STHLM

NU ÄR VI HÄR :D
allt har gått jättebra och allt är som det ska, har varit på mässan idag, köpte ett shabrak som jag lämnade in på broderigrejs, skriver mer imorgon! puss och kram! seeeeya!//
J.D

saknar min knasmaja(tea)<3

Lite mer värt.

Hej nu har jag ströbloggat ganska mycket, eller vad man ska kalla det.
har i alla fall fått i mig mat nu så det känns bra. Sitter och lyssnar på coldplay´s nya skiva massa bra! :)
Kom just hem från staden, for och letade en jacka hos cassandra men hittade ingen sen har vi handlat massa mat som jag ska ha på resan, tack mammsen :)
har börjat packa nu, är så himla rädd att jag ska glöma något? och bara för att jag är det så packar jag med massa onödiga bra-att-ha-saker. jaja jag antar det är bättre än att packa förlite.

Såg den här kommentaren i ett forum idag:
"Hej hej, tänkte bara säga att botulism är väl inte en sjukdom riktigt... Kanske räknas till det? Det beror ju i alla flal på att hästen ätit hösilage där det är inrullat ett dött djur (tex sork eller fågel eller dyl). Det är gryymt ovanligt i norrland och väldigt sällan en häst blir sjuk av det... En liten rolig notis om det; att vaccinera mot botulism är att slänga pengar i sjön. Som sagt, närstan ingen häst blir sjuk av det, och blir dom det, så hjälper vaccinationen inget/mycket mycket lite. En person sa att vaccinationen är mest till för att lugna nervösa hästägare... Lite kul tycker jag"

Är det verkligen så, att vi ger hästar en botulism spruta för att lugna oss själv? jag tycker det känns himla bakvänt? om man läser kommentaren så ser man hur personen nästan pratar mot sig själv, varför är skulle det vara ovanligt att hästar just i norrland skulle få det, det finns väll minst lika många sorkar,råttor och dy.l här som där nere. nä jag tycker bara att det lät så fel allt ihopa, vad tycker ni?
Och varför skulle  medlet vara framtaget om det inte ens skulle hjälpa, nä jag tror nog du som skrev det får tänka om.

nä nu ska jag ut till stallet och fixa där. och pussa massa på tea, för jag kommer inte träffa henne på hela helgen :( kommer sakna henne.
Juste jag har inte fixat mobilbloggningen. men jag ska inte geupp. ni kan ju alltid hålla tummarna!!

Ni får ha det så bra, jag skriver nog ett inlägg innan jag far då ni ligger och sover ;) hihi. ha en bra kväll!seeeeya!//
J.D


Du gör mig så jävla lycklig. Du är mitt allt.
Du är det bästa som hänt mig.


Två nya!

Så nu har jag lagt ut två länkar till med en film på tea när min syster red henne i början och en försälningsfilm vi gjorde på min förra c-ponny valentin charity(tysan) Det är min syster, cassandra som rider dressyren i filmen och jag hoppar.
kolla på länkar så kan ni se alla filmerna :D
Och juste glöm inte att bli medlem på bloglovin (mer info finns i mina länkar) och börja prenuminera på min blogg!^^
Nu håller jag på att packa och det känns som om jag packar alldelens för mycket, ovanligt? nej. haha
Släppte ut tea imorse, hon verkade lite smått sur på mig för att jag inte orkat ta mig ut till stallet på två dagar eftersom jag varit så sjuk.
Åh vad allt känns bäst just nu! nä nu måste jag gå och fortsätta packa! vi hörs senare! puss och kram!seeeya//
J.D

saknar min systemkameraaaaaaaaaa!

 

Glad!

Idag känner jag mig bättre, dock har min mage blivit arg för att jag inte ätit på ett tag. hoppas det blir bättre!
idag blir det packa :D helt sjukt vad jag är peppad!!!!!

appropå kommentaren i förra inlägget
("du jag har kollat runt lite på youtube efter en film på dig o tea, men har inte hittat någon! om du har en kan inte du då lägga ut den på bloggen, de vore värkligen jätte snällt! btw, du äger fett på rida ;)!")
 ja jag jobbar på att få in en film på mig och tea, ska försöka fixa det! :D
blir så glad av såna komentarer. jag skiter fullständigt i att det är en anonym, jag blir lika glad ändå!!!
Jag har en film på datorn nu när min syster rider, dock är den förstor för att lägga in på film sidan jag använde till filmen på bella, men jag ska fösöka lägga in den filmen på youtube och se om det funkar bättre där! annars ska vi koppla in kameran så jag lägga in filmer från lite tävlingar i sommras!

nä nu ska jag gå och äta frukost så min mage blir glad på mig! vi hörs sen! ha det bäst! seeeya!//
J.D

haha gillar den här bilden!

Hon lever!

Yees systern min lever. hon har landat i thailand nu men fick typ cirkulera runt i luften 8timmar extra och sen fick dom ta värsta bakvägen från flygplatsen. men nu är dom inte i närheten av allt kaos. :)
sköööööönt att höra!
själv sitter man och mår sjukt illa. :(
orkar inte skriva mer.
förutom att jag pratade med amanda nyss vi båda har planerat allt väldigt dåligt. haha. kommer säkert bli att panikpacka för oss båda i sista sekunden! haha.
imorgon är mamma ledig så hon ska få vara lite taxi åt mig inne i stan.
*skolan hämta alla böcker.
*fixa allt med pengarna på kontot.
* hämta dunjackan hos cassandra(det ska tydligen vara kallt i sthlm)

Nä nu orkar jag verkligen inte sitta här. ha det bra! seeya!//
J.D

mamma och peder tar hand om babylove medans jag ligger inne och gnäller, tack!

På bättringsvägar?

Kanske, känns lite bättre idag i alla fall. orkade dock inte hämta mina böcker. blir att göra det imorgon.
Nu har jag mest bara legat och kollat på The voice och ett inspelat avsnitt av färjan, massa skönt.
Inatt sov jag jättedåligt, vaknade vid flera tillfällen, men så är det ju oftast när man är sjuk.
Vaknade vid elva och det kändes som om klockan var två tre på natten? jättekonstigt.
Annars sitter jag väll och är orolig för min syster som inte hör av sig. hon borde vara i thailand nu? men hon skulle höra av sig när hon var där?
Huvva jag skulle inte vilja åka till thailand nu med tanke på hur oroligt det är där nu. hela flygplatsen som dom skulle ha landat på var tydligen avstängd pga skottlossning osv.
Väntar och väntar på att hon ska höra av sig.
Skriver ett inlägg ikväll så får ni om hon hört av sig eller inte.
Nu blir det nudlar och sen hade jag väll tänkt ladda ner en film :)
Ha det bäst, så hörs vi senare! puss och kram! seeeya//
J.D

Jag och bella när vi vann vännäshoppet 2005(?) Åh vad jag saknar tiderna med henne. vi var helt enkelt bäst!

JAG VISSTE DE`!

Vad va det jag sa? jo attt jag skulle bli sjuk och vad tror ni jag är, SJUK. har typ 100graders feber och kan typ knappt stå upp utan att vingla.
Så idag blir det inget långt inlägg.
Mira kommer nästa vecka ^^ <3
Imorgon far jag till skolan bara för att hämta min böcker och lite andra stuffs.
Hoppas ni inte blir sura för att  ni idag inte fick någon "roman" haha.  Hoppsan ni alla där ute håller er varmt klädda och inte blir sjuk!! Nä nu orkar jag inte skriva mer, ha det bäst. och alla kan ju gärna få hoppas på att jag blir frisk fort! seeeya!//
J.D

my love!

Ont i huvudet och trött, får inte bli sjuk!!!!!!!

Sitter med jordenshuvudvärk och försöker plugga gissa hur bra det går? nej inte bra alls, har lagt ner pluggandet nu, gjorde klart sv-uppgiften som skulle ha varit inne veckan före lovet, Fail av mig!
Men nu har jag gjort den och ska lämna in den imorgon så då behöver jag inte ha ig-varning i sv :D Fick VG nu sist vi hade prov i sv WOHO, jag börjar bli duktig!

Nu borde jag kolla upp alla busstider, tror jag måste ta en tidig buss, BARA drygt. men jag måste vara i tid nu. Har alldelens för mycket frånvaro. men tänk. den här veckan behöver jag inte gå hela veckan så det är bara att bita ihop!

Annars då? ja det rullar väll på. Tea har blivit SJUKT ouppfostard och borskämd haha, måste ta tag i det!
Jag känner mig så sjukt taggad på att ha två hästar, dock kommer detta kanske leda till lite mindre bloggande om jag inte fixat min mobilbloggning än! jag ska göra mitt bästa! funderar på att typ radera alla andra onödiga sider som jag bara MÅSTE besöka varje dag. mamma har sagt att hon tycker det är okej att jag bloggar. Så ni behöver inte oro er att ni ska bli utan mig! hihih.

Juste det här höll jag på att glömma att berätta, ni vet den vita "ängla" hästen som jämt är med på globen? den hästen brukar tydligen min mammas kusin tävla i dressyr så hon kommer stå i en av monterna så det blir att gå och hälsa på henne! :) Vet att hon ska tydligen vara en av mina bloggläsare ;) hih

så vad tycker ni? ska jag göra om designen i min blogg? den här designen börjar bli lite uttjatad, right? ska fundera ut något och sen lämna det i johannas händer, om hon nu kan tänka sig att göra det, det vore väldigt snällt!
aja jag ser väll hur det blir, rätt vare är så har jag en ny design när ni tittar in, vem vet? hehe

Ikväll då, ja då blir det att sova så jag inte blir sjuk. det vore så sjukt onödigt att bli sjuk innan sthlm, men vem blir inte det av den här stormen höll jag på att säga? tre olyckor i umeå idag, herregud! snart kan man inte gå ut.
Hoppas på att det blir bättre väder tills vi ska åka till sthlm annars kommer det bli drygt med buss i oväder och det kommer säkert ta hundra år extra då! jaja, vi får hoppas på det bästa! :)

Imorgon har vi typ hundra inlämningar och förhör känns det som, önska mig lycka till! haha
Nä nu ska jag gå och vara lite social med familjen sen blir det sooova, ska seriöst gå och lägga mig nio, fatta va skönt! Ha det bäst! vi hörs imorgon om ni inte blåst bort i ovädret! puss och kram! seeeya!//
J.D

=)

Morgon! :)

Hallå :) Tänk så mycket lättare det hade  varit om det var ljust på morgonen att gå upp!
aja nu ska jag gör mig iordning, slutar efter tre! vi hörs då! puss och kram! seeeeya!//
J.D
Världens finaste<3

Svettigt!!!!

Städat och städat och städat, herregud vad jag far omkring och städar, men fint blev det! :)
möblerade om lite, fixade mer ljus, påminde mig själv om att jag borde skaffa fler linor till mina rosetter nu trängs dom.
Nu väntar duschen och sen film :)
Ikväll har min systrar varit här och ätit middag, trevligt trevligt, Cassandra far till thailand på tisdag och blir borta i typ 25dagar, fattar inte hur hon ska orka? Michelle far till Goa i typ två månader? hallå mina systrar, ska ni bara lämna mig här? haha nä men man ska ju iofs fara till sthlm så jag klarar väll mig, fast jag kommer sakna er!
Ikväll var tea på oerhört bra humör hon stod och såg glad ut mest hela tiden. sötaste!
vill ni veta en sak som gjorde min dag min kväll och mitt liv idag......(trumvirrvel)
MIRA SKA FLYTTA HEM TILL OSS<3
ska få ha henne på foder och fatta hur glad jag är<3 åhåhåh<3
Lär väll flytta henne hit efter vi varit i sthlm. :)
Jag MÅSTE verkligen MÅSTE sluta tänka att tea blir svartis, HALLÅ hästar har inte såna känslor, men jag kan bara inte låta bli att tänka så. från och med nu MÅSTE jag sluta tänka så!!! Älskar båda lika mycket och dom tänker inte så, måste skärpa mig bara måste!
Nä hörrni nu blir dusch och sen film som sagt, sen blir det sova i min nybäddade säng, åh vad jag längtar!
Och jag pepper sthlm massa och anna du ska ta dig igeom det här jag och bästa amanda kommer finnas varje steg vid din sida. puss ni båda är bäst!!!!! vi hörs imorgon! puss och kram! seeeeeeeeeeeya!//
J.D

Snart blir det två igen<3 mina finaste<3

Söndag, städa, planering.

Ja här sitter man och planerar allt man ska köpa i sthlm, dom flesta julklapparna blir de ju att köpa där.
Sitter också och tittar efter en nyårsklänning, vill ha en riktigt snygg iår!
annars har jag inte hunnit gör så mycket idag, vaknade och tittade ut och såg att det snöade YES! gick och släppte ut hästarna, det tog typ en halvtimma innan jag kunde bestäma mig för vilket täcke tea skulle ha, haha. sen blev det frukost och efter det har jag bara chillat, men nu börjar det ju faktiskt vara dags att ta tag i lite saker, som att städa mitt rum -.- dryygt!

Tänkte lägga ut vad som händer i veckan:
Måndag:Skolan, inga mer planer.Göra hk-läxan. lämna in ledighetsansökan
Tisdag:Hk-läxa inlämning, skola, sv läsa typ hundra sidor ur en bok som jag borde ta tag i och läsa klart.
Onsdag: Skola, kolla upp alla arbeten jag måste ta med mig under sthlm resan.
Torsdag:Ledig, packa klart och fixa allt inför sthlm, pussa extra mycket på tea<3
Fredag:Sitter på en buss påväg till sthlm :D
Lördag:STHLM :D
Söndag:sthlm, hemresa :(
ska fara och hälsa på anna nån av dagarna också. :)

Tjoho, nu ska jag städa mitt rum, yippie, nooot. vi höres sen då, puss och kram! seeeeeeeeya!//
J.D

Städa städa städa städa.

Sängdags?

kanske om ett tag, kom just in från stallet eller ja en halvtimme sen kanske, tog in dom små djuren och pussade på tea massa. försöker ha dom ute så länge som möjligt! mockade och fyllde spån.
Ikväll skulle jag ha städat mitt rum, men jag var alldelens för seg för det. fy mig!
Men imorgon ska jag göra det! jag lovar, nu måste jag göra det då jag till och med skrivit att jag lovar att göra det i min blogg. haha :)
Funderar på att be johanna fräscha upp min blogg igen? har inte bestämt mig än, men vi ser väll! :)
Kul att ni börjar premunera på min blogg med bloglovin. great great, och för er som inte börjar göra det så har jag en stor länk på vänstra spalten där ni lätt kan trycka er fram till bloglovin.se :)
Nu är det så sjukt nära, visst vet ni det!? känns så skönt att komma bort, har varit för mycket för mig på sista tiden.
6dagar kvar nu, 4skoladagar HALLÅ fattar ni det är ju inge långt alls!
Juste nu påminde jag just mig själv att jag borde fixa det där med mobilbloggningen innan jag far!
Sen när jag kommer hem... vet ni vad som händer då...? JO JAG SKA BÖRJA RIDA PLUTTINUTTI igen då<3 ooh vad jag taggar helt underbart det ska bli, skrittar första en vecka sen skritt och trav en och en halv vecka sen börja lägga in lite galopp sussestiv öka hela tiden med träningen!
Nä hörrni nu ska jag gå och vara lite social med familjen! ha det bäst! vi hörs imorgon ska lägga ut bilder på mitt rum som jag ska ha städat då ;) hehe. puss och kram! seeeeeeya!//
J.D

(igår) signes bild :)

Softar dagen, Städa, Svar på fråga.

TJoho, nu är jag hemma från världens mysiga signe. tack för igår, guld värd!
Nu har jag bara legat i soffan och sett på repriser och usla program, looooove it.
Mamma kom hem igår, trevligt trevligt.

ÅH jag håller på att bli tokig, jag vill rida, kan ni fatta det, åååååh.
Dumma våran hovslagare som ska åka till thailand i två MÅNADER(!) MÅNADER inte veckor utan MÅNADER.
varför? AH. Måste hitta en annan hovslagar nu. fattar ni hur less jag blir på sånt här? nu när vi äntligen hittade en vettig och bra så åker han iväg i hundra år! hoppas på att elisabet ska komma upp något nu såhär runt jul så vi kan lura hit henne, det skulle vara bäst.
Aja ikväll blir det stallet, ska nog fylla lite spån och pyssla om sötsaken min, sen blir ännu mer softande, dock måste jag städa, men jag har bestämt mig att jag ska göra det jättemysigt i mitt rum, såhär i vintermörkret kan det behövas!

ska också ge lite tips till en person som skrev en fråga igår, tycker verkligen att det är kul att ni frågar, så det är bara att fråga på du kan vara anonym du kan vara gamal du kan vara ung, haha vad som helst. det är bara att fråga så svarar jag på det jag kan och gör mitt bäst för att få er att förstå! :)

"Anonym: hejsan! jo jag har ett problem! i sommar hade jag tänkt börja tävla lokal tävlingar på lc, och kanske lb! men jag blir höjdrädd! du har inga knep på hur man kanske kan försöka på bort det? vill så jätte gärna komma upp i klasserna men det känns som att jag stannat på samma plats för jag blir så höjdrädd :/. Du får jätte gärna svara på frågan för jag vet inte riktigt vad jag ska göra."

Hej hej, dom flesta känner sig höjdrädda såhär i början, nu vet jag inte hur länge du hållt på eller hur gammal och rutinerad ponny/häst du har, Mitt första tips är ju att du ska våga släppa kontrollen lite, gör det inte till en så stor grej, tänk äh det här klarar vi lätt, och LITA på din ponny/häst! fokusera inte på hindret, utan tänk istället på vad som händer imellan tänk på galoppen att du har rytmen och skit i höjden, det är hästens jobb att hoppa hindret.
Mitt andra tips är ju att du tränar och tränar och tränar och du har ju ett alldelens ypperligt tillfälle nu när det är ett tag kvar till sommaren! Hoppa så ofta du och din häst kan, dock ska det ju inte få slita ut ponnyn/hästen.
Ju mer du hoppar ju lättare kommer det kännas.
Men det viktigaste är fortfarnade att du litar på din ponny, ni kan göra det här, tro mig! alla kan!
Det känns alltid lite läskigt dom första tävlingarna, jag är höjdrädd jag med, men nu när jag börjat hoppa msv:a så känns msv:b som barnmat, och när jag börjat hoppa Msv:b så kändes L:A som barnmat, det är bra att ha två höjder man tävlar på, en som är så enkelt att man skulle kunna hoppa det baklänges och en höjd som är en liten utmaning! det är så vi utvecklas!
Men nu kommer det ett men som det alltid finns, du ska inte vara rädd för att gå ner i klasserna om det känns alldelens för hemskt, för endel tar det helt enkelt lite längre tid för att mogna på en viss höjd, och vad en folk säger så är det du och din ponny/häst som ska känna efter, ingen annan! vi gör ju det här för att det är kul, eller hur?
Hoppas du förstod och är det något mer du vill veta så är det bara att fråga!
LYCKA TILL! och berätta gärna hur det går!

Nä nu ska jag gå och börja städa! ha det så bra så hörs vi antingen senare ikväll eller imorgon! puss och kram!seeeeeeeeya!//
J.D
Rolig bild va? tycker den passar väldigt bra till ämnet höjdrädd man behöver bara titta på mitt ansiktsuttryck, jag tror nog jag säger AAAAH, haha :) saknar finaste bäbis ploppisen<3

Ett år sen.... R.I.P <3 älskade hjärtat.


Signe!

Hej befinner mig hos signe ikväll, behövde komma bort ett tag, jag lovar ett längre inlägg imorgon, då ska jag även besvara en fråga som jag fick idag!
hörs imorgon, puss och kram! seeeeeeeya!//
J.D

Gammal dator, massa bilder!

Tjoho, sitter på min gamla dator eller ja gammal och gammal jag använder det väll helt enkelt bara inte. Nu hittade jag massa fina bilder som jag inte lagt ut, blir väll att blogga från den här datorn ett tag så ni får lite nya/gamla bilder;)
Efter jag skrev det förra inlägget somnade jag som en stock på soffan, så himla trött.
Sen kommer lillebror och peder hem och det blev pannkaka till middag, var typ sugen på kött men men. man kan inte alltid få allt.
Jag hoppas alla kollat in den lilla länken på vänstra sidan som det står bella på, om inte, så kolla!!!! :)

Imorgon har jag musik-prov, sen blir det stan med ronja.
Jag har så mycket som jag ser framemot just nu helt galet!
först stockholm resan om 7dagar, så korta dagar, helt sjukt!!!!!:D :D
sen efter den kommer moa upp<3 saknat henne sååå, kommer ju också träffa henne i sthlm, men ändå! kul att ha henne hemma i norrland ett tag, för er som inte vet så har jag känt moa i, ja hur många år är det nu? VÄLDIGT många i alla fall, det började med att hon skötte ploppen och sen har hon alltid funnits i mitt liv på nått sätt! och det är jag glad över!
När jag kommit hem från sthlm ska jag börja rida igång älsklingen igen <3
Efter det blire lucia jag taggar, ska på randombastards premiären med signe, allmänt party liksom. shouoo.
Sen dagen före julafton(som traditon) ska vi alla gå på bio. alltså typ alla barnen i falmiljen. nästan alla.
sen julafton, alltid lika mysigt! denna jul firas med pappa! :)
Och vad kommer efter julafton, NYÅR!!!!! om allt går som det är planerat blir det middag hos signe och om det inte är allt för kallt blir det stan på kvällen! åååååh jag peppar ju ihjäl mig!
hihi jaja nog om det.

Jag funderar på att pierca mig, i läppen, men jag vet inte. får se hur det blir. mamma verkar inte så peppad på det. inte peder heller för den delen, han tror inte att jag kommer kunna få något jobb, HALLÅ? för det första så ska jag inte börja jobba på ett bra tag, för det andra så har jag redan ett jobb som det inte spelar någon roll om jag har piercing eller inte, sen liksom skulle jag skaffa ett jobb senare och ha kvar piercingen då skulle jag ju ta ut den.
igår kände jag hur förbannad jag blev då peder berättade att han hade nekat två jobbansökningar pga att dom hade piercingar i ansiktet, Dom som ansökte om jobber erbjöd sig ju till och med att ta bort piercingarna? men han nekade ändå. fattar inte varför, jag försökte förklara för honom.
Men han hade tagit sitt beslut och så fick det bli.. aja det är hans företag och hans beslut, jag tycker ändå han gjorde helt fel! men det är ju min åsikt!

Nyss kom peder ner och sa att det lyste i stallet? shit va konstig? jag släckte ju, aja får se vad han säger då han kommer in. LÄSKIGT.

jag lovade ett långt inlägg och det fick ni! ;) 
Juste Glöm inte att bli medlem på bloglovin.se sjukt bra sida, det är enkel att förstå och där kan du samla alla din bloggar som du läser, Fyndigt! så det är bara att bli medlem och börja premunera på min blogg :D
(en adressen ligger på mina länkar längst upp)

Nä nu blir det sleepytime, ha det bäst! så hörs vi imorgon då får ni veta hur det gick med musik-provet och sen kommer vi säkert få tillbaka vårat NO-prov hoppas hoppas! mer om det imorgon! puss o kram! seeeeya!//
J.D


Bästa Amanda och Bella :)

Torsdag

Följ min blogg med bloglovin

Nu sitter jag här och håller på att hungra ihjäl, nä, men nästan, ska gå och äta och sen göra klart stallet så tänkte jag skriva ett långt inlägg ikväll! :) hörs då! puss och kram! seeeeeeya!//
J.D

haha titta så söta. hon saknar nog sin ploppen. tänk att dom stod i samma stall innan vi köpte tea och sen hamnade dom i samma stall igen. men inte nu längre, Ploppen springer på dom gröna ängarna i trappalanda. Visst är han lik fiffi?

Tisdag

Hej, igår klippte jag mig och det blev helt okej, inte helt nöjd med luggen, men det växer ju!
kom ner på stan ganska tidigt chillade runt lite med amanda innan jag klippte mig sen efter jag klippt mig mötte jag upp signe, massa trevligt.
Idag har det varit en helt okej dag, typ inget speciellt, eller hade engelskaprov som gick BÄST.
Ikväll blir det greys anatomy och gossip girl, men först stallet :)
haha alltså snart kommer jag inte våga släppa bella lös från hagen, brukar göra det och sen springer hon in i stallet om hon är duktig, det vill säga om hon inte springer förbi stallet och rakt in i stängslet haha, klumpedunsen. men söt är hon. jag önskar såååååååå mycket att hon kunde växa och bli en d-ponny det skulle inte alls göra något, inte alls.
Kolla in sötnosen på mina länkar, där finns en film, det står bella.  det där var sjukt längesen, hittade den på datorn nu. saknar våran tid så himla mycket!
JAG VILL SÅ MYCKET RIDA TEA NU! håller på att bli gaaaaaaaalen!
imorgon har jag soooovmorgon, fett.
sen är det bara fredag och sen helg<3 iiih.
vilket betyder ännu färre dagar till stockholm!!
Jag ska försöka fixa så jag kan mobilblogga lite där nere. ni ska inte behöva klara er en hel helg utan mig ;)
haha aja, nog om det. nu ska jag ut och fixa i stallet. juste vilken dag är det man brukar pynta? är det första advent? jag är as taggad på jul, är ni de?
Aja ha det bra! så hörs vi senare! puss och kram!seeeeeeeeya!//
J.D
Vill aldrig lämna dig!<3

Snösnösnö<3

Det bara snöar mer och mer, och jag älskar det!
 I eftermiddag försöker jag ta mig in till stan!
Igår hämtade vi MASSA hö, sjukt jobbigt, men nu äre gjort :)
Idag hade jag ju beställt klipptid så jag är ju som tvungen att ta mig in till stan, sen ska jag träffa signe!
nä nu ska jag ut och göra stallet så det är gjort! ha de bäst, så hörs vi i senare ikväll! seeeya!//
J.D

Cassandra och tea typ förr förra vinter!

Sjukt härlig bild och massa snö kan det blir bättre?
Samma vinter, jag och mr.plopp. du är saknad<3

Kallt och lite drygt.

Sitter här och små fryser lite faktiskt.
Imorse kände jag verkligen hur motbjudande det var att lämna den varma och sköna sängen, det tog några minuter innan jag var uppe. Eftersom jag sova hos pappa fick jag gå från stan till teg, duktig va? ^^
skolan var helt okej, som jag redan hade räknat ut på vägen till skolan så kastades det en massa snöbollar inomhus, hallå? bara omoget.
hade praktiskt prov i Syslöjd och det går faktiskt bra! lite snett kankse det blir men äh det funkar!
pratade med amanda idag igen och det visar sig att vi fått ett mejl nu om allt inför sthlm resan, vi ska tydligen åka buss dit och inte tåg, bara DRYGT!!!! jag hade ju peppat på att åka tåg men men... ska gå in och kolla på mammas mejl och se om hon fått någon information om allt. mamma är ju i linköping på utbildning vilket innebär att jag måste ta hand om båda hästarna och släppa ut dom, lite små drygt sådär.
ikväll blir det tacos med syrran och hennes pojkvän eric, trevligt trevligt.
sen blir det att gå ut och pyssla på sötnöten, måste hämta lite hö ikväll.
Igår försökte jag gräva ur broddhålen men det gick ju inte som tänkt, hon hade smågrus i typ alla broddhålen så det tog typ hundra år att få ut dom, sen kom jag till sista hoven och då var det en sten som var helt omöjlig att få ut. så nu står hon fortfarande utan brodd....suck!
Och hovslagaren är tydligen borta i thailand typ. hoppas han kommer hem snart!
Nä nu ska jag nog byta om till varma och skönare kläder, ha det bra så hörs vi senare! seeeeeeya!//
J.D

finaste<3
sötbella<3

Vintermorgon!

Åh va fint det är ute nu!!
Igår jobbade jag till fyra sen kom evelina hit! riktigt mysigt!
När jag kom hem från jobbet så packade jag ner alla vintertäcken, och ja, idag verkade det vara bra att ha vintertäckerna upp packade! 
Räknade att tea samanlagt har 4 bra vintertäcken och kanske 1 som också fungerar som reserv. haha! men det är ju inte så konstigt, förra hösten, eller vänta nu, det måste ju bli förr förra hösten som vi hade 5 hästar i stallet, och nu har vi två. Bella har tre egna vintertäcken.
Så nu är täckes hyllorna i stallet full proppade!
Senare idag vet jag inte vad som händer, ska väll brodda på tea och sen fara till pappa är det tänkt!

Sen är det en som vill ha ett tips på hur man ska rida på hackamore om hästen är stark,
ja jag kan ju inte säga att tea var en ängel med hackamore i början, men sen hittar man ju sina knep, jag kan tänka mig att det är likadant för dig som för ganska många andra att dom blir som starkast i slutet av passet? ja hur som helst brukar jag försöka rida med hög hand, liksom plocka upp hästen, du ska ju givetvis lätta efter då och då men i det stora hela så brukar det kännas lite lättare då. Du kan ju också kolla, nu vet jag inte vad du har för hackamore, men oftast rider folk med vanlig läderrem under, testa då byt till kedja. MEN men men men en viktig sak då är att det är hästarna har väldigt känsligt skinn där under precis, så var försiktig och ha gärna något mysigt ludd så det inte skaver! :)
Jag tror att man brukar kunna köpa kedjorna i dom flesta hästshopar.
Hoppas du fick nått bra tips och lycka till!

Jättekul att ni frågar! det är bara att ni frågar på, så svarar jag ju på det så bra jag kan :)

Nä nu blir det frukost och titta på inspelad hästhoppning från i onsdags på eurosport! vi hörs senare ikväll! puss och kram!seeeeeeya!//
J.D
Mitt lilla snömonster i stallet igår <3



fredag och 14dagar kvar!!!!!!!

Ja det är sant, endast 14dagar kvar till stockholm!!! iiih pratade med amanda idag, och ja jag tror vi båda håller på att krypa ur skinnet! guuuuuud va kul det ska bli!!!!!!!!!
Idag har jag haft no-prov och det gick väll helt okej, kunde gått bättre men men!
Idag har jag var jag ju och red Tom, tjock och söt. han reste sig två gånger, första gången var det för att jerry(hans hästkompis) gick iväg. och andra gången krävde jag lite av han och då blev han förbannad och ville protistera, men det gick väll bra! vi tog egenom problemet, och jag hoppas johanna fick lite tips och förstod! :)
Ikväll har jag varit ute och borstat och pysslat på tea, sen har vi ätit en gooooooooooodmiddag och senare ska jag följa med cassandra och erik in till stan, får se vad vi hittar på! imorgon blire jobb! men nu kallar efterrätten! ha det bäst så hörs vi imorgon efter jobbet! PUSS! seeeeeeeeeeeeeya!//
J.D

finast i sommras<3

fina du

Hej, idag är jag sjukt trött och orkar verkligen inte skriva ett långt inlägg. var på stan idag med signe sjukt mysigt!
Tea och bella var jättesvår mockade idag, dom måste ha sovit oroligt i natt verkar det som! Älsklingen fick massa nytt spån! och nu ska jag plugga! imorgon blire no-prov och sen rida tom! på lördag blir jobb! :)
Kika in imorgon så får ni veta hur det gick och rida bustrollet! ha det bäst!seeeeya!//
J.D






älskade du <3 vill inte att du ska behöva skickas runt, jag vill att du ska få vara kvar där du är nu. du måste bli bra.

fortfarande underbart, tea är finast!

Idag har jag varit i skolan,jättedrygt, eller nja, ganska. mest för att jag började klockan åtta! vaknade kvart i sju och kände verkligen att jag inte orkade gör mig iordning, så jag drog på mig dom närmsta mjukisbyxorna och närmsta munktröjan och la mig i sängen igen och tittade på vakna med the voice tills det var dags att fara, hade ett sv-prov idag som jag knappt hann träna till, tror det gick ganska bra ändå, bara jag får g så är jag nöjd!
Hade även engelska förhör vilket gick alldelens utmärkt!
Resten av dagen har jag mest gått runt och känt mig yr, haha. lite smått drygr sådär! hoppas det är bättre imorgon!
efter skolan for vi och handlade och sen bar det iväg hemåt, åt en god middag och sen gick jag ut i stallet, mockade åt mamma idag eftersom hon jobbar kväll, att jag är snäll?
hästarna mådde bara fint och jag borstade på min snyggning, hon börjar lägga på sig lite mage nu, haha!
Hon gör min dag varje dag till något bra. puss på henne!!
Imorgon har jag inga planer, kanske far ner på stan en snabbis? vem vet.
jag tycker torsdagar känns sjukt jobbiga varför vet jag faktiskt inte? jag börjar liksom halv tio och slutar tio över två, så speciellt lång är den inte. haha men det är väll något jag bara fått för mig!
Ikväll blire gossip girl och greys, weeei, båda min favvo program!
Alltså jag hörde en låt idag på radion med frida hyvönö eller vad hon nu heter, så sjukt dålig! jag var rent av tvungen att stänga av radion, PINSAMT hur dom kan spela en sån låt med en sån dålig tjej på radion.
Juste  det har jag glömt berätta att på fredag ska jag rida en ponny som heter tom, det är en c-ponny(?) som är 11år och dom som har den  har väldiga problem med att rida ut på den, och ja den verkar behöva någon som  sätter den på plats, så jag ska väll se vad jag kan göra! spännande spännande!
jaja, nu ska jag gå och käka lite glass! men ni får ha det så bra och kika in senare igen så kanske jag slängt in ett till inlägg, vem vet? seeeeeeeeya!//
J.D

Det här är tom som jag ska rida på fredag, söt va!? ^^ (johannas bild)

Underbart! bara 16dagar och några timmar.

Ja tänk så nära stockholm är nu, jag är helt över pepp! tror jag ska börja någon sorts nedräkning, men det är kanske lika bra att jag säger 17dagar istället för några timmar, Vi far fredag morgon kl 4, den 21 november, vilket innbär att jag kommer gå upp vid två? fast då är det ju inte ens värt att gå och lägga sig. ;)
Annars då? ja här sitter man i ett berg med böcker som jag för längesen borde gått igenom, men nu hamnar allt efter, eftersom jag alltid ska skjuta på saker, sitter med SOn just nu, väldigt roligt att det bara är jag i gruppen som arbetar, men hallå? jag menar vi ska ju typ redovisa nästa vecko och det se inte så ljust ut`!
sen har jag massa andra stuffs som ska in, så ikväll blev det inget långt inlägg jag borde ju egentligen inte ens sitta här ;)
men vad gör jag inte för eran skull! ju fler inlägg ju gladare blir ni, eller hur?
haha aja, nu måste jag ta tag i alla arbeten, ikväll blire DH, kanske slänger in ett inlägg efter det, om jag inte däckat i sängen med alla böcker, haha! ha det bäst! seeeeeeeeya!//
J.D


Öppna dörrar du inte öppnat förr

allt handlar om att våga gå vidare, gör dina problem till utmaningar, göra din dröm till ditt mål, men glöm inte att ha mål emellan målet också.
Du måste skaffa dig en självkänsla, vilket jag har ganska dåligt av. men jag jobbar på det och det borde alla göra!
Alla borde vara mer öppna mot varandra och faktiskt säga vad man tycker, i alla fall måste alla, verkligen ALLA bättra sig med att ge mer beröm, och bra kretik, allt handlar för mycket om att trycka ner varandra med olika ord, hata folk pga fördommar och skvaller!
Lär känna personen innan du går på all skitsnack!
Tro mig, det tar OTROLIGT mycket energi från en att gå runt och hata en person som man egentligen inte vet varför man hatar? fast du inte tror det så gör det faktiskt det!
ibland behöver folk faktiskt tänka på sig själv mer, rensa ut vänner som kanske inte tillför något i livet? fundera på varför är jag vän med den här? tillför den något bra i mitt liv? betyder den så mycket för mig?
det är några viktiga frågor. sen visst sen om man kommer på att nä den här personen tillför faktiskt inget i mitt liv är det kanske inte meningen att man ska gå fram till den och säga det, men kan istl sluta höra av sig och om personen hör av sig så får man hitta en lösning då.
Man har bara ett par få riktiga vänner och det är dom som man kanske inte träffat på ett halvår men ändå när man träffas nästa gång kan man forstätta på den meningen man avslutade på sist.
Vänner som man inte träffat på länge men ändå när man träffas känns det som om det vore igår, det är riktiga vänner.

jag har länge tänkt skriva om det här och det lär jag fortsätta med, men nu ropar duschen och sen sängen! vi hörs imorgon! sov sött!seeeeeeya!//
 J.D
babylove och jag i sommras på nmet<3
foto: evelina pettersson

Toppen!

Nu var det ett tag sen jag skrev något i bloggen förlåt!
I fredag var det jättetrevligt, men det var inte så förvånande, har alltid kul med er tjejer! tack!
I lördags var jag kvar hos emma till typ fyra sen for vi till johanna och sen kom mamma och hämtade mig där, eftersom jag var så förbannat trött för att vi inte hade sovit på hela natten typ så orkade jag inte sätta mig och skriva ett inlägg! ;)
Och igår var det farsdag så jag tillbringade min dag/kväll där!
Just nu håller jag på att krypa ur skinnet så sugen jag är på att rida, herregud hur ska jag klara det här?
tea verkar också ha ganska så mycket energie, haha får nöja mig med att borsta och mysa med henne, dock är hon inte så mysig just nu då hon för de mesta bara vill ut och busa! haha!
Shit nu är det inte länge kvar till globen och stockholm, jag är så himla taggad, iiih!
Igår satt jag mamma och peder och pratade lite om tränare och så. vi kom fram till att jag borde försöka hitta en vecko tränare också. grejen är den att när jag bara tränar en gång i månaden blir det en sån stor grej av det och vi kan inte prestera lika bra. jag behöver träna oftare eftersom jag har väldigt lätt för att bli nervöd. nu är det bara ett problem att bestäma sig för vem man ska träna för.... det är alldelens för få tränare här uppe. jag har ungefär två att välja mellan... ja jag får helt enkelt fundera. men en sak är säkert och det är att jag ska börja träna en gång i veckan, sen för vem får vi helt enkelt se :) jag har ju ett tag på mig, ska börja träna i slutet av december igen så det är ett tag kvar!
nä nu ska jag gå och plugga lite! men ni får ha det så bra! och kika in lite då och då så kanske jag har lagt upp något nytt!seeeya!//
J.D

hihi sötaste när vi var i skåne<3

Bilder

Här får ni lite bilder från idag och igår!
ska också svara på en fråga tänkte jag!

"vem är mira? Vars står hon? vEM ÄGER HON? sTORLEK?"

Svar: mira är en d-ponny som sandra davidsson äger, hon är nu till salu, Hon står i sävar(umeå).


Hoppas jag kunde svara på din fråga, vill du ha mer info så ligger hon ute både på blocket och hastnet. lycka till!

Nu ska jag sova! vi höres imorgon, kika in då! ha det bäst! seeeeeeeeeeya!//
J.D

Din dröm min verklighet, Älskar dig tea!

Imorse när jag gick från tandläkaren till skolan, en halvtimmes promenad. kallt kallt kallt.

Mitt nya rum hos pappa:)

Lilla siri i stallet!

Torsdag, tacos, gossip girl, tea<3

Heeejsan!
Nu sitter jag här och  är helt mätt efter middagen som blev tacos
fast ändå av någon dum anledning är jag sugen på lite kladdkaka, haha jag är aldrig nöjd ;)
Har varit himla trött idag, somnade på engsv, och när jag är trött får jag inte så mycket gjort vilket suuuuger!
men men, nya tag imorgon!  det blev inge stan idag, alldelens för kallt!
Fredag imorgon, tänk så sjukt skönt, då blire tjejkväll hos emma!! as kul!
Pratade med bibbi(min engelska lärare) om hur vi ska lösa det här med engelskan, för hon och min mentor tycker jag är för bra för den gruppen jag går i, men jag kommer verkligen tappa all motivation om jag måste byta.
så vi kom fram till att jag ska gå kvar och istället jobba på som jag göra och sen kommer bibbi ta fram en massa extra grejer som jag kan göra, för jag vill verkligen uppnå minst VG och jag känner att jag kan klara det i den gruppen jag går i nu, så det kändes bra att jag ska få fortsätta där!
Ikväll blir det gossip girl!!

ÅH jag kommer inte klara november ut, UTAN ATT RIDA? aaah hur ska detta gå? kan någon tala om det för mig!
Satt och tittade på massa tävlingsbilder, det är verkligen allt jag vill göra nu... fara ut och tävla, helg ut och helg in.
tea är så fin. älskar henne, tänkte bara säga det om ni hade glömt det ;) hahah
aja nu ska jag gå ut och pussa lite på henne! men titta in i bloggen senare ikväll eller imorgon  så kommer jag har lagt in lite nya stuffs! ha det bäst!seeeeeeeya!//
J.D
världensfinastevackrastebästasteihelavärlden<3

Tjohoo!

Idag är det onsdag och jag sitter hos min pappa och bloggar, väntar för övrigt på att greys anatomy ska börja! (serie-nörd som man är)
idag har det varit en bra dag! skolan gick bra, förutom att jag fick IG på norden(fakta) provet det trodde jag inte, jag hade inte tänkt mig mer än g, haha aja. utvecklingssamtalet gick snabbt och bra, sammanfattningen blev att jag borde lägga ner mer tid på arbeterna och att jag ska lämna in saker i tid, den första punkten har sett ut så sen lågstadiet, när ska jag skärpa mig? den andra punkten handlar bara om att jag måste ta mig tid och sluta skjuta upp arbeten hela tiden!
Innan utv.samtalet så jobbade jag lite på shell, eller ja som nu heter 7-eleven, fyllde lite dricka osv. skulle ju egentligen träffat ronja, men hon hade valvakat hela natten och sov när jag ringde henne vid ett så jag lät henne sova vidare och sen for jag och jobbade istl.
efter samtalet for jag och pappa och hämtade lillebror och hans mamma som landat med flyget från sthlm pratade med petra om att jag skulle till sthlm horse show och då kom vi ju på attt hennes syster jobbar på globen så hon skulle höra om hon skulle kunna fixa lunch åt mig där under showen, det skulle ju vara toppen, lunchen är det enda jag måste betala under resan var det tänkt, men nu kanske jag inte ens behöver det ;)
Åh va kul det ska bli att fara i slutet av november det känns så SJUKT kul!!!!!!
Sen ikväll har jag och hanna spanat in massa bloggar och chillat med god mat som ulrika gjorde!
efter maten duschade jag och nu sitter jag här i mitt nya rum som jag är sjukt nöjd med, eller nya och nya, mitt ny renoverade rum kanske man ska säga :D det blev jättefint och jag är asnöjd! tack så mycket!!!!!
Nä nu ska jag faktiskt gå och vara lite social. imorgon blir det stan med saknade signe, och kanske en snabbis med ronja!kika in då!!!! men ni får ha det så bra! och glöm inte att kolla in hannas blogg: hannaes.blogg.se!!! seeeeeeeeeya!


ÅNGEST! förlåt!

Jag har  varit jättedålig på att blogga i knoooooow!
Pop up var trevligt, synd att ronja och hennes vän drog så tidigt.. markus krunegård var det bästa med kvällen!!! helt klart!
dock SÖG ljudet, hallå? kan inte umeå audio det där? uppenbarligen inte! umeå scen teknik är så otroligt mycket bättre, det här var ju rent av pinsamt!
I måndags var det en hel okej dag inget speciellt hände! fast på kvällen åkte jag till min syster och chillade, spelade lite kort och fick MASSA kläder <3 älskar då hon rensar sin garderob. det är det bästa med att ha storasystrar!!
Idag har det hänt en massa och jag tänker faktiskt inte dra upp det i bloggen, men det har varit väldigt struligt och dumt. men jag ska försöka ta mig igenom det här!
Imorgon är det utvecklingssamtal och jag ser faktiskt fram emot det. fast ändå inte. aja vi ser väll hur det går!
ikväll har jag slappat och tjockat mig med kladdkaka och DH. Jag följer just nu fyra serier: ugly betty, DH, gossip girl(BÄST) och greys anatomy, grymt bra serier! dock lite jobbigt att vara så otroligt besatt, haha!
Ja nu blir det inte så mycket skrivande om tea eftersom hon vilar i en hel månad, TÄNK jag ska inte rida på en hel månad jag kommer bli tokig, haha, och jag kan ju säga det nu så folk slipper gå och hitta på egna historier som vissa verkar göra så vilar hon eftersom det är hennes vintervila.ska börja rida igång henne i början av december, helt perfekt så kommer hon vara fullt igång i början av januari! för kom ihåg, en häst ska sättas igång lika länge som den vilat, det är det bästa!
så det blir inte så mycket skrivande om henne och mitt ridanade, jag får helt enkelt hålla bloggen uppe med lite små tips och andra små saker under tiden! jag ska göra mitt bästa för att inte tappa häst linjen i bloggen, det kommer däremot blir lite mer om min andra fritid eller vad man ska säga, hoppas ni inte har någor emot det!

tänkte lägga upp en liten veckoplanering:

Onsdag: slutar kring ett, träffa ronjiis på stan, tillbaka till skolan på utv.samtal efter tre. sen blir det pappa på kvällen! spännande och se dom har tydligen gjort klart mitt nya rum!! ^^
Torsdag: skola, slutar efter två, ner på stan IGEN denna gång träffa  signe!!vilket var HUNDRA år sen! sen hem och plugga lite svenska.
Fredag: skola, hem och göra klart allt här, sen hem till emma på en tjejfest dom ska ha. det kommer säkert bli jättetrevligt! peppar verkligen!
Helgen är än så länge oplanerad! lägger väll till det när jag vet vad som händer!

Nä nu måste jag verkligen sova! men ni får ha det så bra så hörs vi imorgon så berätttar jag mer om utv.samtalet och mitt nya rum hos pappa! seeeeeeya!//
J.D



(jenny nyströms bild) titta vad jag hittade! det här måste ju varit sommaren 07? brevid mig(som gömmer sig) ser ni anna spencer, jag sitter och försöker komma på hur jag ska förklara henne, men man kan väll väldigt kort och bra säga att det är hon som lärt mig rida från grund och botten för henne tränade från att jag var(kommer inte på åldern) men jag red i alla fall min shettis då jag började träna för henne!
anna du är guld värd! alltid tokig och glad, sjukt peppande också! de gillar vi!  tack för att du finns!

sova, trött som bara den!

Kvällen var ändå lite röjig, berättar mer imorgon för nu ska jag sova äntligen!!!hörs imorgon, puss! seeeya!//
J.D
puss på älsklingen.

Hejdå!

Nu har mira åkt. det är bara att släppa det och försöka gå vidare! 
Nu behöver inte älsklingen vara svartis längre. nu är det bara du och det lär få blir så ett bra tag till. älskar henne mest trots allt.
Hon har tagit det väldigt lugnt nu på sista tiden, på väg in i vintervilan är hon, det är planerat att hon  ska vila hela november och vara fullt igång i slutet av december! :) sjukt skönt med vila både för hon och mig, vi båda är nog gansak trött och slut efter en kul sässong! 
idag blir det popup! 
Lovet har varit helt okej hittils, hade kul i torsdags, det var massa trevligt! tack för den kvällen!
har jobbat rätt så mycket också! 
hoppas på en röj kväll ikväll. :D
vi hörs imorgon! ha det så kul ikväll ni med!seeeeeya!//
J.D

 tack för den här sommaren älskade du <3 nästa sommar hoppas vi också blir minst lika bra!

RSS 2.0