sätta en snodd på henne och se hur hon reagerar på det :)

Ska fota lite mer, så ni får färska bilder ikväll! puss och kram, seeeeya!//
J.D


Nu har amanda åkt!

Eller nä imorgon kväll åker hon, till götet, hur ska vi klara oss utan henne då? ja det är en bra fråga.
hon kommer ju hem på söndag i alla fall  :)

jag har funderat lite, jag vet inte om det blir vännäs för oss, med tanke på att det var ganska så dåligt underlag på hippo och det lär inte vara det bästa i vännäs heller så sparar jag nog hellre på dom, har inte helt bestämt mig, men jag tror att det blir så.

Mira ska få träna en massa på kombinationer nu, med räcken. haha :)

Det ska bli spännande att provrida på fredag, verkligen och jag vet att jag skriver om det hela tiden, men tänk liksom, det är min framtid som står på spel :D men jag har också tänkt lite längre angående det här med samantha, hon har ju några år på nacken och jag vet att på det gymnasiet som jag ska söka så måste hästen ha rätt ålder vilket jga inte riktigt förstår vad dom menar med, men det är ju ändå ett år kvar och då har jag väll förhoppningsvis två hästar!

Idag är jag också ledig, så jag ska precis äta lite lunch och sen gå ut till stallet.
Mira ska joggas idag och tea skrittas nog bara.

Ja hörreni nu börjar det dra ihop sig för att börja springa igen, varje sommar springer jag så ofta jag kan och har möjlighet till det, och det är riktigt skönt faktiskt!
Då jag springer har jag sprungit en slinga som tar ca 20min, men nu ska den ökas på så det blir lite längre!

jag har suttit och tittat på hästar på hastnet.se nu ett par veckor men jag hittar verkligen ingen där, visst samantha ligger ju ute där men jag fick ju som reda på henne av nån annan. var letar ni hästar? har ni nått tips på ett bra försäljningsstall? eller har ni som jag, fått hittat era hästar genom personer som tipsat er?

Nä hörrni nu har ni några frågor att svara på, ska laga lite lunch nu! vi hörs sen! puss och kram, seeeeya!//
J.D




full fart!



lilla på framhoppningen



på söndagen gjorde elias snyggknoppar på mira. han är grym på att knoppa!

till höger om mig ser ni världens bästa rebecca som har hjälpt mig heeeela helgen vilket jag nog kommer vilja att hon gör i fortsättningen också!
tack tack :D

elvira kom ju ner från skellefteå och tävlade i helgen, så på lördagen kom dom hem till oss på middag hur trevligt som helst!
Här har ni henne med hennes ponny ferlando i L:An :)

Och tillsist en till bild på mig och fiiina tea<3

nu funkaar det!

Amanda lyckades få in bilderna så här har ni dom:

Nu ska jag sova, men vi hörs imorgon! puss och kram, sov sött! seeeeeya!//
J.D


Mira på framhoppniingen

eftersom klassen var ihopslagen så red jag mira sist så hon fick göra teas ärvarv

väl hemma fick mamma ta lite bilder på mig och tea, nu sitter rosetten på rätt ponny! :)



tea skötte sig ju bra sista dagen så hon fick också njuta av betet i söndags, och njöt ja det var ordet!

siiiiri i full fart. haha!

problem med bilderna

Hej på er, jag håller på att bli lite tokig just nu, bilderna som vi tagit har hamnat i formatet raw vilket gör att jag inte kan få in dom på datorn eftersom dom måste vara i typ jpg, någon som vet hur man ändrar detta så man kan få in dom på datorn?

aja, helgen har varit både upp och nergångar, vi avslutade bra igår i alla fall,
Tea fick hoppa en L:A jag kände verkligen inte att det var så passande att hoppa 1.20 då de var väldigt hårt och dåligt underlag, så vi hoppade L:A a:o och kom fyra av 23. :)
Mira hoppade jag samma klass med och vi hade kommit tvåa om hon inte rev i trekombinationen, men jag kom ju faktiskt på att det var våran tredje L:A och första gången vi hoppade en tre kombination.

Jag är supernöjd.

Så nu har vi tre intressenter på tea, spännande va? :) så vi får se var det leder!

Mira skulle ha blivit provriden igår men tjejen hade gått omkull i klassen innan och gjort illa sig, så vi får se om det blir nått med det, dom är ju inte direkt från umeå, dom hade åkte från bollnäs tror jag det var!

På fredag provrider jag samantha och jag har träffat många storhästryttare som tycker det ska bli kul att jag går över, :)

Igår slutade tävlingarna ett så hästarna fick gå ut på betet direkt och sträcka på sig och dom tyckte det var såååå skönt man såg hur dom njöt, vid nio tog vi in dom och tea hade varken en grimma eller ett grimskaft så jag hoppade upp på henne och hon är ju världens snällaste och skrittade hela vägen till stallet, finast hon!

Fick en fråga för ett tag sen hur gammal jag var när jag fick tea och hur gammal jag är nu?

Jadu jag var vänta.... 12 eller 13 måste jag ha varit då jag fick henne och nu är jag 15 :)

Fortsätt kommentera och ställ frågor, jag har funderat på att ha frågestund, är det nått som ni skulle vilja?
Ha det bäst så hörs vi ikväll, puss och kram, seeeeeya!//
J.D


Världens finaste mira!



Ni ska veta hur många puss bilder jag har på mig och tea, haha :)

Mer imorgon då jag är leeedig!

Hej på er, vilkeeen helg! så sjukt mycke som hänt, och ja. tillslut så slutade väll allt bra och alla var nöjda, eller ja dom flesta i alla fall!

Jag är jättetrött och ska ta in hästarna nu och sen sooova, men vi filmade två ritter och sen har jag ju giiivetvis massa bilder att visa er, men just nu har jag bara tre bilder på den här datorn som jag fick av nån gulli tjej nyss!

Imorgon ska ni få fiiilmer bilder och massa text haha, :D

Juste imorgon och på tisdag är jag ledig så då kan ni räkna med mycke bloggande!

Puss och kram, seeeeya!//
J.D

(psssst, jag kom fyra idag med tea, mer om det imorgon)


1.10

finaste


Tea kan kliva av stooooooooooooooort :D

meer bilder och filmer imorgon!

Beslutsångest JA!

Åh jag vet verkligen inte hur jag ska göra med laget och msv:a och hur mycket jag än tänker så blir det inte direkt bättre, allt blir bara trassligare!

Tävlade mira idag ialla fall,  vi hoppade 1.10 fick tre pet, jag hittade verkligen inte ridningen med hacket idag så imorgon blir det gummibettet. 

Har inte alls tid att sitta här, imorgon kommer i alla fall elvira och hennes mamma hit på middag så det blir trevligt, träffade bästaste moa idag också!

Nä nu måste jag ut och rida tea och jag har INGEN aning om vad jag ska ta för bett, aaah kan inte nån komma hit och bestäma åt mig tack ja. eller nån som kan se i framtiden och berätta hur jag ska göra!

Hörs imorgon eller ikväll, puss och kram, seeeeeeeeeya!//
J.D


tänk er när man var såhär liten, då alla problem var så små, då var det bara att tuta och köra.

Släpp på bete och duktig tea!

Hej på er, vilken daag det blev!
Först ner till stan och kolla gymnasie, rätt så tråkigt, men det var gott fika!! :)
Sen gick jag till stan och träffade mina bästa systrar, vi satt på rost ett tag och sen kom pappa förbi en sväng, vilket väder det var idag, riktigt skönt!

Sen skjutsade cassandra hem mig och vi åt middag och sen dess har vi varit i stallet.

For först ut med tea, hoppade lite på banan inga många språng utan bara att få in känslan och OJ så fin hon var, helt klockren!
Känns riktigt bra nu inför helgen, fått in käsnlan och förtroendet!

Mira red jag en snabbis på ängen, fick rida där eftersom hon tappat en sko IGEN!
men imorgon kommer hovslagaren och fixar till det innan tävlingen!

Imorgon blir det riktigt spännande att se hur mira sköter sig ute, första ute tävlingen med henne, spännande spännande!

Åh ni skulle ha sett, världens gladaste hästar, mira och bella fick smaka lite på betes hagen idag det har ju inte växt till sig så mycket, men dom tyckte det var såååååå kul! tog massa fina bilder!

VET NI VAD JAG HAR MISSAT? min bloggs ettårs dag, den var för fyra dagar sen!!! så dålig jag är.
Men jag tänkte såhär, att i början av juni så fick jag min första kommentar och eftersom den här bloggen är riktad till mina läsare så tänkte jag fira min första kommentar. Men ni måste faktiskt bli bättre på att kommenter tycker jag! är jag inte värd det? haha

Nä nu ska jag sova, stor dag imorgon! puss och kram, seeeeya!//
J.D
















Usch gillar inte alls hur jag rider mot det här hindret, men tea är fin så titta på henne!

Provridning nästa fredag!!! :)

Hej på er, huvva lite jobbigt kändes det att se sin helt egna ponny ligga ute på annons, men sånt måste man ju gå igenom ibland!
Men på fredag blir det provridning av storhäst, samantha ska jag rida då, lägger in en film längre ner i inlägget!

Igår så red jag både barbacka i skogen och tea var snäll och lite pigg, men framförallt tyckte hon det var kul, det var längesen vi tog en runda i skogen helt utan krav!

Mira var lite busig och skulle gärna ha gjort ett brall om jag inte hade varit med haha, men vi galopperade runt lite på en äng i skogen, fast vi stannade inte så länge eftersom jag är dörädd för älgar och jag har sett ett antal,
i förrgår när jag red tea på slätten så stod det tre älgar kanske 500m bort och stirrade på oss haha, jätteläskigt!

Idag ska jag hoppa med tea och se att allt är som det ska innan tävlingen, mira ska jag också känna på lite, ska ju tävla henne på fredagen så hon ska jag bara se till att jag har med i ridningen och allt är som det ska!

I helgen ska mira gå två regionala klasser och två nationella, alltså två L:Ber och två L:Aer, det bli nog jättebra, hoppas vi sätter nollorna i L:A skulle vara så sjukt kul!

Tea då, ja om hon känns bra idag när jag hoppar henne så startar vi, två msv:b och en msv:a, skulle jag bli nervös så kommer vi inte starta msv:a jag vill inte förstöra något så vi båda blir osäkra men som sagt vi ska hoppa idag på banan och se hur det känns :)

Nä nu ska jag göra mig iordning och sen ska jag iväg till skolan på gymnasiebesök vilket inte känns så kul, liksom varför ska jag kolla på en skola som jag inte ens ska gå på? haha aja.

I helgen kommer förhoppningsvis elvira hit :D hoppaas!

Nä nu måste jag sminka mig och klä på mig men vi hörs ikväll! puss och kram!seeeeeeeeya!//
J.D



Tryck fram till 2:17 då börjar hon hoppa, rätt mycke dressyr innan nämligen! :)

Nu är hon till salu.....

Mitt hjärta, hästnet.se



Tröttt

Hej, kom hem för ett tag sen har hunnit käka lite middag och så!
Är vääääldigt trött, efterskolan så for jag till stan och träffade lite kompisar och sen fikade jag med farmor och min storasyster cassandra (som tog körketet idag GRATTIIIS) och hennes pojkvän eric.

Sen bar det av hem och nu sitter jag här och ska snart ta och byta om för att gå ut till stallet, miras skor är alldelens för lösa gör att det ska gå att rida med dom, men som tur är så kommer hovslagaren imorgon!

Igår så red amanda tea och det gick bra för verkade det som. hon var lite stel i vänster sida och dom hade lyckats lösa det hyffsat.

Idag tänkte jag rida tea och rida igenom henne ordentligt, blir nog att rida till ängen och se till att lösgöra henne ordentligt!

vill ni veta en hemlis, mamma och peder har varit och tittat på en ny b-korts lastbil :D så vi får se vad det blir av me det ;)

Ha en skön kväll och ikväll så vankas det dh på tv, missa inte det!!

Puss och kram, seeeeeeeeeeya!//
J.D

¨
Älskliiiing

Godnatt

ikväll får ni också en liten kvällsfilm fast från när jag hoppade mira för nån vecka sen!

Jag är verkligen hur trött som heltst nu, men jag lovar att skriva mer imorgon

Har ju glömt bort att berätta om mira och mamma. Mamma red mira förra veckan lite skritt och trav riktigt kul faktiskt, och hon kan ju faktiskt! det var ju bara ett tag sen, så ni ska få en bild på dom också! :)

Åh pratade med min bästa vän från skåne idag, maria! Måste verkligen försöka ta mig dit ner nu!
Hon blev lite chockad över att jag sa att vi skulle tävla våran första ute tävling i helgen haha, dom började ju med det för läääänge sen!

imorgon väntar en dryg dag med arbetslivtema igeeeen : / slutar tidigt får se om jag hinner ner på stan då eller om jag måste hem och skriva so arbete! men vi hörs imorgon! puss och kram, seeeeeya!//
J.D




ja här fick ni en kort film, en väldigt kort en!

Vellinge hästsportsgymnasium?

Hej, idag har vi på skolan suttit och kollat gymnasium och för det första så kände jag att jag blev lite irriterad på hur insnöad skolan är på att vi ska välja ett gymnasium i umeå, liksom inte en enda tanke på att det faktiskt finns dom som vill röra lite på sig, flytta vidare. Idagsläget för min del så ser det verkligen inte ut som att jag vill välja ett gymnasium i umeå verkligen verkligen inte.
Så jag blev lite sur och tittade knappt på nån skola här i umeå utan mest på olika internat osv.
Hittade ett i vellinge, vellinge hästsportsgymnasium hur bra som helst såg det ut och jag blev verkligen helt fast i det, är det någon av er som gått/går där eller känner någon som gör det så får ni gärna skirva lite!
Nä så jag få se hur det blev, men när jag tog upp det här med mamma så blev hon lite mer taggad på att jag verkligen måste skaffa storhäst nu, så vi har ringt på en nu, men dom svarade tyvärr inte, så vi ska testa ringa lite senare igen.
Har inte tänkt säga riktigt än vilken det är utan det får ni veta senare :)

Idag ska jag känna hur miras skor känns, kanske kan slå till dom lite själv isf så blir att hoppa lite med henne, och tea ska ridas på nån av ängarna!

Idag när jag stod i duschen så hade jag på radion och hörde på en kanal där det blev sport, och dom började prata om svergies vinster i helgen osv, dom pratade en massa om handboll och hockey fotboll osv, men ridsporten då?
Rolf tog ju faktiskt en grym placering i helgen, gills inte den?
Huvva va arg jag blir, ridsporten syns alldelens för lite i media, men nånstans i de här så är det kanske vi som borde ta oss lite mer i kragen och faktiskt se till att vi syns mer, eller ja jag vet inte riktigt vad som ska behövas göras för att vi ska få synas lite mer, nånting måste ju göras i alla fall!
ett annat bra exempel är ju Helena lundbäcks insats i världscupen, det gick ju inte toppen, men hade det varit en svens simmerska eller fotbollsspelar som de inte gick hela vägen för så skulle do ju giiiivetvis skriva om den, eller är det bara jag som är tycker det är så?

Nu väntar en god middag och sen stallet på direkten! bilder kommer ikväll! puss och kram!seeeeeeya!//
J.D


godnatttt

Hej oojojoj vad jag är trött, skola imorgon suuuuuck, ja de är sant jag är nog den mest skoltröttaste unge man kan hitta!

Jaja den här dagen har varit helt ok, inge bra eftersom jag inte ens fått hälften gjort av allt som jag borde fått gjort. drygt!

Tävling på fredag och vet nu hur taggad jag är :D :D helt galet va kul det ska bli! iiiih!

såja nu har jag lyckats ladda upp en av alla hundra filmerna från när jag hoppade tea igår,
Första gånge på mer än ett halvår som jag hoppar henne med tvådelat gummibett är lite ovan.

 
( tittade på filmen nyss och såg hur vintrigt det ser ut här, men faktiskt så är det inte så, det börjar bli grönt och bladen börjar slå ut, bara dom där nedrans snöhögarna som inte får sol på sig som inte har smält)

ska sova nu, men vi hörs imorgon puss och kram!
seeeeeya//
J.D

godmorgon

Hej och godmorgon, vakande för ett tag sen och har hunnit släppa ut hästarna och tagit hundarna på en promenad,

Igår hoppade jag ju tea, skrev inte så mycket om vad vi gjorde, men vi hoppade både på åttvolt och vanlig volt och sen övade vi en hel del omhoppningsvängar. och som avslutning, mest för vårat självförtroende, så hoppade vi nått språng lite högre, och det kändes super!

Mira vilade eftersom hon har en väldigt lös sko, så hovslagaren ska komma ut i veckan, vi ska också ringa våran hovslagare så han kan slå på sommar skor på tea, fast det blir nog med brodd hål endå eftersom man vet aldrig var vi ska tävla ;)

Kul med lite nya läsare, och undrar ni något så är det bara att fråga på!

Gud va bra rolf-göran bengtsson var, fast när jag såg han runda så tyckte jag det gick lite saktare än vad dom flesta innan red så jag hann precis tänka undra om inte det här blir ett tidsfel när han gick in i mål, och ja de blev det ju också, men vadå det blev ju en andra plats ändå, HEJA svergie!

Idag så ska tea få sig en runda i skogen och mira tänke jag skritta ut på (eftersom hon har en lös sko)

Nä hörrni nu står frukosten och väntar, men vi hörs senare idag då ska ni få lite nya bilder och ev, lite filmer! :D
Ha en bra dag! seeeeeeeeya!//
J.D


Sötisarna nu på morgonen!


snygg bella


Puss-stund!


haha sötaste tea!





Så nu har ni fått bilder från imorse och igår! mer bilder kommer senare idag från den här dageeen som kommer! :D

Bilder från idag, skriver mer imorgon!





















Fel tid!!! soorryy

Hej på er, nu har jag kommit in efter en underbar hoppträning med tea!

Hon kändes så hiiimla fin, hon var verkligen med på noterna och följsam!
Red henne på två delat gummibett så jag ska nog ta det på hemma tävlingarna, ska nog hoppa lite imorgon också.
vi har både filmat och tagit massa bilder så dom ska ni få senare, nu ska vi äta lite och sen ska vi ut till stallet igen och rida mirapira! :)

Ikväll blir det en lugn kväll hemma framför tvn! riktigt sköööönt!

Juste jag skrev fel tid på förra bilden så här får samma bild men med rätt tid! :D

Hörs senare ikväll, kika in då! puss och kram. Seeeeeya!//
J.D


Världens gulligaste!

hej på er, ska ut precis till stallet, vädret är grått med kameran hänger med ändå! så ikväll får ni massa bilder!
alla hästarna ska ridas så det ska ni få veta hur det gick också!

Tills jag kommer in kan ni titta på en film med mig och bella för måååååånga år sen!
så söt hon är, haha våran första och enda dressyr tävling, dåliga hörnpasseringar och haha ja vad ska man säga, jag hade bara full koll på att hålla koll på hur man skulle rida och i vilka tempon, nä dressyr är inget för mig!

Ha det bra så hör vi ikväll och missa inte hästhoppningen på tv! puss och kram! seeeeeeeeeeeya!//
J.D



 


Lördags kvällen är räddad!!!


alla hästar ridna

Hej på er, har varit inne ett tag nu, kom in som ett stort blötdjur huvva vilket väder det blev!
Först for jag och amanda ut med bella och tea,
Tea fick gallopera idag och hon var väldigt busig och tyckte det var sjukt kul, bella såg jättefin ut och amanda verkade nöjd!
Vi red på en äng en bit härifrån som faktiskt hade torkat upp riktigt bra!
När vi hade ställt in dom for jag ut med mira, idag skötte hon sig riktigt bra, ina vårryck som dom tidigare dagarna, bara lite idag!
Hon var riktigt avslappnad och fin, red henne med teas sadel och träns bara för kul skull och jag vet inte om min sadel sitter bättre för hon blev som en annan häst, men jag ska testa i några dagar till och se om det är så, och fungerar hon bättre med den så tävlar jag med den på hemma tävlingarna.

Imorgon ska alla hästarna få sig en längre tur ut i skogen! så vi hoppas på bra väder!

Nä hörrni nu ska ni få nån bild från idag som cassandra tog med systemkameran!

Sov sött! puss och kram, seeeya//
J.D




Lägg märket till att jag och amanda matchade hjälmar igår ;)



Sööötisarna mer bilder kommer imorgon, ska även försöka ladda in lite film då från dagens ritter!

Film och bilder :)

HEj på er, bättre sent än adlrig eller hur?
Nä men förlåt för att jag varit dålig på att skriva!
haft ganska fullt upp!
Igår så red vi ut på dom små odjuren, mira lika glad som alltid och tea lika söt som alltid,
Mira gjorde jag en riktigt bra övning för henne och det är att man rider på en åtta i galopp en väldigt stor, och sen ser man till att man ställer dom utåt hela tiden så man har med ytterbogen, en riktigt bra övning om man vill ha kontroll på bogarna!
Så den övningen blir det mer av i fortsättningen!
Amanda red tea och det gick bra för dom, lite stel i vänster sida tycka amanda att hon var med dom löste det :)

Igår så hittade vi en slänt med grööönt gräs och hästarna blev helt lyriska över lite gräs så dom fick beta där och medans tog jag lite kort.

Snart kommer amanda hem och då blir det ut till stallet direkt och rida dom små djuren!

Har en liten filmsnutt när amanda tjuv filmar mig haha!

och sen ska ni få massa bilder från igår.

Ha det bäst så hörs vi när jag kommer in från stallet! puss och kram! seeeeeya//
J.D




Lite söta mobil bilder.



Haha

Bildbomb senare ikväll!

Hej på er, idag har jag varit hemma inte kännt mig helt toppen men nu känns det bättre efter en lugn dag!

Igår så red vi bara tea och bella, mira fick veckans vilodag igår, dom brukar ha dom antingen på måndagar eller tisdagar.
Så jag for ut och red tea och amanda tog bella buusan.
Skrittade och  travade mest, när vi red förbi dammen som ligger en bit härifrån kom det en svan och landade i den och tea blev helt paff när hon fick syn på den hon stod blixt stilla och tittade på den i säkert 5min haha jättesöt!

Nu är det verkligen vår, paddorna börjar hoppa överallt på vägarna till sena natten och solen, den stannar uppe väl länge den med!

Ikväll får jag se hur miras skor ser ut dom har skramlat lite grann så vi måste nog ringa och fixa så hon blir skodd, bella ska vila och tea ska få sig en längre runda idag!

sen ikväll när jag kommer in ska ni få massa massa massa bilder det loooovar jag!
Tog massa söta bilder på hundarna idag och sen åker kameran med ut till stallet ikväll.

Till helgen har jag och amanda bestämt att ska vår/sommar städa ur stallet och vika bort en massa tjocka vintertäcken så blir det snyggt och fint, och ni ska bara veta vad jag längtar tills vi ska måla om där inne guuud så skönt det ska bli!

Nä hörrni nu ska vi äta middag och sen bär det ut till stallet.
Så det är bara att kika in senare ikväll!
Puss och kram, seeeeeeeeeeeeeeya!//
J.D


Nu måste vi leta som galningar efter storhäst, eller hur storasyster? Så himla kul
(Min storasyster cassandra och hennes förra d-ponny mr.plopp på bilden)

Ny vecka och massa uppdateringar!

Hej på er, jag kom ju hem igår så jag var väll lite småtrött och orkade inte skriva!
Jag har haft en toppen helg i kittel, eller ja fanns inte så många där som man kunde prata hästar med haha, men det fanns faktiskt två tjejer, Han som är vd på kittel och hans frus barn rider kin heter hon, hon är åtta eller nio och hon rider, och vi bodde i deras stuga sen hade hon med en kompis som också rider, så jag fick några gulliga frågor som man alltid får av småridtjejor
Hur många hästar har du?
oooj woow! det vill jag också ha, är det jobbigt att ta hand om dom?
osv. sen började dom berätta om dom i deras släkt som hade hästar osv, riktigt gulligt sen skulle kin berätta om hennes mosters häst som hade fått kolik men hon kunde inte komma på vad kolik hette så hon sa att den fick ont i magen och dog!  ganska sött!

Igår så red jag mirapira som fortfaraaande har jordens alla vårkänslor, tänkte raka henne idag eller imorgon, hur som helst så var hon lite små tokig, men vi löste det och det gick bra tillslut!
Idag tänkte jag rida ut med henne och inte ställa några krav alls bara hon ska få ha roligt i skogen, så jag hoppas hon  uppskattar det!
Ja juste vi filmade igår så dom filmerna kommer väll upp ikväll eller imorgon!

Amanda rider bella förfullt just nu så hon är i princip fullt igång!

Tea hon har skrittas och travat och bara fått tagit det lugnt i några dagar, hon måste ju också få ta det lite lugnt i mellan åt! :)

Snart är det dags för tävling, 15-16-17 maj närmare bestämt så det blir spännande, får se hur tea känns i veckan.
Ska hoppa henne i helgen och se om vi startar MSV:A eller inte.

Fått några till gulliga kommentarer och några som vill att jag ska skriva oftare, och ja jag har varit lite halvdålig i helgen på att skriva, men nu ska jag bli bättre men ni kan börja följa min blogg via blogglovin så kan ni direkt se när jag lägger in mina blogg inlägg om ni premunerar på den så det är bara att gå in där och skaffa er en användare! sjukt värt och skönt att ha alla bloggar samlade på en sida!

Nä hörrni jag tror inte jag har så mycket mer att berätta! men vi hörs ikväll då tänkte jag komma med lite nya bilder från igår osv! Juste jakten på storhäst håller fortfarande på för min del, har hittat några riktigt intressanta, lite äldre, men jag kan tänka mig att ha en bra storhäst och dom är ju oftast lite äldre! men mer om det sen!
Ha en bra kväll  och kika in ikväll!
Puss och kram, seeeeeeeeeeya!//
J.D
 

Här ska ni få veta något roligt, på bilden se ni mig och bella på en prisutdelning på hippologum för några år sen och när jag såg den här bilden så blev jag påmind om att jag aldrig och då menar jag aldrig tävlat på hippo med bella utan att vinna någon av dagarna på meetinget, där snackar vi en ponny som kan vända ska ni vet! haha :)
Min lilla sötnos!

Uppdatering direkt från theee kittelhoouse

Hej på er, ja var ska man börja, kittel är varmt, glatt, trevligt och varmt igen!
Igår kom vi fram vid åtta och sen började festande för dom flesta!
Vi kom hem från pappas spelning runt ett två och jag var helt slut eftersom jag som alltid hade varit uppe med tuppen morgonen innan!

Imorse vaknade jag och tänkte japp nu ska hästarna ut men insåg sen att nä jag kan faktiskt sova längre, men så mycke längre blev det ändå klev upp runt åtta nio och käkade lite frulle och sen efter det har vi suttit i en backe och solat och tittat på nån skotertävling(ointressant för mig haha) men det var riktigt trevligt!

Nu sitter vi i stugan och ska göra oss redo för afterskiin och sen blir det gooo middag på hotellet!

Kvällen ska vi tillbringa i hotellets pub och titta på när pappas band spelar och så det ska bli trevligt!

Helt djurfritt är det inte här förutom alla äckliga spindlar så bor det en jättefin hund i våran stuga, Nemi, jättegullig och lydig ni ska få en bild på henne sen!

Nä hörrni nu ska ni få gotta er med lite bilder från dagen, och se hur bra vi har det!
Jag hoppas ni hade en bra valborgskväll och sen så hörs vi imorgon! puss och kram och juste hanna hälsar till alla! seeeeeeeeya!//
J.D


Här har ni gulliga Nemi!


Vi tog nyss en sväng förbi hotellet och köpte glass och läsk! här har ni hanna och hennes pojkvän viktor!


Jag och hanna :)


Pappa och ulrika _:)

RSS 2.0