sitter i...

4854c4b3bbbf3e679544ecbb6b5075ca.png

sitter i bilen påväg hem nu, samantha var jättefin och tyckte det var superkul att få skutta några språng över ett par låga hinder som stod där.
sen träffade jag en kompis som undrade om jag ville rida hennes häst, så då red jag han med ett tag :) riktigt kul!!


frågor

Hej på er, hinner nog inte blogga sådär jättemycket idag då jag har fullt upp mest hela dagen.
Så har ni någrar frågor så kan ni passa på att ställa dom nu :)

I eftermiddag åker jag in och trimmar lite i ridhuset, det villl säga runt fyra tiden kan bli lite senare också.

Och innan det ska jag ner på stan och göra lite ärenden och sen hämtar peder mig och efter det åker vi med samantha till umeå ryttarförening.

Ha en bra dag!

seeeya//
J.D


bilder från dagen
kort ridpass

det blev ett kort ridpass idag eftersom det är gryyymt kallt ute.

det ska bli skönt att rida i ridhus imorgon kan jag ju berätta för er, det tycker nog både jag och samantha.

Nu ska jag slappa ett tag och sen får vi se vad som händer.
Senare ikväll kommer alla bilder från idag, så länge får ni ett smakprov :)


Umeå ryttarförening imorgon

Hej på er!
Ska precis gå ut och rida s, blir nog ett pass längst vägarna idag igen.

Imorgon ska vi dra in till hippo och sen på torsdag får hon vila.
Tänkte ta några små språng imorgon bara lite gymnastik inte speciellt högt eller jobbigt eftersom det blir första gången jag kommer hoppa sen vintervilan :)

Kameran hänger nog med idag så ni kan vänta er nya och fina bilder!

Nä nu äre färdigskrivet, dags att göra nån nytta!
Puss och kram, seeeya//
J.D


kollade nyss på min tävlingskavaj som hänger på garderoben... nu var det längesen den fick bli använd, vill tävla nuuuu!Lite ändringar

Hej på er!

Det blev inte som planerat, skrotade idén med att köpa kl byxorna då det inte fanns dom jag ville ha och det kändes för krångligt att beställa.
Så jag ska lämna in alla mina vita på broderi, och hur det blir är än så länge en hemlighet ;)

I alla fall, nu undrar ni väll vad jag köpte istället?
Det blev en KL-dunjacka istället, kom på att jag inte har nån snygg varmare stalljacka så jag tyckte att det var på tiden att skaffa sig en! 

Nu ska jag gå och ta in hästarna som står ute i snöstormen och sen  senare ikväll ska vi iväg på kalas hos en vän till familjen!

Så den här jackan var den som fick bli min! :)

Världens finaste

Oj så fin samantha är just nu. helt underbar.

har redan hunnit rida och fixat stallet, så skönt att göra bort det medans det är ljust.
Red med det tjockare tredelat idag, och då får man defenitivt jobba mer än vanligt men när man jobbar henne på rätt sätt så blir hon riktigt riktigt fin.

nu ska jag åka med min mamma in till stan och sen påvägen hem så ska vi svänga förbi shopen, Så då ska jag kolla om dom har vita KL-ridbyxorna :)

Hästarna går bara ute halvdagar nu, eftersom jag oftast rider på förmiddan så får dom gå ut kring ett två tiden och då blir det perfekt att luncha då med.
Sen är det så kallt ute nu och samantha är ju lite frusen av sig nu med så hon verkar då helnöjd med att ha det så.

Hur gör ni? hur länge går era hästar ute?


 

 

 


Svar frågestund

Hej! Du skrev en gång att du aldrig hittat en enda häst på hastnet. kan du inte berätta hur du fått tag på alla hästarna? hur lyckas ni?:P
Ja det stämmer, inte en enda häst har vi funnit på hästnet eller någon liknande sida.
Vi har haft kontakter, och oftast har vi blivit tipsade och olika personer. Med tea så var det faktiskt dom som hörde av sig och undrade om vi ville köpa henne.
Tänkte på det här om dagen faktiskt, Bella och Samantha kommer från samma familj och stall. Och dom två är nog de som jag fått och kommer få mest vinster med. Och det roliga är att båda två har jag varit extremt skeptisk till att provrida och egentligen inte kännt något större intresse fören det att jag provridit, då blev jag helt kär i båda två!

Hur kommer det sig att du satsar på storhäst redan och inte D-ponny? :) Du är väl inte så jätte gammal och Tea är väl C-ponny eller?

Jadu... jag börjar vara rätt så lång och kände att jag hade lust att ta lite nya utmaningar och gå över på storhäst. Ville även ha en så lång junoir tid som möjligt och det kommer jag verkligen få nu! Jag är 15 år, 16 i januari så nej jag är inte så gammal.

kan du inte berätta lite mer om djävulsklo o vad de e bra för att använda på hästar tack=)

Ärligt så har jag inte världskoll men jag blev tipsad av våran akupunktör att köpa det till tea så att hon kunde få smöjra igenom lederna.
Så då köpte vi hem det och det ska tydligen minska risken för skador och hålla leder och ligament rena och fina. Det är ett örtprepparat som har en karens tid på 4dagar.

vilken är din favorit ryttare?
Antar att ni blir besvikna om jag säger merdith, haha det är ett ganska klassiskt svar men hon och sen tycker jag albert zoer har en härlig inställnig! riktig vinnarskalle!

Ska du ha en ny häst? Är det den vita som du visade i ett inlägg tidigare? ;)

Ja vi kikade lite på den och skulle ha bytt den mot tea, tyvärr gick det inte.
Men vi ska satsa på att försöka sälja tea så jag kan köpa mig nått yngre.

Vad har du för jacka på dig när du rider nu när det är så kallt ute? :)

När jag  rider hemma så tänker jag mest på att det ska vara varmt, hatar att frysa. så för några jular sen så fick jag en sån ridoverall som dom flesta här i norrland har, grymt ful men otroligt varm! ;)
(klicka på bilden, där har jag på mig den)

Jag upprepar den tidigare frågan, vad hade du på dig för tröja när du hoppade hindet som va på bild på din förra design?=)

Det är en tröja som jag fick när jag tävlade svenskt ponnyderbyt på dagstorp 2008. den är sponsrad av svedala försäkringar.

Djävulsklo är väll doping?
Nej, skulle inte vilja kalla det doping, men man ska inte använda det 4dagar innnan tävling, själv brukar jag sluta använda det två veckor innan!

vars köper du dina ridtröjor?

Oj vet inte vilka du syftar på, men jag brukar har såna slipovers och dom kommer från gina tricot och pike tröjorna kommer från olika ställen :)

vad har du för skor till vardags? ej stallsko
nu på vintern har jag dom här:

ett par uggsliknande(fula men varma) och par skinnskor med nån detalj på.
Annars brukar jag ha vanliga svarta tygskor.
Men är det fest eller som nu på nyår har jag oftast nått lite högre.


är du viktig med att alltid ha ribyxor, speciell ridtröja och strumpor/chaps när du ska rida, eller kan du bara gå ut ta en ridtur i mjukisbyxor?:)

Eftersom jag bor som jag gör- inga annat hästfolk så långt ögat når. så rider jag nu på vinter aldrig i ridbyxor, alltid mjukisbyxor och täckbyxor över. och ser ut som världens slurv, men det ska ju va praktiskt ;) behöver inte bry mig så mycket när jag rider hemma med andra ord. Men jag föredrar helt klart att rida med ridstövlar och vanliga ridkläder, men nu på vintern fryser man ihjäl om man rider så.

Vad är dina positiva / negativa sidor som ryttare ?
Vi börjar väll med det tråkiga dom negativa, Jag tar oftast åt mig jättemycket om det går dåligt på en träning, jag har väldigt svårt att tillåta mig själv göra fel. Min skänkel i sprången är inte så jättebra, den tappar oftast sin inverkan där.
Dom bra... Jag har otroligt lätt för att lära jag tar till mig och rättar mig direkt tränaren eller den som står på marken säger något. Då mitt självförtroende ligger på topp så är det mycket som ska till för att det ska gå dåligt. Jag har bra känsla när det gäller att hitta tempon avstånd osv.

lägg upp din tävlingsplanering för våren med klubb och klasser :D
Det kommer upp senare i bloggen har inte hunnit kika över hela säsongen ännu! håll utkik!

Vad får Samantha för foder och hur mycket, och varför?:)
Samantha får kraftfoder 2gånger om dagen, morgon kväll.
Och båda gångerna får hon( då hon är fullt igång) 1liter havre, 1/2 liter groov/sport, 1/2 liter betfor. Har gett henne det här nu under hela tiden sen jag fikc henne och jag tycker hon håller hullet bra och hon är pigg och glad! så jag kommer låta henne gå på det så länge det fungerar såhär bra!

Hon blev jätte fin! Hur rakar du runt ögonen och på mulen? :)
Tack, jag har faktiskt lämnat där, har en mindre klippare som man kan klippa där med, men jag lät det va och tog bara öronen käken och ner. sen lämnar jag om man tänker sig nosryggen ner till mulen och runt ögonen.
Såg att det var nån som frågade om benen också, och det är bara att prova sig fram, det är lite pillergöra men efter ett tag så hitta man även där ett enkelt sätt att klippa!

det var...

0-34fe843793abe9e20e5cbdd2d137291c.png

det var tre frusna hästar som jag fick ta in från hagen ikväll, imorgon måste vi åka och köpa ett tjock ute täcke med hals och mage åt samantha. Håll utkik snart kommer svaren från frågestunden!


frågestunden

Hej på er, ikväll kommer svaren till frågestunde, ska bara gå och ta in hästarna och göra kväll där. så runt tio tiden tror jag svaren kommer dyka upp här i bloggen :)


nyklippt samantha

Hej hopp.
Idag har det varit en så stressfri dag- alltså inga middagstider att passa som det har varit dom senaste dagarna.

Idag har jag klippt samantha och nu ser hon ut som en riktigt tävlingshäst igen, riktigt snygg blev hon.
Första gången som jag klipper hela hästen det vill säga att jag även klippte benen och huvudet, Och hon blev en helt annan färg, så nu har jag en svart häst helt plötsligt :)

Red direkt efter och OJ så fin hon var. ville aldrig sluta rida. Red på kimbelwickbettet idag hon var så samlad och fin hela passet! riktigt maffig och fin var hon att rida. Hittade även några snödriver som vi bus hoppade över lite.
Imorgon blir det att rida med det tredelade och se tilll att hon även fungerar med det.

I början av denveckan som kommer så ska jag åka in med samantha och trimma lite i ridhuset.

Är så roligt att hon är så fin nu.

Nu står dom små djuren ute i hagarna och samantha har dubbla tjocka täcken så hon inte ska frysa.
Dock så har det kommit nästan en halvmeter puder snö så det var nästan lite svårt att ta sig till hagarna nu ;)

Hoppas ni haft en bra dag! :)
Puss och kram, seeeya//
J.D
visst blev hon fin? :)


har klippt...

6cf49271b3add1529ad399ef755d47f5.png

har klippt klart ena sidan på s nu, åh så snyggt det bliiir!!!!


Visste ni att....

Jag aldrig haft en valack, inte ens på tillridning.
Samalagt alla hästar jag tävlat och/eller ridit till har varit ston och det är runt 10 st.

Min storasyster cassandra har däremot haft valacker men det var ju mer hennes!

Redan från min första ponny så skaffade jag mig ett sto och hon en valack.
Lite lustigt är det, men jag (och det här är min åsikt) tycker ston har mer personlighet. dock så ändrades den här åsikten lite under tiden när jag var i henriks stall då dom flesta var valacker dom flesta hade otroligt stor personlighet, det fanns en som inte hade det och han skulle dom sälja.

Jag tycker det är lite roligt att sitta på ett sto och känna att ingen dag kommer va den andra lik, dom ska alltid tycka till men vissa gör det såklart i en störra del av tiden, och vissa blir som dom flesta som jag haft henne lite envisa och istadiga eller knäppa haha.

Ett sto handlar det så myckt om innan det blir perfekt, man ska helt klart vinna deras förtroende vilket kan ta ÅR! Titta bara på mitt lilla b-ponny sto, jag har tappat räkningen på hur många år vi haft henne och hon är fortfarande en aningen huvudskygg, men inte alls mycket jämfört med vad hon var när hon kom hit.

Ett sto måste man fråga om lov innan man gör något och dom vill ha mycket beröm annars surnar dom lätt ihop, som vi tjejer helt enketl? Och när dom väl finner sig till rätta så är dom HELT underbara!

Samtidigt så tror jag det här kan variera från person till person, Jag känner jättemånga som bara haft valacker och säger att aldrig i hela deras liv skulle dom kunna tänka sig att skaffa sig ett sto.

Eller vad tycker ni? har ni kanske bara haft valacker, eller är ni som mig? skriv din åsikt....


Mira är nog den ponnyn som varit svårast att vinna förtroende hos om man bortser från tea.
Men samtidigt är det oftast dom som man saknar väldigt mycket.

fler julklappar!

Hej på er, sitter hos min ena storasyster och hostar och nyser.
Ska snart åka hem.

Ikväll har jag tillbringats kvällen hos min pappa och fått dom sista julklapparna :)

Då fick jag bland annat ännu mer pengar på shoppen med hästsaker denna gång 1200, så jag har samanlagt 2200 där nu, så jag har nästan bestämt mig för attt köpa mig ett par vita KL-ridbyxor. Dock kan jag inte riktigt betämma mig för om det ska få bli dessa:
eller dom här:
Vad tycker ni? förslag 1 eller 2?

Fick även den här boken som jag önskade mig:


Nu ska jag fortsätta kurera mig, och titta på shrek. Imorgon eller på söndag kommer svaren på frågorna, så forstätt fråga!! pusshej
seeeya//
J.D
åh nej

Hej på er!

Julafton var jättetrevligt och mysigt.

Red ut en lite längre runda med samantha med lite mer galoppjobb den här gången, riktigt bra gick det.
I början så är hon alltid lite halv busig och så, men sen så kan hon slappna av riktigt bra faktiskt.
Riktigt mysigt med all snö var det i alla fall.

Dock så kände jag mig lite hängig igår och idag så har jag blivit sjuk... inte kul. har jätteont i halsen och börjat få feber.
Känns inte speciellt kul men jag hoppas det gör över på ett kick!

Det bästa packetet jag fick av hästsakerna var ett presentkort på 1000kr på en hästshop här i umeå, så nu blir det att shopa där, tror jag vet vad jag ska köpa faktiskt ;)

Nä hörreni, nu ska jag ut och mocka och fylla spån, samantha får vila idag eftersom jag inte känner mig helt kry.

har ni något tips på vad man ska göra för att bli frisk snabbt?
sitter hos...

0-3633c3ee3d8de2ed54f63eb0d16f9e77.png

sitter hos mormor nu och snart ska vi börja åka hemåt.
det har varit riktigt trevligt och nästa vecka blir det att åka till umeåker för att slösa upp mitt presentkort, på hästshopen, som jag fick där ifrån!
frågestunden fortsätter till på lördag eller söndag!
här får ni en bild på samantha från dagens runda, mer bilder från systemkameran kommer sen. pusshej


GODJULpsssst.. frågestunden fortsätter över jul

frågestunden fortsätter

Hej på er!
Det börjar droppa in en hel del frågor, men ´ni får två tre dagar till på er att ställa lite fler frågor! :)

Ska precis ut en runda på samantha nu. idag blir det första dagen som jag hade tänkt lägga in lite mer galopp i passet, och de tkommer hon nog inte tycka är så tokigt. Hon har en himla energi nu så det blir nog kul för henne att galoppera av sig lite.

Blir att rida på det tredelade och gramanen idag, hon fungerar så himla bra på det!

jaja nog om allt kallprat, ska börja dra mig ut nu. Men fortsätt fråga!!! :)

Seeya//
J.D


Förlååååt!

Herregud, för ett tag glömde jag nästan bort bloggen, det har varit så sjukt mycket nu innan jul och allt!

Fick i alla falll jullov idag så det känns sjukt skönt så nu kommer det defenitivt finnas massa mer tid för bloggen.

Och ja som nån gullig anonym läsare skrev, det kanske är dags för en frågestund om ni önskar det!  :)

Så det är bara att sätta igång och fråga, det kan handla om allt från vilket gymnasie jag ska gå till vad jag har för skor i stallet. haha nämen ni fattar, inga frågor är dumma helt enketl :)
videoblogg

Hej på er!

Har just em. mockat och fodrat hästarna.

Tänkte börja ge samantha lite djävulsklo, bara så hon får smörja igenom lederna. Och töntig som hon är så ville hon inte äta maten då jag hällde i det, men efter att jag matat henne( JA matat henne, tro det eller ej, som värsta bäbisen) så började hon äta det och tyckte inte alls att det var speciellt äckligt :)

Suttit och kollat på tävlingsterminen och om jag får som jag vill så är första tävlingen första helgen i feberuari. och sen debuterar vi nog 130 på hemmtävlingarna i mars om allt går som det ska!

Nåja, nu ska ni få film från när dagens uteritt. och jag ska hoppa in i duschen!
Hoppas ni haft en bra dag!
seeeya//
J.D


ridsport på tv ikväll igen!

Nu ska jag ut på en runda med samantha, Skönt att rida då det är ljust i alla fall!
Får se hur pigg hon kommer vara idag bustrollet.

Tänkte rida en längre runda idag, ca 50-60min tar den!

Kameran hänger med ut till stallet idag igen kan jag tänka mig :)

Glöm inte att kika in den nya kategorin "månadens sak" som jag skrev om i förra inlägget!

seeeya//
J.D

Ny kategori

Från och med idag , så kommer jag varje månad den 19 att lägga ut "månadens sak".
Jag komer alltså välja en sak som jag kanske användt extra mycket, eller nånting som jag helt enkelt tycker passar in på just månadens sak, och till detta kommer en liten motivering varför.

Tänkte att det kan bli en kul grej att läsa om en gång i månaden!

Och därför tänker jag inviga detta med den här månadens sak:Månadens sak är alltså, En yllefilt som för det mesta bara legat och dammat på en hylla.
Den har varit helt perfekt nu när jag har skrittat igång samantha. Den håller värmen bra och sen kan man även lägga den över benen på sig själv då det är som nu, lite kyligare tider!


Nästa sak kommer ut den 19/1

kvällen

Ikväll har det varit en hel kväll i stallet,
Tog mig ut ganska sent så jag red runt halv nio så hon var lite stissig av sig.

I alla fall här ska ni få  se hur tea kunde bli en dm högre idag när jag tog in henne:


Jobbigt för henne att gå med såna här styltor lillstackarn!

Sen tog jag in resten av hästarna, bella och samantha:

Kolla lillbellas mule, sötnosen!

Sen gjorde jag iordning min finaste samantha.

Den senaste veckorna har samanthas man börjat lägga sig på båda sidorna, praktiskt? nja jag vet inte riktigt.

Hur som helst så tog jag hackamoret idag, hon är alltid så positiv och taggad när jag hade det bettet så det är alltid en upplevelse att rida med det!
Hon har verkligen ett härligt övertramp i skritten nu.
Idag var hon helt underbart rolig att rida, hon var hela tiden vaken och pigg, och vädligt mycket på bakdelen dock lite väl mycket i mellanåt, i vissa lägen kunde jag ge jättemycket eftergift i traven och ändå så var hon kvar i samma form och hade spänstig och luftig trav.

Ikväll var det mycket folk ute på vägarna och gick med hundar och vissa promenerade bara.
Bland annat så gick jag förbi en kille som mekade med en bil och samantha tyckte det var lite halvläskigt så hon började galoppera på stället och ville helst explodera. och mitt i allt när samantha står och gör små töntiga skutt säger killen: "vilka fina små steg den gör"
Jag kunde fakstiskt inte låta bli att skratta lite när han sa det.

Sen kom vi tillbaka och då slängde jag direkt in samantha i boxen och nattade dom och sen nu har jag suttit och kollat på puissance hoppningen som var på eurosport! riktigt kul fakstiskt.

Känner att bloggmotivationen börjar krypa tillbaka och det kanske ni märker också :)
Imorgon blir det att ta sig ut tidigt och det ska bli så härligt att rida när det är ljust!

Nu blir det att hoppa i sängen! puss och kram, seeeya//
J.D

Kyla!

Hej på er!
Första blogginlägget på länge, har ju som ni märkt mest bara mobilbloggat.

Igår så vilade samantha eftersom det var -25 grader här, helt sjuuuukt!
Men idag är det "bara" -17 så jag tänkte ta mig ut på en liten runda i mörkret. Ska även trava nu. så på julafton ska vi börja galoppera :)  Tror hon kommer vara som ett litet energiknippe! men det är bara härligt.

Och till alla ni som underar vad ni ska hitta på den här kalla kvällen så har jag räddningen,
Ridsport på tv:


hej på...

575074c56dcaddcf01c04f203d9999ac.png

hej på er, blir för det mesta mobilbloggning just nu då jag har fullt upp.
sitter i bilen påväg in mot stan, ska gratta en släkting.
släppde in hästarna idag direkt när jag kom hem eftersom det är -23 grader ute(!) helt galet kallt. Blir nog inte så mycket ridning idag inte, huvva så kallt.


hej mina...

4348fe8c0916aebffa7e312b1f56b1be.png

hej mina kära läsare, har varit riktigt dålig på att uppdatera er här på slutet. Men jag antar att ni har minst lika mycket som mig att göra? Fullt upp nu innan jul och nyår, men jag lovar att på lovet ska ni få en tävling och andra kuligheter!
här på bilden ser ni mitt och amandas projekt just nu, att få teas fula stubbman till en vanlig man, så det är väldigt mycket flätande just nu ;)
ska natta små hästarna nu!
men jag tänkte höra med er hur ser det ut för er? Får ni nån vit jul?för det behövs till tävlingen ;) En liten gåta till tävlingen.


blev en...

0-1866244b097265e550e291316b6aa5ad.png

blev en liten kvällsrunda idag, riktigt mysigt med snö och allt.


skälen bakom bloggen just nu!

Hej på er!
skulle ha skrivit det här inlägget igår. men då inte tiden fanns till blir det idag.

Vet att det är många som kommenterat och frågat varför jag inte lägger ut mer information och tea, och lite andra saker.

Just nu handlar faktiskt den här bloggen om mig och samantha, jag vill ha ett ställe där jag kan skriva om våran satsning mot SM 2010, för det är faktiskt det som står i centrum just nu. Och jag vill kunna dela med mig av våran träning och ni ska få följa säkert både fram och motgångar under den här tiden.


(samantha och malin efter vinst i 1,35)

Nästa år så kommer vi försöka debutera en 130 så fort som möjligt och sen efter det är det bara att ge gärnet.
Mitt och samanthas självförtroende ligger på topp just nu och det känns som att inget är omöjligt.

nu när jag har en så fin och välutbildad häst med så bra resultat så är det ju bara att åka ut och tävla och lära känna varandra, för varje dag som går så förstår vi varandra mer och mer och det känns som att vi ständigt utvecklas tillsammans!

Perfekta avslutet på säsongen

Givetvis så lider bloggen av bloggtorka i mellanåt, men jag gör mitt bästa med att hålla er uppdaterade om det mesta, och har ni tips eller önskemål så är det bara att skriva! :)

kommentarer

Har fått lite funderingar över min blogg, lite frågor osv.
Och jag kan ju när jag läser frågorna erkänna att jag inte varit helt tydlig med syftet till den här bloggen, hade tänkt skriva ett längre inlägg lite senare ikväll, för nu ska jag gå ut. Har varit lite seg idag.

Kommentera om ni vill ha med något speciellt ikväll! filmer, bilder osv! har ni tur kanske jag hinner se era önskemål innan jag nattar hästarna!


seeeya//
J.D

Gårdagen

Sitter här och halvblinkar, kom hem för ett tag sen, mamma jobbade natt så jag sov hos min syster cassandra och sen åkte jag med mamma hem klockan sju!
Försökte mobilblogga igår men det lyckades inte så bra. konstigt..

I alla fall, igår så skrittade jag ut en sväng på s, det gick riktigt bra faktiskt.
Dagen innnan så var hon rädd för det mesta och skuttade runt och vägrade gå och var allmänt busig, men vad ska man begära på första rundan efter några veckors vila.

Igår i alla fall så satte jag på henne en graman och hon gick riktigt fint, hon har en himla energi just nu och önskar nog att hon både fick trava och galoppera, men som ni sett så ska hon skrittas igång först ;)
Jobbade med mycket mjukgörande övningar och hon var så himla ivirig och tyckte det var jättekul.
Försökte rida med så små hjälper som möjligt och hon är verkligen lyhörd, när vi jobbade med halter blev hon lite triggad och ville inte riktigt slappna av men mot slutet så stod hon i alla fall still även om dom inte var perfekta.

Så idag blir det att öva mer på halterna och få henne ännu mer avslappnad, kommer nog vara lättare nu när jag kommer kunna rida medans det är ljust!

Så, jag uppdaterar mer ikväll, ska försöka få med mig kameran ut idag så ska jag fota lite, är det något annat ni önskar? något som ni vill se bilder på eller filmer? säg vad ni saknar i bloggen just nu!


vet inte om ni ser så jättebra men jag har satt gramanen på ett jättesmart sätt som jag lärde mig i skåne, nämligen igenom käkremen innan man knäpper den mellan frambenen! alla hästar jag haft så på har fungerat super bra! :)

Samanthas igångsättnings veckor ♥


nu är...

6c03aed01375d89d458e4e5c345264fb.png

nu är även s färdig för kvällen, ska bara fodra och sen blir det nattinatt för hästarna.
pussss


en nyduschad...

-d69f5c35adc46472ded4fa38f6e1cbd.png

en nyduschad tea står på gången, när vi tog tillbaka henne så har hon fått lite utslag på magen som vi tvättar med hexocil när det är såhär fuktigt under en längre tid så kan det bildas bakterier, inget farligt alls det brukar oftast försvinna efter en tvättning med just det schampot hexocil :)
nä nu är det bara kvar att skrubba hovarna på s och pyssla om henne lite, imorgon kommer hovslagaren så då ska hon sättas igång igen efter det!
seeeya//
J.D


har precis...

0-2db7ab11d99af3f0560d13bde4e3b0d3.png

har precis borstat och skrubbat hovarna på alla mina sötnosar, nu ska dom nattas!
hoppas ni haft en bra dag! Seeeya//
J.D


ska släppa...

0-243e96e628c5884bde582cfe09015bb0.png

ska släppa ut mina små vilddjur nu. Åh va skönt det är att ha tea hemma.


flyget hem

Hej på er!
Nu sitter jag och hoppas på att jag lyckats få med mig alla saker, för snart ska vi åka mot flygplatsen.

Vilka veckor det varit, har nog aldrig varit borta såhär länge från familjen, helt själv.

Det här har varit väldigt bra för mig som vill utvecklas och bli ännu bättre, kunde inte fått en bättre praktik plats och det känns helt underbart att åka hem med den här känslan. :)

Just nu känns det faktiskt ganska skönt att komma hem till familjen och mina bäbisar i stallet, saknar dom väldigt mycket!
Men det kommer nog inte ta lång tid innan jag börjar sakna skåne igen.

Snart är det julafton och jag har faktiskt lärt mig att gilla julstämningen mer och mer, har tidigare år inte alls gillat det men nu känns det faktiskt mer än okej!

jaja, nu ska jag gå och kolla en sista gång så att allt är med, ha det bra! (när jag kommer hem så ska ni få bilder på mina skogsmullar där hemma)

seeeya//
J.D


Kommer sakna lillaskan!


SNÄLLAAA

Åh jag har så mycket som händer nu och det så bra att jag nästan inte vågar tänka på det, för tänk om det inte blir så.
I alla fall har vääärldens nyhet men jag tänker inte säga något fören allt är klart och ifall det blir så. Just nu är det bara en fundering, men en bra fundering. det är mycket som ska göras innan jag kan säga att det verkligen blir så!
Så ni får hålla ut ett tag!
Och hålla tummarna.

hihih nu blir ni nyfikna va?
ska ut och rida med jennier nu! seeeya//
J.D

Sista dagen idag

Har avklarat min sista dag idag och jag måste säga att jag verkligen kommer sakna stallet och alla där!
Har varit riktigt lärorika veckor med många tips och trix och nya tankar.

Fick avlsuta den här praktiken med en långskritt tur med henrik på vad han hoppas är hans nästa grand prix häst, harry.
Under tiden så hann jag ställa lite frågor och han gav lite tips på olika saker.
Sen sa han även att när jag ska leta en till storhäst så är det bara att jag ringer honom så kan han hjälpa mig att leta en.
I förrgår när vi var i ridhuset frågade han om jag ville ha sommarjobb i sommar och isfl fick jag jättegärna komma ner och vara i hans stall för han tyckte jag var duktig. det var riktigt kul att höra faktistk!

är verkligen glad att jag fick den här möjligheten att vara här nere, det har hjälpt mig på många sätt och jag kommer nog aldrig glömma dom här veckorna.
Och det har verkligen inte varit en dans på roser men det har varit otroligt lärorikt och man det har verkligen tagit på krafterna att jobba från sju till halv fem, och det har varit mycket att lära men jag kan verkligen inte säga att jag ångrar det. Alla borde få praktisera några veckor i ett stall och verkligen inse hur det går till i ett riktigt stall, där är det inte mamma och pappa som mockar och fixar utan det gäller att man jobbar både effektivt och noggrant.

ikväll så ska vi bara ladda batterierna och imorgon får jag se om det blir en sväng till bökis eller om det bara blir att ta det lugnt!

Nu ska ni få två boktips som jag fick från henrik och direkt memorerarde in det i huvudet medans vi red:
Den första boken är skriven av michelle robert, vet inte riktigt vilken av dom han menade.
och den andra var vinnande hoppning skriven av george morris, han sa något i den stilen med att när du kan det som står i dom böckerna kommer du kunna bli framgångsrik.

Annars så gav han lite tips på hur jag ska tänka när det gäller mitt skänkeläge och att om jag övar in det nu så kommer det stärka min sits till något riktigt bra. och sen pratade vi lite om samantha och då sa han:
" en sån äldre häst ska gå fyra dagar i veckan rakt fram utan några krav och bara underhålla det den har, och två dagar i veckan ska den trimmas, då kommer den hålla tills den är 22år"

och nu slutligen ska ni få se vad han skrev på omdömet:
"mkt positiv och framåt, lyssnar och vill lära sig. Självgående, lyhörd, arbetsam. Har alla möjligheter att gå långt vad hon än tar sig för. Välkommen tillbaka"


Var så kul att gå och kolla när han hade skrivit klart, det gick som ett lyckorus i kroppen och det här var verkligen bra för mitt självförtroende. sooo happy! :Dska slappa nu och titta på tv, ha det bäst!
seeeya!//
J.D


Åh vad jag saknar henne nu.

Henriks hästar

Hej hej,
Sitter just nu och slappar, som vi gör varje kväll. Jätteskönt!

Idag fick jag rida askan, vi skrittade ner till ridhuset och där skulle henrik trimma henne lite, men han bad mig värma upp henne så jag travade runt henne där ett tag.
Hon har bara under tiden jag varit här blviit finare, innan var hon lite obrydd om skänkeln osv, hon är ju trots allt bara fem år. men idag hade hon riktgti trevlig framåtbjudning.
Så när jag hade travad bad han mig galoppera också, vilket vi inte så ofta gör utan vi brukar bara trava och sen hoppar han upp och galopperar och hoppar eller gör det han ska göra.
Men nu fick jag galoppera, hon är som en liten gummiboll, riktigt härlig och har jättetrevliga gångarter och byter lätt galopp osv. Sen fick jag fakstiks hoppa några språng med henne vilket inte kändes så bra men henrik tyckte det gick bra. och sen hoppade han upp och då kunde jag faktiskt se att hon var inte tvär enkel men självklart gjorde henrik det hundra gånger bättre men som sagt man kunde fortfarande se att hon var lite grön, men vad kan man förvänta sig av en femåring. :)

Sen skrittade jag, sofie och emma ner til ridhuset och där red emma paddie lite och jag skrittade ture och sofie,frallan.
haha riktigt kul hade vi, skrattade hela vägen.

Så nu tänkte jag berätta lite om hästarna jag ridit under dom här två veckorna:

Vi kan ju börja med,

Askan
- femårigt sto, hon är väldigt nätt i typen och inte så hög i manken men hon har nog varit den jag fallit för mest och jag tackar verkligen inte nej dom gånger jag får tillfället att rida henne.
Är en aningen seg när man skrittar henne men säger man till en gång ordentligt så svarar hon dirket fram.
Som jag skrev tidigare har hon härliga gångarter och är väldigt taktfast. Mycket fin.

Sen har vi,

Ture- åldern är jag lite osäker på men jag tror han är nånstans mellan 8-10 år har bara ridit honom i alla gångarter engång men då jag fick veta hur man skulle rida han så var han riktigt trevlig, han behöver lite tid på sig att lossa i alla sidorna osv.
När henrik rider honom ser han jättefin ut i alla fall, kan tänka mig att han går ganska stora klasser.


vi börjar med, Akke(till höger)- Jättefin, tror han är 7-8år, han är född i form och är riktigt maffig och snygg.
Stallets snällaste och är inte som dom andra bustrollet som flyger i luften varannan sekund haha ;)
sen brevid till vänste har vi: Frallan- runt 10år, frallan är vääääldigt busig och inte så att han är det hela tiden men man ska akta sig för att slappna av på honom då han mer än gärna gör en liten bockserie i mellan åt. Jag har fått åka på en sån bocktur två gånger men lyckats hålla mig kvar!


Roger- Stallet favorit och lilla serie figur enögde roger 6 år. och ja ni hörde och ser rätt, han har bara ett öga men han är fullt utvecklingsbar ändå, när han var liten så fick han in en spånflisa i ögan då blev det helt förstört så dom var tvungen att operera bort hel ögat. Men det märks inte alls på honom, han är så van vid att se så, det enda som är att han är lite senare rent ridmässigt då han var tvungen att genomgå operationerna och det.
Den här hästen är det typ bara henrik som kan rida bra, han lunkar mest på med oss andra medans så henrik rider så ser han otroligt fin ut, en riktigt killhäst helt enkelt. Henrik gillar den här hästen väldigt mycket!


Kolan- sofies favorit häst 7år tror jag, själv har jag  bara ridit honom en gång och det var för henrik, han är väldigt stor men snäll. han var väldigt trevlig att rida, även den här hästen är en fröjd att se då henrik rider honom.


Paddie-lilla paddie, han beter sig som ett litet sto så jag och sofie kan bara inte hindra oss från att säga hon hela tiden. men HAN är 4år och en vädligt duktig fyraåring :) ridit han några gånger och det vi jobbar med honom just nu är att få honom att ta bettet lite mer då han gärna drar in nacken för att slippa ta tag i det där jobbiga bettet.
Såg ut som en skogsmulle då jag kom hit med nu har han fått bli rakad och ser ut som värsta sporthästen.

Nu har jag berättat om alla jag ridit, alla utom två och det är axel och max, dom man helstlåter bli att rida haha. nä nu var jag taskig, men dom är lite speciella på sina sätt, här har ni i alla fall en rolig bild på mig och max:Vi har så himla kul här att tiden bara rusar iväg och imorgon är det våran sista dag... nu ska vi ta in jennifers hästar och sen ska jag och sofie ställa oss och baka, kladdkaka var önskemålet från tjejerna i stallet :)

Ha det bra för det har jag, seeeya//
J.D


lilla askan...

-5673b643156721a8502c9b060b0ab8e.png

lilla askan och jag står och väntar på att två av dom som jobbar här ska komma tillbaka med sina hästar så askan kan få sig en sadel och sen ska vi skritta ner till ridhuset en sväng där henrik ska trimma henne lite.
kolla in på bloggen ikväll så ska jag skriva lite kort om dom hästarna jag ridit och vilket system och tänk dom använder sig av här, mer om det sen som sagt ;) seeeya//
J.D


många frågor men lite svar

Hej på er!

Jag och sofie jobbar på hos henrik lannér och det går bara bra! idag var det dock en aningen kallt, inte så mycke känsel kvar i varken fötter eller händer då vi kom tillbaka efter en 2h skrittur fram och tillbaka till henriks nya stall :)

Fått väldigt många frågor angående tea och jag ska svara på en som dök upp i mångas huvuden.
Och det var varför hon är tillbaka?

Det är en jättelång histioria, med många konstigheter.
Vi tog i alla fall tillbaka henne och trodde att hon skulle ha dom skadorna som köparna påstod att hon hade men så var inte fallet.
Hon hamnade helt enkelt i heelt fel händer och det kändes verkligen jättetråkigt då det lät så bra från början.
Hon är i alla fall hemma nu i sitt trygga hem och gjorde igår ett besök hos veterinären och det visade sig att hon var frisk som en nötkärna, fanns inget att säga, veterinären log bara.
Det är så skönt, eftersom hon är en äldre häst som gått det högsta under en väldigt lång tid så brukar man lätt kunna hitta lite små fel men inte här inte. Helt klockren på alla böjproverna ny röntgad och frisk allt som saknas är bara att jag ska komma hem och pussa på henne.
Sen får vi se eftersom dom som köpte henne inte har ridit henne sen i sep..... så ska hon sättas igång, eller om vi hittar rätt köpare till henne så får dom sköta det då det vore det bästa för henne att få ställa in sig direkt på en ny ryttare, underlag osv. Vi får helt enkelt se, Allt jag har att säga just nu är att bustrollet är tillbaka i stallet :D

Jag saknar samantha och tea så oerhört mycket och det ska bli så kul att sätta igång dom båda om det blir så!
en till storhäst verkar få vänta ett tag..... :(

Jaja,  på måndag kommer jag hem!
Men nu ska jag och sofie ladda om batterierna inför dom sista dagarna, lite sorligt känns det, för det kommer vara många minnen och framför allt skratt efter dom/den här veckorna/veckan :)

Hörs imorgon och då ska jag berätta lite mer om hästarna jag ridit under dom här veckorna! mer om det imorgon som sagt, kika in då ;)
Seeeya//
J.D
finaste tea :)


Så underbart <3


Tänk vad konstigt allt kan vara, Mitt hjärta är fulltfrisk och inget av det jag skrivit tidigare kommer hända.
Klockren idag när mamma var inne med henne hos veterinären, varje liten led böjdes och veterinären stod bara och log för att hon var så fin :D ÅÅÅH min älskade bäbis. Nu ska vi bara hitta en familj som hon ska få trivas hos och denna gång ska vi vara säkra på att det är rätt person innan hon säljs! <3

RSS 2.0