Henriks hästar

Hej hej,
Sitter just nu och slappar, som vi gör varje kväll. Jätteskönt!

Idag fick jag rida askan, vi skrittade ner till ridhuset och där skulle henrik trimma henne lite, men han bad mig värma upp henne så jag travade runt henne där ett tag.
Hon har bara under tiden jag varit här blviit finare, innan var hon lite obrydd om skänkeln osv, hon är ju trots allt bara fem år. men idag hade hon riktgti trevlig framåtbjudning.
Så när jag hade travad bad han mig galoppera också, vilket vi inte så ofta gör utan vi brukar bara trava och sen hoppar han upp och galopperar och hoppar eller gör det han ska göra.
Men nu fick jag galoppera, hon är som en liten gummiboll, riktigt härlig och har jättetrevliga gångarter och byter lätt galopp osv. Sen fick jag fakstiks hoppa några språng med henne vilket inte kändes så bra men henrik tyckte det gick bra. och sen hoppade han upp och då kunde jag faktiskt se att hon var inte tvär enkel men självklart gjorde henrik det hundra gånger bättre men som sagt man kunde fortfarande se att hon var lite grön, men vad kan man förvänta sig av en femåring. :)

Sen skrittade jag, sofie och emma ner til ridhuset och där red emma paddie lite och jag skrittade ture och sofie,frallan.
haha riktigt kul hade vi, skrattade hela vägen.

Så nu tänkte jag berätta lite om hästarna jag ridit under dom här två veckorna:

Vi kan ju börja med,

Askan
- femårigt sto, hon är väldigt nätt i typen och inte så hög i manken men hon har nog varit den jag fallit för mest och jag tackar verkligen inte nej dom gånger jag får tillfället att rida henne.
Är en aningen seg när man skrittar henne men säger man till en gång ordentligt så svarar hon dirket fram.
Som jag skrev tidigare har hon härliga gångarter och är väldigt taktfast. Mycket fin.

Sen har vi,

Ture- åldern är jag lite osäker på men jag tror han är nånstans mellan 8-10 år har bara ridit honom i alla gångarter engång men då jag fick veta hur man skulle rida han så var han riktigt trevlig, han behöver lite tid på sig att lossa i alla sidorna osv.
När henrik rider honom ser han jättefin ut i alla fall, kan tänka mig att han går ganska stora klasser.


vi börjar med, Akke(till höger)- Jättefin, tror han är 7-8år, han är född i form och är riktigt maffig och snygg.
Stallets snällaste och är inte som dom andra bustrollet som flyger i luften varannan sekund haha ;)
sen brevid till vänste har vi: Frallan- runt 10år, frallan är vääääldigt busig och inte så att han är det hela tiden men man ska akta sig för att slappna av på honom då han mer än gärna gör en liten bockserie i mellan åt. Jag har fått åka på en sån bocktur två gånger men lyckats hålla mig kvar!


Roger- Stallet favorit och lilla serie figur enögde roger 6 år. och ja ni hörde och ser rätt, han har bara ett öga men han är fullt utvecklingsbar ändå, när han var liten så fick han in en spånflisa i ögan då blev det helt förstört så dom var tvungen att operera bort hel ögat. Men det märks inte alls på honom, han är så van vid att se så, det enda som är att han är lite senare rent ridmässigt då han var tvungen att genomgå operationerna och det.
Den här hästen är det typ bara henrik som kan rida bra, han lunkar mest på med oss andra medans så henrik rider så ser han otroligt fin ut, en riktigt killhäst helt enkelt. Henrik gillar den här hästen väldigt mycket!


Kolan- sofies favorit häst 7år tror jag, själv har jag  bara ridit honom en gång och det var för henrik, han är väldigt stor men snäll. han var väldigt trevlig att rida, även den här hästen är en fröjd att se då henrik rider honom.


Paddie-lilla paddie, han beter sig som ett litet sto så jag och sofie kan bara inte hindra oss från att säga hon hela tiden. men HAN är 4år och en vädligt duktig fyraåring :) ridit han några gånger och det vi jobbar med honom just nu är att få honom att ta bettet lite mer då han gärna drar in nacken för att slippa ta tag i det där jobbiga bettet.
Såg ut som en skogsmulle då jag kom hit med nu har han fått bli rakad och ser ut som värsta sporthästen.

Nu har jag berättat om alla jag ridit, alla utom två och det är axel och max, dom man helstlåter bli att rida haha. nä nu var jag taskig, men dom är lite speciella på sina sätt, här har ni i alla fall en rolig bild på mig och max:



Vi har så himla kul här att tiden bara rusar iväg och imorgon är det våran sista dag... nu ska vi ta in jennifers hästar och sen ska jag och sofie ställa oss och baka, kladdkaka var önskemålet från tjejerna i stallet :)

Ha det bra för det har jag, seeeya//
J.D










Kommentarer
Postat av: Tina - Born "Bornis" Late

Gud vad söt den "enögde" var :D

2009-12-03 @ 22:44:47
URL: http://bornlate.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Lilla roger xD ar var det mamma kallade han?

2009-12-04 @ 13:47:39
URL: http://wanimo.blogg.se/
Postat av: Anonym

vem sofie????? vem emma????

2009-12-04 @ 18:30:16
Postat av: Jacqueline

vad kul & se din blogg:)

Sööt bild du har på SnyggeRoger :D

2009-12-11 @ 22:42:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0