titta så...

2f0b806d11c0ebad2c7375e374540ad8.png

titta så fin hon blev i det :)


Sitter just nu...

0-73c494dc6db3ae17373b6a60bae3f048.png

Sitter på pedersjobb och väntar på att min buss ska gå, vilket är om en halvtimme :)
Hämtade nyss det här uuuursnygga difference tränset som jag ska få prova av elvira, och passar det så funderar jag på att köpa det.
Vad tycker ni om det? själv tycker jag som sagt att det är väldigt snyggt! :) 


klokare eller oklokare?

Hela min dag från klockan ett har spenderats på hippo, kom nyss hem.

Har en hel del saker att skriva om, men nu måste jag verkligen sova, ställer larmet på 06.00 och ska hoppa upp och göra mig iordning för en skoldag som jag verkligen inte känner för att åka på, men måste man så måste man.
Har verkligen noll motivation i skolan just nu, drömmer mig bort om ett stalljobb någonstans utomlands....
Nä nu är det bäst att man sover innan tankarna tar helt över i mitt huvud!
Puss och kram, hoppas ni haft en bra tisdag :)

Skriver mer imorgon om hur det gick att hoppa tea har lite andra saker att berätta me.


Finaste samantha idag i det superfina vädret :)
Nu är det -25 grader här hemma, blir nog ingen hage för min små bäbisar imorgon heller, herregud tur att dom rids, annars hade dom krypit ur skinnet.
Hoppas på lite varmare imorgon, men det kan man väll glömma...

påväg hem...

0-60492c5606d958293ee7b09053841fe3.png

påväg hem nu med en nybadad och nyhoppad tea:) skriver mer sen.


Bara favoriterna

Tänkte att jag skulle slänga upp lite bilder på hur mina priser hänger just nu, och temat kan väll kallas: bara favoriterna.
Har hängt fram dom jag gillar mest och fixat och trixat lite. Enda sen jag var liten har jag haft en förkärlek till rosetter.






sol sol sooool!

Hej på er!

idag är det helt galet bra väder ute, ska  gå ut till stallet om ett litet tag och rida samantha, sen får vi se om peder kan skjutsa in mig och tea till hippo eller om det blir en till pass längst vägarna :)

Imorse var det -23 grader mer redan nu har det sjunkit till -17 så lite varmare bör det bli innan dagen är slut!

känner mig faktiskt riktigt taggad inför helgens tävling och dessutom så är det elitlagsträning direkt efter tävlingarna med samantha så det kommer bli toppen!

Nä nu har jag faktiskt inte tid att skriva mer, kanske mobilbloggar lite senare!

Inte lika mycket kyla längre

Var faktiskt inte så jättekallt ute idag.

Red båda två, gick väll bra med båda, samantha var på väldigt mycket bushumör. så hon blev delvis rätt så stark osv, men hon fick busa av sig och det verkade uppskattas från hennes sida en hel del :)

Tea trimmade jag mer på som sagt, red en åtta och gjorde byten i galoppen och hon är verkligen med och arbetsvillig och det är så kul för hon vill så mycket.

Imorgon ska jag försöka hoppa med tea om jag nån kan skjutsa in mig till ridhuset.
Samantha ska antingen få skrittas ett ordentligare pass eller få gå lite i djupsnön hade jag tänkt!

Just nu sitter jag och är helt tom på ideér om något att skriva om, är helt trött i huvudet, lång dag.
Imorgon är jag ledig i alla fall, sköööönt!

Nu blir det nog att sätta på nån film och bara ta det lugnt. Hoppas ni haft en bra dag :)

Seeeya//
J.D


Visst är det här en härlig bild? tog den i somras, tea har ett träd som finns påvägen in från hagen som hon alltid brukar ta en tugga av, bara det att i slutet av sommaren så var alla grenar långt ner slut så då var hon tvungen att göra sig såhär söt som på bilden :)



"Inget för fegisar!"

Hittade det här klippet på peder fredricsons twitter och som han skriver "inget för fegisar" kan jag inte mer än hålla med om, visste inte att det fanns en sånhär gren inom ridsporten, visste ni?


klicka fram till 2.30 där börjar dom loppet

Ny dag

Hej på er!!
Idag har hela familjens tjejer namnsdag, vi brukar kalla den för den stora pia dagen :)

Kom hem för ett tag sen och ska faktiskt skynda mig att byta om nu så jag hinner rida både tea och samantha idag.
Tävling med tea på söndag känns faktiskt lite kul nu, var inte så taggad innan med tanke på att det enda jag vill är att hon ska få hamna hos någon som har tid osv, känns lite som att jag lämnat ponny och vill inte backa tillbaka. men vi ska i alal fall hoppa en L:B :)

S tänkte jag bara busrida lite med, så det blir hacket på henne. Och tea ska jag trimma lite extra på, ställa lite mer krav osv så hon ska få gå på pelhamet!

Nä som ajg skrev tidigare nu måste jag skynda mig ut till stallet! Juste nästa vecka kommer värmen tillbaka till umeå, vi ska tydligen bara ha -2 grader och det finns även chans till sol, Hur underbart är inte det? Jag blev då vädligt glad då jag såg det här på lokaltidningens hemsida:

Håll ut - nu vänder det!

Vargavintern behåller sitt grepp. Men håll ut - om en vecka är kylan som bortblåst.
För Västerbottens del utlovas temperaturer med endast några få minusgrader om en dryg vecka.
I Umeå handlar det om 2-3 minusgrader - och dessutom chans till sol!

Enkelt

Dagens ord: enkelt!

Ja så kan man beskriva dagens ridpass i ridhuset. Oj så bra det kändes, det stod ett räcke och en oxer uppe så vi hoppade lite på dom, inte många språng utan mer bara för att känna på höjden, avslutade med några språng på 130-135, lätt som en plätt, hur enkelt som helst. Det var så skönt, det kändes inte ens högt och den känslan gillar jag!

Nästa helg på söndagen har vi träning med elitlaget, ska hoppa för våran lagledare Kerstin martinsson, det kommer bli riktigt kul :)

Nu ska jag däremot dra mig mot köket där maten ropar!

Puss och kram!


planer

Ja då var jag igång med mitt planerande igen.

Bästa storasyster cassandra kommer ut kring halvfyra och hämtar mig och samantha och sen åker vi till ridhuset, hippo(umeåryttarförening) och rider.

Jag har funderat lite om vi kanske borde låta henne sova över där inatt så kan jag rida i ridhus imorgon med, med tanke på att det ska va -25 så känns det inte så passande att rida här hemma ute och att köra fram och tillbaka är ju bara onödigt! Så då vore det bästa ju om vi kan lämna henne där.
Ska bara föreslå min plan för mamma när hon kommer upp.

Nu ska jag ut och mocka, skriver mer sen! puss och kram.

Hur kallt har ni det just nu? våran termometer står då på -23 just nu.



Föreläsning

Nu i april hittade jag en föreläsning här i umeå som jag anmält mig till såhär stod det:

Ange alt-text här.

"FRAMGÅNGSRIK TÄVLINGSRYTTARE- det lönar sig att göra rätt. Den 19 april på Folkets Hus i Umeå. Föreläsare för kvällen är Elisabet Lundholm, Lars Roepstorff och Tomas Torgersen.

Tag chansen att vässa dina kunskaper under vårens nyttigaste roadshow på sex platser i landet. Tre ridsportprofiler med stor erfarenhet från internationell elitsport lär dig mer om kunskaperna, inställningen och spelreglerna som krävs för att bli en framgångrik ridsportare. Alla licensierade tävlingsryttare är välkomna.

Fullmatade kunskapskvällar som innehåller etik och moral inom ridsporten. Varför dopingsreglemente? Bilden av vår sport. Prestation och hållbarhet hos våra tävlingshästar. Kan man träna prestation och hållbarhet samtidigt? Tränings- och tävlingsplanering. Hitta optimala upplägget för dig och din häst.

Föreläsare

Lars Roepstorff veterinär och forskare vid SLU med hästens rörelsemekanik som specialområde.

Elisabet Lundholm förbundskapten för svensk dressyr under 10 år. Dressyrcoach för svenska fälttävlandslaget, Vice ordförande i internationella dressyrkommittén. Arbetar med ledarutveckling inom Svenska Ridsportförbundet.

Tomas Torgersen har varit sportchef för Svenska Ridsportförbundet under 5 år med ansvar för svensk bredd- och elitsport. Tränare och fd tävlingsryttare. Tävlingsledare på Göteborg Horse Show."

 

Kommer FRAMGÅNGSRIK TÄVLINGSRYTTARE- det lönar sig att göra rätt att komma till din stad kolla in datum och plats här nere:

 

 

Stockholm 15 mars - Solvalla, Stockholm
Göteborg & Bohuslän 22 mars - Stenungsbaden, Stenungsund
Skåne  6 april - Backagården Kurs- och konferenscenter, Höör
Västerbotten  19 april - Umeå Folkets Hus, Umeå 
Jämtland  20 april - Best Western Hotel, Gamla Teatern, Östersund
Småland  26 april - Tenhults Naturbruksgymnasium, Tenhult

För mer info om tider osv kolla in ditt distrikshemsida!

 


Helgen

Hej på er!
Nu den här helgen har det faktiskt varit lite fattigt med inlägg måste jag ju erkänna!

I fredags åkte vi in mot stan för att skriva på papperna på lägenheten och sen körde vi vidare till hippo(umeåryttarförening) där jag träffade elvira och ronja (ni vet dom som går på bökeberg nere i skåne)
Sen när vi stod där kom vi på att jag faktiskt skulle kunna åka med dom till skellefteå, vallen där Elvira egentligen bor innan hon flyttade ner till skolan.
Så runt åtta, nio på kvällen satte jag mig i en bil upp mot skellefteå :) Sen åkte jag hem igår runt tolv tiden, hade riktigt trevligt faktiskt, och sen bor hon på världens mysigaste gård!
Dom hade även nyss fått jättegulliga kullar med kattungar.  här har ni en liten film på dom:

Sen igår kom världens bästa amanda hit(vän och hästskötare), vi skulle skritta ut på tea och samantha, dock blev det jordens kortaste runda eftersom jag aldrig kännt så mycket kyla, helt sjukt va kallt det var!

Idag ska jag åka in och rida på hippo om allt går som tänkt. för jag kan då inte rida här hemma, eftersom hästarna knappt kan gå ut till hagen för att det är så kallt.

spontan åkte...

0-65b79d7364239ae55b27e00fe6581e3f.png

spontan åkte mot Skellefteå, till vallen ikväll. Elvira är hemma från Skåne över helgen och ronja med så jag ska umgås med dom lite. Var nyss i Elviras stall :) skriver mer imorgon. Ha en bra kväll


Förnyade annonser och ändrad text

Hej på er!

Bloggande inget igår för jag hade inte tid.

Skulle ha ridit ett pass men kylan satte stopp för detta, så himla jobbigt för det har varit jätteskönt ute flera dagar nu men igår så slog det om och var -21.
Tänkte försöka åka till ridhuset idag och hoppa lite med samantha, ska bara se till att jag får skjuts :)

Är ledig idag så jag ska försöka se till att alla hästarna motioneras på ett eller annat sätt.
V.10 kommer det några från huddik och ska provrida lillbella :)

La om annonserna igår på hästarna här har ni dom:

Bella: Klicka här!
Tea: Klicka här!

Försälningen på huset går också framåt, nästa vecka ska besiktningen ske!
Sen har jag även ändrat texten nu så den är lite mindre!

Det var någon anonym som kommenterade och frågade om jag hade röda ridbyxor?
Och ja det hade jag faktiskt den dagen då vi tog bilderna, haha förstod att någon skulle fråga och jag  funderade på att driva med er och skriva: kolla min nya ridbyxor. vilket inte är sant, köpte dom där för måååånga år sen och sen dess har dom används endast då jag ridit hemma, dom är väääärldens skönaste att rida i alla fall :)


Plugg plugg plugg

ja hörreni, just nu är det väldigt mycket plugg.
Igår skrittade vi ut en sväng, såg till att hon fick röra igenom sig i kroppen osv.
Sen idag kom jag hem och insåg att jag har två prov att plugga till imorgon så hon fick en långdag i hagen istället och hon verkade hel nöjd :)

Har lite inläggs ideér på g som snart ska publiceras.

På fredag är jag ledig och det känns mer än bääääst! MÅSTE dra in tea i helgen så hon får hoppas lite i ridhuset.

Fick en fråga angående texten på min blogg, att den blivit större, Det vet jag , men jag har fått klagomål på att den var så liten tidigare, vad tycker ni? ska jag ändra tillbaka?


Finaste hjärtat mitt







Kärleken är obeskrivlig, här har ni det finaste som finns i mitt liv just nu. finns inget mer att säga än så ♥

bilder

Samantha var faktiskt riktigt fin idag.
Något överladdad där i början av passet så då skrittade jag henne i ca 15min och sen efter det hade hon varvat ner och hon kunde gå riktigt bra, härlig rund galopp ni vet då man kan lätta av och dom stannar kvar i den här härliga taktfasta galoppen och bibehåller formen trots att man mjuknar så tygeln glappar.

har gjort upp ett bett schema nu också, mitt motto är att rida med hacket 2 dagar i veckan och sen pelhamet ca 2-3 dagar i veckan sen dagarna då jag ska jobba lösgörande så har jag det tredelade och när det är galopp intervaller så komme rjga rida med kimbelwickbettet. känns bra att ha en plan :)

Tvingade mamma att ta lite bilder så ni kunde få lite nyare, så nu ska ni få se på dom och jag ska börja byta om för att sen åka mot wayens i stan för lite pluggfika med några av tjejerna i klassen!


Hinner inte lägga upp bilderna måste stressa, här får ni ett smakprov i alla fall, fint väder va?







Ratina z

Ska precis börja gå ut till stallet, medans tänkte jag dela med mig ett klipp som jag hittade på Frejas blogg, vilken otrolig berättelse, och vilken fantastisk häst! Helt klart värt att kolla på!



(klicka fram till 01.05 där börjar det)

luleå v.10?

Såg nu att efter första tävlingen som kommer va på hippo v. 9 så är det en tävling i luleå v.10

http://www.sponsra.com/cl_upload/hej.jpg
, och där finns det en 130, beroende på hur det går på hippos tävling så skulle jag ju faktiskt kunna debutera där och inte i sundsvall som är helgen efter.

Ska disskutera lite med mamma och se hur det blir.

I sånna fall skulle upplägget se ut såhär:

v.9 7/3 Umeå ryttarförening,(reg) 110 och 120.

v.10 13-14/3 Luleå ridklubb(reg) 120 130 och 125 sista dagen.

v.11 20-21/3 Sundsvalls fältrittklubb(reg) 120 130 och 120 sista dagen

v.13 2-4/4 Umeå ryttarförening(nat)- ingen propp(omg. 1 elit allsvenskan)

v.15 15-18/4 Gävle ryttarsällskap(nat)- ingen propp(omg. 2 elit allsvenskan)

v.18 6-9/5 Högbo ridklubb(nat)- ingen propp(omg. 3 elit allsvenskan)

på alla tvådagars meeting ser det ut som att det bara blir tre klasser, undantag när det är 3dagars :)

knoppar

Hej på er!

Lite dåligt uppdaterat idag men jag har inte varit hemma så jättemycket.

Idag fick hon gå en liten skrittrunda, hon verkade va helnöjd med att bara få lunka på lite lätt idag.

Innan vi skrittade ut så testade jag knoppa hennes man, och det går faktiskt bätter och bättre för varje gång, jag kan ju inte påstå att jag är proffs men det börjar lika mer knoppar nu än vad det gjorde tidigare.
Har ju testat knoppat henne några gånger tidigare och tanken är väll att jag ska ha det när jag tävlar. Tycker det ser mycket prydligare ut  så.


Fin va?

Vad tycker ni? knoppar eller inte?

HEEELT underbart väder

Oj oj oj så fint väder det är ute, ska skynda mig ut och rida medans solen lyser, blir ett helt vanligt joggningspass längst vägarna, blir nog mest skritt hade jag planerat! :)

Hoppas ni har en bra daaag!


Ni kan fortsätta ställa frågor angående att jag ska va med i elit eller andra frågor runt omkring detta ämne :)


Såhär mycket lyser solen utanför mitt fönster och sådär klarblå är himlen just nu, UNDERBART!

Micke shultz träningen

Ja nu har vi tränat och jag är verkligen huuur nöjd som helst!

Vi började värma upp och då kändes det nästan som att hon var lite för känslig i munnen, men sen blev det bättre och bättre.
Tyvärr blev inget filmat men vi hoppade en liten tekniskbana, först hoppade vi en bana som låg runt 1m kanske, och sen höjdes dom upp det till 120-130 till sista rundan.

Första rundorna blev det lite av och på emellanåt, men sista rundan fokuserade jag verkligen på att plocka fram känslan och bara hitta rytmen och det gjorde vi också. gick riktigt riktigt bra. Det var en ganska stor trippel sen var det på båge fyra galoppsprång till ett plank så det var rätt tajt men vi fixade det riktigt bra :D

Efteråt när jag pratade med micke tyckte han att min ridning var mycket bättre idag, och att samantha såg så pigg och fräsch ut, och att jag gjorde det riktigt bra jobb mellan trippeln och räcket och att det kändes som att hon var med på noterna, det gulligaste var när han sa "hon är som ett riktigt popcorn nu, pigg och glad. Se till att hålla henne på det här humöret så ställer hon upp på allt"
Sen hade samanthas tidigare ägare stått och pratat med micke undertiden som jag red och han berättade att dom tyckte det såg jättebra ut och att samantha såg så himla framåt och glad ut och riktigt fräsch och fin.

Det var så otroligt kul att höra, efter träning kom det fram folk och berömde oss och sa att dom tyckte det var så kul att se ekipaget "jacqueline och samantha"  och att vi verkligen passade osv. Det är verkligen viktigt och jag tar verkligen åt mig för det här har jag verkligen behövt då mitt självförtroende inte varit på topp på senaste tiden.

Nu ser vi verkligen fram emot årets första tävling som går av stapeln om tre veckor :)

Framtills dess hinner vi träna en hel del i alla fall!


Sovmorgon?

Hej på er, idag försov jag mig och missade fysiken och samtidigt som jag flög upp för att skynda mig till nästa buss så kom jag på att jag inte har några lektioner fören klockan ett, så jag fick en slapp förmiddag, har hunnit mocka och göra klart så det är bara att åka iväg på träningen ikväll vilket känns skööönt :)

Hunnit få en fråga angående eliten:


Först vill jag tacka för alla som grattat mig.

Nu till frågan:

Vilken klass är det man tävlar i?

Första och andra omgången kommer gå i 120 och sen tredje är det 125.
Och det känns jättebra, vi har ju hunnit hoppa några 120 och även en 125 med bra resultat :)

Elitlaget 2010

Då var det klart, att jag ska vara med i umeås elitlag iår, det känns jättekul verkligen!
Idag så bokade vi in lite träningar och en middag som vi ska gå på tillsammans så det känns verkligen hur peppande som helst:)

tänkte göra en ny kategori under det här ämnet, elit 2010, Så om ni har några frågor angående detta eller om ja har något att berätta kommer det hamna under den kategorin! :)


Det som jag vet just nu är:

* Jag är med som enda junior
* utöver mig så är det en YR som är sandra jonasdotter
sen har vi seniorerna som är; Eva jonsson, Rebecca Andersson(som brukar träna mig), Elisabeth andersson, Anna grundström, camilla wännström. (tror inte jag glömt någon ;)
* Vi har bokat in ett träningstillfälle och en middag.
* Första omgången är på umeå ryttarförening nu v. 13
sen är den andra omgången v.15 i gävle och sen tre veckor senare v 18 är den tredje omgången i högbo :)

Har ni några frågor så är det bara att fråga på, kommer ta upp frågor i ett inlägg under samma rubrik!


Oj va kul det här känns :D juste kan skriva också att samantha gick väldigt bra idag också och det känns superbra inför morgondagens träning för micke shultz.

Vila

Hej på er!
Igår hade jag en mindre bra dag, kände mig trött och slut när jag kom hem, somnade på soffan och kände mig bara allmänt grinig. så samantha fick vila, hon har inte vilat något i veckan och det var inte tänkt att hon skulle göra det, men jag kände att jag bara hade haft dåligt tålamod om jag ridit, så jag borstade och pysslade om henne istället :)

Idag har vi haft nationella prov i sv, suttit och skrivit uppsats i tre timmar.
Så jag slutade klockan elva idag vilket var skönt, så nu ska jag ut och rida och sen klockan halvsju ikväll så vi in till umeå ryttarförening(hippo) och går på hoppryttarmötet, hoppas alla kommer dit,  brukar vara lite fattigt om folk som dyker upp på dom där möterna!

Nä hörreni hoppas ni får en bra dag, bloggar mer ikväll :) puss o kram, seeeeya//
J.D


världens underbaraste

Ja det är väll så man kan beskriva gårdagens ridpass med samantha, gick helt underbart bra och vi kommer verkligen överns såååå mycket bättre med pelhamet och jag kommer nog träna med det på fredag :)

Gjorde inte så jättekravfyllda övningar, men jag rider helt klart bättre med pelhamet.
Tror min hand har blivit lite "förstörd" men åren av alla problem hästar, inte så van att rida med snälla bett, den enda ponnyn jag kunnat haft ett snällt bett på utan några problem har varit bella och med henen red jag på det snällaste som gick.

Från början blev jag lite orolig när jag kom på det här, men samtidigt, vi alla är olika och för mig fungerar det bättre med ett lite skarpare, jag rider mycket mjukarne när jag har ett skrapt än när jag har ett lite svagare bett.
Jag blir mer trygg och hästen kan därmed ta ett mer jämt stöd på bettet!

Så det kommer bli spännande på fredag och se hur det går, hon känns otroligt mjuk och fin just nu och är verkligen på hugget på ett bra sätt :)

Nu idag så ska vi ner på ängarna och köra lite kondition, stärka stärka stärka står det på schemat!
Hoppas ni har en bra dag! skriver mer sen! seeeeya//
J.D


nu ska...

482bf368eabcb8a5586c629aa8c2636a.png

nu ska vi ut på ett ridpass, blev lite sent idag. Men samantha verkar vara på bra humör och det är jag med. Hoppas ni får en bra kväll!:)


nationella prov och fullt upp!

Ja hörreni, nu var det lite dåligt med uppdatering här igen!

Det är vääldigt mycket just nu, skrev vårat första nationella prov idag i läsförståelse svenska, det gick väll bra, har lite svårt att sitta och skriva så länge men nu var det knappt så tiden räckte!

Samantha fick få ett ordenltige skrittpass igår, gick riktigt bra, avslappnad och fin.
Dock när vi skulle rida hemåt så var allt helt plötsligt väldigt farligt och hon blev lite spänd.

Idag så skulle jag egentligen åkte in till hippo och hoppa lite men ingen hade tid att skjutsa mig så det blir ett pass hemma runt på vägarna, mycket galopp had ejga tänkt mig!

Ska försöka hinna åka in imorgon, måste verkligen testa hoppa henne nått högre språng med pelhamet och bara få känna hur hon känns innan micketräningen!

såhär ser resten av min vecka ut:

* onsdag: Kanske åka till ridhuset och hoppa nått lite högre språng-känna på bettet.
*torsdag: Hoppryttarmöte på hippo klockan sju, måste försöka hinna rida innan.
*fredag: micke shultz träning :)

Nu ska jag äta lite och sen blir det stallet resten av kvällen! skriver mer ikväll om jag hinner! seeeeya//
J.D

Micke shultz-träning på g

Jaha då börjar det dra ihop sig för micke träning igen, denna gång endast en endagars nu på fredag mellan 19-20 :)

Kuuul, på fredag då vi ska träna och jag funderar på att testa rida henne med det två delade pelhamet, jag velar sjukt mycket just nu när det gäller bett, men jag ska testa det i alla fall.
Har ju fortfaraden problemet att komma runt henne och samla henne när det blir lite högre, men med ett skarpare bett går det betydligt lättare.
Har testat rida med det här bettet nu hela veckan och ska rida med det idag och sen försöka dra in och hoppa lite imorgon eller på tisdag, bara så jag får testa hur det känns :) är inte helt säkert på att det känns helt rätt ännu.

Nä hörreni nu sk ajag ut och rida! men jag skriver mer ikväll!

seeeya//
J.D


Dagens ridpass

6ed13f41bc4466ec925a94cb8616bc0c.png

Dagens ridpass på samantha gick riktigt bra, eller från början var hon lite på och stark och ville inte riktigt släppa av, men efter all intervallträning så var hon riktigt mjuk avslappnad och fin! :)Riktgit kul.

som ni ser på bilden var det sjuuukt mycket dimma ute när vi red längst ängarna! lite mysigt faktiskt, blir nog ett liknande pass imorgon, dock inte lika mycket plumsande för det ger en ordentlig mjölksyra.

 

 


Plumsa

Hej på er!

Idag är der rritkigt härligt väder ute och jag tänkte ta mig ut på ett styrka och konditions pass med samantha, det är så härligt när man kan plumsa eller som vissa säger pulsa i snön.
Tea kommer nog också få göra nått liknanade, uppdaterar mer då jag kommer in! puss och kram, seeeya//
J.D


kavajen

Hej på er!

fick lite frågor angående den nya kvajen, det är faktiskt en armani som är sydd efter pikurs modell(den som jag hade innan)
Och sen ska jag brodera på armen är det tänk, mitt efternamn, vilket jag även ska göra på mina vitaridbyxor, det kommer bli så sjukt bra :D

Ska försöka få med min syster cassandra att rida med mig så vi kan ta både tea och samantha, för nu har dom tagit det lugnt några dagar då jag varit sjuk.

Börjas kännas lite bättre nu, men jag ska som sagt äta antibiotika i 9 dagar till.  känns sjukt drygt!

Nä hörreni nu ska jag och båda mina systrar baka bullar men vi hörs senare! puss och kram, seeeya//
J.D


Nu har...

(dålig bild)

 

Nu har min nya kavaj anlänt hemma hos oss, nu ska den bara broderas. Det sitter perfa och jag är jättenöjd!:)

 


hemma igen osv

Hej på er!

Natten blev lång med både skratt och akuten.

Eftersom vårdcentralen inte hade nått förslag på vad det kunde vara, så åkte vi hem och sen senare mot natten så blev det bara värre så då åkte vi in till akuten där dom kom fram till att det var någon slags inflamation, så nu går jag både på antibiotika och en annan tablett som gör en helt dåsig.
Ska äta antibiotikan i 10dagar och teas tävling drar ihop sig, hoppas verkligen att jag kan vara med... annars vet jag inte vad jag ska ta mig till :P

Hur som helst har jag två underbara storasystrar som ställer upp, min äldsta syster michelle som förövrigt inte brukar hålla på med hästar hjälpt mig igår i stallet och vilken lättnad. Sen senare kommer cassandra förhoppnigsvis ut och ska rida samantha åt mig, annars måste jag försöka ta mig ut själv.

jaja, nu ska jag gå och kika om jag hittar nått att äta! puss och kram. seeeya//
J.D


visste ni att..

Malin bayard har varit med i blåsningen på tv3? Fast det var nog ett par år sen.
Här nedanför kan ni se hur blåst hon blev, haha riktigt kul tyckte jag.



När man är sjukt gör man inte så mycket så jag har kikat runt lite och hittade även det här videoklippet med roffe som några tjejer från norge har gjort, och faktiskt så förstod man norskan bättre än vad jag trodde man skulle göra.


Klockan fyra åker vi mot sjukan och jag ska kolla upp om jag har fått bältros, så länge kan ni ju kika in klipperna! puss och kram, seeeya//
J.D

bältros?

Hej på er!

Kul att det är så många som kikar in på min blogg hela tiden!

Hemma idag igen... vi misstänker nämligen att jag kan ha fått bältros. vi ska kontakta läkare idag och sen får vi se hur de blir. Känner mig verkligen jättehäning osv.

Saker och ting börjar närma sig och det börjar bli ljusare ute vilket verkligen gillas!

Om ungefär en timme ska jag gå ut och fodra lunch och sen får jag se vad jag hittar på, har inte ork till att göra speciellt mycket.

Hoppas allt är bra med er! puss och kram, seeeya//
J.D


visste ni att....

Visste ni att då man känner sig törstig så är det redan "föresent" att dricka vatten, man ska dricka vatten regelbundet så man aldrig behöver känna den där törstiga känslan. Det mår kroppen bäst utav!
Det fick jag lära mig på en kost och hälsa föreläsning som vi var på för några år sen :)

Fick en fråga om vad jag valde nu, och såhär blev det:

Förstahandsval: Val på annan ort, ska prata med min mamma ikväll eftersom jag inte hunnit göra det då hon jobbat natt inatt, sen får vi se om det blir att jag går och pratar med min syo och ser vad hon säger det beror helt på vad jag och mamma kommer fram till ikväll.

Andrahandsval: Yrkesgymnasiet, Häst.
Tredjehandsval: Umeå praktiska gymasie, Häst.

bilder








Sist och faktiskt också minst, två klickbara bilder på våra två hundar :)


snart...

snart hade jag tänkt lägga upp lite bilder från imorse, då samantha busar i hagen hur söt som helst.


Fullt upp

Hej på er!

Hemma idag, kände att jag behövde ladda batterierna och ta nya tag.
Gymnasiet är för mig fortfarande en gåta.

Lite kul var det ju attt se att så många trodde jag var äldre, men så äre inte, 16år :) (fyllde ju år i januari)

Idag ska jag bara va hemma och pyssla om hästarna, ska mocka fodra och vattnaoch sen spåna åt alla tre och sen ska både samantha och tea få sig en motionsrunda.
Funderar på att rida samma runda med båda där dom ska få jobba lite i djupsnö, ska nog fundera på det, tea brukar nämligen ha en tendens till att trampa sig då man rider i djupsnö.

Nä hörreni nu är det bäst att jag sätter igång om jag ska bli klar nån gång :P

Puss och kram, seeeya//
J,D


gymnasie valet

Ja ikväll 24.00 går ansökningstiden till gymnasiet ut och jag har inte valt än....
Jag har ingen aning om hur jag ska göra, och jag känner att en hel del motivation har fallit bort på senaste tiden och jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till.

Som ni märkt har min motivationsbrist även drabbat bloggen och nu sitter jag här och funderar på om man kanske skulle testa söka till svedala ridgymansie trots allt, jag vet inte bara en liten sinnes förvirring jag har just nu och det bästa skulle ju ha varit om min mamma hade varit hemma så vi kunde diskutera detta.

JAG VET INTE VAD ELLER HUR JAG VILL GÖRA

RSS 2.0