Duktig tea och brunstig mira

Nu är jag inne från stallet igen eller kom in för en timme sen kanske,  Tea var riktigt fin så jag nöjde mig efter 40min då det hade gått så himla bra!
Mira däremot har blivit brunstig och var därför lite tjurig i början, men det gick helt okej sen trots allt. :)

nä nu orkar jag inte skriva nå mer ikväll, förlåt, men ni får nog se till att ställa lite frågor och kommentera hörrni nu har ni varit lite dåliga på slutet! :)

Vilka ska ner till stan imorogn då?

Det skulle faktiskt vara kul om ni skrev vilka ni är som läser min blogg, hur gammla ni är och var ni bor om ni håller på med hästar osv. :)

Nä vi hörs imorgon! puss och kram! seeeya! //
J.D




Stan och snart nyår!

Hejsan hoppsan, nu har jag just ätit lite mat som mamma och peder köpte med sig från stan, subway, mums!
idag så vaknade jag vid tio och jag och hanna tog bussen in till stan, riktigt trevlig pratstund fick vi!
Väl nere på stan träffade jag signe och jag köpte lösögonfransar och naglar tills imorgon, vi handlade även middagen och efterätten vi ska ha imorgon oj så bra allt kommer bli!
Sen tog jag bussen hem vid kvart övert två och slappade framför tv innan jag gick ut till stallet och mockade
och släppte in hästarna och sen nu ska jag ut tilll stallet igen och rida dom små bustrollen!
Åh vad allt känns bra inför imorgon, det kommer bli sååå trevligt! :)
Hoppas ni också får ett bra nyår!
Nu är det dags för mig att springa ut till stallet! puss och kram!seeeya!//
J.D

finaste mira

Måndag! :)

Hej, sitter just nu hos pappa och bloggar från min lilla dator!
Idag ringde väckarklockan vid sju och det var dags att gå upp och släppa ut små ponnysarna, sen gick jag in igen och såg en bit av mamma mia och somande sen om och vaknade av att klocka ringde igen vid elva och då hoppade jag in i duschen och sen gjorde mig iordning och for in till stan, i stan skulle jag träffa en ronja men hon hade ju såklart som vanligt försovigt sig haha aja men tillslut kom hon ner till stan och vi gick till station och fikade och mötte moa och nån vän till henne där så vi satt och fikade och sen gick vi runt lite överallt, Sen ringde pappa och sa att vi skulle börja fara hemåt, så nu sitter jag här och har precis bakat en kladdkaka med hanna(hej hanna). som inte blev så lyckad med typ ändå lyckad, vi får se, det smakar kanske lite bränt!
Ska hem ikväll och ta in och göra kväll hos hästarna, dom vilar idag eftersom ingemar var och gjorde lite akupunktur igår och dom tyckte det var såååå skönt!

Nyår ser ut att bli trevligt, ska hem till signe och äta goo middag och sen om det inte är så kallt ska vi ner till stan på tolvslaget! :)

Nä nu ska jag vara lite social med  i hörs imorgon! puss och kraaaam! seeeeya!//
J.D


Maffigt räcke va? MSV:A debuten i sommras.

Söndag

Hej, nu har jag varit ute i stallet och ska snart gå ut dit igen, för nu har ingemar kommit hit och ska göra lite akupunktur på bella så hon blir lite mer snäll ;) haha,
Idag gick det riktigt bra med båda!
Red först tea och hon var ivrig och positiv i mitten av ridpasset blev hon lite för ivrig, men sen gick hon väldigt avslappnat och bra!
Mira var jättefin i traven, vilade på steget och kändes jättebra, i galoppen gick det också helt okej, men vi har en bit kvar där!

Nä nu ska jag gå ut och titta så att allt går bra! :) ha det bra, så hörs vi imorgon! puss och kram!seeeeeeya!//
J.D


MSV:A debuten i sommras<3

sorry!

For in till stan igår och hittade inget nätverk som jag skulle kunns koppla min in på så det blev inget inlägg igår!
Igår så var peders morbrors barn här och fick rida lite, trevligt trevligt!
Cassandra red mira och jag red tea,
För mig gick det mycket bättre än vad det gjort dom senaste dagarna, hon slappnade av i galoppen och jag kunde hitta en jämna och fin takt, så himla skönt! Måste bara köpa en vanligt två delat pelham då jag lämnade tillbaka jennifers i sommras!
För cassandra och mira såg det ut att gå bra för, mira tyckte det var lite jobbigt att behöva jobba men det är ju bara positivt att man hittar deras svaga sidor eller hur?

Idag vaknade jag runt elva (eftersom jag sov i stan kunde jag ta lite sovmorgon) Åt lite frukost och sen gick jag till signe som nyss kommit hem från stockholm och hälsade på henne! :) trevligt!
Kom nyss hem fick skjuts av min snälla morfar! ska väll fika något och sen gå ut till stallet!

Vi hörs ikväll! och jag förväntar mig lite frågor tills dess! puss och kram!seeeeeya!//
J.D


Fick lite bilder av anna lindström i förrgår, bilderna var ifrån min MSV:A debut på hemma tävlingarna, Lite över hon var? :D


Här får ni en fin bild på mira också, åh vad jag vill fara in och träna dom små djuren, måste fixa så vi kan dra in dom nån dag!! :)

ben & jerry´s

Hej! sitter just nu och tjockar i mig en Ben & Jerry´s, ska snart gå ut och släppa in hästarna, kom hem för ganska längesen och for ut och red mira pira, det gick helt okej, hon var lite släning med huvudet i galoppen. men jag är ändå nöjd! :)
Är hemma ensam till elva tiden :( inte alls kul, men men, jag har ju hundarna haha, är jättegodis sugen också.
Attans att man bor i skogen!

Sen var det en person som vill ha tips på vad hon/han ska göra när dens medryttarhäst ofta vill fatta korsgalopp,
Ja du, till en början är det alltid lättare att fatta rätt galopp om du är på en volt, och se också till att du inte faller fram och tittar ner på frambenet vilket många gör tyvärr och det försvårar fattningen för hästen, så försök sitta rätt upp och sen ska man kunna känna utan att titta ner om det är rätt galopp!  du kan även ta med dig ett dressyr spö som du kan använda till att putta på hästen i fattningen alltså om du ska fatta vänster galopp så har du spöet i vänsterhand och puttar på bakdelen med spöet i fattningen! se också till att innan du fattar galoppen att du har hästen mellan hand och skänkel så att den inte springer iväg innan! :) lycka till!

ja det var väll det, fortsätt fråga på! :)

ska gå ut och släppa in dom nu, men vi hörs imorgon, puss och kram! seeeeya!//
J.D


Äter den här nu, vilken är er favorit?

Snart farmor!

NU sitter jag här med min lilla dator och väntar på att pappa och hela familjen ska hämta mig så vi sedan ska fara till farmor och äta julmat och umgås med släkten,
Idag vaknade jag vid nio, åt lite frukost och sen såg jag en film och slappade, Gick ut till stallet efter ett nångång och gjorde klart allt och for sedan ut på en långtur med tea, hon fick galoppera av sig och faktiskt verkade hon lite trött på slutet och det händer inte ofta, hon är verkligen tjock nu. så det är bara att fortsätta träna på!
Mira ska jag rida ikväll då jag kommer hem! :)
Gud va tråkigt att snön håller på att försvinna :I
Men men, nu ska jag göra mig klar för att åka! ha det bäst så hörs vi ikväll! seeeeya!//
J.D

Saknar stockholm, men vet ni vad, jag och amanda funderar på att boka biljetter till göteborg i februari :D hoppas verkligen att det blir av!

Juldagen

Hej, idag har jag haft fullt upp och inte hunnit med datorn för en nu, Jag vaknade vid tio och gick och åt frukost sen skjutsade pappa hem mig till mamma, Väl hemma hos mamma tittade vi lite på tv och sen åt jag lite lunch och gick sen ut till stallet!
Idag red jag båda två,
först for jag ut men en oerhört okoncentrarad dam vid namn tea, herregud hon kunde inte ens böja på huvudet eller lyssna lite på mig, så det fick bli lite galopp träning vilket hon var väldigt positiv till!
Imorgon blir det att rida med graman så hon kan koncentrara sig lite mer på vad jag säger och inte på alla snöklumpar och människor och träd och gud vet allt vad hon tittade på haha!

Mira gick det bättre med, lite jobbig i galoppen var hon, men det blir bättre och bättre!
Sen har jag märkt att hon inte har varit så jättemycket jobbad i skitten under passet då hon mer än gärna vill falla ner på bogarna och bara skritta på, men nu har jag den här veckan suttit och försökt lyfta henne under tiden jag skrittar av henne så jag lättar i tygeln och sen när hon faller ner på bogarna så lyfter jag upp henne och lättar efter osv... det fungerar faktiskt riktigt bra och hon börjar slappna av då jag skrittar av henne och det började med att jag fick lyfta henne ca 10 gånger men nu är vi nere i 4-5gånger under avskrittningen! så det går framåt :)

Ikväll har vi öppnat mer paket och jag fick massa fina saker, den finaste som jag fick ikväll var en fin klocka av peder och mamma :) så dom bästa paketen den här julen blev lätt datorn och klockan! tack så himla mycke! :D
sen åt vi en riktgt god middag och nu har vi badat badtunna och snart tänkte jag hoppa i säng!
Har ni haft en bra jul?

Och som vanligt är det bara att fråga om ni undrar något! har jag missat nån fråga så är det inte meningen, så det är bara att fråga igen eller om det var något du inte förstod! som sagt fråga på! :)

Nä nu ska jag nog fika något och sen ska jag sova! Sov sött, puss och kram! seeeya!//
J.D


det här är en sån här bild som jag inte kan sluta titta på, det är så sjukt mycke känsla i den!

Glad-dator-svar på fråga-julafton

Hej alla ni där ute, nu kommer ni bli glada, jag fick en mini pc i julklapp vilket innebär att jag kommer kunna blogga överallt, och ofta, bra va? :D
Nu har alla landat med sina julklappar och julmusiken har pausats, Idag vilade små ponnysarna eftersom dom inte gjort det än denna vecka, :)
efter jag mockat och gjort iordning allt i stallet så gick jag in och panik letade kläder som jag skulle ha, det fick bli ganska enkelt. Sen kom papppa och hämtade mig och cassandra och sen blev det hem och äta en god god middag, sen juklappsutdelning jag fick en Mini pc, kofta, underkläder och ljus, imorgon är det juldagen vilket innebär meeeer julklappar då hemma hos mamma :D nu ikväll har vi spelat alias och  julklappslekar och ätit julgodis.

Fick en fråga igår som jag glömde besvara, ursäkta mig så hemskt mycket:

"hejsan, Jag har ett problem med min häst, han är hur snäll som helst och lyssnar jättebra på mig när vi rider på banan/ridhus. Men ute i skogen och med andra hästar lyssnar han inte alls, och när jag ska försöka göra halt med honom drar han tyglarna ur händerna och fortsätter gå. Vi har nu kommit lite bättre överrns ute men jag skulle ändå vilja att han lyssnade på mig lika bra ute som inne, har du något bra tips? :) Älskar din blogg! kram"

Hej kul att du gillar min blogg!
Ja det är lite svårt att svara när jag inte vet så mycket men jag kan på ett ungefär tänka mig hur situationen är, för det första måste du våga säga tilll honom att du inte tollerar att han håller på så, våga stå på dig lite och dra tillbaka om du inte redan fösökt, sen kan du försöka rida och testa dig fram med att ha handen i olika lägen och se om han kanske känns lite mer bekväm med att du har handen högt eller lågt, och försök sitta emot då han drar, var stark i magen och sitt ordentligt på rumpan, om inget av det här skulle fungera kan jag ju tipsa om en graman då kan du lättare hålla emot och han kan inte dra lika lätt! :) lycka till! och skriv gärna om hur det går eller om du inte förstod något eller om du vill veta något mer!

Nä hörrni nu ska jag vara social med min familj vilket är väldigt svårt då jag är helt kär i min mini dator :D
Vi hörs sen, puss och kram, hoppas ni haft en bra jul! seeeya!//
J.D

Min nya dator, ca 30cm bred. gullig va?

Gooood jul!

God jul alla mina söta läsare, hoppas ni får en toppen jul! nu ska jag ut och rida mira och tea!
Kanske skriver ett inlägg ikväll om allt jag fått! :) ha det bäst så länge! puss och kram!seeeya!//
J.D

God jul! :)

Hej, snart julafton juu!

Hej hej, nu skulle jag precis som igår gå till sängen då jag snabbt nu passerade förbi datorn och kom på att jag faktiskt lovade er ett inlägg!
Idag red jag mira och cassandra red tea!
För mig gick det jättebra, fick henne att slappna av och bära sig själv.  och för cassandra gick det också helt okej, tea var lite okocentrerad bara, men jag tror dom löste det.
Nu ska jag bara svara på två frågor sen blir det SOOOOVA!
 
Första såg ut såhär:
"Hejhej. Jag har en liten fråga. Min häst har vilat ett tag nu pga hälta. Och jag såg i ett av dina tidigare inlägg att man ska sätta igång hästen lika länge som den vilat. Min häst har nu vilat i 2,5 veckor! Ska jag då sätta igång han i 2,5 veckor eller mer eller mindre? Sen en till sak. Är det okej att gå ut och gå med hästen om den är så lite halt att det nästan inte syns. Eller ska man bara låta den vila?"

För det första så tycker jag du ska rådgöra med din veterinär dom vet ju bäst!
men eftersom din häst i det här läget varit halt så borde man ha en längre igångsättning  tycker jag!
Sen det här om du kan gå  med den eller inte, törs jag inte säga, men jag skulle själv tro att det är bättre för den att vila om veterinären sagt att den ska vila.
Igångsättnningen som jag skrev om i tidigare inlägg var framför allt om hästen har vilat bara för att vila och inte varit skadad, men i det här läget borde igångsättningen vara MINST lika länge. det är vad jag tycker, men i första hand borde du prata med veterinären! :)

Andra frågan var vem mira är, och om det är min?
Mira är inte min, jag har henne bara på foder då tjejen som äger henne är för gammal och inte har tid, Mira är till salu, så det är väll tänkt att jag ska rida igång henne och se till att hon får lite muskler osv! :)

Om det är något mer ni undrar är det bara att fråga! nu är det sängdags, sov sött! seeeya!//
J.D


Mina små pluttar<3 Ska försöka dra in dom nått i veckan så jag kan hoppa lite! :)

Kommer snart!

Ska ut och rida nu, lovar att svara på alla frågor sen! håll ut! puss och kram! seeeya!//
J.D


Måndag, sova tidigt?

Hej min sockertoppar, nu var jag precis påväg till sängen men tog en sväng förbi datorn för att uppdatera er lite!
Red Tea, hon var ganska pigg, så det var lite svårt att hitta en bra rytm, jag sammanfattade dagens ridtur för mamma såhär "det kändes som om jag red en shettis" haha så det gick väll inte bäst. men samtidigt så har jag ju precis börjat galoppera igång henne så jag ska väll inte ha så höga krav! :)
Städa Heeeela stallet och piffade till lite, så nu är det julestädat och fint!

Igår kväll/natt var Evelina pettersson här, världens gulligaste du, satt och pratade om allt som händer i världen som vanligt och det är alltid lika uppskattat när du tittar förbi, Hon lämnade även några julklappar vilket genast gav mig lite ångest så vi var tvugna att fara ut och titta efter en till henne! Hon for hem runt ett. :)

Fick en fråga om vem cassandra är, Hon är min näst äldsta syster och min enda hästintresserad syster, hon har själv hållt på med hästar men har de senaste året tagit en paus men jag börjar få henne tillbaka på banan igen :D
Hon är jätteduktig på att rida problemhästar osv. det är hon som ridit till dom flesta av mina ponnysar kan jag ju faktiskt erkänna!Hon tävlar också! Hon är riktigt duktig helt enkelt! i mina länkar på vänstersida så har jag en film då hon hoppar tea och en då hon rider våran gamla c-ponny tysan i dressyr! :)

Nä hörrni nu måste jag sova, jag har morgonutsläppet imorgon och hade tänkt göra bort hästarna på morgonen, sen på kvällen blir det bio med tjejerna på pappas sida! :) mer om det imorgon! ha det bäst! puss och kram! seeeeya!//
J.D



Åh vad jag vill tävla nu!!!!!!

Hej mitt vinterland

Oj så vitt det är ute!!!!!!! Helt sjukt!
Nu har jag släppt ut hästarna och ska snart äta frukost!
idag kommer cassandra och rider, skulle jag tro. får se om jag orkar vänta på henne eller om jag rider innan.

GLÖM ALLT JAG SAGT OM FIFFI, nu ska ni få höra något SJUKT:
Idag när olivia som äger henne skulle fara till vetirnären så kunde fiffi gå på hoven som aldrig förr hon visade ingen hälta alls, hon kunde både trava och skritta på rakt spår utan att halta, nu tror veterinärerna att det bara satt i huvudet på henne! så nu ska hon på återbesök i januari eller februari och kolla henne då och förhoppningsvis kan hon bli frisk förklarad då! HUR SJUKT ÄR INTE DET HÄR? ÅH VAD JAG ÄR GLAD NU!

Nä skriver mer senare idag. ha det bra. puss och kram!seeeeya!//
J.D




<3

Underbar dag!

Hej hej, idag  har det varit en RIKTIG lov dag, så sjukt skönt!
Blev väckt vid nio och tittade ut och blev helt lycklig av all snö som fallit ner :D Sen åt jag lite frukost och sen blev det stallet och släppte ut hästarna i den nyfallna snön :D
Sen gjorde vi oss iordning och for in till stan och shoppade lite julklappar!
Kom hem vid fyra och gjorde tacos RIKTIGT gott! Sen gick jag och cassandra ut till stallet och gjorde klart allt och red mira och tea!
Cassandra red Mira och det gick SJUKT bra, det förvånade mig inte hon är riktigt duktig på att rida så det känns så himla bra att hon ska hjälpa mig, Mira såg riktigt nöjd och stadig ut, men galoppen är ju ett projekt, men det är löser vi, lite mer muskler så kommer det gå så sjukt bra!
För mig gick det också bra, tea tyckte det var riktigt roligt att få fara ut och busa, tog hackamoret vilket nog var lite fel val haha, hon blir så jobbig och hänger sig i handen när jag rider på det med nån annan, men jag fick sitta med hög hand och mycke skänkel så gick det väll bra ändå!
Vi red i ca 40 min på vägarna lite överallt. :)
Är så hiimla glad att ha cassandra i stallet igen har saknat det så oerhört mycket! Puss på henne!

Nu är mormor här och vi har fikat lite och snart kommer gulliga Evelina, saknat henne massa!

Nä hörrni nu ska jag vara lite social här, vi hörs sen! och glöm inte att ställa frågor! :)
Ha det bra! puss och kram! seeeeya!//
J.D


Älskar den här bilden det är så sjukt mycket känslor i den <3

Lördag, seg och slut.

Kännt mig lite små häning hela kvällen, jättejobbigt. Hur som helst har vi mest myst med cassandra och eric som kommit hem från thailand nu, druckit glögg och ätit god mat! :)
Nu ska vi precis gå ut till stallet, så jag skriver väll ikväll nått! :)

Sen har jag typ den tråkigaste nyheten som jag någonsin sagt i den här bloggen, men igår fick jag reda på att på måndag så tas firoda bort. och det känns jättejobbigt och jag orkar inte prata om det nu. Tänkte bara så ni vet om jag verkar lite nere.

Nä vi hörs sen! puss och kram! seeeeya! //
J.D


Finaste :( <3

Fredag-Lov-WOHO! :D

Hej hej, idag vaknade jag vid nio, släppte ut hästarna, herregud va halt det är!!!! Och lilla bella som går barfoto året om! haha
Sen var det avslutning i skolan, KOMMER SAKNA ER TJEJER I KLASSEN!!!!!!!!!!
Sen gick jag ner till stan och mötte upp signe, vi gick runt och kikade lite, köpte en julklapp åt min styvpappa. Sen gick vi hem till henne och fikade och såg musikhjälpen sen bar det av hem och städa lite och förberada för en god middag. och nu sitter jag här mätt som bara den och ska ut till stallet! :)

Fick två frågor av en tjej som heter amanda, dom såg ut såhär:
"hejsan. Jag undrar om man har en häst som gärna her ner huvudet när man hoppar vad ska man göra då? Asså han håller huvudet på ungefär samma ställe hela tiden ( ungefär i mitten )men jag vill som få upp det.

Sen en till fråga. Min häst hoppar jättebra men han river ganska ofta. Och det är för att han alltid hoppar så långt ifrån. Min tränare har sagt flera gånger att jag måste träna på det där för jag måste få han att hoppa rundare språng men han tar som aldrig ett extra galoppsprång. Han hoppar bara av när han vill.
"

Okej, dom här problem hänger ihop, jag förstår precis! det som händer är att när han har huvudet "långt" ner så kan han inte komma nära hindrerna för att han orkar inte hoppa upp sig då, det är ett klassiskt problem, det jag tycker du ska göra är att lyfta upp handen och trycka på med skänkel, det kommer säkert inte bli tvär enkelt på en dag för nu är han säkert byggd på det sättet att bära sig så som han är van vid, men det är inte omöjligt, Men när han väl får upp huvudet i den possionen som han ska ha det i så kommer det bli lättare att lägga han närmre hindrerna och han kommer orka hoppa upp sig runt och fint utan att riva! Så tänk på att höja handen i mellanåt utan att du sliter honom i munnen, det händer ganska lätt att man råkar ta i dom för mycket när man lyfter handen så se till att ha en eftergiven hand och inte sitta med handen högt hela tiden utan att du lyfter upp honom i mellan åt speciellt i svängar där det är ganska lätt att dom faller ner på bogarna, det du också kan göra, nu vet jag inte vad det är för häst du har, om han är pigg eller rädd för spän eller något, men att du i svängarna puttar på honom med spöet så och lyfter handen så han får under sig bakdelen och på så sätt kan hoppa upp sig mer!
Lycka till! :)

NÄ nu ska jag ut till stallet, men vi hörs sen eller imorgon! puss och kram!seeeya!//
J.D


Fina mira!

Äntligen!

så nu har jag äntligen blivit av med den förbaskade febern!
Känner mig fortfarande ganska slut i kroppen så jag får se om jag orkar rida ikväll annars blir det att borsta och pyssla om dom små djuren!
Imorgon är det avslutning i skolan, fett med skönt ska det bli med lov, och ÄNTLIGEN kommer man kunna rida när det är ljust så man slipper rida på kvällen då det är bäck svart! Hela lovet blir till att konditions träna och köra hårt så dom är i toppform sen när skolan börjar! :D
Imorgon blir det att träffa signe i stan efter julavslutningen :) Kanske titta efter några julklappar!
Julen iår firar jag hos min pappa, och sen juldagen hos mamma!
Det kommer verkligen bli så mys!
Sen kan jag berätta att jag kanske kommer vara med i elit-laget nästa år, det får vi se, jag har ju som tänkt satsa på SM nästa år, men om dom skulle behöva någon till i laget så kommer jag hoppa in. Så det blir spännande! Jag vill verkligen tävla, saknar den här livskicken man får när man går in på banan, pratade med maria från skåne som jag kanske nämnt tidigare, åh vad arg jag blir dom har ju tävlingar HELA TIDEN,deras uppehåll är typ julafton sen börjar tävlingarna igen.
Men det ska i alla fall bli kul nästa år eftersom vi fått lite mer större tävlingar hit i norrland! är det någon mer än jag som peppar?? :D

Nä hörrni glöm inte att börja premunuera på min blogg på blogglovin.se! och sen för i helafriden fråga frågor, det blir så mycke roligare då!
Ska titta på lite tv nu och återhämta mig. men vi hörs sen eller imorgon och nästa gång jag loggar in vill jag ha MASSA frågor! puss och kram! seeeya!//
J.D


Världens mysigaste<3
Juste har ni sett hennes TÖNTIGA lugg? den växer inte mer! sjukt va? samma sak med hennes man, det växer bara vita/grå hårstrån som är jättetunna. en del hästar är ju roliga!

Fråga!

Fick in en fråga nyss och jag tänkte att ju tidigare ni får svarar ju gladare blir ni! :)

"hej, jo asså jag läste i ett inlägg här nedanför att du skrev att man inte skulle hoppa för mycket med hästarna för att slita ut dom och det är ju helt rätt, men ungefär hur många gånger i veckan är det lämpigt att hoppa? asså om man har en häst som intehar sådär jättebra kondition, men INTE ett dugg tjock. vi ligger på ungefär LC nivå!

Sen har jag också en till fråga. jag har sett på en del tävlingar att en del har martingal / förbygel utan att hästen egentligen behöver det. Kan man använda det utan att de stör hästen när den ska hoppa? För min häst har huvudet ganska normalt hela tiden, ibland kan han slänga upp huvudet men inte så jag behöver en martingal. Men kan man använda det för det är snyggt eller stör det då hästen? KRAM!"


OKej vi börjar med fråga ett:
Ja det är ju väldigt induviduellt, och sen beror det ju på hur positiv hästen är till att hoppa, en häst som kanske inte har världen sug i hoppningen kanske bara ska hoppa några få gånger i månaden och då ska man göra det extra kul så man får bygga upp motivationen åt hästen! jag brukar låta bli att hoppa tea under ett tag ibland bara för att både hon och jag ska känna den här extra kicken nästa gång i hoppar! Och hoppar man inte så ofta kan man ju hoppa lite mer den gången man hoppar.
Har man däremot en väldigt pigg och galen häst som har mycket vilja och kanske lite för mycket ibland borde man hoppa fler gånger i veckan, MEN då ska man INTE hoppa högt utan bara låga hinder och dressera hästen och hitta takten osv.
Man brukar säga att man ska gymnastikhoppa en gång i veckan och hoppa bana en gång, men det är ju så himla induviduellt men rådgör med din tränare om du är osäker! dom vet vad som är bäst för dig och din häst!

Fråga två:
Ja hörredu, en martingal eller en förbygel är ju till första början tänkt som ett hjälpmedel och det finns många som du säger som har det bara för att det är snyggt, Själv tycker jag nästan att det är snyggare ju mindre saker man har som slänger och låter på hästen, det blir liksom mer stilfullt ju mindre saker man har! men det där är ju en smaksak.
Om det stör hästen, är ju vädligt olika från häst till häst, men ett tips är ju att du testar dig fram, och använd det inte för första gången på tävling, utan testa rid med det och träna med det så ser du ju om han störs eller inte!
Hästar brukar inte störas av det, men man måste ju också se till att har man det bara för att det är snyggt kan man ju lätta på själva läderremarna som går fram bröstan till tyglarna så hästen kan sträcka upp huvudet så mycket som den vill! Jag har sett alldelens förmånga som spänner in hästen PÅ TOK förmycket så hästen rent av går och biter sig i bogen, usch! Men som sagt det borde inte störa hästen om du spänner den rätt och ser till att den inte skaver nånstans!

Lycka till och hoppas att mina svar dög, annars är det bara att fråga om du inte förstod :)
Och ni andra kan också fråga på när ni vill och hur mycket ni vill, blir bara glad av att ni kommenterar och tycker till!
Fortsätt så!!!
kram! hörs imorgon! seeeeya!//
J.D


Sista året jag red bella så hade jag inte ens en nosrem på henne! :)
Amanda rider bella på bilden och Anna pettersson är fotograf!

Musikhjälpen!

Hej mina älskade läsare var tar ni vägen?
Är det något ni vill ha mer av så måste ni säga det! för här sitter jag och skriver och skriver!
MER FRÅGOR! fortsätt fråga på! vad som helst om hästar om ni vill ha tips ja vad som helst!!!!
Sjuk nu igen, sitter med feber och ont i halsen! min dag har för det mesta bestått av Musikhjälpen, oj så bra det är!
Och Henrik torehammar är ju bara bäst! Så är det bara! dom gör min dag då jag ligger i soffan och svettas och fryser om vart annat!
Man känner sig verkligen motiverad på att hjälpa tilll dom gör det där jobbet utmärkt! men liksom att vara utan mat i 6dagar huvva det skulle inte funka! men dom kämpar på!

Nä nu ska jag och peder snart gå ut till stallet! hörs sen eller imorgon! puss och kram!seeeya!//
J.D

Lillebror när vi var på stan i lördags! sötnosen!

på väg att bli sjuk IGEN!

Vad är det här? ska jag aldrig få vara frisk. usch va less jag är. har blåsor i munnen och känner mig hur häning som helst.
Men ja måste bara vara i skolan hela veckan det bara är så!
träffade ronja idag på stan, Pratade en massa vilket kändes bra.
hade ju som sagt bara halvdag idag så jag slutade tidigt!
Hästarna fick vila, känner mig så himla dum men jag kan bara inte fara ut när jag mår såhär, jag ska faktiskt gå och sova nu och hoppas på att sömn kan lösa allt(haha)

Pratade med maria från skåne idag vilket var SJUKT längesen, jättetrevligt att höra av henne! Dock blir jag bara sur då hon berättar alla tävlingar som hon ska på som börjar direkt efter nyår. ååh är så svartis! men men så är det att bo i norrland!

Fick en förfrågan om en bild på signe, Titta längst upp på min layout tredje bilden uppefrån, personen på den bilden till vänster är signe! :)

Nä hörrni, ni får hålla er friska och krya så hörs vi imorgon! puss och kram! seeeeya!//
J.D


Muffinsarna som vi bakade igår! ^^

Tea igår! :)


Söndag, pyssel med pappas familj. Mysig ridtur!

Hej, sorry för uppehållet igår, allt blev så himla stressigt, var första på stan med mamma och handlande en ny jacka :D as glad! tittade på den i sthlm och nu är den min!
Sen på kvällen blev det filmpremiär med signe, massa mys! dock en väldigt lång promenad! Tack evelina för skjutsen och allt igår, puss på dig!
På premiären var det fett mycket folk och det var lite drygt, Sen blev det nått trassel i mitten av filmen så den stängdes av. om jag skulle sätta betyg på den tiden vi var på rött så skulle det inte bli så högt. men men. såg eric(syrrans pojkvän) i alla fall det enda som var värt!
resten av kvällen hade jag inte klarat mig utan bästaste signe puss på henne!

Idag vaknade jag ganska sent, helt utmattad haha!
Pappa ringde och sa att han skulle hämta mig vid tre, så jag skyndade mig ut till stallet,
Tea red jag och mira tömkördes.
Tea tyckte det var skit kul for ut utan sadel och plumsade och red lite i skogen, så himla mysigt när det är ljus ute!
Mira gick det också bra med, hon verkade lite oförstoende i början, men sen gick det bra! :)

Imorgon har jag halv dag och sen blir det att fara ner på stan och träffa ronja! :)

Fått två frågor, en om hur det är med bella, ja hon står med världens vinterpäls och är lika sur som vanligt, haha! nä men jag har inte tid just nu med att hjälpa min lillebror med henne eftersom jag har två hästar och skola och jag tror inte han är så intresserad av att rida nu på vintern. Så jag  pysslar mest och borstar på henne! :)

Sen var det någon som undrade om hur man blir av med höjdskräcken, och jag tror jag fått den frågan tidigare fast då såg den ut såhär: (nästan samma fråga, men fattar du inte eller tycker inte det liknar fallet för dig får du fråga igen och föklara lite mer detaljerat(: )

"Anonym: hejsan! jo jag har ett problem! i sommar hade jag tänkt börja tävla lokal tävlingar på lc, och kanske lb! men jag blir höjdrädd! du har inga knep på hur man kanske kan försöka på bort det? vill så jätte gärna komma upp i klasserna men det känns som att jag stannat på samma plats för jag blir så höjdrädd :/. Du får jätte gärna svara på frågan för jag vet inte riktigt vad jag ska göra."

Hej hej, dom flesta känner sig höjdrädda såhär i början, nu vet jag inte hur länge du hållt på eller hur gammal och rutinerad ponny/häst du har, Mitt första tips är ju att du ska våga släppa kontrollen lite, gör det inte till en så stor grej, tänk äh det här klarar vi lätt, och LITA på din ponny/häst! fokusera inte på hindret, utan tänk istället på vad som händer imellan tänk på galoppen att du har rytmen och skit i höjden, det är hästens jobb att hoppa hindret. Mitt andra tips är ju att du tränar och tränar och tränar och du har ju ett alldelens ypperligt tillfälle nu när det är ett tag kvar till sommaren! Hoppa så ofta du och din häst kan, dock ska det ju inte få slita ut ponnyn/hästen. Ju mer du hoppar ju lättare kommer det kännas. Men det viktigaste är fortfarnade att du litar på din ponny, ni kan göra det här, tro mig! alla kan! Det känns alltid lite läskigt dom första tävlingarna, jag är höjdrädd jag med, men nu när jag börjat hoppa msv:a så känns msv:b som barnmat, och när jag börjat hoppa Msv:b så kändes L:A som barnmat, det är bra att ha två höjder man tävlar på, en som är så enkelt att man skulle kunna hoppa det baklänges och en höjd som är en liten utmaning! det är så vi utvecklas! Men nu kommer det ett men som det alltid finns, du ska inte vara rädd för att gå ner i klasserna om det känns alldelens för hemskt, för endel tar det helt enkelt lite längre tid för att mogna på en viss höjd, och vad en folk säger så är det du och din ponny/häst som ska känna efter, ingen annan! vi gör ju det här för att det är kul, eller hur? Hoppas du förstod och är det något mer du vill veta så är det bara att fråga! LYCKA TILL! och berätta gärna hur det går!

Ja det var väll det, nu ska jag duscha och sen sova, är så himla trött! ha det så bra så hörs vi imorgon! puss och kram!sseeeya! //
J.D


Uppehåll förlåt!

Blir inget bloggande ikväll! kommer tillbaka imorgon! ska åka in till stan nu! puss! seeeya!//
J.D


Våran julgran på gården, mycke snö va?

Fredag, lite ledigt och mysigt!

Idag fick hästarna vila, kände verkligen inte för att fara ut i det här vädret!
Tog in hästarna realtivt tidigt och det snöade ju så himla mycket, och dom var nästan blöt igenom, täckade om dom med tjocka innetäcken och gav dom maten!
Nu har vi suttit och tittat på idol, och jag har kommit fram till att det borde bli alice som vinner, jag tycker det! men vem vet, det brukar ju gå bäst för tvåan inte sant? :)
Imorgon blir det att gå upp tidigt och fixa hästarna sen blir det stan med mamma(myyys), och sen på kvällen får vi se om jag far på en premiär på en snowboard film (syrrans pojkvän är med i den) eller om jag och signe bara chillar! det får vi se imorgon! :)

Volleybollturneringen idag gick inte så bra kan man väll säga, hehe, vi förlorade, haha! men vi hade kul och det är det som räknas eller hur!? (:

jag vill påminna er om att ni kan fråga vad ni vill och när ni vill, och är det något jag glömt att svara på eller något ni vill att jag ska förklara tydligare så är det bara att skriva det! tycker det är så kul när jag får lite frågor! även om ni vill tipsa MIG om något så går det alldelens upperligt bra! :) så fråga och skriv på! ^^



Nä nu ska jag gå upp från källaren och vara lite social! men vi hörs sen! puss och kram!seeeeeya!//
J.D


Mirapira, i hopp om att få ännu en hink med mat! haha

Kan man hitta nått sötare?

Tea var helt uppslukad av sitt kvällsfoder att hon inte hade tid alls för fotografering, det fick bli en mat pose! hihhi

Oj så trött!

Nu längtar jag bara till att få krypa ner under mitt duntäcke och sova!
Idag gjorde jag ett SO-prov som jag skulle ha gjort för längesen! fick 22p och 19 var g-gränsen! TUR! :)
Slutade tidigt och tog 14.15 bussen hem, satt och tittade på tv ett tag och sen åt vi en tråkig middag, haha nä men den var enkel och god, korv och makaroner!
Sen gick jag ut till stallet och mockade och fyllde massa massa spån till sötnosarna!
Jag började som vanligt med att rida tea, idag gick det inte lika bra, lite tjafs emellanåt då hon bet fast och inte ville låssa riktigt, och eftersom jag var lite trött idag så hade jag ganska dåligt tålamod ;) haha. Men vi avslutade bra! stod och gjorde samma övning på bron idag med(läs inlägget från igår)
Mira var inte lika sammarbetsvillig och hade mer lust att busa än att jobba haha :) men hon gick  helt okej, igår gick det bättre! men hon var riktigt fin i traven sen i galoppen ville hon rusa iväg. men jag tog igenom problemet och avslutade bra :)

Fick en fråga om hur gammal tea var då vi köpte henne och hur gammal hon är nu!
Tea var runt 11-12 då vi köpte henne och nu är hon 14år :)

Imorgon ska vi tydligen ha volleyboll- turnering, "woho" nooot. haha jag är verkligen så dålig, men men man får väll göra sitt bästa!
Nä nu måste jag verkligen sova, innan jag somnar här på stolen! Men ni får ha det så bra så hörs vi imorgon, hoppas på att sluta tidigt så jag kan fara ut i skogen eller på ängarna och rida! men mer om det imorgon! seeeeeya!//
J.D


Idag får ni en bild på min söta hund siri :)

Glad, Gladare, Gladast!

Hej igen! oh vad jag är på bra humör nu!
Hästarna gick HELT upperligt bra, tea tjurade ihop en gång och ville inte gå över en bro, men borsett från det så har det aldrig gått bättre och det är så skönt, när det går såhär blir jag verkligen motiverad och det är så härligt! jag önskar att jag kunde beskriva hur det känns med det är omöjligt, det finns säker fler där ute som kännt såhär! och om ni inte gjort det så är det bara att kämpa vidare, tro mig, det kommer en dag! jag lovar!

Vi kan börja med Tea, red henne i 30min, travade ganska mycket, men bara på lång tygel eftersom hon just har börjat få trava! hon travade på avslappnat och bra, och i en jämn takt.
Fast när vi kom till en bro som det alltid forsar ordentliget med vatten under så blev det som om något blockerades för henne, så jag försökte få henne över den men hon bara vände och reste sig, så jag insåg att det är inte lönt att försöka mer, hon är rädd och då måste jag hjälpa henne, och det skulle inte gå att lösa med våld, för inget går att lösa med våld. så jag fick hoppa av och leda henne över och jag märkte att hon faktiskt var rädd, men det är så skönt när hon litar på en ändå! sen när vi skulle över den där bron igen så stannade vi på den och utan att jag slet i henne för att hon skulle stanna så stod vi där ett bra tag.
Ibland försökte hon gå iväg men då tog jag bara i tyglarna och stannade henne och sen snabbt lättade jag efter, när vi hade stått där i sisådär 3-4min började hon frusta och spänningarna släppte och rädslan var över, Ganska enkelt va? ni ser bara man inte brusar upp sig för att hästen råkar ha en svaghet, försök istället lösa den och stötta hästen istället för att berätta hur dum den är! Den är faktiskt levade och har också känslor!
Efter det gick hon avslappnat och bra och började söka sig ner i formen enfast jag inte bad henne, duktig flicka :)

Sen red jag Mira vilket också gick bra! jag bytte från hackamoret till tredelat och hon kändes direkt mycket stadigare och inte alls lika fläning med huvudet. satte även på en huva så hon inte skulle behöva gå och störa sig på ljud som hon gjorde i måndags, och hon blev faktiskt mycket mer avslappnad och koncentrerad så! red på planen och böjde igenom henne lite, galopperade lagomt mycket och hon skötte sig så himla bra, inget rusande eller flamsande! red i 40min, kommer hålla mig till att rida henne i 30-40min om dagen då hon inte riktigt är stark nog för att bli riden längre än så, Rider man henne längra så blir hon trött och hänger sig i bettet! Men idag klarade hon av att bära sig riktigt fint en del av passet sen blev det jobbigt så då avslutade vi bra och var nöjda så! :)

Det känns så himla bra att ha en plan över båda hästarna nu!!! :)

Jag fick en fråga om var tea var ifrån och vad hon hade gjort innan jag fick henne osv.

Nu ska ni få höra den här lååååånga historian:
Jag tävlade min b-ponny i skelefteå i slutet av sommaren 04 eller 05 ( jag är så himla dålig på år hah.a)
Då vi såg att viktora som då hade tea tävlade med henne och att hon var tillsalu, dock skulle dom ha 80.000 för henne och vi hade inte dom pengarna då, men vi gillade henne oerhört mycket!
månaderna gick och vi hade som glömt tea kan man väll som säga, då plötsligt en dag ringer en kvinna från råne i luleå och berättar att det är hon som äger tea och nu hänt en sak i familjen så dom var tvugna att bli av med henne fort som bara den, tea stod då med en kotledsinflamation men vi åkte ju upp med transport och allt och jag fick sitta och skritta henne runt runt i ett litet ridhus i norraste norrland, Men jag blev helt såld som jag blir i det mesta jag rider. Så då köpte vi henne för en symbolisk summa som dom ville kalla det, och ja det  var ett riktigt bra pris vill jag lova, ni kan inte i eran vildaste fantasi gissa vad vi fick betala för henne heller!
Det första året med tea blev inte alls som tänkt, när vi skulle sätta igång henne började hon testa oss, hon stod mest och vevade med frambenen i luften och gick över i diken. Så jag var ju fortfarande ganska liten då och red b-ponny så det blev min syster som fick ta henne det första året, och dom kom riktigt bra överrens men det gjorde inte vi, såfort jag satte mig upp tog jag mig knappt utanför gårdsplanen så började hon stå på bakbenen och jag tog mig INGENSTANS, jag var ju som sagt väldigt liten då så jag hade inte alls mycket att säga till om.
Jag kan inte alls säga när och om hon har slutat testa, för det vet man aldrig, men jag gillar det ändå, hon är verkligen en häst man inte blir uttråkade på! haha :D och det är det jag faller för eller vad man ska säga.
Innan vi fick henne så hade hon gått L:A och startat en MSV:B som hon blev utesluten i när hon hoppade ur en kombnation, men jag kan knappt säga att det hade så stor betydelse att hon hade gått dom klasserna eftersom vi fick börja om helt från början!
Nu har hon gjort stora framsteg och vem vet? kanske har hon börjat mogna nu också? det vet man aldrig, men man kan ju alltid hoppas! :)
Oj va mycket jag har skrivit nu! hahaha! hoppas ni orkar läsa?
Om nu undrar nått mer så är det bara att fråga som sagt! jag svarar på allt som går att svara på! :)

Och juste jag blir så himla glad av era fina kommentarer, verkligen, och det är kul att ni uppskattar min blogg! om det är något ni saknar eller något ni tycker jag borde ändra eller kanske sluta säga? (hahah)
så är det bara att säga till så kan jag se vad jag kan göra! :)

Nä nu måste jag sova! har sovmorgon imorgon vilket känns sjuuuuuuuukt skönt! oho det är behövligt! Men vi hörs då! slutar tidigt också! så jag kommer nog vara klar tidigare i stallet då! ha det bra! puss och kram! seeeeeya!//
J.D

Finaste

Finaste


hihih

tappade insperationen för att rida idag och kände mig väldigt omotiverad, men vet ni vad jag gjorde då?
Kollade på massa bilder då jag tävlar och när jag rider och jag kände direkt hur jag fick en kick!!! Ska ut nu! ha det bra, vi hörs ikväll när jag kommit från stallet! seeeeya!//
J.D

Tisdag, dagarna närmar sig jullovet och det känns bäst!

Hej, är hos pappa och ska precis gå och sova! :)
Dagen har varit bra, red tea och det gick bara bra!
Idag har jag varit hos tandläkaren som jag helt höll på att glömma, lagade ett hål, Huvva!
Haha vilka gulliga kommentarer jag får av er, ja för det första sitt inte och jämför er, visst det är jättebra att ha en idol eller någon man ser upp till, men jämför dig inte, du är unik på ditt sätt och du och din häst är bra på vissa saker som säkert jag och tea inte är det! men det är jättekul med såna kommentarer för jag har en väldigt fin ponny det har jag :)
sen det där med hur man får bjudning framåt det år så himla olika från häst till häst! jag skulle uppskatta om du skrev lite mer om hur din häst är, och varför den inte svara framåt och i vilka lägen osv.
Sen undrade nån om vart tea kommer ifrån och vad hon gjort tidigare, nu tänker jag vara så taskig att ni får vänta tills att få veta det imorgon!
Den som väntar på nått gott väntar aldrig förlänge kom ihåg det!
Som vanligt är det bara att tycka till och fråga på! och glöm inte att skaffa en användare på blogkoll.se det är så himla enkelt och bra, kolla på min länk i högraspalten så hittar ni enkelt till sidan!

nä hörrni jag har ett musikprov imorgon som jag borde läsa på till, men vi hörs imorgon! lovar ett lite roligare inlägg då. puss och kram! seeeeeeya!//
J.D


En bild på mig och på gulliga amanda i sthlm, jag står såklart och gömmer mig bakom min halsduk hahah!

Kvällens ridning!

Oj vad ni kommenterar flitigt, riktigt kul! ska svara på alla frågor imorgon, för nu är det sovdags men innan tänkte jag berätta om kvällens ridning:
 Tea vilade och mira reds----> imorgon vilar mira och tea rid, resten av veckan rids båda alla dagar :)
Nåja, mira var minst lika pigg idag, fast idag var hon mer flamsig och ville inte koncentrera sig för fem öre. sen när ni red på nedre vägen så vet jag inte vad som flög i henne, det var som om det sprang spöken i ögovrån på henne, hon spände upp sig och frustade och taktade med luftsteg, så min enda tanka var (eftersom jag än inte känner henne riktigt väl) oj, snart kommer hon explodera, så jag fick lov att hoppa av och gå med henne ett tag tills hon lugnat ner sig, jag vill ju inte utmana henne allt för mycket, kände jag.
Men mitt i allt det här kaoset kändes det faktiskt ganska bra, och jag hittade nya lösningar på saker och ting! Imorgon ska hon vila, men på onsdag så blir det att rida på tredelat har ridit på hacket nu och jag tror det gör henne lite mer flamsig och hon får en tendens att lägga sig i handen ganska rejält! men det blir nog bra! imorgon är det teabus tur att få jobba lite :)

Nä kika in imorgon då ska jag svara på alla frågor, det blir nog på kvällskvisten nångång då jag kommit hem till pappa :) ha det bra tills dess! puss och kram! seeeeya!//
J.D

Mira och jag innan utfärden idag.

har mina icke-snygga-ridstövlar-men-varma.(rider inte med min gpa hemma)

Miris har fått ha mitt nya shabrak nu :) och tea mitt andra nya :)

Måndag, ingen buss. ingen skola. puss på tea mira och bella!

Oj vad glad jag blir när ni kommenterar och frågar!
haha ja jag har visst förträngt det där med tipsen, men det kommer i det här inlägget tänkte bara skriva lite annat först!
igår red jag både mira och tea och det gick helt fantastiskt bra, tea ville inte riktigt koncentrera sig i början men sen när hon väl gjorde det gick hon som en liten dressyr häst! ^^
Mira skötte sig också galant, Riktigt positiv och glad var hon, om hon kunde snurra öronen tio varv runt skulle hon nog göra det, helt spikt rakt fram hela tiden! riktigt trevligt! :)

Idag kom aldrig bussen, jag satt och väntade i 20min men ingen buss dök upp? men jag kunde då konstatera att det gjorde inget att jag var hemma (jag hade ändå inte tagit mig in till stan) eftersom jag gjort klart svenskan och engelskan mailade jag till min lärare :) Så jag har varit hemma och tagit det lugnt, mockat och gjort klart i stallet, efter jag skrivit klart det här inlägget tänkte jag gå ut till stallet och rida!

Jag fick en fråga om vilken låt jag skulle vilja rida till på en tävling, OJ vilken svår fråga.... En väldigt peppande låt är ju "location  location location" med industri royal... annars kanske en klassiker som eye of the tiger, den måste vara peppande och mycket "go" i :D sen om jag skulle rida dressyr så skulle jag behöva en väldigt lugn låt om jag red med tea ;) haha!

En annan fråga var hur många rosetter jag har, och ja ärligt så vet jag inte. jag måste nog ta och räkna dom! det var ett bra tag sen! men jag lovar att jag ska göra det då jag hänger om dom!

Och nu till tipsen för att finna motivationen!

För det första är det väldigt viktigt att du finner din egna motivation. människor som gör andras mål och värderingar till sina egna utan mening saknar en egen motivation och i längden kan det bara leda till motgång!

Försök tänka tillbaka vad det nu var som gjorde att du började med det här, vad var det som lockade upp intresset?

Sätt upp massa små delmål, så du enkelt kan nå upp till dom, vilket senare kommer leda till att det känns roligare.

Undvik tråkiga runtiner, hitta på nya saker, som att du som bara rider dressyr börjar hoppa lite, eller gör iordning veckans foder/hö redan på söndagen så slipper du det på veckan, det gör jag!

Skratta mycket, tänk på sånt som gör dig glad, Ditt humör överförs på hästen! oftast om man är sur och grinig så går det inte heller bra att rida, sånna dagar brukar jag tömköra eller longera för att slippa onödiga konflikter!

Våga släppa lite på kontrollen, oftast lider perfektionister av tvång och inte har något egentligen att sträva efter.

Jag läste i en häst tidning att låta en häst stå en dag i onödan när det är -20 och snöstorm är ett tecken på självdisciplin!
så få inte dåligt samvete om du låter hästen vila i ett sånt läge!!

Försök komma på vad det är för hinder som hindrar dig att ha roligt, och övervinn de hindret eller rädslan!

Variera träningen! bli inte för enformig det får både dig och hästen att tappa motivationen!

Ja det var väll det bästa jag kan komma på för att finna tillbaka motivationen!
Är det något annat ni vill veta eller som ni tycker jag ska tipsa med så är det bara att säga till och fråga på! :)

Nu ska jag ut till stallet och ta in mina snöiga ponnysar. vi hörs ikväll! puss och kram!seeeya!//
J.D




Teas dolda talang

Jag visste ju att den finns där, dressyr talangen, tänk om hon kunde plocka fram den då jag sitter på henne och inte när hon busar i hagen haha. Ni skulle ha sätt steget huvva det var så jag rös!
Kul att systern min komenterar flitigt från thailand och ja ni verkar ha det riktigt skönt!
Klart att du ska börjar rida igen, och det är faktiskt mysigt att rida i vintern. massa kläder och snön som knarrar under hovarna. :)
Det kommer bli jättebra när du kommer hem så du får rida på dom som står i stallet. Du är alldelens för duktig för att inte rida. Och själv har man ju växt om dig. så du är då inte förlång haha!
Idag har jag slappat och inte gjort något som jag borde. sitter och väntar på att få hjälp att ta in hästarna, sen blir det att rida mira och tea ikväll, båda busarna står på halm just nu och jag tycker det ser så himla mysigt ut! :)
Nä hörrni nu måste jag gå. men vi hörs sen ikväll då jag kommer in från stallet. typ vid tio! Ha så trevligt så länge!seeeya!//
J.D


Här får ni en bild på min lilla pris hörna, dock syns inga pokaler och placketter för dom sitter i stallet :)
vad säger ni? borde jag sätta upp fler linor kanske. just nu håller alla på att ramla ner.

Oplanerad middag!

Hej, förlåt men jag hamnade på en middag jag inte visste vi skulle på!
Men trevligt var det! hos mormor och mammas två halv bröder och halv syster, och massa fler!

Nu sitter jag här och hade tänkt ge en massa tips, men alla kanske ligger och sover nu? kanske ska spara det till imorgon då!?

Fick en fråga om hur det går med fiffi. Ja vad ska man säga, det blev som så att vi sålde ur oss ur våran del, vilken sved oerhört i våra ögon, hon har verkligen haft en stor betydelse i vårat stall, men då vi insåg att vi inte hade dom hovslagarna och veterinärerna som behövs så gav vi upp. Så nu är det en tjej i skåne som heter olivia som har henne, och ja fiffi blir väll både bättre och sämre,  men dom har haft lite problem med en veterinär som varit sjuk och borta och sen har gipset på hovet suttit åt för hårt så hon blivit halt pga av det.
Nu var det faktiskt ett tag sen jag pratade med Olivia, men jag håller hela tiden kontakten för att hålla mig så uppdaterad som möjligt. tror dom skulle ha varit inne med henne i torsdags faktiskt. Så fort jag får tillfället ska jag höra med henne hur det går och sen kan jag skriva det i bloggen!

Va trevligt att ni frågar, det gör mig verkligen glad! Och ja ibland glömer jag som ni ser att berätta saker så det är bara att fråga på! :)

Idag har vi hämtat 60 eller 70 balar hö, oj säger jag bara vad jobbigt det var! Fick även med någar balar halm, så jag slängde in lite åt teabus, hon gillar att stå på halm faktiskt :)

Imorgon blir det att gå upp i tid och börja i stallet för sen måste jag skriva en englska uppsatas och sen  på kvällen kanske jag far till pappa! :) Men vi hörs imorgon på dagen då så ska jag slänga in lite tips som kan hjälpa att hitta motivatioenen osv! men mer om det imorgon! hörs då! puss och kram! seeeeya!//
J.D


Efter middagen idag. :)
Att jag börjar få långt hår?


Back on track

Förlåt för att det inte blev något inlägg igår. Åkte hem från johanna tidigt, fick värsta migränen, idag känns det bättre.
Idag ska jag bara vara hemma och rida och pyssla på i stallet, men nu först så ska jag och min lillebror zakariya spela lite guitar hero!! Ikväll tänkte jag skriva lite tips och så. men mer om det sen!

Ha en bra dag! seeeeya!//
J.D


En gammal bild på mig och bella i huddik, msv:b :)

Fredag, stressigt!

Hej å hå, nu är det fredag igen, ikväll ska jag till johanna och därför måste jag skynda mig och göra mig iordning, red båda sötnosarna idag, gick super! men jag skriver mer om det ikväll efter tio då jag kommit hem!
ska svara på en kort fråga jag fick nyss, "vem är peder?"
Jag har nog nämnt det i tidigare inlägg, han är min låtsaspappa/plastpappa/styvpappa och ja nu vad dom allt kan kallas hahah nä men så är det och han är väldigt bra och skjutsar överallt och ställer alltid upp till 100% en dröm styvpappa kortsagt! :)

Nä hörrni nu måste jag rusa, men vi hörs efter tio, ha en trevligt kväll! puss och kram! seeeeya!//
J.D


Älskar den här bilden!!
första gången vi hoppade en vattengrav tillsammans, första gången för hon och första gången för mig.

Torsdag. trött och slut.

Kom just hem från peders mamma som fyllde år idag.
Idag hade jag sovmorgon så jag släppte ut pollarna och sen drog jag mig mot skolan, dagen har varit helt okej.
Slutade tidigt så  jag kunde ta 14.15 hem. Direkt när jag kom hem så gick jag ut till stallet och gjorde klart det mesta där.
Red tea idag, i början var hon stel som en pinne och ville inte alls samarbete, hon ville mest gå och titta på allt annant, men mot slutet så blev det bättre och hon slappnade av och tuggade på bettet, tjuvtravade lite också. hihh. busigt av oss va? ^^
Mira fick vila, tänkte att hon behöver få landa lite innan jag börjar rida henne. Imorgon blir det nog bara ut i skogen och jogga och jobba lite lösgörande med henne!

En jättebra sak som vi fått lära oss från tomas under sommaren är att det första man ska göra när man kortar tyglarna är att se till att hästen går framåt och har egen bjudning.
Dom flesta som kortar tyglarna gör det och knycklar ihop hästen så den går i ett undertempo och sen sitter dom och sparkar för att man inte tycker hästen svara framåt,
När vi tränade på det här på träningen var det riktigt jobbigt, och tro mig det kändes i vaderna dagen efter!
Vi skrittade på en liten fyrkant och hela tiden skulle vi sitta och driva på, inte så att dom började trava men vi skulle känna att vi skulle lika gärna kunna sluta driva och hästen skulle vara självgående. och ja efter många varv och trötta ben så började jag känna sakta men säkert hur hennes bjudning kom fram och hon började "gå" själv! det är svårt att förklara med känslan är helt underbar! :)

Imorgon så har jag sovmorgon så då blir det att släppa ut hästarna på morgonen, sen skola och efter skolan måste jag skynda mig hem och ta hand om hästarna och rida för sen på kvällen ska jag till johanna i min förra klass som fyllt år och fira henne. Mer om det imorgon! saknar ni något i min blogg så är det bara att säga till eller om ni undrar är det bara att fråga på, jag är villig att svara på det mesta :D

Ha det bra så hörs vi imorgon! puss och kram!seeeeeya!!//
J.D


Onsdag

Veckan går fort fram och imorgon är det redan torsdag!
Idag har jag varit i skolan, dagen kändes oerhört lång och dom flesta var anmält störda, nä inte tjejerna.
Sen skulle jag åka med peder hem men så blev det inte, så jag tog fem bussen hem och lagade pasta med ost o skink sås, duktig va? sen gick jag ut till stallet och gjorde iordning allt eftersom mira skulle komma! :)
Jag hann klart allt i tid och släppa in hästarna och borsta på dom, jag tror aldrig jag sett bella njuta så mycket som när jag stod och kliade henne med manborsten haha, hon börjar ju få riktligt med päls nu så det lär ju vara därför hon tyckte det var så skönt! Ikväll har ju mira kommit, och det känns massa bra. hoppas hon stannar längre den här gången!
Imorgon har jag sovmorgon, dock kommer den inte bli så lång eftersom jag ska släppa ut hästisarna, men det gör inget! :)
Nä hörrni ikväll orkar jag inte skriva mer. men vi hörs imorgon då slutar jag tidigare så då kommer jag ha mer tid efter jag varit i stallet! ha det bäst! seeeya!//
J.D


Fick ett ryck idag då jag bara kunde tänka på han. hur otroligt mycket jag saknar honom. åh.

Tea<3

Så nu har man varit ute i snöstormen i 45min och skrittat, det gick oväntat bra!
Hon börjar bli en storflicka nu, haha nä men lite små skutt här och där gjorde hon ju. men hon var inte alls lika fjantig som jag trodde hon skulle vara, då hon brukar springa runt och vara rädd för allt, nu var det mer att hon inte ville stå riktigt stilla i halterna och gjorde kasta-sig-framåt-för-att-slippa-göra-halt skutt haha, Annars var hon väääääldigt arbetsvillig och positiv jag tror hon behövde den här vilan! :)
När jag red på den nedrevägen så mötte jag en tant som jag hejade på, hon gjorde mig så glad då hon stannade upp och sa "gud va fin den är". Ni ska veta att det är inte ofta man här det här i min by, folk gillar hellre att blänga och tycka att man förstör vägarna osv. Eftersom jag är den enda som har häst i den  här byn har det blivit så. tyvärr. Men nu visade det sig ju att det finns dom som faktiskt gillar att se oss.
Ikväll blir det DH sen sova, börjar åtta imorgon så det blir att gå upp tidigt!

Nä nu börjar snart DH, vi hörs imorgon! puss och kram sov sött! seeeeya!//
J.D

Sötbäbis när vi kom in. :)

Trött efter ett hårt skrittpass ;)

Det här shabraket köpte jag också! :)

Pedantisk?Pretto?Noggran?

Ja inte vet jag, men jag kan knappt  vara i mitt stall om det är stökigt i gången, det har blivit så på senaste tiden.
Jag tokstädar minst en gång i veckan. Och nu när jag varit borta blev jag nästan tokig när jag gick in i stallet, visst det var inte jättestökigt men det fanns saker man kunde ha plockat undan för att det inte skulle sett så plottrigt ut:
Så igår tänkte jag att jag skulle adventsstäda i helgen men jag kunde inte låta bli att börja redan igår. så ihelgen blir det att julpynta!
En till sak, nu har ju mamma och peder mockat åt mig medans jag varit borta vilket var jättesnällt, dock mockar dom inte likadant som mig så igår stod jag en halvtimme och mockade teas box, hahah :D men nu är det rent och fint!

Vet ni vad jag ska göra idag? ;) RIDA TEA :D
ska bara skritta men ändå!!
 Annars kom jag just hem efter en helt okej dag i skolan, börjar känna mig lite mer motiverad nu! vilken känns bra!
Snart kommer mira bäbis<3 iiiiih!
Nä hörrni nu ska jag gå och göra lite arbeten, men vi hörs ikväll eller imorgon :) juste glöm inte att bli medlem på bloglovin.se och börja premunera på min blogg! ha det bäst! seeeeya!//
J.D

Shabraket som jag nämde tidigare att jag broderade på, snyggt va? :)

Sthlm osv.

Hej hej, har inte skrivit något på ett tag nu eftersom internetet på vandrarhemet var hur segt som helst. hur som helst har vi haft sjukt kul och allt var bäst, eller jag är så himla sur för att vi var tvugna och åka så tidigt missade det som jag mest av allt ville se: kändiskhoppningen, utklädningshoppningen och dressyren, Jan brink och Briar hade tydligen gjort världen bäst ritt och det hade varit folk som ställt sig upp och börjat applådera itakt med musiken och jag ryser bara av att tänka på hur det kan ha varit att vara där.

Såklart shoppade jag en del saker, fast det enda i som jag hittade på mässan var tre shabrak, haha ja jag är shabrak fanatiker, älskar att köpa det, nästan bättre än att köa kläder till sig själv! på ett av shabraken broderade jag som sagt in mitt namn! (bild kommer sen)
ja vad men kan man säga, John Whitikers häst som han har nu är GRYM! och den är så jävla söt, en skäck och jag tycker det så himla cool, det är inte ofta man ser en skäck på så hög höjd!

Nu sitter jag på peders jobb och väntar på att vi ska hämta lillebror! jag tyckte att jag hörde att vi skulle äta en tre rätters hemma idag ^^

Som ni kanske sett har min syster kommenterat flitigt om hur hon har det i thailand och ibland vet jag inte vad hon svamlar om, som det här t.ex
"hej hej lingonpastej! GUUUD vad kul att du ska fa trana for honom det ar ju helt sjukt!!!:D nar kommer han forresten och hur ofta ska han komma? Ar det istallet for majsan typ? "
Jag har ingen aning om vilken tränare hon menar? vad har jag missat? hahah, nu får du allt föklara systern min :) saknar er jättemycket! KOM HEM

Ja ibland är ödet bra, min hovslagare skulle ju till thailand i två månader ni kanske såg hur upprörd jag var över det tidigare, men eftersom det är så oroligt där så tog han sig inte längre än arlanda så han fick vända hem. Så nu är tea nyskodd och fin med sulor och brodd :D
Jag tänkte på det igår alltså hur glad jag är över att snösulorna finns, för några år sen så fick man ju rida med en hovkrats i fickan och hoppa av varannan minut och kratsa hur dom höga styltorna i hovarna, SÅ TACK för att dom finns!!!!!

Nä nu ska jag nog åka, vi hörs ikväll kanske! Ska börja rida tea imorgon :D :D :D
Ha det bra!seeeya!//
J.D
Att den är snygg? och inte nog med det, den är grym på att hoppa.

RSS 2.0