Debut 130?

Ja hörreni, lite bloggande igår.
I alla fall, har suttit och kollat runt lit epå tävlingar, hittat en tävling som skulle va perfekt att debutera på som är i mars, i sundsvall!
Dom har ett tredagars meeting där med klasser upp till 130.

Nu är det bara frågan vilka klasser jag ska anmäla mig till, om det blir till alla tre dagar eller om vi åker ner så att jag hoppar på två dagar och tre klasser.
Ska höra med mamma vad hon tycker!

Ikväll ska båda ridas, dom lär vara rätt pigga eftersom dom vilat då vi haft världens storm.
Skriver mer ikväll!
puss och kram!


Innan sundsvall så är det en hemma tävling som vi ska genomföra :)

såhär mycket...

0-4ea290bbc2368c7666158689ca3f64b5.png

såhär mycket snöar det halva stalldörren är igensnöad...


lite "vill ha" sakerHippo har släppt lite nya klubb saker, skulle iiiinte tacka nej till dessa. Måste nog jobba lite snart så jag kan köpa mig det där täcket och hoodtröjan, eller så kanske man har nån söt mamma som vill vara lite givmild hihi

knepigt!

Ja hörreni just nu pågår det en snöstorm i umeå och mina hästar har inte ens behövt sätta en hov utanför stallet för då skulle dom nog flyga bort.

Konstigt nog var de tlängesen jag kände att jag var så sugen på att rida hemma på en veckodag, tea var så otroligt fin igår och samantha är alltid rolig att rida.

men jag får hoppas på att det dragit över imorgon så dom få komma ut.
Eftersom alla är nyklippta och har dessutom en helklippning så kändes det inte så lägligt att släppa ut dom där dom inte har något vindskydd osv.

Nu ska jag gå ut och mocka vilket iiinte känns kul..

återkommer senare, eller imorgon bitti kring fyra tiden. lär ju vakna då som vanligt........

Nä nu ska vi tänka positivt!!! Helgen ser ut att bli rätt så mycket utan några större hästplaner men trots det riktigt riktigt kul, ska för det mesta umgås med vänner och göra lite roliga saker. Vi ska ev dra in och rida en sväng i ridhuset och lillebror ska få rida bella och sen ska hon badas, tar nog med samantha och rider lite då med :)

EUROSPORT

RIDSPORT PÅ EUROSPORT NU!!! Pågår fram till halv åtta!! :)

tråkigt

Först och främst vill jag bara att ni ska kolla vad klockan är när jag skrivit detta inlägg, jag kunde helt enkelt inte sova längre, vaknar den här tiden varje morgon och det är jämt en kamp att somna om så nu tänkte jag att nä då är jag väll vaken då.

Klickat runt lite på olika bloggar och det som det skrivs mest om just nu är just att blue horse matine har dött.
Usch va tråkigt, jag är inget stort fan av dressyr, men jag vet att jag och mamma satt för något år sen och var helt PAFF över den här hästen, den var gryyymt fin och lite speciell och både jag och mamma som har lite förkärlek till dom lite knepigare och speciella hästarna  fastnade för denna häst verkligen.

Lite nytt på g!

hej på er!

Hann göra allt idag, förutom att samantha fick endast gå i hagen idag eftersom jag haft fullt upp.

Såhär såg listan ut på det som skule göras idag:

*släppa ut hästarna, ev mocka och göra klart.
*skola http://www.spray.se/livsstil/mode/femina/_res/img/content/ganska-mycket-smorja_image_1178286859_kryss_200x200.jpg
Blev inte så mycket skola för mig eftersom knappt visste vad jag skulle ta mig till när jag vaknade med väääärldens huvudvärk.


*hem
*rida och motionera både samantha och tea, http://www.spray.se/livsstil/mode/femina/_res/img/content/ganska-mycket-smorja_image_1178286859_kryss_200x200.jpg
Samantha fick som sagt bara storsa runt i hagen men tea fick gå ett pass vilket gick ritkigt bra, hon är så mjuk och fin just nu! ska bli kul att åka in och hoppa henne något framöver!


*raka bella och om jag hinner tea
Hann faktiskt klippa båda två idag, så nu finns det inga skogsmullar kvar i mitt stall, bara vältrimmade ridhästar/ponnysar.

*plugghttp://www.spray.se/livsstil/mode/femina/_res/img/content/ganska-mycket-smorja_image_1178286859_kryss_200x200.jpg
Jag och pluggandet kommer inte så bra överens, har liksom inget mer att säga haha!

I alla fall nu är det en ny design på väg upp eller ny och ny, rättare sagt en ny bakgrund :) lite roligare kommer min blogg iaf se ut, ska försöka hitta någon som vill hjälpa mig ordentligt att fräscha upp den nångång framöver.

nu ska jag hoppa i säng, hoppas ni haft en bra dag! puss och kram, seeeya//
J.Dfår lov att fundera ett tag till

Ja hörrni, vad jag ska hitta på för kul har inte riktigt blivit klart, ska fundera och klura ett tag till!

Det var ett tag sen jag skrev något om tea, men hon har inte gjort så mycket, några joggningspass i veckan bara, men idag red jag igenom henne lite, öppnor och slutor och i början var hon lite lat men sen var hon riktigt fin, skönt att ha pelhamet på henne igen som varit inlåst i transporten.

Samantha fick också jogga en runda, dock så var hon ritkigt riktigt pigg. valde fel bett helt enkelt så jag kan ju inte säga att galopparbetet blev så seriöst, mest bus. men så får det ju va ibland också :) Så imorgon blir det defenitivt ett skarpare bett när vi ridet ut.

Nä hörreni nu blir det sängen. imorgon är det fullt upp:

*släppa ut hästarna, ev mocka och göra klart.
*skola
*hem
*rida och motionera både samantha och tea
*raka bella och om jag hinner tea
*plugg

så vi får se hur mycket bloggning jag hinner med, om inte annat så mobilbloggar jag i alla fall :)


Juste nu ligger teas annons ute igen! :) med rätt pris och allt: klicka här

skolaaa

Sitter i skolan just nu och funderar på vad jag ska hitta på för att fira 100 sträcket på min prenumeranter.
Har ni något förslaag? :)

4 till!

bloglovin

Sen har jag 100 prenumeranter, gud va kul!
Har funderat lite på när jag har 100, något kul kommer i alla fall dyka upp på bloggen, kanske en rolig tävling? vem vet :)


Uppdatering:
Nu är det bara två kvar!!


100!!!! :D

Min första ponny!


här har ni henne, i en hjärtram i mitt rum. Vet att jag har filmer från min första  tävling med henne, som även var min första tävling. ska försöka rota fram dessa någon gång. :)

tips

Nu ska ni få ett knep som jag börjat göra enda sen jag var på praktiken i skåne, det var nämligen där henrik lärde mig detta:Att när man har dragit åt sadelgjorden(magplattan) så spänns ju som skinnet fast undermagen och det kan spänna och dras emot när man rider och hoppar, men genom att göra som jag gör på bilden(lyfta fram frambenen) så följer skinnet som är kvar under magplattan med fram genom att göra det här och hästen kan känna sig mer fri i rörelserna! :)

förklaring följer

Håller med Den som skrev överst, det vore kul om du kunde ta upp det och varför det inte gick så bra?

Sen undrar jag en till sak, S skulle säkert bli en jättebra mamma ska hon få bli de sen?? Och hur gammal är du? :0)


Ja hörreni, haha jag är jättetöntig, för har jag fått ett stopp på en träning tycker jag det är skitjobbigt, vilket är helt fel. För det är ju på träning man ska våga göra fel så att dom inte dyker upp på tävling.
I alla fall, problemet var väll att vi aldrig hittade någon rytm och jag blev backandes och hon fick hoppa av i konstiga lägen, och eftersom jag har vädligt mycke känsla som jag använder väldigt flitigt så känns ett språng fel så kan jag va missnöjd ett bra tag, och det har även med att jag ställer så höga krav på mig själv och vill att allt ska vara perfekt.
Tillbaka till träningen, när vi hoppade på den lägre nivån så kändes det ju lätt som en plätt och jag kom om henne jättebra och vi fick jättebra avstånd och allt, sen när han höjde så hoppade en person före mig och fick ett stopp och direkt börjar det spöka i mitt huvud. Sen när det var min tur så var ettan en trippel som låg på 130 och jag blev helt enektl backandes hela vägen fram så då stannade hon, och det var nästan så att jag bad henne att stanna. det var enda gången hon stannade, men sen när vi tog om det så kom vi nära och så, men sista språnget var sådär perfekt som jag vill ha det. annars så blev jag lite spänd så jag hamnade lite ovanför henne, ni vet hur det blir när man vill göra sitt bästa och sen blir det bara att man spänner sig och aldrig riktigt kommer ner i sadel och får den där perfekta rytmen som man annars kan få.
Kan skriva lite mer exakt vad han sa först frågade han mig hur jag tyckte att det hade gått, och jag svararde att jag inte var så nöjd med mig själv osv.
Han: Ja jag tycker du rider jättebra du har en jättejättebra känsla och position och du är verkligen duktig, men det blir just där när du såg att den innan dig fick ett stopp och du blev lite spänd och så som du hamnar lite ovanför henne, du kommer liksom inte om henne och hittar inte ridningen lika lätt som du gjorde när vi hoppade innan för då kom du om henne perfekt och avstånderna var inga problem alls, men jag tycker du inte ska tänka på det som hände på slutet, det kastar vi och sen försöker du bara slappna av och hitta den där perfekta ridningen. Sen är det klart alla är lite ringrostiga i början av året.

svar på dom andra frågorna: Ja samantha ska få bli mamma efter hon gjort sitt på banorna, men det är nog några år kvar :) Jag har precis fyllt 16!

Så så var det med det, nu har ni fått erat svar och jag ska springa ut till stallet! puss och kram.

träningsdag 2 avklarad

Då var sista träningsdagen riden.

Dagens träning hoppade vi en bana med hinder som stod på lite kluriga sätt osv, Samantha var inte lika fin idag, men hon var nog lite mör sen dagen innan, Men jag red inte heller så bra, så även jag var lite mör i kroppen.

Men som micke sa till mig så ska jag fokusera på det som gått bra i helgen, och sen dom där små sakerna som dök upp ska jag bara tänka bort för alla är lite ringrostiga i början, Men han sa att han tyckte jag red mycket bra, och att jag har en otroligt bra känsla och position. så det var riktigt kul han berömde oss jättemycket och det behövdes verkligen!  Så nu ska jag bara se till att slappna av och rida som jag gjorde mestadels av träningen då jag inte blev nervös.

Tyvärr så hade kamera slut på batterier idag så det blev inget filmat :(

Men ni får kika på filmerna i förra inlägget istället :)


Täningsdag 1 avklarad

Riktigt härlig träning, fick jobba på ordentligt kan jag ju berätta, men det är bara kul!

Det gick väldigt väldigt bra!

Vi började med att värma upp lite själva och sen hoppade vi några stunds. sen efter det körde vi rent markarbete med mycke öppnor och slutor.
Samantha ville gärna bli lite bekväm och precis som micke sa så i början så krävde jag inte tillräckligt av henne utan han tyckte jag skulle be om mer. fast sen är det ju som han sa: "Det är en äldre häst och dom blir gärna lite bekväma".
Sen efter det hoppade vi tre oxrar, mellan dom första var det fyra galoppsprång in till en kombination med ett galopp språng, även detta skötte hon helt utan några problem.
Tycker om mickes tänk väldigt mycket, han var noga med att förklara syftet med att göra en så smärtfri och lätt träning som möjligt första gången för i år, och inte nog med att han hade ett syfte med det han uppnådde även detta och lyckades anpassa träningen så pass bra att alla gick nog därifrån med ett leende :)

Det var kul när vi red markarbetet och vi skulle korta galoppen och han ville att vi skulle göra det så pass mycket att dom nästan stod på stället och galopperade, han fick både mig och samantha att jobba på ordentligt genom att säga "Ännu kortare kan hon" och puschade på oss, och det gav helt klart resultat, Jättekul!!!

Nä nu äre slutbabblat, nu ska ni få lite filmer:Studsen vi hoppade i början:


samma fast åt andra hållet och med plank på slutet:


Linjen fram till kombinationen, första varvet.


Samma fast här har dom höjt det fyra-fem hål.


Nä nu blir det att sova för mig, imrgon blire träningen igen, fast klockan nio ska jag sitta på hästryggen! :)

rökbomb

Hej på er!

Det börjar dra ihop sig för micke träning, och bara om en timme ska vi åka hemmifrån :)
Är hur taggad som helst! känns verkligen superkul.

I alla fall, idag så lyckades nån/några crazy männiksor på min skola ställa till med detta:

Snart är man blir man inte förvånad längre, händer rätt ofta massa sånt här på min skola.

Så vi behövde inte ha våran sista lektion vilket var sjukt sköönt.

Nä nu ska jag springa ut till stallet och packa samanthas utrustning!
Ha en bra kväll alla! :)

Micke träningen blir av!

Hej, oj dåligt med bloggande idag känner jag!

Micke schultz träningen blir av, benet var nästintill återställt idag, kunde inte se eller känna nån störra skillnad på dom, så det var himmla skönt.
Blev ett pass med mycket skrittjobb idag, såg till att lossa henen i sidorna osv inför imrogon. har en känsla av att hon kommer va rätt pigg imorgon.

Fick en fråga om vilka tider jag tränar och här har ni dom:

Fredag: 19.00-20.00
Lördag: 09.00- 10.00

På hippologum :)

Nu blir det sängen för min del. har inte haft en så jättebra dag, så jag hoppas att man får vakna på lite bättre humör imorgon!

Puss och kram, seeya//
J.D


wiee

Saker och ting börjat gå mot sin lösning tillslut!

vi linade henne idag först och ingen hälta kunde ses inte för fem öre, hon var däremot väldigt busig när vi longerade henne och tyckte det var skit kul haha :)

Så jag ikväll har jag ridit ut en sväng, hon kändes precis som vanligt bortsett från att hon var väldigt pigg och tyckte att hon hade fått varit utan ridpassen i två dagar vilket var för henne två dagar för mycket så jag såg till att jobba mycket lösgörande red inte så länge, men svullnaden såg defenitivt bättre ut efter att jag ridit henne. så det var kuul!
SÅ det blir micke träning i helgen tur nog, skööönt!

Nu står hon med lindor på natten så att hon ska få stöd och sen ska jag försöka hinna gå ut och gå med henne nån sväng imorgon och det vore guldvärt om jag fick åka in och rida igenom henne i en sväng i ridhuset, men det får vi se hur det blir med det.


Här är en bild direkt efter hon gjorde sig illa i söndags, dock blev jag lite arg på peder när han mitt upp i allt ställde sig och fotade haha.


mitt lilla bustroll.


filmerna

Hej på er!

Tänkte lägga ut filmerna från träningen i söndags.

Fick en fråga om det är någon som intresserad av ponnysarna ännu, och vi har några som faktiskt har hört av sig så det är spännande.
Teas annons har blivit borttagen av hästnet för att vi bara hade skrivit ut 1kr som pris vilket man inte får, så vi måste se till att göra en ny här framöver, men nu just nu är det väldigt mycket som händer så vi har inte haft tiden.

I eftermiddag ser planerna ut såhär:

runt fyra ska jag longera samantha med mamma, så ska vi se om hon har någon hälta

sen ska jag göra klart stallet och allt

runt sju tiden ska jag gå en längre promenad med samantha så hon för röra på sig, alternativt att jag skrittar ut på henne om hon inte haltar.

nu kommer filmerna:

kanske

Hej, det blev inte så mycket skola för min del idag, försov mig och kände att jag behövde en dag hemma.

usch det var inte kul att se att det hade blivit så svullet, men mamma pratade med carina i skåne, som för övrigt jobbar på en hästklinik, och hon sa att vi ska longera henne och verkligen kolla så att hon inte är halt, och är hon inte det så kan jag skritta och rida henne och träningen ska vi kunna va med på isf.
Jag har sett henne springa både i hagen och längst vägen och själv kan jag inte se något, men vi ska longera henne för då är det lättast att se!

Det är väldigt mycket just nu! huset är ute tillsalu och imorgon har mäklaren dom första visningarna, själv känner jag mig mest stressad över hur vi ska göra med stallplatser om vi får huset såldt snabbt.

men det löser sig, vi lär ju inte lämna över huset direkt isf, det känns i alla fall konstigt att se sitt eget hus ute på annons. Ta chansen och kika in på hemsidan där det ligger ute, då kan ni få se hur jag bor :)


(Klicka på bilden för att komma till annonsen)

Senare idag kommer filmer från träningen ut!

åh svullnad...

-836117d4583deb385c8ef033af983e8.png

åh svullnad och svullnad och återigen svullnad..... inget ridpass idag och micke träningen verkar inte finnas på våran världskarta just nu...:(


benet ser...

39c78d989c52b4f487f937319a78c74b.png

benet ser riktigt bra ut och imorgon kan jag rida på som vanligt guuu va kul :-D


Hitintills går det bra

Hej på er, då var min födelsedag över och den har varit trevlig,borsett från allt som hände med samantha så.

Kollade till henne nu ikväll och hon visar fortfarnde ingen anmärkningsbar hälta, inte heller någon värme eller ömhet.
Så än så länge så går det åt rätt håll, hoppas bara på att det fortsätter såhär.
Såret är fortfarande ett ganska ordentligt jack, ser nog mer otäckt ut än vad det är.
Hoppas bara att det läker ihop snabbt.

nu blir det sängen för min del innan jag somnar här och nu

Imorgon åker vi iaf och köper en ny mobil till mig, så då kommer jag kunna börja mobilblogga igen!

Puss o kram kika in imorgon för då kommer filmerna upp från träningen! seeya//
J.D


med framgång följer alltid motgång

visst är det så man brukar säga?

Träningen började helt underbart, vi kom perfekt på allt och både hon och jag gjorde vårat bästa och det kändes så lätt. vi var verkligen ett.

Rebecca tyckte att jag hade jobbat jättebra med min sists och att hon direkt kunde se skillnad från förra veckans träning.

Sen kommer vi till det jobbiga och tråkiga och det enda jag känner just nu är att jag verkligen önskar att det här inte var den dagen jag fyller år, och jag hade aldrig velat att vi skulle stöta på det. men det är något som händer alla nångång och nu råkade det dumt nog infalla på min födelsedag.
Vi hade tidigare hoppat ett sockerbitshinder med ett galoppsprång fram till en kryssoxer, sedan blockade vi bort sockerbitarna och jag kom igen, vi hade ett perfekt läge och jag väntade bara ut det perfekta språnget men det var som om samantha inte förstod att sockerbitarna var borta så hon tänkte kliva av där dom stod innan vilket inte alls hade gått, så hon ångrade sig i när hon lyft frambenen och får med sig hela hindret och det bara flög bommar överallt.
På nått vis så lyckades hon göra illa sig alldelens brevid kastanjen på frambenet, vi tror att hon snubblade och klev sig med bakhovet där framme, så det började blöda ordentligt, såg jätteotäckt ut, för det verkligen forsade blod.
Så vi tog henne till spolspiltan och spolade av det, tur nog så sa rebecca att det inte såg så farligt ut, utan att det mer var en hudflisa som gått upp men en ganska stor bit. så vi gjorde ett jodopaxomslag så nu går hon runt med lindad knä.

Vi testade springa lite med henne och man kunde inte se någon direkt hälta.
Men det känns så himla tråkigt. på min födelsedag och allt.


Älskade hjärtat <3 :(

sweet 16

Japp då fyller man år!!!

Nu bär det i alla fall av mot träning för rebecca och det känns verkligen supertaggat. Ska ta med kameran så vi kan filma!

Hoppas ni har en bra dag! uppdaterar mer sen.


Så länge får ni en bild på mig och våran stallkatt sara :)

besöksrekord


Sånt här gillas verkligen!!! keeep it up!

Imorgon fyller jag år, så det här var en riktigt rolig present från mina söta små läsare!

Så jag vill bara påminna alla nya läsare att ni kan börja premenuera på min blogg via bloglovin.se för att direkt kunna se när jag uppdaterar!

sov gott på er! kika in imorgon för att få lite uppdatering om vad jag får och givetvis hur träningen gick!


bloglovin bloglovin

Frågestunden- svar

Varför ska ni sälja vart ska ni flytta ?
Har ni hittat något stall var då ?
Har du valt linje till gymn ?
Varför tog ni tillbaka Tea ?

Vi ska sälja för att jag ska börja gymnasiet inne i stan och sen känns det som att vi gjort bort att bo på landet nu, vi vill helt enkelt bo i stan igen :)
Ja det har vi och det ligger på teg, dock så är det fullt nu, men till våren ska dom bygga ut!
Ja det har jag, och trodligast blir det yrkesgymnasiet, häst.
Det är en jättelång och trasslig historia och vi insåg till sist att det bästa för henne var om vi tog tillbaka henne.

Vad har du för mål med din ridning ?
Vem är din förebild ?

Mitt mål med min ridning är att stärka mig själv både ridmässigt och mentalt så mycket som möjligt. och sen se hur långt det tar mig.
Jag har många förebilder, finns flera i klubben som jag ser upp till och självklart finns det olika stjärnor jag ser upp till också.  Jag brukar titta och lära mig utav det bästa som dom alla har och tillsammans så blir det en otroligt bra ryttare i mina ögon :)

Bilder på ditt stall, jag vet att du lagt upp tidigare men liksom från dörren till ditt hus och in till stallet osv, mer som en överblick liksom?
Ja det ska väll gå att ordna här framöver :) om inte annat så kommer det ut då vi säljer huset!

Bella? Vill du verkligen sälja henne?
Ja det vill jag faktiskt. Tycker bara att det är synd om vi ska kasta bort hennes kapacitet och talang på att hon ska vara gårdsponny då hon egentligen har så mycket kvar att ge!

vad är det värsta som har hänt under dina år med hästar? vilken är den bästa häst du haft?
Oj svår fråga.... men det måste nog vara då bella fick kolik en gång för flera år sen, hon var så otroligt dålig.
Det var en sommar då bella hade fått problem med ett öga som hon fick ögondroppar som hon sedan fick kolik utav misstänker man. Då vi skulle in på återbesök på ATG och kolla upp ögat så var hon lite konstig och började lägga sig ner hon rullade inte, bara la sig ner. Så då fick hon dropp på atg och dom kunde konstatera att hon hade kolik.
Så dom proppade i henne drop, hon fick en hel påse på 30minuter(!) och sen åkte vi hem med henne.
Väl hemma så blev hon bara sämre och sämre, tillslut kunde hon knappt gå, och det började komma upp ur näsan på henne. Så vi ringde hit distriksveterinären och hon sa att bellas tillstånd var vädligt kritiskt och att vi kanske skulle behöva ta henne till strömsholm men att hon inte skulle klara av en resa dit ner, och jag kom ihåg hur jag grät och tyckte det var jättejobbigt. Sen slangade dom och höll på i flera timmar, sen fick hon dropp, denna gången så fick hon dropp som en häst ska få i 3 timmar och inte på 30min. Och jag tror det var klockan halv sex på morgonen som hon började se piggare ut, Hela natten sov jag i stallet och vakade över henne. Som tur var och tack vare den duktiga distriksveterinären så klarade hon sig utan större problem. Bella har aldrig haft kolik sen dess.
Den bästa hästen jag haft... måste jag nog säga att jag har nu, det är samantha.
Alla mina hästar har sina kvaliteér och sina svagheter. men samantha är nog den som är mest stabil :)

hej! vad blev det för gymnasium som du ska gå?? vet att du bloggat om det tidigare men hängde inte riktigt med vad det blev?

Yrkesgymnasiet, och linjen häst :)

vars ska du flytta s?

Till teg!

Har du någon speciell rutin/ordning för hur du lägger upp veckans träningar? T.ex. varannan dag uteritt, varannan markarbete. Hur är den i så fall?
Just nu så går hon väldigt många pass bara efter vägarna för att underhålla det hon har och inte nöta på henne för mycket, annars rider jag ganska mycket och känner igenom vad som behövs jobbas med.  Sen åker vi ju in och tränar i ridhus en gång i veckan :)
Men en annan rutin som jag har när jag rider är att variera underlag så mycket som  möjligt på sommaren och om möjligheterna till att skritta och trava på asfalt finns så gör jag detta!
Sen rider jag aldrig med samma bett i mer än två dagar, och ser alltid till att ha minst två pass i veckan som hon får "vila" munnen lite och få bli riden med ett hackamore.

hur många rosetter har du?
Oj hörredu jag har ingen aning och jag kan inte räkna dom nu heller eftersom vädligt många av dom ligger ner packade i en kartong, men det börjar väll vara några hundra nu.


hur mkt kostar tea?
är hon stark att rida?
vad söker hon för ryttare?

Det är något som vi inte har disskuterat helt klart än. Får återkomma med detta.
Hon kan bli stark ibland, men det beror helt på.
Hon vill ha en lugn men ändå säker ryttare som är tydlig med vad hon/han vill.

Har du eller har du haft någon kille/relation?
Hur många timmar per dag är du i stallet?
Favoritklädbutik? (ej ridkläder)

Ja det har jag, men inte nu.
allt emellan 2-3timmar, beroende på hur många hästar jag rider!
Jag gillar gina tricot , annars monki eller weekday :)

Hej, jag undrar lite om det här med hur mycket hästar orkar. Är det konstigt om en tjej på 1.70 cm och 65 kg rider en D-ponny? Vad finns det för gränser egentligen?
Svår fråga, men det beror ju helt på hur ponnyn är byggd att en person som är så stor skulle rida en mindre och nättare d-ponny skulle jag inte se som ett alternativ, däremot en större och grövre d-ponny skulle inte vara helt oacceptabelt.

Oj tokigt

tur man har läsare som är vakna, teas annons har försvunnit, tror detta beror på att jag int ehade skrivit ut priset i annonsen och det är för att vi inte riktigt vet i vilken prisklass vi ska lägga oss i än. Och då plockade admin bort den. eftersom det finns vissa regler.
Men detta ska vi försöka fixa till!
Hon är fortfarande tillsalu!

Direkt bloggning

Hej på er!
Uppdaterar direkt från stallet idag!

Har ridit samantha nyss, det gick faktiskt bra. red med hackamoret och hon skötte sig utmärkt. Såg till att hon fick jobba igenom och riktigt sätta igenom i galoppen.

Fått lite fler frågor, som sagt ikväll kommer svaren så fram tills dess kan ni alltd fråga på!


Samantha efter dagens ridpass


tea är ivrig på att få komma ut!

Nu ligger dom ute på annons!Klicka på namnen nedanför för att komma till annonsen:
BELLA
TEA

som ni redan vet

Ni kanske har förstått att snart är det dags att utöka stallet, och minska hästar i stallet.

Har suttit och kikat runt lite och det finns verkligen många som ser intressanta ut, är verkligen sugen på en till storhäst nu.
Och det ska det bli också, men första månste vi göra oss av med c-ponnyn och b-ponnyn

Har länge tänkt lägga ut dom på annons men det har liksom aldrig blivit gjort, men snart är det väll dags.

Är det någon av er som är intresserad av en b-ponny och/eller en c-ponny så kan ni kontakta mig på: pepita80@hotmail.com, ni kan även maila om ni har någon fråga angående detta.

Båda två älskar att tävla och vill mer än gärna hamna någonstans där dom får forsätta med detta.


Tea, (c-ponnyn)Bella (b-ponnyn)nuså!

Hej på er!

Vet att det varit lite fattigt med blogginlägg den senaste veckan. Men nu har jag hittat lite motivation igen  till att skriva :)

Har nyss ätit frukost och innan det var jag ute och fodrade hästarna!

Samantha har gått bra dom senaste dagarna, i onsdags var hon väldigt på och lite halvt olydig så då fick jag sätta henne på plats, men igår var hon riktigt fin, fortfarande pigg men hon var mer jämn och ville inte öka tempot hela tiden som passet innan.

Idag så ska hon få jobba igenom lite lättare i ca 40 min, och sen imorgon så åker vi in och tränar för rebecca.

Visst vet ni vad som mer händer imorgon? ;)
Jag fyller år!!!!! :D 16 blir man då, så 3 år har jag kvar som junior och det känns hur underbart som helst!

Juste tea har gått några pass den här veckan, även hon är väldigt på, haha dock en aningen mer än vad samantha är, hoppas på att få dra in tea nånting också här framöver, skulle va skönt att rida i ridhus så hon inte är så crazy.

Jag ska försöka hinna svara på frågestunden lite senare mot kvällen ikväll.

Juste, snart är det den 19:nd och då vet ni väll vad som händer? jo jag ska ju bestämma en ny sak till min nya kategori, månadens sak! förra månadens hittar ni här: Månadens sak 19/12

Nu ska jag vila lite och sen ska jag ut och rida samantha och göra klart stallet!

fram tills dess kan ni alltid fortsätta ställa frågor :)

Puss och kram, seeeya//
J.D

frågestund

Eftersom jag drabbats av total bloggtorka så får ni en frågestund!

Passa på att fråga

om gymnasiet
samantha
mig
tea
bella
flytten vi snart ska göra
tävlingar
träningar
olika hästar
...det värsta
....det bästa
....det jobbigaste
mål osv. Va lite fyndiga och hitta på roliga frågor eller ställ bara en helt enkel, upp till dig :)
spelar ingen roll om du är anonym eller vill skriva ut ditt namn. Alla får fråga!

Fråga på helt enkelt!


storrensning

Hej på er!

Dagens planer blev ändrade efter ett samtal från våran mäklare, imorgon kommer det ut en fotograf som ska fota huset till försälningen. så nu har städar vi och rensar för fullt.

Själv känner jag mig en aningen lat har i alla fall fått ett nymålat rum, och fått upp dom finaste rosetterna på väggen, alla fick inte sitta uppe, bara dom som är snyggast ;)

Nä nu fortsätter städningen, måste hinna städa lite i stallet också... sssstressigt!!!!


Uppdaterings briiiist

Hej på er!
Bloggtorka var ordet alltså haha, det har varit rätt så mycket annat på slutet i huvudet.
Men jag gör mitt bästa!

Igår så joggade jag s lite lätt längst vägarna, och det kändes verkligen att hon hade fått jobba igenom dagen innan, hon kändes riktigt mjuk och sansad, lite träningsvärk kan jag tänka mig att hon hade också.

Idag så vilar hon, men tea ska ändå få gå ett litet pass är det tänkt :)

nu är det bara 6dagara kvar tills jag fyller år, och vad jag önskar jag mig? jag vet inte :O
En ny mobil står högst upp i alla fall.
Sen vet jag att jag kommer få en ny kavaj, och den kommer bli SÅÅÅ snygg om den blir som tänkt.
Sen är det väll det vanliga, pengar osv.

Fick en fråga vad jag hade för täcke på s och här är det:

Ett lamicell PW täcke, 500g riktigt varmt och ligger faktiskt bra på henne nu :)

nä nu ska jag dra mig ut mot stallet, kameran hänger på! så ni kan vänta er lite bilder! kika in senare

nu så

Nu är internetet fixat så nu kommer jag kunna blogga som vanligt igen :)

Träningen igår gick helt underbart bra och inte bara de, det var så himla kul!!!!
Rebecca hade ställt upp lite studs och serier, och sen avslutade vi på två räcken som stod i ett v.
Det kändes så himla bra för vi har hittat vad vi måste jobba med, och vi har en plan för framtiden och det känns så bra att komma igång igen.
Vi bestämde även att nästa söndag(om en vecka) så kör vi en till träning, sen på onsdagen veckan efter så ska jag rida lite markarbete för henne.
Det är så kul, för Rebecca har känt mig så himla länge och det funkar verkligen bra när hon hjälper mig.
Hon är bääääst!!!

Fick lite frågor under tiden jag inte hade internet;

Har kommenterat mk i din blogg, trogen läsare. hoho.
Nej men jag har en fråga som jag jätte gärna ksulle vilja ha svar på. Om du tar upp den i bloggen eller inte är upp till dig, men jag tänkte du har ju 2 år(?) kvar på ponny, varför har du inte kvar tea och tävlar henne?
Ni är ju så otroligt fint ekipage, detsamma med du och samantha!
Jättekul att du kommenterar, jag är dock lite dålig på att svara i mellan åt!
Haha jag har faktiskt tre år kvar, hela året då jag är 16, 17 och 18. :)
Jag har skrivit lite om det tidigare, i våras tror jag det var,. men anledningen är att jag och tea hade gjort allt utom SM, och efter ett tag så kändes det som att vi inte utvecklades så jättemycket mer, utan vi stog och nötte i samma spår, men sen så har jag nästan växt ur henne, jag är rätt så lång. Jättekul att höra att du tycker det! :)


hej! superfin blogg och samantha vrkar vara en underbar häst :) men jag undrar varför du inte tränar för någon veckotränare typ eva jonsson, kerstin martinsson eller någon annan??
jag menar du är ju rätt ung och även om du är superduktig så finns det ju alltid mycket att lära.
Tack så mycket, Ja det har du helt rätt i, och faktiskt så har jag nog en vecko tränare nu, rebecca.
Och vi pratade nyss om det, jag och rebecca. att om jag ska ha dom ambitionerna som jag tänk mig i år så måste vi jobba för det, och det är precis det vi kommer göra nu varje vecka :) och sen kommer jag fortsätta månadsträna för micke shultz :)


inget internet

Hej på er!
sitter hos sofie just nu, vårat internet hemma har inte fungerat på två dagar, därför som jag inte har uppdaterat!

Idag ska vi i alla fall åka in och träna på hippo och det känns verkligen super taggat!!!

Igår så köpte jag ett tredelat gummibett och provade rida med det, och hon fungerade riktigt bra, så jag ska testa hoppa med det nu när vi åker in :)

Nä nu måste jag skynda mig! uppdaterar mer ikväll! pusshej


Mina mål 2010, häst för häst

Eller kanske borde jag säga våra mål eftersom det är ju trots allt  jag och hästen som ska göra det tillsammans :)

Samanthas och mina mål 2010:
Sm är helt klart en dröm, dock finns det förhinder då vi isf kommer behöva debutera sm utomhus vilket inte känns så aktuellt.
Debutera och känna oss säkra på 130-140
Elitlaget som junior, Kanske kanske
Se till att hon håller formen, och att vi lär känna varndra ännu bättre!


Charentes(teas) och mina mål 2010:
Sätta igång helt
Starta någon L:B, kanske L:A
Sälja vidare till nån som kan låta henne va på dom högre höjderna.


Bellas mål 2010:

Klippa och snygga till
ev. sätta igång
Sälja vidare till nån som vill ha en ponny som fullkomligt älskar att tävla.


Mina egna mål 2010:
Stärka min sist ännu mer
Bli säkrare i mig själv, mental träning och dyl.
Börja träna till sommaren, löpning osv.

Dom här målen kommer säkert fyllas på eftersom, men det här vad som kom upp i mitt huvudet just nu! :)titta vilken lite filur jag har ridit idag

Kom precis in från stallet.

Kom på att jag faktiskt har en häst som kunde få gå idag och det är tea, dom senaste veckorna har hon några skritt och travpass, så idag tog jag tag i saken och motionerade henne ett normalt pass för första gången, och vilken känsla.
Har inte ridit henne på jag vet inte hur många månader, bara amanda har ridit henne sen hon kom hem.
Så det var riktigt kul!
Nu ska hon bara snyggas till lite och sen är hon fit for fight, nästa vecka hade jag tänkt åka in och hoppa lite med henne och sen efter det är det bara att köra :)

första tävlingen blir hippos inomhus i februari, sen efter det ska vi lägga ut hon och bella så dom ska säljas. Så nu börjar det hända lite saker i stallet! kuuul!

pssst, senare i eftermiddag kommer ett inlägg om mina mål för 2010 häst för häst, kika in då!Mitt lilla lurvtroll idag!

Ridsport på tv


godmorgon

Hej på er!

Imorse var det visst min tur att fodra så så mycket sovmorgon blev det inte för mig, gick i alla fall upp sju och fodrade och gick en sväng med hundarna.

När jag bytte vatten åt samantha insåg jag att hon druckit jättelite vatten, alltså verkligen jätte jättelite, vet inte varför? hon har ingen feber eller så men jag känner mig lite orolig. ska gå ut och kolla nu om hon fått i sig nått vatten.
Har ni nått tips på vad det kan bero på eller vad jag ska göra för att få henne att dricka mer?

Åh jag som hade tänkt att samantha skulle få vila idag, men nu när jag vaknade och tittade ut så lyser solen riktigt härligt ute, men jag tror hon får vila ändå. det är så kallt ute ändå!

Fick en fråga om vi ska flytta närmre stan eller om det blir annan ort?
Och vi ska flytta in till centrala umeå, och det ska bli så himla skönt, med skolan och allt. Så nu i januari ska vi sälja huset! :)

Uppdaterar mer sen!

Träning på lördag!

Hej på er, har just hämtat ett litet last med hö.
Eftersom vi inte vet hur länge vi kommer bo kvar här så är det onödigt att köpa så mycket.

Det blev ändrade planer, på lördag ska jag åka in och träna för hon som alltid hjälper mig på tävlingarna. Rebecca :)
Världens bästa!!!
Så då blir det att rida lite på vägarna fram tills dess, ska nog lägga in en vilodag också, Antingen imorgon eller på torsdag!

Imorgon hade jag tänkt kliva upp relativt tidigt, har blivit ganska sent dom senaste dagarna så jag har inte varit uppe fören runt elva tolv.
Så imorgon ska jag gå upp runt nio-tio tiden.
Sen tänkte jag rida på morgonen som jag alltid gör och sen släpper jag ut dom och lunchar och efter det mockar jag och gör klart stallet, sen på eftermiddan så får vi se vad jag hitta på. :)


Här har ni en bild på rebeccas stjärna :)


Bilderna är tagna av; jenny nyström. Här har ni alla fall rebecca som brukar hjälpa mig :)

seeegt

Hej på er!

Ligger och slappar i sängen och gruvar mig för att åka och hämta hö... kallt.

Red s idag på dagen, det gick bra. Red lite längst vägarna, ställde inte så mycket krav utan bara såg till att hon fick jobba igenom lite snabbt.
Hon har fått en tendens till att vilja skjuta bakdelen åt olika håll i galoppen, tror dock att detta endast är för att hon är så känslig när man rider ut med henne och bara man lägger över vikten på en sida så byter hon galopp.
För sen när man åker in med henne till ridhuset så har jag då aldrig kännt att hon gjort så :)

Får se hur det blir, det kanske blir ändrade planer angående att dra in imorgon. måste prata ihop mig med sofie lite.

Nä nu är det väll dags att ta sig upp ur sängen, känns lite halvt segt. Och med det får ni en söt bild på samantha.


Års resumé

Januari 2009

* Hade mira hos mig på tillridning* tränade för första gången för daniel svenssonFebruari
:

* Tränade med mira för Lotta shultz.

Hände inte så mycket den här månaden.

Mars:

* tävlade med mira och tea på hippos första tävling för året*Tävlade första omg elit på tea i högbo, även mira följde med!

* Jag blev nominerad till årets ponnyhopp ryttare

April:

* Amanda bodde här


* Vi åkte till sundsvall och tävlade med mira och tea*tränade för Daniel svennson, hamnade på ruta ett med tea igen. Den sämsta träningen nångonsin.

* Började fundera på om detta skulle få bli mitt sista år på ponny..

* Första tanken på att det kanske var dags att sälja tea kom upp i huvudet.

Maj:

* Amanda bodde fortfarande här! :)
* tävlade på, Hippo med tea och mira, och sen vännäs med mira

*povred och köpte samantha♥Juni:

* Tea blev såld till finland, men kom hem lika snabbt igen.

* Jag var i skåne med amanda

* Vi fick hem samantha :)Juli:

* sista tävlingen med tea, i ö-vik
* Första tävlingen med samantha gjordes i övik.
* Tävlade en klubbkompis ponny på mammas hemma tävlingar.* Tea blev såld till göteborg.

Augusti:

* lillebror började rida bella igen,* Tävlade våran andra tävling på hippo :)* Tävlade i vännäs men s,
September

* Tävlade DM på surf* tävlade huddik, debuterade och red 120.
* Tränade för första gången för micke shultz med samantha.
*


* Tävlade på hippo, tog silver i norrlandsmästerskapet
Oktober:


*sista tävlinge på hippo, tävlade KM och vann :)
*åkte till skåne och bara red och hade det mysigt med familjen jonsson/jonasson.
Var även på meredith-clinic!
0-44f91910245893fb7e4a75123b350543.png

* Kom hem och s hade fått ett sår på benet i hagen, fick trodligast lymfamgit.

0-75ea02b03af2f7c54b3dcba45e19b605.png

*Fick klart för mig att vi skulle behöva ta hem tea igen, då hon inte hade det bra.

*Åkte ner till skåne på två underbara veckor på världens bästa praktik

39141330d032d2fb73a93e658703aa8c.png

* red många fina hästar hos henrik, fick tips och lärde mig mycket!

*Hittade en superfin storhäst som var nära på att få bli min, men saker och ting kom tyvärr ivägen...

December:

* Fortfarande i skåne
* Tea kom tillbaka till gården, och visade sig att hon hade varit hos en ljugar familj, hon var fullt frisk utan några skavanker, 16år och inte ett litet fel nånstans.
*Kom hem till mitt lilla söta stall men världens finaste hästar i,

6c03aed01375d89d458e4e5c345264fb.png

*Började sätta igång samantha igen!* Firade världens bästa nyår med hela gänget från bökeberg, som går ridgymnasiet där nere i skåne.Sluuuuut :) Tack för ett helt sjukt bra år! Och nu ska vi se till att 2010 blir ännu bättre, med ännu fler framgångar, och vi ska se till att möta alla motgångar som oftast dyker upp på bästa sätt!tråkigt

Hej på er, såg nyss proppen för hamres tävling, och dit blir det då inte att åka :( fanns ingen klass som passade oss. riktigt riktigt tråkigt.

Varför har dom årets första tävling som en elit tävling, med  bara klasser från 135 och uppåt? dåligt tycker då jag.

så när första tävlingen blir vet jag inte riktigt än, det blir nog hemma tävlingen. som känns HUNDRA år bort.

Tur att det i alla fall är en micke shultz träning innan :)

Nä nu ska jag ut och rida! ha det bäst, puss och kram, seeeya//
J.D


Finaste!!

dröjer lite

Ja då sitter jag och knåpar ihop en års resumé dock går det inte världsbäst eftersom att jag råkade trycka bort halva inlägget och det var MYCKET.
Så ni får det hela imorgon!

Snart börjar skolan och snart fyller jag år, sen är det bara några veckor kvar tills vi drar till hamre och tävlar årets första tävling, det kommer bli så spännande :)

På onsdag så åker jag in och rider lite i ridhuset, ska försöka få med mig amanda och en kamera! sen åker vi dit med sofie så det kommer bli kuuul :)

jaja, kika in imorgon så blir det massa nytt då! seeeya//
J.D


Härligt

Hej på er!
Kom just in från stallet, haft en riktigt härlig runda med samantha nyss!
Jobba lite med konditionen och hon var superduktigt, och jag kunde samla henne jättefint mellan intervallerna.
Red med det tvådelade gummibettet, dock måste jag köpa ett nytt då det där har en liten skråma och det känna inge bra om det skulle skava.

Haha alltså jag kunde inte låta bli att skratta när jag såg denna kommentar:Jag är helt medveten om att jag gör detta fel och jobbar hela tiden med det, men jag förstår inte hur du kan få det att låta som om det vore ett jättestort problem och att det skulle förstöra och göra så mycket skada som du får det att låta. Det är väldigt vanligt fel hos ett flertal ryttare, och inte bara ryttare på längre nivå, titta bara på det här:


meredith michael beerbaum, händer även att hon gör så.


Även ludger gör detta.

Skulle vilja veta om du skulle säga samma sak till dom här stora ryttarna eller om du endast var tvungen att kommentera sådär för att trycka ner på andra.
Jag tar inte åt mig för att du säger att jag inte är snäll mot min häst, för jag vet att hon har det bra och inte direkt lider av att min skänkel åker bakåt.
Det är så dumt att det ska finnas personer som måste trycka ner på andra bara för att känna sig bättre själv.
Nu var det tur att jag inte tar åt mig, men rätt vare är så säger du det till helt fel person och den kan verkligen ta illa upp. Så se dig för och tänk efter vad du skriver hos folk.

dagens ridpass

Hej på er!

Sitter här och är oerhör trött. ska nog dra mig mot sängen snart, men det lär ju bli som alla andra kvällar att jag blir super pigg såfort jag lagt huvudet på kudden.

Red lite längst vägarna idag, hon var väldigt väldigt pigg, är inte speciellt nöjd med passet då hon var ganska så flamsig och det tog sin tid innan hon gav sig.
Till slut slappnade hon av och travade väldigt avslappnat och fint.
Jag hade ju som sagt planerat att ta en liten lugnare runda men istället blev det att rida igenom henne ordentligt, så imorgon ska jag ta mig ut då det är ljust och rida en längre runda men med mindre jobb och hoppas på att hon är lite mer avslappnad efter dagens  arbete.

Ja herregud, nu är hon ju faktiskt 18år, men fortfarande full av energi vilket jag bara tycker är positivt! :)

Tänkte att vi ska ta ut akupunktören så han får jobba igenom henne en runda nu innan säsongen startar, så han får kolla att allt är som det ska efter vilan och så.

Har lite planer om en år resumé och lite annat kul, men det dyker upp i bloggen imorgon hörreni, medans tycker jag inte att ni ska glömma bort att premenuera på bloggen via bloglovin.com

Har funderat på att beställa någon av dessa bilder, vilken tycker ni?
webb tv agria

fick frågor var ni kunde hitta filmklippen på webb tv från norrlands mästerskapet

Här tänker jag länka till det: Webbtv norrlandsmästerskapet(klicka)

Dock så är det i 5timmar, men här har ni den exakta tiden då jag rider så kan ni spola fram dit:
Grundomgången i 125 a1:a : 04:56:29
Omhoppningen 130 : 05:13:15
Prisutdelning klassen(samantha och jag kom femma): 05:19:09
Prisutdelning norrlandsmästerskapet(samantha och jag kom tvåa men vi går in först):05:24:35


nattbloggning och arga läsare

Ojojoj, nu börjar man få en del arga kommentarer.

Förlåt så hemskt mycket.
Men det har varit nyårfirande och jag har haft massa trevliga vänner på besök.

Nu redan nu kommer jag ta tag i det här, och ni vet ju att jag inte är dålig på att blogga egentligen utan det har bara varit på slutet som det varit¨så otroligt mycket annat.

Hoppas ni hade ett lika trevligt nyår som mig. Själv spenderade jag detta men elvira som hade tagit med sig ett helt gäng från hennes ridgymnasie nere i skåne, vi hade det rikigt kul.

dagen innan nyår så tränade jag men samantha inne på hippo, jag hade den turen att det precis var en annan tjej som skulle gymnastik hoppa lite så då fanns det massa små hinder som jag kunde skutta över, och samntha tyckte det var så kul.
Red henne först med gramanen och jag börjar ju inse hur mycket lättare jag kan rida ihop henne då, men jag ska inte använda den för mycket. utan måste öva på att se till att hon jobbar ihop även utan denna.

Nu dom senaste dagarna har hon fått ta det lugnt, imorgon ska hon få gå ett pass längst vägarna och sen i veckan ska vi nog in med henne igen till hippo.

Sitter hos min pappa just nu och borde egentligen sova, men jag kunde bara inte låta bli att titta på filmen från webbtvn då norrlandsmästerskapet var. Åh vad jag vill tävla nuuununununuu, och jag hoppas på mer än allt annat att vi åker till västerås första helgen i februari det skulle va såå skoj! :)

Nä nu blire att sova, uppdaterar mer imorgon, dessutom ska jag fixa min design till veckan, vad tycker ni om det? ;) bra idé va!


Sugen blir man, men snart äre dags igen<3

RSS 2.0